A fost Isus răstignit pe cruce sau pe o bară de lemn?

A fost Isus răstgnit pe o cruce sau pe o simplă bucată de lemn? Multe discuţii sunt pe această temă. Majoritatea cred că Isus a fost răstignit pe o cruce, alte culte religioase ca Martorii lui Iehova cred că Isus a fost răstignit pe o simplă bucată de lemn. Cuvîntul din greacă pentru cruce este stauros, care se traduce ca o bucată de lemn înfiptă în pămînt în formă verticală folosită pentru pedeapsă. Să credem că crucea a fost simpla imaginaţie a cuiva şi a devenit simbolul creştinismului este absurd. Chiar dacă Martorii lui Iehova rămîn doar la explicaţia respectivă vom vedea ce spune Scriptura cu privire la acest subiect.

Ioan 20:25 “Ceilalţi ucenici i-au zis deci: ,,Am văzut pe Domnul!„ Dar el le-a răspuns: ,,Dacă nu voi vedea în mînile Lui semnul cuielor, şi dacă nu voi pune degetul meu în semnul cuielor, şi dacă nu voi pune mîna mea în coasta Lui, nu voi crede.”

Cuvîntul cuielor, ce arată pluralul indică faptul că Isus ar fi avut bătute în mîini mai mult de un cui. Dacă Isus ar fi fost atîrnat pe un lemn, la sigur că s-ar fi folosit un singur cui. Este cam greu de imaginat cum ai putea să atîrni un om pe o bîrnă verticală şi să foloseşti cel puţin două cuie. Deci construcţia de lemn permitea întinderea mîinilor într-o poziţie ce permitea să se folosească pentru ambele mîini cite un cui. Este adevărat că în cazul răstignirilor în masă, cum a fost cea a gladiatorilor lui Spartacus s-au folosit stîlpi de lemn pentru miile de oameni răstigniţi. Pentru cazurile speciale se folosea însă crucea. Textul ne permite să credem că Isus a fost răstignit pe cruce.

Textul biblic spune despre o tăbliţă pe care era scrisă vina lui Isus. Luca 23:38 Deasupra Lui era scris cu slove greceşti, latineşti şi evreeşti: ,,Acesta este ‘mpăratul Iudeilor.

Matei 27:37 Şi I-au scris deasupra capului vina: ,,Acesta este Isus, ‘mpăratul Iudeilor.

Stînd atîrnat pe o bară de lemn nu poţi atîrna de asupra capului o tăbliţă pentru că nu ai unde. Tăbliţa era suficient de mare ca să poată fi citit ce era scris pe ea. Dacă Isus ar fi fost răstignit pe o bară de lemn ar fi fost scris: deasupra mîinilor era o scrisă vina Lui.

Ce nu ar încerca să vă convingă oamenii să ştiţi clar că Isus a fost răstignit pe o cruce pentru a lua păcatul tău şi al meu dacă credem în El.

Amin

Acest articol a fost publicat în Doctrinele Bibliei. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

117 răspunsuri la A fost Isus răstignit pe cruce sau pe o bară de lemn?

  1. elvishighlander zice:

    Nu inteleg, de ce e important pentru tine pe ce a murit Isus ?S-au de ce cauti diferente intre culte si nu ce va leaga ? Iti place ca sunteti impartiti in zeci de domininatiuni ,culte ,secte si singurul lucru cand va intalniti este sa va scoateti in vedere diferentele ,in loc sa vedeti ce aveti in comun,pe Isus,jertfa sa,sfaturile din Proverbe,Psalmii minunati,invataturile extraordinare ale Lui si asta va spune un liber cugetator ,care nu are nimic de-a face cu Biblia,decat in lucrurile pe care le-am enumerat mai sus ? De asta si suntem atat de slabi ca natiune,pentru ca ne tot comparam si ne vedem diferentele ,in loc sa vedem ce avem in comun unii cu altii !

    Apreciază

    • Ciprian Sarivan zice:

      Nu este vorba ca caut diferente. Insa trebuie sa fie bun simt in interpretarea unui text biblic. Daca accepti un neadevar, vei fi nevoit sa accepti si altele si astfel ajungi sa crezi niste neadevaruri.

      Apreciază

      • Florin zice:

        „Propovaduirea crucii este o nebunie pentru cei ce sunt pe calea pierzarii” ,inadins Martorii ataca punctul acesta fiindca ei nu recunosc Dumnezeirea Domnului Isus Hristos,nu se poate adauga si nu se poate scoate nimic afara din Biblie,asa apar ereziile si profetiile false,despre care Domnul Isus ne avertizeaza,frumos zice ultimele pasaje din Apocalipsa,”Marturisesc oricui aude cuvintele proorociei din cartea aceasta ca,daca va adauga cineva ceva la ele,Dumnezeu ii va adauga urgiile scrise in cartea aceasta.”

        Apreciază

  2. dianna_d8 zice:

    Cipriaaan :))
    Tu stii ca imi esti f simpatic mai, dar articolul asta m-a dat gata, pe bune!
    Pai bine mai omule, astea-s argumente puternice la tine? Cate cuie au fost batute in mainile lui Isus??? Ma faceai praf daca spuneai cu exactitate cate au fost…
    Sau, unde era tablita pe care era scris „Isus, regele ideilor”? Deasupra capului sau deasupra mainilor? :))
    Hai mai, nu ma dezamagi!
    Chiar tu ai scris la inceputul articolului: „Cuvîntul din greacă pentru cruce este stauros, care se traduce ca o bucată de lemn înfiptă în pămînt în formă verticală folosită pentru pedeapsă”…
    Si spui putin inainte: „Martorii lui Iehova cred că Isus a fost răstignit pe o simplă bucată de lemn”…
    Pai nu cred Martorii ceea ce spui si tu?

    Omule, vorba d-lui elvis … (obiectiv om – felicitari!), chiar conteaza pe ce a murit Isus … doar in cazul in care vrei sa faci din cruce un obiect de cult … ceea ce ar f trist, pt ca ai pica in idolatrie 😦
    Daca Isus ar fi fost condamant pe vremea noastra ar fi murit pe scaunul electric sau executat prin impuscare.

    Totusi e bine de stiut adevarul in privintza asta, se poate afla, chiar tu ai spus.

    Interesant e ceea ce scrie vechiul testament despre felul in care erau pedepsiti raufacatorii:

    Deut 21: 22. Dacă se va omorî un om care a săvârşit o nelegiuire vrednică de pedeapsa cu moartea şi l-ai spânzurat de un lemn,
    23. trupul lui mort să nu stea noaptea pe lemn; ci să-l îngropi în aceeaşi zi, căci cel spânzurat este blestemat înaintea lui Dumnezeu, şi să nu spurci ţara pe care ţi-o dă de moştenire Domnul Dumnezeul tău.

    …si implinirea: Galateni 3:13. Hristos ne-a răscumpărat din blestemul Legii, făcându-Se blestem pentru noi – fiindcă este scris: „Blestemat e oricine este atârnat pe lemn”.

    Asadar, Isus a murit condamnat ca „raufacator” si a fost executat ca „raufacator” dupa legea iudaica.

    Si acum ce spun altii:
    -Iată ce afirmă Adolphe-Napoleon Didron, arheolog şi scriitor romano-catolic: „Oamenii i se închină crucii cam cum i se închină lui Cristos, dacă nu chiar la fel; acest lemn sacru este adorat aproape la fel cum e adorat însuşi Dumnezeu“

    Adevarul despre cruce:
    -Cu mult timp înainte de apariţia creştinismului, babilonienii antici foloseau crucea ca simbol în închinarea adusă zeului fertilităţii, Tamuz. Şi în Egipt, India, Siria şi China a început să fie folosită crucea în închinare. Secole mai târziu, israeliţii au profanat închinarea adusă lui D-zeu introducând acte de venerare faţă de zeul fals Tamuz. Biblia numeşte această formă de închinare o ‘urâciune’. — Ezechiel 8:13, 14.

    Ce spune Biblia si cand au inceput „crestinii” sa venereze crucea:
    -În Faptele 5:30, apostolul Petru a folosit ca sinonim pentru staurós cuvântul xýlon, care înseamnă „copac“, indicând astfel un buştean aşezat vertical sau un copac, nicidecum o cruce cu două braţe. Doar după aproximativ 300 de ani de la moartea lui Isus, unii care se declarau creştini au început să promoveze ideea că Isus a fost omorât pe o cruce cu două braţe. Însă această concepţie se baza pe tradiţie şi pe folosirea greşită a cuvântului grecesc staurós. Este demn de remarcat că în unele dintre desenele antice care înfăţişează execuţii romane se poate vedea un singur par de lemn ori un trunchi de copac.

    Scuze pt copy-paste, e f tarziu dar daca nu scriam acum uitam sigur maine 🙂

    Siiii, chiar asa e cum spui tu in final: Isus a fost rastignit (s-a jertfit) pt pacatul meu si al tau, daca credem in aceasta jertfa…
    Asadar, nu obiectul in sine pe care a murit Isus e important, ci valoarea inestimabila a jertei lui Isus care are puterea de a ne rascumpara din pacat si moarte.

    Apreciază

    • Aurel zice:

      bravo dragutO,pt ultimul alineat.
      insa in cazul asta si daca chiar crezi si simti in inima ta asta,atunci nu mai ataca crucea inlocuindo cu stalpil de tortura, DOAR PT A DEMONSTRA CA MARTORII AU ADEVARUL IN TIMp CE TOTI CEILALTI SANTEM RATACITI .
      iar in timp ce declansati cursa nebuna in care vorbiti de stalp in loc de cruce=>pierdeti total din vedere>>>> INSEMNATATEA JERTFEI LUI ISUS.<<>>ORICE CUVANT SI ORICE GAND AR TREBUII SA TACA CU O TACERE ADANCA CA MOARTEA…..SI AMARA CA BLESTEMUL CE DOMNUL LA LUAT ASUPRA SA DIN DRAGOSTE PT NOI.
      martorii batjocoresc aceste momente sfinte,PRIN O DISCUTIE ARTIFICIALA SI FARA CHIAR NICI UN ROST(dupa cum din insasi cuvintele tale reiese dana….de aceea„ DIN GURA TA VEI FI JUDECATA, asa cum biblia spune undeva)…..#

      APROPIINDUNE DE SUBIECTUL ACESTA AL CRUCII…..=>>.ORICE CUVANT SI ORICE GAND AR TREBUII SA TACA INTRO ADANCA UMILINTA SI CERCETARE DE SINE………..
      voi insa veniti cu argumente (asa-zis)stintifice , SI IN TIMP CE VA INVARTITI IN JURUL CRUCII….analizati compozitia lemnului,forma lui etc etc, – puneti bolobocul pe ea sa vedeti daca a fost montata dreapta sau daca sta totusi cam inclinata,…IAR CEA MAI MICA INCLINATIE DISCUTABILA CE O GASITI, o folositi sa va mai faceti un colleg de „credinta„caruia i aratati ca doar voi aveti si folositi un boloboc,pt a putea intelege *dreptatea crucii* . Dati astfel nastere unui nou MARTOR AL BATJOCURILOR VOASTRE, care in loc sa predice lumii >IN CE STARE SUFLETEASCA TREBE SA NE APROPIEM NOI DE CRUCEA LUI HRISTOS……..el ne va arata ca crucea sta putin inclinata spre staga,ca mai are si niste noduri,iar numarul nodurilor e poate un semn ca profetiile criticat si dovedit a fi strambe ale turnului de veghe ,SANT O DOVADA CA TOATA LUMEA AR TREBUII DECI SA FIE MARTORI; si ca toate religiile pamantului sant babilon.
      BATJOKORITI ASTFEL MOMENTE CE AR TREBUII SA FIE SFINTE;UN SUBIECT ALATURI DE CARE AR TREBUII SA PIARA ORICE CUVANT SAU ANALIZA SAU GAND ALTUL DE CAT ACESTA:
      >>>eu ar trebuii sa fi fost omorat pe crucea sau stalpul asta.<<<>>>eu meritam asta<<<<>>DAR EL ATAT DE MULT MA IUBIT<<<< pierd din vedere INSASI MARETIA NEASEMUITA A LUI DUMNEZEU ; A FIINTEI SALE PLINE DE O SLAVA CE NICI-CAND NO VOM INTELEGE PE DEPLIN.
      e ca si cum o furnica ce a terminat academia de stiinte furnicesti,….SE APUCA ACUM SASI DEA CU PAREREA DESPRE CROMOZOMII x…..pe care nu ia vazut,si nu ia atins niciodata,dar vezi tu?ea e inteligenta .
      FURNICA ASTA DEZVOLTAND INSA SUBIECTE CARE IN TIMP CE SANT ANALIZATE IN EPRUBETA EI mizerabila,…..ea insasi devine un X adica un nimeni sau o necunscuta.
      APROPO DE EPRUBETA TA,(si amintindumi ca va folositi nu doar de minciuna ci pe langa deformarea stiintei si istoriei,ADAUGATI DESEORI LUCRURI INVENTATE LA MOMENT SI PT CARE NICI NATI INVATAT NICI NU PUTETI SA LE SUSTINETI CU DOVEZILE DIN *CELELALTE EPRUBETE)*> uite >>>>
      IDOLATRII AIA CU TAMUZ SAU TAU…….aveau simmbolul dumnezeului lor NU o cruce (cum va place voua sa faceti paralela spre a ajunge la rezultatele idolatrice pt intreaga crestinatate)…..CI O FORMA A LITEREI T
      asemmanare intre T SI + exista……….asa cum si intre sarpale lui moise vizavi de cel al vrajitorilor lui faraon:::::::: insa cu asemanarea asta no sa puteti pacalii decat pe unii ca voi….CONDUSI FIIND DE *FORTE ACTIVE*(egoism si spirit de cearta).,…,INSA pe cei condusi DE DUHUL LUI DUMNEZEU…no sa reusiti sai amagiti in veac!.
      PT CA CHIAR NU CONTEAZA DACA CRUCEA AR FI FOST CHIAR SI EXACT SIMBOLUL LUI TAMUZ,>>>> atata timp cat NU ITI PASA DE FORMA LEMNULUI BATJOKURII, CI DE INALTUL ACT AL DRAGOSTEI DESAVARSITE A LUI DUMNEZEU IN HRISTOS>>>
      >>>>>>>>>>.:moartea Domnului pe acel lemn<<<<<<<<<<<<<<>TE-AU DELIMITAT SA SCRII ACEL ULTIM ALINEAT CU CARE PRACTIC TE CONTRAZICI SINGURA SI CU CARE ITI ANULEZI TU SIGURA PROPIATI DOGMA….in care dogma sti tu bine cat sprijin aveti spre a dovedii ca turnul e *martorul credincios*
      ALINEATUL ALA ultim al tau, NU APARTINE SI NU E CONTINUT DELOC IN PUNCTELE DE CREDINTA A TURNULUI DE VEGHERE(pe care lam citi si studiat cu obedienta si sacrificiu de mult timp)
      ASA CA….uite de ce sper eu ca TU TOT MAI AI O SPERANTA….si chiar incepi sati revii din adormire si minciuna
      mai vino deci si tu pe aici ca incepi sa judeci si tu ca un crestin adevarat si nu ca un cercetator stintific al compozitiei moleculare a crucii….IN TIMp CE PIERDETI DIN VEDERE „CRUCEA DOMNULUI„ INSASI.

      la mai mare draga mea…hai ca se poate!

