Cele 21 legi ale Leadership-ului II

8. Legea Intuiției – Liderii evaluează toate situațiile cu o înclinație de conducere. Leadershipul depinde de mai multe lucruri decît de fapte. Liderii observă tendințe, resurse și probleme, precum și posibilitatea de a citi oamenii. Legea intuiției se bazeaza pe fapte alături de instinct și alte elemente necorporale. Un lider trebuie să înțeleagă situația și să știe instinctiv ce decizie să ia. Leadershipul este mai mult artă decît știinta.

9. Legea Magnetismului – Atragi oameni care se aseamana cu tine. Liderii sunt mereu in cautare de oameni buni. In cele mai multe situatii atragi oameni care poseda aceleasi calitati ca si tine. Cu cat esti un lider mai bun, cu atat vei atrage lideri mai buni.

10. Legea Conectivitatii – Liderii ating intai o inima inainte de a cere o mana de ajutor. Liderii eficienti stiu ca mai intai trebuie sa atinga inimile oamenilor inainte de a le cere o mana de ajutor. Inima vine inaintea mainii. Oamenilor nu le pasa cat de mult te cunosc, pana cand nu stiu cat de mult iti pasa. Pentru a va conecta cu oamenii dintr-un grup trebuie sa relationezi cu ei individual.  Este treaba liderului de a iniţia conexiunea cu oamenii.

11. Legea Cercului Intern – Potentialul unui lider este determinat de oamenii apropiati de el. Toate marii lideri au un cerc de prieteni foarte puternic.

12. Legea Delegarii – Numai liderii siguri pe ei pot da puterea altora. Capacitatea oamenilor de a realiza obiectivele este determinata de capacitatea liderului de a imputernici.

13. Legea Multiplicarii – Este nevoie de un lider pentru a creste un alt lider. Mai mult de patru din cinci liderii pe care ii veti intalni vreodata s-au dezvoltat datorita impactului pe care l-au avut alti lideri asupra lor. Oamenii nu pot sa ii invete pe alti ceea ce ei nu stiu. Potentialul unei organizatii depinde de crestere leadershipului, a capacitatii de conducere.

14. Legea Increderii – Oamenii urmeaza liderul, apoi viziunea. Liderul are visul iar apoi il au si oamenii. Oamenii urmeaza liderul si apoi visul. Oamenii nu urmeaza anumite cauze bune. Urmeaza lideri care promoveaza aceste cauze.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Social. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Cele 21 legi ale Leadership-ului II

  1. nicoleta zice:

    Legi ale leadershipului… How can you write 21 laws for leadership? It’s like putting a person into a box, and allowing him to think in a narrow way. Leadership is about following and about taking someone else example. Look at Jesus Christ, he didn’t need to write some laws for leadership.. he just taught his disciples, and He was a great leader. Sorry for my critical evaluation. It’s great stuff.. Nowadays society thinks that giving some tips, as in 10 days you will succeed in your business, 7 ways to get smarter and so on. Let people think outside the box.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s