Explicația științifică a celor 10 urgii – Nilul transformat în sînge

Potrivit cu ceea ce spune Biblia, în timpul robiei lui Israel, Egiptul a fost teatrul unei serii de urgii îngrozitoare. S-a studiat posibilitea că urgiile să aibă legătură una cu alta sau chiar posibil de reiasă una din alta.

După 400 ani de robie liderul poporului Israel, Moise merge şi-i cere lui Faraon eliberarea poporului din robie. Faraon nu acceptă şi asupra Egiptului se abat o serie de chinuri.

Prima din ele a fost prefacerea Nilului în sînge. Exodul 7:20-21 Moise şi Aaron au făcut cum le poruncise Domnul. Aaron a ridicat toiagul, şi a lovit apele rîului, subt ochii lui Faraon şi subt ochii slujitorilor lui; şi toate apele rîului s’au prefăcut în sînge.  Peştii din rîu au pierit, rîul s’a împuţit, aşa că Egiptenii nu mai puteau să bea apa rîului, şi a fost sînge în toată ţara Egiptului.

Studiind geografia Egiptului îţi dau seama că Nilul este marea bogăţie a ţării. După aceasta înţelegi cît de distrugătoare a fost prima urgie pentru agricultura Egiptului acum 3000 ani. Nilul este puterea acestei ţări, în el se găseşte apa de băut, peşte şi apa pentru irigare. Dacă într-un anumit fel are loc poluarea Nilului, atunci practic totul este distrus.

Prima întrebare este de ce apele Nilului au devenit roşii, iar a doua de ce toţi peştii au murit. Biblia spune că apele din jur erau curate, ceea ce înseamnă că doar rîul a fost afectat.

Este vorba de bacteria Pfisterya care conţine pigment de culoare roşie. La înmulţire rapidă tot rîul ar fi fost de culoare roşie. Bacteria conţine neurotoxine care atacă sistemul nervos şi organismul vieţuitoarelor care locuiesc în apa infectată. Substanţele otrăvitoare produse de Pfisterya au ca scop adormirea şi omorîrea peştilor. Aceste substanţe sunt la fel de periculoase şi pentru om atacînd plămînii, rinichii, ficatul, dureri de cap, atacarea muşchilor. Este evident că apa a devenit otrăvitoare şi nu a mai fost posibil de băut.

Dacă într-adevăr Nilul a fost atacat de Pfisterya atunci Egiptul a fost ţinta unui cataclism natural fără precedent.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Religie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Explicația științifică a celor 10 urgii – Nilul transformat în sînge

  1. Elvis zice:

    Există un documentar foarte bun, care încearcă să explice cum se leagă între ele cele 10 plăgi, dar cred că mai important sunt lecţiile pe care le putem învăţa despre Dumnezeu din această povestire ! În primul rând faptul că nu-i plac sclavii şi sclavia de orice fel şi e dispus să facă şi minuni pentru a elibera oamenii care ascultă de El din robie ! Al doilea lucru este că pentru împilatori şi cei care înrobesc este dispus să le dea timp de gândire şi dovezi pentru a-şi schimba obiceiurile, pentru cazurile când ele nu sunt în concordanţă cu cele ale lui Dumnzeu ! Mai sunt multe alte lecţii ,eu am scris doar două ! Aştept pe restul să le dezvolţi tu şi cei care vor intra aici, dacă simţiţi că ar trebui să faceţi asta !

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s