      Apreciază

  3. Diana zice:

    dianna_d8 vezi din atata informare sa nu o iei pe piste gresite, caci ma indoiesc de faptul ca tu ai pregatirea necesara in domeniu ca sa intrii in asemenea discutii si asemenea amanunte.
    Mai bine este nu ne dam destepti in TOATE domeniile ci doar in celea in care suntem!!! reflecteaza!

    Apreciază

    • Aurel zice:

      normal dragutzo doar si doar tu ai *eprubetele*

      ia vezi poate mai e cineva interesat de graul miraculos a lui Russell
      iar daca te prinde cineva cu ocaua mica> fi tu prima care il acuzi pt jignire,….punandu-te repede in ipostaza de victima ,cica urmasa lui Hristos sufera si ea na….
      doar ca acolo in promisiunea aia biblica scrie o conditie:* ferice de voi cand lumea va spune despre voi LUCRURI NEADEVARATE…….*
      din nefericire pt Russell..graul cel vindea la un pret deti sareau germenii mintii,…ERA TOTUSI NEADEVARAT adica un fals grau magic. SI IN CONSECINTA…acuzatiile ziaristilor vremii lui ERAU FONDATE,…ceea ce il scoate din culcusul caldut AL VICTIMEI , pe acest stalp de inceput al credintei voastre.
      IAR DACA NAI INTELES >eprubetele ce vi lea dat turnul de veghe sant artificial create, contintul lor e pura fictiune ….=>INTREG SISTEMUL O MINCIUNA=> deci nu rabdati in virtutea VICTIMEI reale…..CI O VICTIMA CARE CHIAR EA SINGURA ISI ATRAGE VICTIMIZAREA PRIN INSASI ………..NEADEVARURILE DIN EPRUBETA EI DE DOI LEI
      pocaiti-va!….POATE CA DUMNEZEU SE VA INDURA DE VOI

      Apreciază

      • CRETU zice:

        draga aurel am citit tot ce ai comentat atat cu crestinul cat si cu diana
        imi pare bine ca dumneata dai citatate de fapt din tot ce ai studiat on anii pregatirii tale DAR VEZI DUMNEATA CA EXISTA UN dar…… NU UN DAR PE CARE CREZI CALAI DUMNEATA VEZI …. PACAT CA ISUS SA SACRIFICAT PENTRU NOI CI NU PENTRU DEMONSTRANTI DACA TE UITI BINE SAU SA REVIZUIESTI UNELE DIN VERSETELE CARE LE SUSTII AI SATI DAI SEAMA …..CA DOAR ESTI DOXAT CA TOT CE SA INTIMPLAT A FOST PROOROCIT SI LASAT SA SE INTIMPLE ……RAUL A FOST IN LIBERTATE CHINUL LA FEL FOAMEA LA FEL CRIMELE LA FEL BATJOCURA VIOLUL INCESTUL SI…SI. SI MULTE ALTELE dar ele sau produs ..sau realizat si dupa toate acestea am expodat noi FIITA UMANA CERE NE JUDECAM UNII PE ALTII SI NE SCIMBAM TRAIECTORIILE ASA DUPA PLACUL NOSTRU CUM SI MULTE DATE DIN BIBLIE AU FOST ERONATE DOAR DE DRAGUL PUTERIII SI BANILOR CARE FII SINCER LE CAM DUCI SI TU DORUL CA FARA PUTERE SI BANII NU POTI CONDUCE OLUME SI ASTA ESTE BATJOCURA SI DELASAREA ASA NE PLACE SA NU NE IMPLICAM ACOLO UNDE NORMAL TREBUIE deci sa revenimmla mieii nostrii
        DACA TOATE ACESTE AU AVUT UN .ROST DE LA GENEZA PINA ASTAZI EU SINT SIGUR CA DUMNEATA FACI O GRESEALA STIII CARE? ACEEA CA NU LASI SA DECURGA VIATA ASA CUM NEA FOST HARAZITE SI CA TOATE ACESTE TREBUIE SA SE INFAPTUIASCA ADICA LASA RAUL SA DECURGA ASA CUM VREA EL LASA OAMENII SA SE EXPRIME ASA CUM STIU EI CA NU TOTI SINT CITITI SI NU AU AVUT LA NAS BIBLIOTECA DUMITALE SI DACA ESTI ASA DE COMVINS CRESTIN AR TREBUIII SA MAI LASI DE LA TINE SI SAO MAI FACI PUTIN PE INCULTUL CA SA NU SPUN ALCEVA SI NU MIO LUA IN NUME DE RAU PENTRU CA ASA ALASAT DUMNEZEU SI ISUS CA TOATE ACESTE SA SE REPETE SI SA VINA PE PAMANT CORECTORII CI CRICATORI CARE SANT DIN ACELASI ALUAT CA SI MINE
        TE ROG REFLECTEAZA SI LASA TOTUL SA SE INTIMPLE CEI CE VOR SA STIU MULT OR SA UITE SI PUTINUL SA NU DEMORALIZAM OAMENIII DE BUNA CREDINTA SI MAI ALES PE CEI SARACI CA EI SINT AI AU FOST TINTA TUTUROR MULTUMESC DOMNUL FIE CU TINE SI CU TOTI OAMENI DE BINE AMIN

        Apreciază

    • Ioana zice:

      ce pregatire sa aiba ??? TU GLUMESTI NU?? II TREBUIE FACULTATE DE TEOLOGIE CA SA POATA VORBI DESPRE ASA CEVA ? ESTI DEPASITA SCUMPA 🙂 ARE FOARTE MARE DREPTATE ordodoxii au schimbat sensul cuvantului stauros care pana in secolul 4 a avut acelasi inteles ,, stalp de lemn „vreti sa recunoasteti sau nu , Ei e asemenea au scos numele Iehova din Biblie inlocuindu-l cu Domnul de ce ? URA PENTRU DUMNEZEUL ADEVARAT! sti draga degeaba oricum si in romania exista biblii din 1870 care contin numele divin :))))))) si nu e facuta de martori . NICIODATA SATAN NU VA PUTEA SA UMBREASCA ADEVARATA RELIGIE . incearca din rasputeri prin religia falsa in zadar . CINE VA TREBUI SA RAMANA , RAMANE CINE NU …. ASTA E ! E DECIZIA FIECARUIA !

      Apreciază

  4. Diana zice:

    elvishighlander daca ai intelege religia in profunzimea ei ai intelege si importanta pacetelor „minore” care treptat treptat iti astern calea pt. a le face pe cele mai mari. eu nu stiu de ce scrieti fara voi… romanul care e destept la toate… asta o fi.

    Apreciază

  5. dianna_d8 zice:

    Sa traiti, am inteles, d-na cu diploma in teologie – Diana! :))

    Apreciază

  6. Rela zice:

    Aaaaa,domnul cu telefonul!Ma exprim asa ca sa stie lumea ca ma refer la cel cu poza cu un telefon in mana.Daca nu ti-ai fi postat numele,marea majoritate de pe blog ar fi spus Domnul….interesant!

    Sti am sa mai studiez profund profetimea ce vrei tu sa o descrii aici,dar am si eu o intrebare:Daca Isus ar fi fost tintuit pe stalp nu exista posibilitatea unei tablite deasupra capului?
    Dar logic cand esti ingropat si iti pune crucea la cap nu tot asa spune?Crucea de la capul mortului…cand de fapt bietu ii la 2 metri sub pamant.
    Cred ca ti-a placut la scoala tare mult si cand profesoara ti-a dat un exemplu de un sens propriu si un sens figurat si ti-a spus ca Ea ar exploda de bucurie daca ai fi atent,atunci ai spus ca e mai bine sa nu fi sa nu iti explodeze profesoara..

    ex:
    Tu ai o privire asa de calda in poza de mai sus.
    Deci daca eu ma uit mai atenta sa nu ma topesc naibi.

    ori

    O ROATA…….DA MAI….DE CE NU SPUNE NIMENI ROATA DE SUB MASINA.
    Draga Domnule,sensul figurat da comunicarii un plus de expresivitate.
    Nu sunt deloc experta dar din toata proasta experienta pe care o detin mi se pare sau tu faci propaganda?

    Apreciază

    • aurel1967 zice:

      PT. RELA. ce are nevoie de RELAX.
      stiai expert-o ca cuvantul ala cel folosesti tu mai sus„ NAIBII„ e un derivat al cuvantului
      „ DRACULUI„ ? si un inlocuitor perfect al lui?.
      uite cum iese textul tau de mai sus daca inlocuim pe buna dreptate acel cuvant ce arata ce ai tu in inima ta (caci din prisosul inimii vorbeste gura Luca 6:45):

      „Tu ai o privire asa de calda in poza de mai sus.
      Deci daca eu ma uit mai atenta sa nu ma topesc DRACULUI.„

      sa te ierte Dumnezeu caci vorbesti CA O NEBUNA.
      iar cu stil din acesta de predicat..
      ..o sa scoti din „babilon„ DOAR PE CEI ASEMENEA TIE*

      ps. STI CE CRED??CHIAR TEAI TOPIT si chiar iti place ciprian.

      CASATORESTETE RAPID DRAGUTZO…ca fierb hormonasii in tine!(1 Corinteni 7:9)>
      Dar, dacă nu se pot înfrâna, să se căsătorească; pentru că este mai bine să se căsătorească decât să ardă.

      Apreciază

  7. IONEL zice:

    Da degeaba oricum ar fii CRUCEA TOT ORIGINE PAGANA ARE ASA CA SA TACA TOTI CEI CARE NU AU CURAJUL SA ZICA LUCRURILOR PE NUME.Se poate si vedea cu ochii nostrii astazi fara sa citim in Biblie vreun text,sau ce scria oare in greaca,,,,cate FORME are Crucea,daca cea pe care Hristos a fost rastignit era o cruce simpla cu BARA TRANSVERSALA MAI SUS Atunci domnilor cum se face ca multe cruci de azi purtate de preoti si calugari si inalti prelati etc sant EXACT CA FORMA CA CELE DIN CULTELE DE MISTERE PAGANE.

    Apreciază

  8. IONEL zice:

    SI DACA ERA UN SINGUR CUI BATUT IN MAINILE DEASUPRA CAPULUI CAND A FOST DAT JOS MAINILE AMENDOUA ERAU STRAPUNSE ASA CA,,,NU VORBI DEGEABA CIPRIANE,,,DA ERA UN SIMBOL IMAGINAT TOCMAI DE OAMENI IN PREISTORIE REPREZENTAN-D ORI SOARELE ORI ORGANUL SEXUAL MASCULIN,,SI PURTAT LA GAT ETC IN SCOP MAGIC PROTECTOR.NU MAI ARE ROST SA ZIC SAU SA-TI ARAT CA STII PRECIS CATE FORME ARE AZI UNELE SANT EXACT CA CELE DIN TRECUT.ASA CA NU CONTEAZA DACA A FOST SAU NU RASTIGNIT HRISTOS PE O CRUCE DIN MOMENT CE SE POARTA AZI TOATE FORMELE PRECRESTINE PAGANE SI SE SARUTA.LA FEL E SI CU ORIENTAREA SPRE RASARIT DE UNDE RASARE SOARELE ALTARELE SANT INDREPTATE SPRE RASARIT STIU BINE OAMENII IN NEGRU DE CE.

    Apreciază

    • Aurel zice:

      *semnele CUIELOR din palmele Lui*

      cuielor

      cuielor………PLURAL..deci mai mult decat un cui

      SI LASA ANALIZA IN APROPIERE DE CRUCE…..
      caci insasi analiza e batjokura in TIMP CE PIERZI ASTFEL INSEMNATATEA SI MARETIA EVENIMENTULUI PETRECUT PE LEMNUL ACELA….indiferent ce forma ar fi avut

      ATARNAREA LUI ISUS PE LEMN= IUBIREA LUI DUMNEZEU PT TINE care tu trebuia sa fi atarnat si batjocorit pe el

      Apreciază

    • aurel1967 zice:

      Altarele sant indreptate spre rasarit pt ca asa prescrie si cere Dumnezeu prin proroci Lui si asa arata intreaga biblie mai ionele.biblia e plina.de asemenea versete..
      Citeste si tu biblia si mai lasa turnul de veghere cu hrana lui pre-mestecata in gura pt voi care nu acceptati biblia ci numai macare pre-mestecata,…hrana de copii ce va va tine mereu in stare de copii nedezvoltati si incapbili sa manance singuri hrana tare sa le dea putere sa creasca

      DOMNUL DOMNILOR SI REGELE REGILOR – ISUS – …TOT DE LA RASARIT VA VENII(e o chestie simpla ce tine de sensul de rotatie a pamantului de fapt)
      Doar ca pt voi isus a VENIT deja IN DUH in 1914 (vezi 2 ioan cap.1v.7)
      acolo scrie ca cine predica venirea lui Hristos altfel decat in trup – este amagitorul si antihristul
      VEI PRIVII SI TU SPRE RASARIT INTRO ZI….si vei vedea ca ISUS VINE IN TRUP ASA DUPA CUM A PROMIS si dupa cum biblia arata la fiecare 24-lea verset al noului testament
      iar in ziua aceea vei arde cu cartile turnului de veghere cu tot..intrun foc cu efecte vesnice
      inca nu este tarziu daca mai traiesti

      AZI, daca auziti glasul Lui nu va impietriti inimile.

      Apreciază

  9. alina zice:

    Fratilor,nu va mai contraziceti,pentru ca nimeni nu poate sti adevarul,decat bunul Dumnezeu.Daca Biblia spune ca Iisus a fost rastihnit pe o cruce,inseamna ca asa e.Daca ar fi fost rastihnit pe un stalp,cu siguranta ar fi fost tradus.

    Apreciază

  10. francisc zice:

    Dragi prieteni eu locuesc in torino si vreau sa va spun ca la una din cele mai meri biserici care se afla in torino este conservat giulgiul lui Isus . In aceasta biserica cand intri sunt niste persone care iti esplica totul despre giulgiu. Vaticanu a reusit sa aduca la vedere cea ce a ramas imprimat pe giulgiu se pe aceste poze scannate se vede fuarte bine urmele cuielor . Acesti uameni care se afla la serviciul biserici explica exact cum a fost rastignit Isus cate cuie a avut inficte . Rezultatu ie ca si pe giulgiu se dovedeste fuarte clar ca Isus a fost rastignit pe o cruce .
    Va rog sa ma scuzati de exprimarea proasta dar pentru anni plecati de acasa nu mai reusesc sa ma exprim chiar corect .

