Cele 21 legi ale Leadership-ului III

15. Legea Victoriei – Liderii gasesc intotdeauna o cale pentru a castiga. Liderii cred ca orice mai jos de succes este inacceptabil. Nu au nici un Plan B, din acest motiv continua sa lupte.

16. Legea Impulsului– Avantul/Impulsul este cel mai bun prieten al unui lider. Nu poti pilota o nava care nu avanseaza. Este nevoie de un lider pentru a crea impuls. Adepti il prind din urma. Iar managerii au posibilitatea de a-l duce mai departe odata ce a inceput. Crearea acestuia necesita o persoana care sa motiveze oamenii din jurul lui, nu cineva care trebuie sa fie motivat. Inceputul este ca o lupta, dar odata ce ati inceput, puteti cu adevarat sa faceti lucruri uimitoare..

17. Legea Prioritatilor – Liderii inteleg ca orice activitatea duce la realizarea obiectivelor. Aplicati principiul lui Pareto, daca va concentrati atentia asupra activitatile ce insumeaza primi 20 la suta in termeni de importanta, veti avea peste 80 la suta din totalul profitului. In calitate de lider, trebuie sa-ti petreci cea mai mare parte a timpului de lucru in domeniile in care poti influenta cel mai mult.

18. Legea Sacrificiului – Un lider trebuie sa renunte la multe lucruri pentru a ajunge mai sus. Sacrificiul este o constanta in leadership. “Cand vei deveni un lider, iti vei pierde dreptul de a gandi pentru tine.” – Gerald Brooks

19. Legea Momentului Oportun – A conduce este la fel de important ca a sti ce sa faci si unde sa ajungi. Numai actiunea potrivita la timpul potrivit iti va aduce succes.  In cazul in care un lider nu arata tarie de caracter in mod repetat, chiar si fata de lucrurile mici, oamenii incep sa creda ca au facut o alegere proasta sa il urmeze.

20. Legea Cresterii Explozive – Pentru a crea valoare adugata, aduci adepti – pentru a multiplica valoarea, aduci lideri. Cheia cresterii economice este leadershipul. “Este de datoria mea de a construi oameni care vor construi compania.” – John Schnatter. Pentru a ajunge la cel mai inalt nivel, va trebui să dezvolti lideri de lideri.

21. Legea Mostenirii – Adevarata valoare a unui lider este masurata prin oamenii ce il succed. La fel ca si in sport un antrenor are nevoie de o echipăade jucatori buni pentru a castiga, o organizatie are nevoie de o echipa de lideri pentru a reusi. Mostenirea este creata doar atunci cand o persoana isi pune organizatia în pozitia de a face lucruri mari fara el.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Social. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s