    Apreciază

    • roman ioan-romania zice:

      D-le Francisc,nu vi se pare ciudat ca tocmai in tara in care este Vaticanul a ajuns si giulgiul?Persoanele care „va explica”sunt papistasi,adica preoti catolici.De unde or sti,oare?Dv.nu sunteti la curent,insa s-a dovedit ca giulgiul nu este vechi de 2000 de ani,ci de doar cam 500,adica cam de pe vremea lui Da Vinci,pictor a carui opera se pare ca e giulgiul.Nu v-au spus papistasii si cum a ajuns tocmai in Italia? Cred ca si onorati giulgiul sau vizita cu ceva bani,nu ?Si nici unde a stat ascuns pana l-au scos la vedere?!Credeti mai bine cu sinceritate in Isus nu in fel de fel de „gogosi” preotesti!

      Apreciază

  11. Emi Ghinet zice:

    Ce importanta are daca a fost rastignit pe un lemn sau pe o cruce? Sau si acestui lucru i s-a gasit ulterior vreo semnificatie?

    Apreciază

    • Ciprian Sarivan zice:

      Problema este de doctrina. Atunci cind unui om ii demonstrezi ca ceea ce a crezut el poate fi si altfel, atunci este mai simplu sa-i impui prostii fara ca el sa se mai gindeasca.

      Apreciază

      • pompiliu zice:

        domnule Ciprian,
        nu stiu ce cult reprezentati…dar textele biblice sunt foarte clare,rezulta Isus cu adevarat a murit pe cruce,dar asta nu inseamna ca noi trebuie sa veneram crucea…explicatia este foarte simpla:Isus a suferit pe cruce…credeti ca El ar dori ca noi sa ne inchinam la ;;OBIECTUL;; respectiv…!!!????
        astept comment Multumesc.

        Apreciază

      • Ciprian Sarivan zice:

        Salut Pompiliu,
        Sigur ca nu trebuie sa ne inchinam crucii, ideia era sa prezint Martorilor lui Iehova un argument in favoarea rastignirii pe cruce si nu pe o bara de lemn.
        Multumesc de comentariu.

        Apreciază

      • pompiliu zice:

        asadar analiza dumneavoastra cu privire la versetele biblice enumerate mai sus e foarte elocventa…pacat ca unii nu au nici un rationament in capul ce-l poarta pe umeri…
        felicitari domnule Ciprian!

        Apreciază

    • Aurel zice:

      bravo! nu forma lemnului are insemnatate.CI EVENIMENTUL PETRECUT PE ACEL LEMN
      E TOT CE CONTEAZA.

      restul e artificialism creat de satana prin oamenii lui cu scopul : PIERDEREA DIN VEDERE A INSEMNATATII CRUCII* in timo ce analizam compozitia ei moleculara.
      iartane Doamne! nu santem cu nimic mai buni ca cei ce teau strapuns cu acele cuie

      Apreciază

  12. Emi Ghinet zice:

    Bine, da’ hai sa fim seriosi ca nicio doctrina religioasa nu sta 100% in picioare dpdv stiintific, istoric, etc. Cred ca sunt mai importante invataturile unei doctrine decat acuratetea ei stiintifica.

    Apreciază

    • aurel1967 zice:

      ba da fratele meu….EXITA O DOCTRINA CE STA 100% IN PICIOARE.

      depre ea si in esenta ei MARTURISESC –TOATA– scriptura si prorocii
      VECHIUL SI NOUL TESTAMENT INTR-UN SINGUR GLAS FARA NICI URMA DE DEZACORD.

      *daca vrea cineva sa FACA VOIA LUI….va ajunge So CUNOASCA*

      *caut-o deci….si-o vei gasii*

      Apreciază

  13. gigi zice:

    Nu e problema de doctrina,aici,Ciprian.E problema de Biblie.CUM SE SPUNE CRUCE IN LIMBA GREACA???
    NU EXISTA UN ASEMENEA CUVANT!!!
    Staurosz inseamna lemn,fara a-i defini forma.
    De aceea Florin citeaza traduceri gresite…cuvantul CRUCE nu are ca sa caute in Biblie,pt.simplul fapt ca in Codex Sinaiticus,ori in alte manuscrise dupa care s-a tradus Biblia NU SE GASESTE acest cuvant.Pe cale de consecinta,a perora despre cruce este inutil si daunator.Nu e,nu avem ce sa discutam!!!

    Apreciază

    • aurel1967 zice:

      bai gigi cum ziceai ca se traduce stauros?
      simplu: LEMN . un lemn de batjocura si de moarte.

      no lasa-l lemn ca e bine…si acuma indreaptati atentia spre ceea ce S-A INTAMPLAT pe acel lemn.
      si fa asta in tacere adanca si sfanta pocainta…CACI ALTFEL VEI ARDE CU TEORIILE TALE DE DOI LEI ,CU TOT….si nu-ti vor slujii la nimica in ZIUA JUDECATII CELEI MARI

      PS . unii au cazut in extrea de a se inkina crucii….iar altii ca voi in extrema analizei ei moleculare si in a se intrece sa puna bolobocul pe ea:

      UNDE ESTE IMPORTANTA SFANTA A JERTFEI FIULUI LUI DUMNEZEU atunci cand analizati forma lemnului sau cand va inkinati acelui lemn .
      unii se inkina lemnului
      altii il analizeaza cu „microscopul„. dar tot la LEMNE se concentreaza si unii si altii

      ASTA VREA OARE ISUS DE LA NOI?

      VORBITI DESPRE SANGELE SCUMP SFANT SI NEVINOVAT CE A FOST VARSAT PT NOI PE LEMNUL ACELA….caci altfel veti arde cu totii curand si tot nati descifrat codurile astea ce voi singuri le creati si le complicati fara rost.

      Dumnezeu sa aiba mila de noi toti
      Prin jertfa Fiului Sau ,NEVINOVAT atarnat pe lemn.
      Amin

      Apreciază

    • aurel1967 zice:

      bine ti-au mai spalat creerul mai gigi.

      O SA PLANGI SI O SA-I BLESTEMI TU INTR-O „BUNA„ ZI PE CEI CE TI-AU FACUT-O IN HALUL ASTA

      Apreciază

  14. gigi zice:

    Iar crucea chiar este rodul imaginatiei cuiva:se numea Constantin,a fost cunoscut ca imparatul Constantin cel Mare.El a visat ACEASTA forma a crucii.Vorbind limba latina,a avut si cuvantul care sa o defineasca.Inaintea lui,altii s-au chinuit sa-si imagineze cum era staurosz,cel care a impus ACEASTA forma fiind Constantin.Catolicii recunosc aceasta.
    De atunci a inceput si cultul(inchinarea) crucii.Nu este relevant?? S-au inchinat apostolii la cruce??Au scris ei despre cruce?? Nici nu puteau,pt.ca au scris in greaca si nu exista termen pt.cruce….

    Apreciază

  15. Elvis zice:

    Domnule Gigi, dacă cineva v-ar dispreţui sau dezaproba când sărutaţi poza copiilor dvs sau a soţiei, fără să vă închinaţi la ea, dar aducându-vă în minte imagini frumoase cu soţia sau copiii , nu ştiu cum aţi reacţiona ! La fel foarte mulţi creştini sărută icoanele sau se închină în faţa statuii Fecioarei Maria sau sărută un tablou în care este Mântuitorul , aducându-şi în minte gânduri cu Feciaora Maria sau Iisus sau vreun sfânt ! Eu sunt uimit cum vă consumaţi energia în analize atât de puerile şi nu vă concentraţi pe dragostea pe care ar trebui să o purtaţi tuturor creştinilor şi confesiunilor, în primul rând înţelegându-i şi apoi spunându-le riscurile la care se pot expune când se închină în faţa icoanelor ! Majoritatea protestanţilor fac greşeala asta !
    Cum credeţi dvs, un om atât de inteligent, că vreun creştin aşteaptă ajutor de la tablou sau icoană ( deci ,de la obiect ) , când se închină şi se roagă în faţa ei şi nu de la persoana din icoană ? Iar când îşi face cruce sau se închină în faţa unei statui cu Isus pe ea, cum puteţi gândi că aşteaptă ajutor de la statuie şi nu de la Isus ? V-a spus dvs Isus că se simte jignit că oamenii se închină la statuie şi v-aţi simţit dator să spuneţi ce aţi spus ? Atunci pentru ce mai există fotografii pe lume ? Judecaţi duhovniceşte toate lucrurile cum vă îndeamnă şi apostolul Pavel şi nu vă mai irosiţi energia în astfel de analize care nu schimbă pe nimeni ! Sunteţi orb, crezând că sunteţi foarte corect şi biblic, dar pierdeţi toată esenţa duhovnicească ! În loc, voi, creştinii protestanţi sau martorii să vă bucuraţi că slujiţi aceluiaşi Mântuitor , că aveţi atâtea învăţături în comun, staţi şi disecaţi vânt, judecându-i pe ceilalţi de ce se închină la cruce sau îşi fac cruce , de ce închină la icoane sau în faţa statuilor, arătându-vă astfel aroganţa că sunteţi capabili să vă rugaţi doar în duh lui Isus şi lui Dumnezeu şi extrem de puţin înţelegerea pentru cei care au nevoie de o imagine ! Credeţi că cei care poartă pe birou poze cu copiii lor sau soţiile care poartă pozele iubiţilor şi le sărută , sărută hârtii ? Nu, sărută în imaginaţia şi sufletul lor, acele persoane ! Mă dezamăgiţi, domnule Gigi ! Aştept altfel de analize de la dvs ! Aveţi creier pentru asta, dar vi-l irosiţi ! No offence !

    Apreciază

    • aurel1967 zice:

      EXODUL (esirea) cap 20. CUVINTELE LUI DUMNEZEU SCRISE CU PROPIUL LUI DEGET

      4 Să nu-ţi faci CHIP CIOPLIT, nici vreo INFATISARE (tablouri picturi poze etc) a lucrurilor care sunt sus în ceruri(deci nimic de sus>ADICA INGERI SFINTI SAU PE DUMNEZEU), sau jos pe pământ(, sau în apele mai de jos decât pământul.(de nicaieri nici un chip)
      5 Să NU TE INCHINI INAINTEA LOR şi să NU LE SLUJESTI; căci Eu, Domnul Dumnezeul tău, sunt un Dumnezeu gelos…..*

      NIMENI NU LA VAZUT PE DUMNEZEU afara de Cel ce sa pogorat de la Dumnezeu
      ASA CA DESENAND ORICE CHIP > e 100% IREAL adica mincinos.

      DIN CELE MAI VECHI TIMPURI, omul manat de imaginatia lui, a DAT UN CHIP Lui Dumnezeu.–-ideea e: *ne lipseste credinta daca nu IL VEDEM deci hai sa i facem un chip*

      DUMNEZEU ESTE INSA DE TOTAL ALTA PARERE…..si Lui nu i place deloc ca NOI I DAM UN CHIP din moment ce EL ESTE DUH.

      Ioan 4:24
      Dumnezeu este Duh; şi cine se închină Lui trebuie să I se închine în duh şi în adevăr.”

      FRATELE MEU DRAG.
      ADEVARATA CREDINTA NU ARE NEVOIE DE UN CHIP IN FATA OCHILOR SPRE CARE APOI SA MEARGA RUGACIUNEA SI ADORAREA ACELUI INCHINATOR….facandu-L astfel pe Dumnezeu GELOS.

      CI UITE CUM NEA INVATAT ISUS SA NE RUGAM ACELUI DUMNEZEU CARE ESTE DUH SI ADEVAR:

      Matei 6:6
      Ci tu, când te rogi, intră în odăiţa ta, încuie-ţi uşa şi roagă-te Tatălui tău, care este în ascuns; şi Tatăl tău, care vede în ascuns, îţi va răsplăti.

      PUNE CUVINTELE LUI DUMNEZEU LA INCERCARE.

      Pace.

      Apreciază

    • roman ioan-romania zice:

      D-le Elvis,cu tot respectul,vin si va intreb: daca v-ar da cineva niste fotografii cu o femeie si cu niste copii,le-ati saruta ca reprezentndu-va familia ?Daca Isus si alti sfinti ar fi fost fotografiati ar exista cel putin o justificare logica ca fotografiile ii arata pe ei,nu si una biblica.Daca cineva v-ar da o icoana care ar semana foarte bine cu cineva cunoscut-se poate intampla-,nu cred ca ati mai avea atata dragoste fata de ea.Daca nu s-ar fi inventat fotografia,ce ati facut,v-ati fi uitat familia? Trebuie sa va uitati la chipul unei femei ca sa va aduceti aminte de mama dvs?Sigur ca ,atunci cand sarutati niste fotografii,sarutati niste hartii,cum de fapt recunoasteti si dvs.sustinand ca;”sarutati in imaginatie si-n suflet acele persoane”.Exact asa trebuie sa-l sarutati pe D-zeu,in duh si-n adevar.Omul trebuie sa-si faca icoane in suflet si-n inima,nu pe pereti,pe stalpi etc,in suflet sunt vii in alte locuri sunt moarte.De ce va place sa sarutati ambalajul si
      nu continutul? Se pare ca memoria ii baiul,bat-o vina,si atunci trebuie improspatata cu chipuri care in niciun caz nu sunt cei despre care sustineti.Daca sotia dvs.ar saruta fotografia sau un tablou cu un barbat sustinand ca sunteti dv.,v-ar conveni? Cred ca, nu!

      Apreciază

  16. cris zice:

    e foarte clar,isus na fost rastignit pe cruce.respesct si recunostintza pt cei care au adus argmente clare, precum dianna si alti.

    Apreciază

    • Aurel zice:

      CINE SE ASEAMANA SE ADUNA…..dar asta nu inseamna ca adunarea lor este SI aprobata de Dumnezeu

      ps. la dovada biblica adusa de mine in discutie cu INGRIJITORUL MARTORILOR DE PE INTREAGA TRANSILVANIE(moldovan la ora aia):
      *pana nu voi vedea semnele CUIELOR din palmele Lui,..nu voi crede*(toma)

      moldovan simtinduse prin la colt a afirmat:> „in textele biblice originale(scrise in greaca)nu exista forma de plural„––O MINCIUNA MAI MARE CAT VOI TOTI MARTORII LAOLALTA PUSI PE DEASUPRA TURNULUI VOSTRU DE VEGHERE MINCINOS SI NELEGIUIT
      pt a fi rastignit pe un stalp vertical (si atat)=>nar mai fi aparut pluralul din text

      INSA CAND O SA INTELEGETI VOI DUSMANI AI CRUCII DOMNULUI ca nu forma lemnului e importanta nici structura lui moleculara ci DRAGOSTEA LUI DUMNEZEU DESCOPERITA IN CRUCEA ACEEA INAINTEA CARUIA ORICE INTELEPCIUNE SAU CUVINTE OMENESTI TREBUIE SA INGHETE PE VESNICIE? !!?

      Apreciază

  17. gigi zice:

    Stimate domn Elvis,imi pare rau,dar daca nu atrag atentia unui semen atunci cand cred ca gresete,se cheama ca nu-l iubesc.Inchinarea la orice chip,indiferent ce sau pe cine reprezinta acesta,este idolatrie.Sa va dau un exemplu: cat timp Moise a fost pe munte pt.a primi tablele Legii,evreii si-au topit bijuteriile,au turnat un vitel de aur,caruia i-au pus numele Iehova si se inchinau la el.Pretindeau desigur ca se inchina la Iehova,gandindu-se la adevaratul Dumnezeu.A fost oare corect??Cititi sa vedeti care au fost consecintele.Aceasta,exact aceasta este situatia si in cazul crucii.Nu am ce sa le fac celor care se lasa pacaliti de astfel de invataturi,decat sa le arat ce scrie in Biblie despre ele.Daca lucrul acesta nu le convine,atunci …..tot le spun.
    Si,din pacate,nu ne inchinam la acelasi Dumnezeu…asa pare doar.Acest lucru este dureros pt.mine,Pt.dvs.este greu de inteles…

    Apreciază

  18. gigi zice:

    Sa nu confundam idolatria cu sarutul fotografiei sotului decedat de catre vaduva,ori cu sarutul fotografiei fiicei care a fost nevoita sa plece in Spania pt.o bucata mai mare de paine.In aceste cazuri,tot respectul!Ei le saruta,nu se inchina la poze!!!

    Apreciază

  19. Elvis zice:

    Dragă domnule Gigi, dacă dvs puneţi pe acelaşi plan închinarea la viţelul sălbatic făcut din bijuteriile luate de la evrei, deci la bogăţie cu închinarea la Isus, Fecioara Maria, vreun sfânt (Anton , Ştefan sau oricare sfânt ) prin intermediului unei statui sau icoane, daţi-mi voie să vă spun că nu aş merge cu dvs nici în piaţă, darmite în vreo excursie ! Pentru că în aceeaşi logică dvs nu aţi putea înţelege spiritul pus de oameni în orice biserică construită sau statuie, gen Moise sau Pieta sau David a lui Michelangelo ! Dacă verbul acesta „ a închina ” are pentru dvs atât de puţine valenţe şi înţelesuri, daţi-mi voie, cu tot respectul, să vă spun că aţi ajuns ca acei cărturari şi farisei de pe timpul lui Isus, care strecoară ţânţarul şi lasă să treacă cămila (Matei 23: 24 ), pentru că dragostea aceasta, de care dvs faceţi atâta caz este atât de săracă încât nu aş vrea să am ca Dumnezeu Dumnezeul dvs, fiind lipsit de atributele principale lăsate de apostolul Pavel în 1 CORINTENI 13 ca bunătatea, înţelegerea, necăutarea folosului propriu … ! Aşa că dacă îl reduceţi pe Dumnezeu la acest Dumnezeu lipsit de înţelegere e alegerea dvs, dar eu vă spun că greşiţi profund !
    Dragi creştini catolici sau ortodocşi, care folosiţi icoane, închinarea în faţa statuilor, reprezentându-l pe Isus sau Fecioara Maria sau orice sfânt , vreau să vă spun că eu vă înţeleg, aşa cu gândirea mea care înţelege mai greu, cum crede domnul Gigi şi atâta timp cât prin această închinare la aceste persoane sfinte vă simţiţi revigoraţi, încărcaţi de putere, uşuraţi şi plini de evlavie , eu spun că nu este nicio problemă ! Niciodată n-am să pun pe acelaşi plan închinarea la bani sau bogăţie (viţelul de aur ) cu închinarea la Isus, Fecioara Maria, orice sfânt sau Dumnezeu prin intermediul icoanelor sau în faţa statuilor reprezentându-I pe ei, aşa că , din punctul meu de vedere, aşa cum domnul Gigi crede că aveţi nevoie de înţelegere şi rugăciune pentru a trece la închinarea în Duh şi Spirit care se poate face oriunde şi în orice loc, Dumnezeu fiind oriunde împreună cu spiritul lui Isus, a Fecioarei Maria sau a oricărui sfânt, la fel şi domnul Gigi are nevoie de rugăciunile dvs pentru a înţelege aceste lucruri simple pe care le-am expus aici, înţelese de un liber-cugetător, care nu se închină decât unui Dumnezeu al înţelegerii profunde a oricărui gând şi gen de închinare !
    Domnule Gigi nu ştiu care dintre noi este mai greu de cap, eu care nu pot înţelege adevărata închinare în Spirit în orice loc fără vreo icoană sau statuie, care să mă ajute la închinare (închinare pe care eu n-o fac , dar o înţeleg ) sau dvs care puneţi pe acelaşi plan închinarea la aur, bogăţie cu închinarea la Isus , Fecioara Maria prin intermediul acestor icoane sau în faţa acestor statui ! Eu spun că dvs ! Dvs ce credeţi dragi creştini catolici sau ortodocşi ?

    Apreciază

    • Aurel zice:

      trebe sa te inchini in Duh si in adevar……PT ASTA NU TREBE NICI UN CHIP

      trebe sa crezi in lucrurile care nu se vad,caci aceasta o defineste biblia ca fiind credinta

      IAR PT ASTA UN CHIP AJUTATOR INSEAMNA LIPSA DE CREDINTA

      Ps. citeste porunca a 2.a scrisa de INSASI DEGETUL LUI DUMNEZEU….(exod 20)
      si concentreazate pe cuvintele…*.NICI VREO ASEMANARE A LUCRURILOR CARE SANT IN CERURI …*

      Apreciază

  20. gigi zice:

    D-le Elvis,necazul este ca nu are importanta ce credeti dvs.,ci numai ceea ce ne indeamna Biblia sa facem cu inchinarea noastra.Evreii nu se inchinau la bogatie,tocmai si-au sacrificat bogatiile pt .a face un idol,pe care l-au numit Iehova.
    Iar eu,un crestin cu origini semite,merg cu dvs.la piata,dar mai ales intr-o biblioteca.Pt.ca eu cand va analizez cu ochii mintii,vad numai jumatatea plina!!Sunteti un semen pe care il iubesc,cu toate ca avem pareri diferite.Numai bine!!

    Apreciază

  21. Elvis zice:

    Domnule Gigi, dvs şi, în general, creştinii văd în Biblie apogeul gândirii şi simţirii umane, când ea a fost scrisă de oameni cu o cultură, un nivel de înţelegere şi inteligenţă specifică unor oameni cu 2000 şi ceva de ani în urmă, iar în cazul celor care au scris capitolele din Vechiul Testament cu câteva mii de ani în urmă ! Fraza asta cu „dvs mă iubiţi ” e atât de seacă, încât dvs nici nu vă daţi seama ! Pentru că a iubi pe cineva înseamnă a-l înţelege, a-l cuprinde, a-i cuprinde gândirea, ceea ce despre dvs nu se poate spune în cazul meu ! Aşa că, să lăsăm la o parte cuvintele astea mari cu „ iubirea” ce mi-o purtaţi şi cu mersul la bibilioteca să îmi arătaţi minunea gândirii umane, Biblia ! Am spus-o de atâtea ori că m-am plictisit, eu sunt liber-cugetător , nu creştin , eu iau din Biblie, ce cred eu că e bun şi deşi am scos de nenumărate ori în vedere erorile enorme din Biblie şi pe blogul meu şi aici, oamenii, influenţaţi de efectele pozitive ale principiile şi metodelor creştine de viaţă pe care le-au adoptat în viaţa lor şi le-au văzut pozitive, nu pot face saltul spre detaşarea care să le spună că Biblia nu numai că are erori enorme, ci şi este ,cum de fapt era şi de aşteptat ( a fost scrisă de oameni cu o pregătire net inferioară nouă cu mii de ani în urmă ), o carte care descrie credinţele de viaţă ale unor oameni care au trăit acum mii de ani în urmă, nu copiile unei dictări ale lui Dumnezeu către omenire prin apostolii lui Isus sau profeţii şi regii Israelului ! Eu dacă scriu , nu scriu pentru creştini, în general, care tot la credinţele lor copilăreşti vor rămâne, ci pentru oamenii foarte inteligenţi pe care sper să-i trezesc din semiadormirea în care se află ! Dvs, Ciprian şi alţii sper să fie printre ei ! Dacă eu creez ceva cu mâinile mele şi îi pun un nume, că e Yehova sau alt nume, nu contează, cam cât de inteligent sunt dacă aştept ca acel lucru să-mi fie sursa de mâncare, inteligenţă, inspiraţie, putere , înţelepciune pentru mine ? Eu spun că nu numai că aş fi un idiot, dar ar trebui fiu privit mai rău decât un copil care îşi vede jucăriile lui obiectele corespondente din realitate ! Măcar copilul trăieşte în imaginaţia lui o realitate, pe când acei oameni poate chiar credeau în fantasmele din capul lor ! Pentru mine Biblia e o carte de poveşti ! Chiar şi faptul că evreii au luat de la egipteni aur sau că întâii-născuţi au fost omorâţi de Yehova Dumnezeu, îmi arată o carte cu credinţe despre Dumnezeu nu numai copilăreşti, dar şi idioate, ca să nu spun blasfemitoare la adresa Sa !
    Pentru mine a fost o luptă ca să aleg tabăra în care să mă situez ! Îi spuneam lui Ciprian că deşi mă simt mai creştin decât mulţi dintre creştini, îmi dau seama că nu pot renunţa la libertatea şi raţiunea pe care mi le-a dat Dumnezeu pentru a le face pe plac creştinilor ! Aşa că dintr-un punct de vedere dvs sunteţi într-o poziţie mult mai privilegiată decât a mea ! Dvs, ca aproape toţi creştinii, consideraţi Biblia sfântă, eu nu ! Dvs porniţi de la ideea că ce scrie în Biblie e adevărat , eu nu ! De aceea am să întrerup acest schimb de idei, pentru că avem premise diferite de la care plecăm; pentru dvs Biblia e baza analizelor dvs, pentru mine raţiunea şi bunul simţ ! Fiind un blog creştin, nu ştiu pe câţi îi interesează părerile unui liber-cugetător , care poate fi privit şi ca satanic de unele minţi mai spălate pe creier ! Aşa că am să stau în banca mea şi am să privesc ca la teatru, cum spune Eminescu în „ Glossa „, acest schimb de replici dintre creştini ! Fiecare cu credinţele lui, cum îi spuneam unui creştin mai înfierbântat de pe blogul meu ! Eu nu vă iubesc, în schimb simpatizez toţi oamenii în care simt inteligenţă; dvs, Ciprian şi mulţi alţi creştini o aveţi, încă neviciată de sugestii creştine sau iudaice şi sper ca vreodată ( cu cât mai repede cu atât mai bine) să înţelegeţi şi ce am mai spus eu pe aici !

    Apreciază

    • aurel1967 zice:

      ELVIS!
      tATAL TAU ESTE de prea multa vreme SATANA omule!.

      1. – BIBLIA ESTE DREPTARUL LASAT DE DUMNEZEU omenirii.
      -UN CUVANT SCRIS CARE NU SE STERGE
      -O SINGURA REGULA PT TOTI ….O REGULA DUPA CARE VOM FI JUDECATI
      ––––- LEGEA LUI DUMNEZEU.––-
      FARA O REGULA SCRISA SI DREAPTA(conform caracterului Divin) DUMNEZEU NAR AVEA DREPTUL SA NE JUDECE!!. pt ca nu nea informat cu PRIVIRE LA REGULILE SALE CARE ODATA INCALCATE CONSTITUIESC PACATUL.
      *Dumnezeu nu tine seama de vremurile de nestiinta* deci nu poate judeca in lipsa unor reguli universale FACUTE CUNOSCUTE omului.

      2.ARATAMI SI MIE UNDE SANT GRESELILE(erorile) ALEA DE CARE VORBESTI IN BIBLIE….
      ca eu o studiez si o rumeg de vreo 3 decenii (sau chiar mai mult)….(.uneori cred ca de cand mam nascut sau de cand am devenit constient ca exist)

      DAR EA , BIBLIA….. E TOT DREAPTA, FRUMOASA, CURATA, in invataturile ei in care nu exista NICI CEL MAI MIC DEZACORD decat pt mintiile blestemate care tocmai asta si cauta,ca sa aiba apoi motiv SO DISCREDITEZE…..ca la urma de tot > SA POATA TRAII DUPA PROPIILE POFTE STRICATE.
      vei fi vreu homosexual? drogat?sadomasochist? CE CAUTI AICI? partener de PLACERI??? uite ceti spun eu tie omule: POFTA OCHILOR TAI, DESFRANAREA TA SEXUALA SI LAUDAROSENIA VIETII TALE…iti vor aduce pierzarea vesnica !!! sper sa citesti asta, sa te sperii si sa te pocaiesti….CACI INDURAREA LUI DUMNEZEU ….greu cunoaste limite.
      PROFITA DECI DE TIMPUL RAMAS(daca nai murit de sida sau sifilis pana la ora asta)

      daca ar fi sa fim toti cum spui tu….*liberi cugetatori si condusi de simtaminte interioare*
      PAMANTUL ASTA AR FI DE MULT UN HAOS……si asta vrea de fapt „tatal tau„

      CUM AR ARATA SOSELELE LUMII FARA O LEGE A CIRCULATIEI ? r: HAOS!!
      HAOS!! ASA ARATA AZI VIATA TA..daca o mai ai- DIN HARUL SI INDELUNGA RABDARE A LUI DUMNEZEU

      VESTEA BUNA PT TINE? = Dumnezeu i va ingaduii tatalui tau sa faca haosul
      #VESTEA REA PT TINE SI PT tATAL INTUNERICULUI?= VETI ZAMBI SATISFACUTI ….

      ––DOAR PUTINA VREME––

      hmm. tu RATIUNE(a) SI BUN(ul)SIMT*

      cum nu a sarit in aer tastatura aia cand ai scris ipocrizia asta??.

      CAT NE VEI MAI RABDA DUMNEZEULE MARE????!!…pana cand Doamne??!!

      Apreciază

  22. gigi zice:

    D-le Elvis,dvs.nefiind crestin,nu intelegeti iubirea agape.Este o forma superioara a iubirii ,una neconditionata de legaturi de sange si nici de atractie,cum este iubirea eros.Grecii aveau patru termeni pt.iubire,fiecare insemnand un alt fel de a ne manifesta acest sentiment care ne face mai buni pe unii cu ceilalti.Insa,a iubi pe cineva,nu inseamna a-i accepta imperfectiunile fara a discuta cu subiectul despre acestea.Dimpotriva,noi trebuie sa ne ajutam reciproc pt.a ne corecta deficientele.Teoria cu lipsa de cultura a scriitorilor Bibliei,nu tine,d-le Elvis! Biblia nu a fost dictata de catre Dumnezeu,insa a fost inspirata.Adica asa cum are inspiratie un poet,un scriitor,asa au avut inspiratie-de aceasta data de la Dumnezeu-acei barbati pt.a scrie cartile Bibliei.
    Eminescu,de exemplu,era un individ care nu a terminat nici o scoala in afara scolii primare.Era agramat.Dar avea inspiratie ,avea talent imens.Poeziile sale au mare valoare.Asa este si cu Biblia.Sursa care a emanat inspiratia scriitorilor biblici fiind o Fiinta superioara noua,calitatea scrierilor este data de aceasta Sursa.Biblia si-a dovedit valoarea prin profetiile implinite intocmai.Isaia si Ezechiel au profetit despre robia babiloneana a evreilor.S-a intamplat intocmai,dupa mai bne de 200 de ani.
    Daniel a profetit venirea lui Mesia,cu mai mult de 530 de ani inainte ca Isus sa se nasca.S-a intamplat intocmai si la timpul profetit.De unde a stiut Isaia cum il va chema pe regele care va cuceri Izraelul?De unde au stiut scriitorii Bibliei cum urma sa fie cucerit Babilonul,cu devierea Eufratului,cu poarta uitata deschisa?De unde au stiut ei ca evreii vor fi robi in Babilon pt.70 de ani??
    Ei bine stimate domn,aceste aspecte dau valoare Bibliei,nu infloriturile sintactice.Cat despre cultura vasta a unora ca Moise,Solomon,Luca,Pavel,cred ca nu aveti indoieli.Nu cultura scriitorului da valoare scriiturii,ci harul,inspiratia,asa cum e cazul lui Eminescu in domeniul laic,atat de drag dvs.
    Si chiar nu inteleg de ce,daca tot comentati pe un blog crestin,va repugna parerile noastre! Nu observati ca,in ce priveste diversitatea de idei,antagonismele chiar,nici macar liber cugetatorii nu pot sa se apropie de noi??

    Apreciază

  23. Elvis zice:

    Dragă domnule Gigi, întotdeauna când răspundeţi dvs trebuie să supăraţi pe cineva ! De ce oare ? Pentru că dvs cunoaşteţi iubirea agape, care nu ţine cont de imperfecţiunile interlocutorului şi încearcă să-i corecteze imperfecţiunile !!!

    E interesant cum, în ultima frază, v-aţi inclus într-o categorie largă de creştini în care , după spusele dvs, antagonismele dintre liber-cugetători şi creştini îi fac pe cei din urmă nici măcar să se apropie de voi, deşi dvs aici pe blog şi în toate blogurile unde v-aţi expus credinţele şi interpretările dvs referitoare la Biblie, nu v-aţi înţeles cu nimeni ! Îmi amintiţi de Băsescu, cu poporul… ! Poporul vrea asta şi asta , eu am anticipat şi am exprimat vocea Sa, aşa cum dvs vorbiţi în numele creştinilor, deşi cu nimeni nu v-aţi înţeles, nici măcar cu cei din propria denominaţiune, martorii lui Yehova, cazul Dianei este elocvent în această afirtmaţie, întotdeauna dvs aveţi dreptate în interpretarea corectă a Bibliei şi ceilalţi greşesc, deci ce putem spune decât că dvs sunteţi Dumnezeu pe Pământ, care ştie adevăratul înţeles al cuvintelor evangheliştilor, profeţilor, ale lui Iisus sau ale oricărui personaj din Biblie !

    Dacă comparăm cultura personajelor dvs din Biblie, că e Solomon sau Moise sau Ezechiel sau Luca sau Pavel cu a oricărui om mai cult din timpurile noastre, chiar şi a unui licean inteligent, diferenţele sunt enorme în favoarea ultimilor! Dar cum dvs nu vreţi să vedeţi dincolo de credinţele dvs , vorbesc în van , exprimând ceva atât de simplu ! Că sunt multe lucruri inspirate sau utile în Biblie n-am contestat niciodată, iar dvs , prin faptul că ştiţi acest lucru, noi discutând şi personal, nu văd acest răspuns decât ca o copilărie, pe care nu ştiu cine o să o aprecieze, niciodată creştinii din celelalte ramuri ca ortodoxismul sau catolicismul sau protestantismul, neacceptând teoria Isus-om şi nu Dumnezeu, pe care doctrina Bisericii dvs o are , dar celelalte denominaţiuni, nu ! Aşa că sunteţi în aceeaşi tabără cu ceilalţi creştini, cum sunt eu cu mahomedanii ! Dar vă las să vă scăldaţi în propriile vise ! Nu vreau să intru în riposte cu profeţiile împlinite, pe care le tot evocaţi, pentru că dvs nu credeţi în falsificare şi pe cei care cred că mama lor e fecioară, eu din bun simţ şi protecţie , nu intru în contraziceri ! Nu ştiu cât s-a falsificat şi cât e inspiraţie extrasenzorială de la Dumnezeu sau cine ştie de unde sau de la cine, dar n-am susţinut niciodată că această carte nu ar fi şi inspirată ! Că am spus că pentru mine e o carte de poveşti, noi doi mai discutând acest subiect, ar fi trebuit să înţelegeţi nuanţa , mai ales că pe blogul meu am scos destule întâmplări infantile din Vechiul Testament, scris de oamenii dvs de cultură şi nu cred că trebuie să reiau aici acele postări ! Aşa că vă dau un sfat, domnule Gigi, vedeţi-vă lungul nasului, nu pentru că aş fi eu vreun deştept, dar analizăm lucruri foarte sensibile pentru toţi cei care ne citesc şi să aruncăm cuvinte sau să folosim şmecherii psihologice, noi doi, care totuşi avem pretenţia că nu suntem idioţii planetei acestea, ar trebui să fim un piculeţ mai atenţi, când răspundem celuilalt ! Dvs puteţi crede orice despre dvs sau despre Biblie, eu rămân la părerile mele idioate sau nu, dar totuşi am pretenţia de la cei care se numesc creştini să nu mă prostească pe faţă ! Măcar dacă mă contrazic să o facă inteligent ! De data aceasta n-aţi reuşit, deşi aşa cum vă spuneam sunteţi un om inteligent, deştept, foarte citit şi cu o cultură şi implicare psihică, care v-ar permite răspunsuri mai greu de combătut ! Cu stimă, Elvis !

    Apreciază

  24. sabin zice:

    respectele mele pentru domnul cristi. am gasit raspunsuri la intrebari pe care le~am cautat de mult cu privire la cruce vs stauros

    Apreciază

  25. foarte interesant articolul, bune argumente, chiar nu m-am gandit la aceste argumente… Domnul sa te binecuvanteze si intareasca sa faci voia Lui!

    Apreciază

  26. munteanuaurel zice:

    a fost rastignit pe un -staurus-stalp folosit in constructii.

    Apreciază

    • Aurel zice:

      nu conteaza FORMA PRIETENE….ci doar faptul ca ERA LEMN.
      *blestemat este orice este atarnat pe lemn*
      *El sa facut blestem pt noi*….PT TINE TEOLOGule* ce comentezi compozitia si forma glontului , cand prietenul tau e mort in urma acelui glont.
      tu invarti glontul de pe o parte pe alta,…in timp ce prietenul tau a si inviat..
      o sa tot studiezi calibrul glontului, SI ASA TE VA I GASII(adica nepregatit) ZIUA REVENIRII IN SLAVA A PRIETENULUI TAU( ISUS).
      iar cand o sa vina IN SLAVA TUTUROS SFINTILOR INGERI,..cu un zgomot si o lumina incat muntii se vor ascunde de fata LUi..> tu o sa exclami intrun final suspinand:
      Isuse am aflat adevarul> ai fost rastignit pe o bata pe un par si nu pe o cruce…deci sant bun de luat la cer ca cercetator stintific ?

      Apreciază

      • Cred ca o sa conteze foarte mult deoarece in greaca noului legamant nu e vb de nici o cruce :

        Stauron sau cruce ?


        Crucea are semnificatie pur pagana .

        Apreciază

      • aurel1967 zice:

        Munteanuaurel.

        pana sa te citesc pe tine,aveam o impresie net superioara despre baptisti.
        nam sa mio schimb. banuiesc ca ai tu ceva personal.

        afirm clar si cu tarie in dreptul a ceea ce cred eu:> NU ESTE NORMAL SAU NECESAR SA NE INCHINAM CRUCII. –te intreb totusi–

        IN ZIUA REVENIRII SALE PE NORII CERULUI…..te va intreba Isus daca ai crezut in forma de cruce sau de stalp al lemnului pe care El a fost batjocorit?
        CE IMPORTANTA POATE AVEA CREDINTA ASTA in stalp sau in crucea torturii?
        te poate asta ajuta sa te lasi de PACATELE TALE???

        si ce daca ar fi simbol pagan??…AR FI EXCLUS CA ROMANII SA FI BATJOCORIT PE ISUS TOCMAI PE UN LEMN AL SIMBOLULUI lor PAGAN??.
        CREZI CA ISUS PUTEA ALEGE IN ACELE CIRCUMSTANTE SA NU FIE RASTIGNIT PE UN LEMN DE FORMA PAGANA???.
        – ISUS NU PUTEA ALEGE SAU SA SE FEREASCA DE O ASEMENEA BATJOCURA
        SI DA….LA FELUL CUM SA PURTAT EL PANA LA CAPAT(ca un Miel pe care il duci la taiere si ca o oaie muta inaintea celor ce o tund)…..ESTE CLAR CA ROMANII CARE ERAU PAGANI…..PUTEAU SA IL PEDEPSEASCA EXACT PE SIMBOLUL LOR PAGAN!>CRUCEA.

        nu uita ca pedepsele astea la pagani,aveau stransa legtura cu JERTFELE PE CARE EI LE ADUCEAU dumnezeilor lor.

        ps. SI DACA ITI DOVEDESC EU incontestabil CA TU IN RELIGIA CE AI ACCEPTATO CA ADEVAR RESPECTI SI TE INCHINI IN „TONURI„ PAGANE STRAVECHI…..in detrimentul LEGII LUI DUMNEZEU SI IMPOTRIVA VOINTEI LUI SCRISE IN SFINTELE SCRIPTURI??

        ai mai critica tu dupa aceea CRUCEA ca fiind pagana?

        tare ma tem….ca no sami mai raspunzi de data asta.

        Pacea cerului sa iti lumineze pasii pe pamant.

        Apreciază

  27. dianna zice:

    Bravo Aurel, de data asta chiar sunt de acord cu tine.
    Isus a fost rastignit pe un „stauros” = stalp, barna, lemn…folosit si in constructii.

    Apreciază

    • Aurel zice:

      1 FALS!..stalpul..
      2. dar mult mai falsa ESTE INSASI MUTAREA LUPTEI* de la ideea INSEMNATATII CRUCII….la forma sau ..(.o sa ajungem pana la urma la materialul sau lemnul din care era crucea facuta.).

      VORBITI DECI DESPRE CE A FACUT DUMNEZEU PT VOI ACOLO PE DEALUL GOLGOTEI….si nu forma pe care o avea acel lemn.

      MUTAREA LUPTEI SI DEFOCALIZAREA ATENTIEI DE LA MIEZUL IMPORTANTEI
      > este O MARE SMECHERIE DEA LUI satana CARE VA TRANSFORMA PE TOTI IN TEOLOGI DE 2 lei CERTANDUVA INTRE VOI ASUPRA UNUI AMANUNT TOTAL NEESENTIAL, in timp ce pierdeti din vedere
      CE A FACUT DUMNEZEU IN HRISTOS pt noi, pe crucea sau stalpul acela

      Apreciază

    • Aurel zice:

      si ce daca?
      schimba asta cu ceva graul miraculos a lui russell?
      schimba asta rezultatele zecilor de profetii false si ne-devenite realitate,ale Turnului de veghere?

      SANT ABSOLUT CONVINS CA NAI AVEA CURAJUL SA RASPUNZI LA INTREBAREA ASTA: – UNDE ESTE CRISTOS ACUM?–
      e adevarat ca a venit deja in 1975 in duh (asa cum invata azi turnul)??
      UNDE ESTE DECI DACA A VENIT?
      a inceput sa imparateasca zice turnul?- SIA TUNCI DE CE IN JURUL NOSTRU ESTE MOARTE SI SUFERINTA?……pt ca bilia spune: NICI UN RAU SI NICI O VARSARE DE SANGE NU SE VA MAI FACE….*

      aha..inteleg….ATI CREZUT SI PREDICAT PREA MULT REVENIREA LUI ISUS in trup PT ANUL 1975 ASA CA DUPA CE NU SA INTAMPLAT ….ce puteati sa mai spuneti decat ca a venit in duh.
      Isus e deja aici pe pamant,din 1975 dar nul vedem decat cu ochii spirituali.
      (CAT DE „credinciosi „trebe sa fiti sa credeti asa ceva!)
      DA ,asta invatati si aici e directia unde duc toate invataurile voastre.
      AVETI DECI CURAJUL SI SPUNETI OAMENILOR VARFUL DE ICEBERG AL INVATATURILOR CE LE PREDICATI anume ca: Isus este in Broklyn (SUA) si se ocupa de scrierea revistelor Turnul de veghe si Treziti-va> la care Cristos (cel in care credeti)ESTE REDACTOR PRINCIPAL SI COORDONATOR .

      Dumnezeul slavei sa e indure de voi!.

      Apreciază

  28. aurel munteanu zice:

    Asa spun cercetatorii care cunosc limba greaca,Dianna, ei trebuie sa stie mai bine ca noi care nu o studiem…..

    Apreciază

    • Ciprian Sarivan zice:

      Nu trebuie de facut multa filosofie pe limba greaca. Ca martorii nu o studiaza e adevarat, iar argumentele din articol exclud necesitatea studierii limbii respective.

      Apreciază

    • Aurel zice:

      prietene..nu stiu de o sa citesti tu vreodata raspunsul asta dar iti zic sigur ca

      ADEVARUL CARE DUCE LA MANTUIRE…SI INVATATURILE DE CARE DEPINDE Sti ALVAREA NOASTRA…..NU SANT SI NU POT FI CONDITIONATE DE CUNOASTEREA LIMBII GRECESTI……
      Altfel Dumnezeu nu ar mai fi Dumnezeu..pt ca ar fi partinitor conditionand mantuirea de cunoasterea limbilor straine.
      tu de fapt esti colegutul lui diana..daca nu cumva tot ea.
      ps. cum de nu va venit ideea sa jucati jocul ala psihologic cu: politistul bland politistul dur?..macar asa,facand pe clovnii ..aduceati si voi macar un zambet intre atatea ineptii,si teorii fara rost

      Apreciază

  29. dianna zice:

    Ce-oi fi cautat eu pe blogul tau, Ciprian? Am gasit ce nu am cautat: venin, aroganta, spirit de cearta si multa, multa minciuna. Pt ce mai studiati voi Biblia daca aveti un astfel de spirit?
    Voi sterge adresa blogului tau Ciprian asa cum am facut cu blogul unui frate de-al tau: solideogloria, un om „studios in ale scripturii”. Poate iti spune ceva numele asta. Am raspuns unui comentariu de-al lui si nu a publicat decat ceea ce nu-l deranja si ceea ce defaima religia noastra chiar daca era vorba de o minciuna…
    E adevarat ca daca publica raspunsul meu era evident cat de clar intelege el Scriptura; omeneste vorbind, il inteleg.

    Va doresc succes in intelegerea si aplicarea principiilor scripturale. Si ganditi-va ca daca vreti sa ajutati oameni de orice fel sa ajunga la cunostinta exacta despre D-zeu si Isus Cristos, trebuie sa aveti o atitudine umila si sa predati cu iubire, nu sa scuipati venin!
    Evitati lucrarile carnii (Galateni 5:19-21) si cultivati roadele duhului (Galateni 5:22,23), si v-a fi evident ca studiati Biblia!

    Apreciază

    • Aurel zice:

      cat minte si santajeaza femeia asta….doar Harul Lui Dumnezeu e explikatia pt care mai respira aerul planetei

      Adevarul se ca NU TE TINE DRAGTZO iar noi „nu santem asa credinciosi„ incat sa inghitim toate mizeriiile pre-mestecate de gura turnului tau de veghere

      fugi de peste tot unde nu iti sant inghitite INEPTIILE „teologice„
      asa a facut si tatal vostru russell cand vindea oamenilor din vremea lui GRAU MAGIC ;LA UN PRET EGAL CU GREUTATEA LUI IN AUR.
      *nu credeti ca e magic? (zicea el) , atunci vam parasit si plec,dar nu stiti voi ce pierdeti„
      APOI SCHIMBA ORASUL SI ISI MONTA IARA TARABA UNDE CONTINUA SA VINDA ILUZII.

      cum e tatal tau ..asa esti si tu,iar aschia nu sare departe de trunchi.

      dute. cale batuta.
      ce pierdem fara tine?….R. galagia minciunile grosolane,tupeul nesimtit in sfartecarea cuvintelor SFINTEI SCRIPTURI.

      Apreciază

  30. marioara zice:

    am citit mai sus ca vb de sf MARIA mama lui isus ca va rugati la ea si la alti sfinti dar citind biblia nu am gasit nimic care sa ne vb de ea decat ca mama lui isus si alti cativa frati .,declarata sfanta pt nasterea lui Isus dar nu fecioara cum stiam de la biserica ci mama a 5 copii parca iar tot din biblie stiu ca nu trebuie sa ne rugam la nimeni altul decat la Dumnezeu si Isus ca mijlocitor al rugaciunilor noastre catre Dumnezeu.Deci atentie cui ne rugam .

    Apreciază

  31. Alin zice:

    Dragă Ciprian când preiei unele informaţii să fi sigur că înţelegi argumentaţia lor.

    Argumentul tău cu „cuiele” este bun, dar trebuia să adaugi faptul că în pozele publicaţiilor martorilor se prezintă portretul lui Cristos cu un singur cui în mâini, care contrazice ce spne Biblia care vorbeşte de „cuie” (la plural).

    Dar bineînţeles că jertfa Domnului este infinit mai importantă decât problema formei lemnului pe care a fost răstignit Cristos.
    Însă există la ora actuală circa 7 milionae de martori care cred că Isus a fost răstignit pe un stâlp, ci este nevoie de o apologie solidă pentru a le deschide atât lor ochii, cât şi altor milioane de oameni care studiază cu ei.

    Ar fi multe de spus despre problema asta.

    Draga Diana, toate informaţile ce le cunoşti despre acest subiect le cunoşti şi din alte surse sau doar din Turnul de Veghe?

    Pentru că dacă nu ai studiat alte surse poţi fi păcălită uşor, şi oricine poate fi păcălit dacă nu are la îndemână decât un singur izvor de informare.

    De pildă mormoni cred în conducerea lor orbeşte cred în profetul lor conducător, acum dacă ei nu citesc altecva, decât literatura lor, este greu să-şi dea seama că sunt pe drumul greşit. Tot aşa şi martorii lui Iehova, Dumnezeu să-i binecuvânteze şi să le dea cât mai multă lumină să înţeleagă Scripturile aşa cum vrea Dumnezeu.

    Dar ei greşesc la subiectul cu crucea.
    O simplă informaţie ar schimba totul, anumiţi scriitori greci înainte de Cristos cu cca. 200 de ani, au folosit termenul „stauros” şi cu sensul de cruce, deci chiar dacă iniţial termenul se referă la „stâlp”, ulterior el a primit şi sensul de cruce.

    Pentru un studiu amănunţit: lingvistic, istoric, patristic, etc. la link-ul:

    http://exm.uv.ro/documente/despre_cruce.html

    Apreciază

    • Aurel zice:

      pur si simplu nu conteaza daca a fost stalp sau cruce.
      CONTEAZA DOAR CE SA INAMPLAT PE ACEL LEMN -> Hristos murind in locul nostru.

      ps: mai aline.
      si ce fac oamenii care nau internet si multe surse de documentare??…raman nemantuiti?

      TE INSELI PRIETENE….pt ca: Dumnezeu a facut in asa fel mantuirea…INCAT ORICE FIINTA UMANA SA POATA AVEA ACCES –deplin–LA EA.

      ce sar face deci saraci oamenii in lipsa telogiilor voastre stralucite.

      1 Corinteni 1:21
      Căci întrucât lumea, cu înţelepciunea ei, n-a cunoscut pe Dumnezeu în înţelepciunea lui Dumnezeu, Dumnezeu a găsit cu cale să mântuiască pe credincioşi prin nebunia propovăduirii crucii.

      Apreciază

    • aurel1967 zice:

      si ce daca cred 7 milioane de martori??????? inseamna ca majoritatea crede bine?
      atunci catolicii au adevarul ca reprezinta peste 12% din numarul de oameni ai terei

      sau daca berbecele ce se arunca in prapastie e urmat de mai multe oi decat cele ce stau si se uita…..inseamna ca berbecele ala lea dus pe suratele lui PE CALA CEA BUNA?.

      judecand dupa majoritate sau numar ….ISORIA BIBLICA SPUNE EXACT INVERSUL.

      cati au fost de PARTEA BINELUI la potopul lui noe si cati dincolo??
      dar pe timpul sodomei si gomorei?

      NUMARUL CELOR CE CRED CEVA……nu REDUCE CU NIMIC CALITATEA INEPTIEI IN CARE AU CREZUT.

      Apreciază

  32. marcu zice:

    Alin…de ce crezi ca noi gresim??
    In Biblie,sunt doi termeni din greaca tradusi in majoritatea cazurilor CRUCE: STAUROS SI STYLON.Daca despre STAUROS putem afirma ca inseamna lemn,fara a-i defini forma…STYLON inseamna BARA,STALP,LEMN FASONAT,MACIUCA.Iar „traducatorii” trinitarieni au tradus in Faptele Apostolilor…CRUCE.Absolut contrar intelesului termenului STYLON.Cat despre STAUROS,inseamna lemn,stalp,etc.la singular,nicidecum un ansablu de lemne,asa cum este crucea.
    Ma mira faptul ca ati sesizat ca este vorba despre cuie nu despre cui,insa nu ati observat ca este vorba despre LEMN si nu despre LEMNE…Cat despre cuie…de unde stim noi cate cuie au batut romanii in msinile lui Isus ?? Poate ca au batut 3,4 sau 5…pt.ca nu scrie cate,deci noi nu putem concluziona.
    Afirmati ceva halucinant: anume ca,inaintea erei noastre cu 200 de ani,unii greci atribuiau termenului STAUROS sensul de CRUCE.Poate ca ma lamuriti si pe mine de unde cunoasteti aceasta…ce insemna crucea aceea pe care vechii greci o numeau (dupa spusele dvs.) stauros…ce aplicabilitate avea…ptca eu nu am auzit inca despre un asemenea inteles.Eu studiez greaca acum si mi-ar prinde bine sa stiu…KALISPERA,KIRIE…treziti-va va rog….

    Apreciază

    • Aurel zice:

      1 Corinteni 1:21
      Căci întrucât lumea, cu înţelepciunea ei, n-a cunoscut pe Dumnezeu în înţelepciunea lui Dumnezeu, Dumnezeu a găsit cu cale să mântuiască pe credincioşi prin nebunia propovăduirii crucii.

      Apreciază

    • aurel1967 zice:

      marcule …ma dragutzule !…….si daca a fost stalp cei cu asta?….

      vati gasit voi sa corectati biblia….

      EXPLIKAMI SI MIE CU CE SE SCHIMBA JERTFA SFANTA DE LA CALVAR daca ea a avut loc pe o cruce sau pe un stalp???
      NU VEZI? NU SIMTI?…..IN TIMP CE LANSEZI DISCUTII INTERMINABILE DESPRE FORMA ACELUI LEMN > pierzi din vedere faptul ca PE ACEA BUCATA DE LEMN SA JERTFIT PRINTUL CERULUI……FIUL LUI DUMNEZEU SI CEL DE O FIINTA CU TATAL.

      si a facut asta Domnul Slavei > ca tu sa ai subiect de analizat LEMNELE
      IN LOC SATI PLECI JENUNCHII IN LACRIMI DE DURERE PRIVIND nu spre lemn CI SPRE CEEA CE ERA ATARNAT PE LEMN……… ISUS A FACUT ASTA PT TINE ….!!! DIN DRAGOSTEA LUI IMENSA
      a indurat Isus CUIE in palma ca TU SA ITI GASESTI DE LUCRU NUMARANDULE cate oare au fost!!! ????

      PLEACATE PE GENUNCHI SI PLANGETI PACATUL !!
      INTOARCETE CHIAR AZI LA DUMNEZEU DIN TOATA INIMA TA!!
      CACI CURAND SOARELE NU VA MAI RASARII PESTE TINE
      mana de tarana PACATOASA SI NENOROCITA TU.,..si eu si mai si ca tine CA TINE.

      treziti-va scrajilatilor!!.

      Apreciază

    • aurel1967 zice:

      ai invatat si tu greaca.!> NUMELE REVISTEI CU PORCARII SI EREZII NIMICITOARE

      Apreciază

  33. marcu zice:

    P.S.Am lecturat articolul indicat de tine.Se adreseaza necunoscatorilor..Ambii termeni,STAUROS SI STYLON semnifica singularul.Autorul scoate din context referintele despre INTELEGEREA ULTERIOARA a termenului.WT si noi recunoastem ca ,ulterior,termenului STAUROS i s-a dat un astfel de sens.Dar cand ?? Secole DUPA moartea si invierea lui Isus…nu inainte..Aplicarea aceasta este generata de cultul CRUX SIMPLEX,nu invers….Despre asa-zisa intelegere STAUROS = cruce in sec.II-II i.e.n. spune cava vag,referitor la razboaiele punice…Astept „dovezile dvs…

    Apreciază

  34. anonim zice:

    daca e pe asa hai sa luam si religia voastra.Voi credeti ca Ortodoxia este religia cea adevarata ? daca da luati-o si voi umpic logic. In religia ortodoxa scrie ca omul dupa ce a pacatuit si apoi a murit va fi trimis in IAD . Iadul tot dupa religia ortodoxa inseamna un loc al chinului unde arzi pentru vecie.Adica arzi intruna . Pai si cine e capul iadului? nu e Diavolul? daca nu ar mai fi Diavolul sigur nu ar mai fi nici iadul . Corect?
    Ei bine in Apocalipsa scrie ca Dumnezeu va veni si va distruge tot rarul de pe pamant.Asta insemnand ca il va distruge si pe Diavol.daca ala moare nu mai exista IAD . Deci cand iadul n-o sa mai existe nu o sa maipoti arde pt vecie . Deci Iadul nu exista . Si daca la voi in religie se spune ca exista iad va minte in legatura cu asta, iar cuvantul lui DUMNEZEU NU ARE MINCIUNA. Deci fi sigur ca nici religia Ortodoxa nu este religia adevarta
    Pana sa ne dam noi seama care este religia adevarata vine Armaghedonul.
    ASA CA TE ROG NU MAI JIGNI MARTORI CA NICI EI NU TE-AU JIGNIT

    Apreciază

    • Anonimule , la fel cum exista viata vesnica , va exista si o pedeapsa vesnica . Diferenta este ca tu astepti Armaghedonul inainte de asa zisa ,, rapire ” si necazul lui Iacov. Ai grija ca peste 2 ani se implinesc 100 de cand Russel a promis ,, reteta intineririi pt martorii fideli” . Probabil ca din cei de atunci mai sunt doar cativa care ii poti numara pe degetele de la o mana.
      Ce faceti , cum scoateti camasa pt ca nu o sa mai fie multi in viata pe pamant care au apucat anul 1914 ? Ce faceti daca ,, profetia nu i se va implini pt leatul de oameni care au apucat aceasta data ? Faceti ca si cu anul 1970 fixat pentru Armaghedon ? Nu ti se pae batator la ochi ca mergeti din esec in esec?

      Apreciază

  35. anonim zice:

    Si cine stie cate or mai fi de spus si despre Ortodoxie si despere alte religi dar oricum nici-unul dintre noi nu e sfant sa nu fi pacatuit macar odata in viata lui asa ca sa fim seriosi si sa nu ne mai certama pe religie si tot ce spune ea . pana la urmagasim noi religia cea adevarata. si mai ziceai ca martori te corup dar uita-te putin in istorie si vezi ca si ortodoxi ii corupeau pe oameni ca sa vina la biserica lor asa ca CIOCUL MIC TOATA LUMEA

    Apreciază

    • Ciprian Sarivan zice:

      Stai calm. Daca ar fi fost asa cum spui, nu ar mai fi pregatit Dumnezeu iadul pentru Diavol si ingerii lui. Daca Isus citeaza despre iad, si despre focul vesnic si tu spui ca aceasta nu este adevarat, sigur ca te cred, doar cuvintele tale sunt cu mult mai corecte decit ale Domnului Isus! Baietele, sau draga fetita mai pune intrebari Institutului Teocratic, inainte sa te avinti in a informa lumea despre necunostinta ta!

      Apreciază

    • Ciprian Sarivan zice:

      Ciocul mic la toata lumea este vreo noua expresie de a lui Russell sau e o noua disciplina inclusa recent pentru Institutul Teocratic?

      Apreciază

    • Aurel zice:

      cui comanzi sub nume de anonim dragutzo?…eu unul stiu cine esti.
      teai dat la fund folosind si asta ca amenintare,ca si cum ar fi pierit cineva aici de dorul tau.
      Apoi daca ai vazut ca viata merge mai departe si fara tine,teai intors sub nume de anonim ,sa vezi care a fost reactia lumii.
      Folosesti apoi o *dictie *un pic modificata siti continui astfel amagirile sub anonimat.
      Ma mir ca nu iei apararea danei.#
      A!..ideea asta nu tia venit,sa teintorci sub anonimat si sa ti cu tine insati??
      Chiar orice minciuni si prefacatorii va permite turnul ala NUMAI SAI VINDETI „ GRAUL MAGIC„` ?

      Apreciază

  36. cornel zice:

    o intrebare! sa zicem k isus cristos a fost rastignit pe cruce…ce reprezinta crucea pt noi? ar trebui sa o veneram? poi ar putea cineva sa venereze glontzul care i-a omorat o persoana draga?

    Apreciază

    • aurel1967 zice:

      de unde paralela asta cu glontul si crucea CORNELE???

      CRUCEA LA OMORAT PE ISUS??…asa tea invatat turnul?…SPUNEI SATI DEA TIMPUL CE TIAI PIERDUT CU EI INAPOI…..
      pt ca pe Isus NU LA OMORAT CRUCEA ci pacatul meu si altau….PACATELE LUMII INTREGI……ASTA LA OMORAT PE ISUS….si nu la omorat nimeni,,CI EL SA DAT SINGUR SI DE BUNA VOIE PT NOI…….pt ca atata de mult NEA IUBIT.
      pacatul trebe deci urat si parasit ,…(.si nu crucea asa cum areti tu in falsa paralela cu )glontul.
      Dumnezeul cerurilor sa te lumineze
      Prin Hristos Isus Domnul.

      Apreciază

  37. ADELINA zice:

    In Biblie scrie foarte clar k Iisus Hristos a FOST RASTIHNIT PE CRUCE !! Nu mai scoateti tot felul de aberatii..in Apocalipsa se precizeaza ca atunci cand va veni Sfarsitul, pe semn va aparea SEMNUL FIULUI LUI DUMNEZEU. Care este acela? stalpul???=))))…asta e cea mai mare aberatie…Sa nu uitam si de Constantin si Elena, kre au dovedit foarte clar k instrumentul p kre a fost rastihnit Iisus era o CRUCE !…in legatura cu Martorii lui Iehova: NU SUNTETI VOI IN MASURA SA NE PROPOVADUITI NOUA CUVANTUL LUI DUMNEZEU ! SUNTETI OAMENI ,CA SI NOI…DE UNDE STITI K RELIGIA (SECTA) VOASTRA SPUNE ADEVARUL? NU V-ATI PUS NICIODATA INTREBAREA K POATE VA INSELATI? IN AL 2 LEA RAND, CUM PUTETI VOI SA VENITI SA NE INVATATI PE NOI RELIGIE, KND ORTODOXISMUL A EXISTAT INCA DE LA INCEPUT? sa fim seriosi..oricine poate sa-si fak religie,dak are chef…makar lasati-i p ceilalti in pace

    Apreciază

  38. beny zice:

    1 pt ciprian ai grija ca batjocoritorii nu vor mosteni Regatul lui Dumnezeu
    2 pt Adelina imi pare rau ca ai o privire a lucrurilor ata de eronata!Unde scrie in Biblie de ortodoxi?zimi te rog sa citesc si eu sa ma conving!Pentru cultura ta generala ortodoxia a aparut in 1054 la marea schisma daca doresti sa obtii informatii studiaza manuale de istorie!Pe cand Dumnezeu le spune la istraeliti in ISAIA 43:10 ca ei sunt martorii lui!Cand Isus a fost pe pamant evreii l-au ucis si Dumnezeu s-a infuriat pe ei ,si-a retras mana de la ei si si-a indreptat privirile spre natiuni ca sa scoata din ele un popor pentru NUMELE sau (Faptele Apostolilor 15:14)!Inceppand cu Isus MARTORUL FIDEL(Apocalipsa 1:5) apostolii au fost martorii lui (Faptele Apostolilor 1:8)si nu putem vorbi ca au fost Martori doar apostolii deoarece azi suntem inconjurati de un nor asa de mare de martori(EVREI12:1)!Despre cruce dupa cum ai zis Stauros=lemn XYlon=par deci nicidecum cruce asa ca imi pare rau daca credeti o falsitate!Sper ca Dumnezeu sa va indrume sa intelegeti Biblia…

    Apreciază

  39. Aurel zice:

    nici nu trebuie sal mosteneasca– REGATUL* e dooar o inventie (ghicire)a turnului de vegehere

    ghicire pt ca nare la baza …nici macar o caramida profetica demonstrabila sau macar credibila.

    cat despre asa zisa ta batjokura….> PRIVIND INVATATURILE SI INVATAORII FALSI…, pavel apostolul rosteste ceva ce seamana cu BLESTEM:*scrajileascase odata cei ce va tulbura*

    Isus insusi uraste invataturile mincinoase(apoc 2:15). =>asa ca subscriu cu toata hotararea cuvintelor lui ciprian , ba inca subliniez si te atentionez: TURNUL DE VEGHERE TE MINTE SI TE FOLOSESTE .
    nu te baza pe prietenia lor afisata nici pe zambetul lor prefacut,nici pe frumoasele si coloratele desene din revistele lor….CI INTREABA TU INSATI PE JHWH: *Doamne,vezi daca sant pe o cale rea,in voia gandurilor mele….iama si duma pe alea vesniciei*

    ps. vrei un partener de dialog,impreuna cu care sa pui sub lupa invataturile in care ai crezut?
    ma gasesti pe yahoo messenger : titaritanelu

    pps. omul cinstit nu se teme de politie sau lege,…iar invatatura curata..nu se teme de verificari
    deci te astept

    Apreciază

  40. beny zice:

    Domnu’ Aurel citesc comentariile dv si ma minunez cum poate cineva sa vorbeasca asa ceva…
    1. nu stiu cu cine ai vorbit tu dar Martorii lui Iehova nu predica faptul ca Isus sa reaincarnat din 1975 si a venit pe Pamant nu stiu de unde ai luat aceasta idee
    2.Revistele de la Societatea Watchtower nu is de la Isus care sa raincarnat si o ajuns acolo(ai grija te avertizez prieteneste cu astfel de vorbe!eu nu pot sa-ti fac nimic dar este altcineva care poate , la care ii iei numele in batjocura si in ras) Isus cand a plecat de pe Pamant a lasat un sclav fidel si prevazator (Matei 24:45) ca sa dea hrana si la timpul potrivit!El a fost lasat ca sa dea hrana deci nu Isus da hrana ci scalvu si las la imaginatia dv sa deduceti despre ce hrana e vorba

    Apreciază

    • aurel1967 zice:

      pt beny:
      Cum sucesti cuvintele mele ASA SUCESTI SI CUVINTELE LUI DUMNEZEU DIN SCRIPTURA Sfanta.
      Nu stiu cum ne mai rabda Dumnezeu….Mare este bunatatea si indurarea LUi.
      problema ta este ca mie nu imi este strain modul tau de a te apara folosind minciuna.
      –– SPER INSA DIN TOT SUFLETUL CA CEI CE CITESC AICI SA COMPARE ATENT CE AM AFIRMAT EU MAI SUS (pe pagina asta de blog) si cum ma interpretezi tu de sucit.

      asa ca repet si INTARESC CELE SPUSE si sper ca de data asta nu te vei mai preface ca nu intelegi> CA ASTFEL SCOTANDU-MA PE MINE VINOVAT DE MINCIUNI=> sa apari tu alb si curat in CONTRASTUL fals creat.

      deci 1.–MARTORII au predicat REVENREA LUI ISUS (in trup) si reintoarcerea Lui pe pamant pt anul 1914, apoi 1915…(chestia cu lipsa anului zero din calendar)
      Si au mai facut profetii ce nu sau adeverit: 1925 – invierea lui avraam isac si iacov
      1968- armaghedon
      1975 armaghedon si sfarsitul lumii
      etc etc (mai sant multe)

      dar sa ramanem la anul 1914.

      Bazati pe profetia lui daniel din cap 4 …(pe care au interpretato dupa ureche)
      au lansat deci previziunea ca la sfarsitul celor 7 ani profetici > Isus va revenii pe pamant IN TRUP asa dupa cum scrie in evangheliile noului testament si in toata scriptura sfanta.
      Anul 1914 a venit si a trecut ….dar nu sa intamplat– nimic– DIN CELE PROFETIZATE DE TURNUL DE VEGHERE
      ERA FIXATA PANA SI O DATA EXACTA…o anumita zi(pot da amanunte foarte exacte…cartile voastre alea vechi mai exista sa sti).
      In ziua urmatoare MARII DEZAMAGIRI din randul martorilor….vine ruthefortd (seful)la amvon si ia cuvantul sub privirile inghetate de curiozitate a celor ce cu o zi mai inainte isi aruncasera banii pe strada ca nu mai aveau ce face cu ei(crezand in profetiile TURNULUI DE VEGHERE SI AL SEFULUI VOSTRU DE ATUNCI rutheford).
      Acesta merge deci in fata, ia cuvantul si zice:

      -„ ISUS HRISTOS A REVENIT IERI !! ISUS S-A INTORS DOMNESTE !!„ „

      AUDITORIUL A RAMAS SOCAT; WOW!!..
      -„cum se poate afirma asa ceva?„ intrebau ei.

      la care rutheford raspunde : – „ISUS HRISTOS ESTE PREZENT de ieri IN DUH …si a inceput sa imparateasca.!!„
      (cititorule vezi 2ioan7 citestel atent si compara cu afirmatia lui rutheford )

      Socul a fost prea mare pt *martorul fidel*, organizatia martorilor sa rupt in bucati…, multi au renuntat total la credinta…
      , altii sau indreptat spre alte culte religioase,si un mare numar sau reorganizat si redenumit ,nemai acceptand invataturile TURNULUI DE VEGHERE.
      -cu fiecare profetie lansata si dovedita a fi falsa., martorii sau tot rupt de turn si sau tot reorganizat ASA INCAT ASTAZI SANTETI VREO 7 grupuri in total.
      se cearta intre ei,au puncte de vedere contradictorii dar continua sa faca profetii false
      (ultima a fost pt anul 2011)

      Cei ce au ramas alaturi de turn si au acceptat sucitura brusca si neasteptata a lui Rutheford (care la putin timp dupa asta decedeaza si e inlocuit de Knnor)
      ,au sucit intreg intelesul biblic si al tuturor versetelor ce VORBESC DESPRE REVENIREA LUI ISUS IN TRUP SI UNIVERSAL VIZIBILA….dandule intelesuri „spirituale„

      TE INTREB DECI PE TINE beny….si SPER SA AI CURAJUL SAMI RASPUNZI SIMPLU CU DA SAU NU:

      IMPARATESTE –ISUS– IN DUH PE PAMANT INCEPAND CU ANUL 1914???

      este sau nu asta invataura ce o propaga si in care cred martorii??.

      La asta sa raspunzi siapoi te mai citim si noi pe tine…dar stiu ca vei da UN RASPUNS EVAZIV adica unul cu care ocolesti SA RASPUNZI.
      ca na..asta e hrana tare si no pot crede oamenii decat dupa ce le spala turnul de veghe creerul.

      3. daca TURNUL DE VEGHERE ESTE MARTORUL FIDEL pe care Isus la lasat dupa plecarea Lui.(dupa cum crezi tu)….rezulta..=> CA PAMANTUL NA AVUT NICI UN EVANGHELIST si Dumnezeu na avut nici un martor TIMP PESTE 1800 de ani PT CA MARTORII(robul credincios si fidel) AU APARUT DOAR la sfarsitul secolului 18.
      TARE TARZIU AU MAI APARUT MARTORII FIDELI lasati de Isus la plecarea sa in cer.

      ps. fa bine si nu mai sucii biblia ca asta se pedepseste GROZAV de catre JHWH

      Dumnezeu sa te lumineze si sa te mantuiasca.(sio va face daca vei crede asta): . .MANTUIREA ESTE UN DAR… (un cadou )

      SA NU UITI ASTA NICI O CLIPA

      Pace.

      Apreciază

  41. ADELINA zice:

    Stiu foarte bine despre anul 1054…Dar nu de atunci exista ortodoxismul….in anul acela a avut loc MAREA SCHIISMA, cand BISERICA CRESTINA (singura existenta, din toate timpurile) , s-a ramificat in 2: ORTODOXISM , CATOLICISM….Catolicii au fost cei care si-au mai schimbat unele idei, dar ortodoxismul a ramas ca si inainte de 1054…NU A SCHIMBAT NIMIC ! Nu veniti voi sa ne invatati pe noi religie!!…eu am mai multe dovezi, voi nu stiu cate aveti…eu am ca dovada minunile facute de Fecioara Maria tuturor celor care se roaga la Ea…din pacate pentru voi, cei ce nu o cinstiti, ea ne asculta ruga si foarte multi oameni o iubesc, asa cum si Ea ne iubeste…iar in legatura cu crucea, sunt foarte multe dovezi arheologice care arata faptul ca Iisus a fost rastihnit pe CRUCE…daca nu ar fi asa, pana acum s-ar fi descoperit..doar suntem in sec. XXI…dar ma rog, fiecare crede ce vrea…e inutil sa te lupti cu morile de vant, cu niste oameni indoctrinati aiurea, care iti spala creierul…

    Apreciază

    • Tu ai dreptate Adelina ortodocsii au luat denumirea dupa 1054 dar inainte de asta erau identificati ca Biserica Catolica sau Universala . Ortodocsii au ramas fideli vechilor erezii dar catolicii ramura de apus au evoluat si au mai adaugat erezii .
      Cat priveste ca ei sunt biserica adevarata numai o intrebare : pot urmasii blandului Nazarinean sa ucida fara mila pe cei ce nu sunt de acord cu ei in doctrina si practica ? Ii pot ei ,, incestina cu sabia si rugul ” pe cei care nu le impartasesc dogmele si traditia?

      Apreciază

  42. aurel1967 zice:

    ADELINA…..ai mare grija !!!

    LA SFARSITUL TIMPURILOR >MINUNILE sant apanajul lui satana…….BIBLIA ARATA ASTA CU O CLARITATE ZGUDUITOARE.

    minunile nu sant o dovada ca esti pe calea buna….CI O MINCIUNA A LUI SATANA CA SA TE FACA SA CREZI ASTA..si sa stai linistita in PIERZARE.

    BIBLIA ESTE EXTREM DE CLARA CA INCHINAREA NU SE OFERA DECAT UNUIA SINGUR DUMNEZEU.

    PETRU APOSTOLUL….refuza inchinarea sutasului corneliu spunandui ca ars de foc: NU FA ASTA…si eu sant om! FAPTELE APOSTOLILOR cap 10.
    25 Cînd era să intre Petru, Corneliu, care-i ieşise înainte, s’a aruncat la picioarele lui, şi i s’a închinat.
    26 Dar Petru l-a ridicat, şi a zis: „Scoală-te, şi eu sînt om!“

    (o fi facuto din modestie zici?…atunci fecioara maria nui modesta ? si ea e tot un om.)NU ESTE PERMIS SA NE INCHINAM VREUNUI OM……BA INCA NICI INGERILOR NUI VOIE SA NE INCHINAM UITE, citeste si invata– REGULILE INCHINARII– LASATE DE DUMNEZEU SI NU DE oameni
    exemplul BIBLIC CE ITI VOI AMINTII se desfasoara in timpul viziunii apocaliptice a lui IOAN. Acesta cuprins de frica vrea sa se inchine ingerului ce ia facut descoperirile…
    insa parerea ingerului este alta…si el sare ca ars de foc aratandui lui IOAN ca face o mare greseala
    APOCALIPS cap19.
    vers. 10 *Şi m’am aruncat la picioarele lui ca să mă închin lui Dar el mi-a zis: „FERESTE-TE SA FACI UNA CA ACEASTA! Eu sînt un împreună slujitor cu tine şi cu fraţii tăi, cari păstrează mărturia lui Isus. Lui Dumnezeu închină-te!*

    SI INGERUL TOT DIN MODESTIE FACE ASTA?…..din modestie striga la ioan: FERESTE-TE SA FACI UNA CA ACEASTA!
    (da,ingerul striga pt ca este acolo un semn al exclamarii)

    ADELINA. INCHINA-TE NUMAI SI NUMAI LUI DUMNEZEU!

    fecioara maria este o femeie demna de toata cinstea INSA NU ESTE DEMNA DE INCHINARE PT CA SI EA ESTE UN OM.
    TEAI INCHINAT PANA AZI UNUI OM SAU UNUI INGER??
    ADELINA……FERESTETE SA MAI FACI UNA CA ACEASTA!

    inchina-te numai Lui Dmnezeu si numai prin Isus Hristos…
    (Biblia spune lamurit ,ca NU ESTE ALT MIJLOCITOR INTRE DMNEZEU SI OAMENI)

    ……..FERESTTE SA TE MAI INCHINI OAMENILOR SAU INGERILOR !!

    FERESTETE !!draga mea

    Apreciază

  43. aurel1967 zice:

    IN INKEIERE.

    FARA SA CUNOSC NICI UN PIC DIN SFANTA SCRIPTURA
    FARA SA NICI O CUNOSTINTA PRIVITOAR LA ISTORIE SI ISTORIA RELIGIILOR
    ci doar citinduva cum gravitati in jurul adevarului,dar nimeni nul poate atinge

    intrebanduma cineva ce cred?Isus a fost rastignit pe o cruce sau pe o simpla barna verticala….> IAS RASPUNDE DECI ASTFEL:

    in inima si mintea mea, ISUS da viata CELUI CE MERITA MOARTE
    ISUS SCHIMBA BLESTEMUL castigat de noi,IN BINECUVANTARE
    ISUS SCHIMBA si curata de semnificatii PAGANE crucea, dandui un nou inteles si o cu totul alta valoare….(probabil cea originala lasata de Dumnezeu Tatal,pt ca dumnezeii pagani> NU AVEAU VIATA. asa ca regulile lor (religia pagana)CAD ODATA CU EI IN NEFINTA.
    ROMANII IMPREUNA CU PREOTII EVREI- IL FAC PE ISUS BLESTEM….IL MURDARESC; IL ATARNA PE LEMNUL PAGAN AL BATJOKURII LOR CRUCEA
    DAR ISUS SCHIMBA RAUL IN BINE;FURTUNA IN VREME BUNA;LEPROSULUI I FACE PIELEA PRECUM CEA A UNUI COPIL etc etc
    EI DECI LAU FACUT BLESTEM DAR EL BIRUIESTE RAUL PRIN BINE

    DA! hotarat ca Isus a fot rastignit pe o cruce.
    in bara verticala simbolul unirii cerului cu pamantul
    in bara orizontala simbolul unirii si imbratisarii in dragoste a intregii planete
    IAR IN MIJLOC INTRE ELE…..era inima lui Isus care a plesnit luand asupra ei TOATE BLESTEMELE POSIBILE SI TOATE MURDARIILE PACATELOR NOASTRE; DESPARTINDU-SE astfel DE TATAL chiar pt putina vreme….ACEASTA A FACUT CA INIMA LUI ISUS AFLATA UNDEVA INTRE CELE DOUA BARE CE FORMEAZA CRUCEA PAGANA….sa crape PT PACATUL MEU SI PACATUL TAU CITITORULE

    ps. DE INKINAT NO SA MA INKIN CRUCII DIN UN CU TOTUL ALT MOTIV:

    *sa nuti faci chip cioplit nici vreo asemanare a lucrurilor care sant sus in ceruri sau pe pamant*EXOD . cap 20.

    DUMNEZEU ESTE VESNIC NESCHIMBATOR.
    Amin!.

    Apreciază

  44. aurel1967 zice:

    *sa nu te inchini inaintea lor*

    Apreciază

  45. aurel1967 zice:

    *VAM FACUT UN CREER SI UN SUFLET CE NU ISI GASESTE PACEA DECAT IN COMUNIUNE CU MINE(zice Dumnezeu)….PENTRU CA ATI FOT CREATI SA TRAITI IN COMUNIUNE CU MINE(deaia tot alergati dupa ceva ce sa va faca fericiti….si cand credeti ca ati umplut GOLUL DIN VOI…atunci descoperiti ca GOLUL SA FACUT SI MAI MARE….iar fericirea gasita de voi e DOAR UN BALONAS DE SAPUN.

    creerul vostru a fost creat special PENTU A PUTEA INTRA IN COMUNIUNE DIRECTA CU MINE .
    DE ACEEA SANT GELOS CAND UNDELE VOASTRE CEREBRALE DE INCHINARE SI RUGACIUNE SE DUC SPRE UN CHIP DESENAT SAU O FORMA DE LEMN SI DE PIATRA.

    EU AM FACUT UNIVERSUL INTREG PRIN CUVANT (prin Fiul Meu) IESIT DIN MINE ;ESENTA DIN MINE.

    cum puteti voi sa VA IMAGINATI CUM ARAT? cand nici lucrarea ce a facuto CUVANTUL meu nu o puteti cuprinde macar in visele voastre!
    CRUCEA E LOCUL UNDE CUVANTUL MEU CE SA FACUT TRUP A SUFERIT DURERI REALE SI MOARTE REALA PENTRU FIECARE DIN VOI– TOTI PAMANTENII–
    CRUCEA VA POATE AMINTII DE ACEASTA JERTFA A IUBIRII MELE DESAVARSITE PENTRU VOI…….DAR FITI TREJI SI NU LASATI CA UNDELE VOASTRE CEREBRALE SA MEARGA SPRE ACEA FORMA A CRUCII CI INCHIZANDUVA IN CAMARUTA VOASTRA;CAUTATIMA IN ASCUNS;CACI EU SANT IN ASCUNS SI VA VOI AUZII.

    Apreciază

  46. aurel1967 zice:

    …………………..
    pt martorii ce TOT NAU INTELES INCA

    ghici ghicitoarea mea ce forma pot face dintrun STYLON si un STAUROS?

    mai repede o autostrada decat o cruce nui asa?

    dar cel mai bine le punem una peste alta si facem un TURN DE VEGHERE

    lUMINEAZANE TU IMPARATE AL CERURILOR SI NU LASA CA VREUNUL DIN CEI CE TE CAUTA SINCER SA FIE INGHITI DE SATANA SI DE INVATATURI MINCINOASE.

    Te rugam in meritele Cuvantului Tau ce sa facut trup si a murit pt noi DIN MARE DRAGOSTEA TA
    AMIN!

    Apreciază

  47. Rudeboy zice:

    Sectantilor, nu mai incitati discutiile cu ereziile voastre sectare, nu vedeti cine va impinge? SATANA. Opriti-va si nu mai schimbati Sfanta Traditie cu teoriile voastre de ‘destepti’ protestanti.

    Doamne, lumineaza-i si pe ei !

    Apreciază

    • aurel1967 zice:

      SFANTA TA TRADITIE…..NUI ALTCEVA DECAT EREZIILE PREOTILOR CE SIAU BATUT JOC DE LITERA SI SPIRITUL SFINTEI SCRIPTURI,dea lungul secolelor crestine.

      SFANTA TRADITIE NU VALOREAZA DOI BANI – INAINTEA si in fata BIBLIEI

      SFANTA TRADITIE E BUNA SI DE URMAT –NUMAI SI NUMAI CAT SI IN MASURA IN CARE ESTE IN PERFECT ACORD CU SFINTELE SCRIPTURI.

      TOT CE NU ESTE IN ACORD CU BIBLIA= ACEASTA ESTE–erezie– ….
      …chiar daca este ea veche de 1700 de ani ca in cazul catolicismului…
      sau
      peste 900 de ani cat are ortodoxismul

      NOI CEI CE SCRIEM AICI CREDEM CA CUVANTUL SCRIS A LUI DUMNEZEU ESTE SINGURUL DEMN DE LUAT IN SEAMA….si ca toata traditia care este in DEZACORD cu biblia= EREZIE!!.

      OAMENII TOTI VOM STA INAINTEA SCAUNULUI DE JUDECATA A LUI DUMNEZEU
      SI VOM FI JUDECATI DUPA–STANDARDUL LEGII LUI DUMNEZEU–
      si nu conform traditiei,care in nu putine cazuri se contrazice de la preot la preot
      si care in cele mai multe cazuri sa TOT SCHIMBAT DUPA PLACUL si urechea muzicala a tuturor homosexualilor si criminalilor (inchizitie)ce sau numit ei singuri preoti si au inventat
      sfanta aia de traditie a ta.

      RENUNTA LA TONUL ASTA…si vom invata impreuna CUVINTELE LUI DUMNEZEU.

      pt ca sfanta traditie te va duce la moarte…iar in ziua aceea cand vei plange si vei suspina…..sa NU SPUI CA NU TI SA SPUS asta.

      Apreciază

    • Ioana zice:

      SFANTA TRADITIE DRAGA ? ISUS A ZIS DE DRAGUL TRADITIEI ATI DESFIINTAT LEGEA MEA „: DECI CUM RAMANE ? :))))))))))))) traditia nu are nici in cap nici in maneca cu Biblia 🙂

      Apreciază

  48. beny zice:

    Domnu Aurel am vazut din comentariile dv ca unele lucruri le vedeti intr-un mod corect!Dar altele le vedeti complet eronat!Eu nu stiu cum sau ce s-a declarat in 1914 pentru ca is doar un copil tanar dar stiu un lucru: ” Isus Cristos este pe scaunul de domnie din 1914, asteptand sa execute judecata finala asupra Pamantului plin pana la refuz de rautate!

    Apreciază

  49. aurel1967 zice:

    zici>ISUS ESTE PE SCUNUL DE DOMNIE?????? ocolesti raspunsul BENY iti e frica sa pui degetul pe rana nui asa? PAI VEZI? invatatura ta te face de ras,trebe so spui cu ascunzisuri altfel fuge lumea de ineptiile turnului.
    zici>ISUS ESTE PE SCUNUL DE DOMNIE??????

    asta e un ascuns mod de a spune: ISUS ESTE PREZENT PE PAMANT DEJA

    iar in consecinta nu mai treuie sa vina in TRUP SI IN SLAVA INGERILOR.

    nu miai raspuns deci la intrebare:

    ESTE SAU NU PREZENT ISUS PE PAMANT DIN ANUL 1914 ?????????

    ps. nu fi precum russel, vanzatorul de grau magic. ARATAMI DECI CE AM SCRIS EU MAI SUS COMPLET ERONAT? nu doar critica a modul general.

    (aurel1967)

    Apreciază

  50. aurel1967 zice:

    totul privitor la 1914 (ASEZAREA PE SCAUNUL DE DOMNIE )
    este BAZAT PE PROFETIA DIN DANIEL CAP. 4.

    DEMONSTREAZAMI CA PROFETIA AIA SE REFERA LA IMPARATIA NEAMURILOR SI SFARSITUL ACESTEIA ..incepand apoi IMPARATIA SI DOMNIA lui isus in 1914 CUM AFIRMA TURNUL.

    DEMONSTRAZAMI.! i voi crede si eu ca tine

    Apreciază

  51. aurel1967 zice:

    toate AMAGIRILE CE LE PREDICATI AU INCEPUT SI SE BAZEAZA PE DANIEL CAP 4.

    sant acolo 100 de dovezi ca *COPACUL CEL MARE* –NU– ESTE IMPARATIA NEAMURILOR
    CI EXCLUSIV IMPARATUL –NEBUCADNETAR–

    rusel insa lea luat si lea interpretat cum ia pacut ca sa FACA ROST DE BANI de la creduli si SPERIOSII FRICOSI…..tot aia carora le vindea GRAUL MAGIC iar ei il luau de bun.

    citeste deci DANIEL 4 de cate ori vrei…..si aratami DE UNDE AVEM DRPTUL SA DAM A DOUA SEMNIFICATIE ACESTEI PROFETII???

    DANIEL 4 sa implinit 100% ASUPRA IMPARATULUI NEBUCADNETAR.

    demonstreazami ca nu este asa
    DEMONSTREAZA-MI PE CE SE BAZEAZA AFIRMATIA TA: „isus domneste din 1914„

    Apreciază

    • beny zice:

      Visul conţinea mult mai mult, deoarece Nebucadneţar a adăugat: „În viziunile care-mi treceau prin minte, în patul meu, mă uitam, şi iată, un paznic, un sfânt, s-a coborât din ceruri. El a strigat cu putere şi a vorbit aşa: «Tăiaţi copacul şi rupeţi-i ramurile; scuturaţi-i frunzele şi risipiţi-i roadele; fugăriţi animalele sălbatice de sub el şi păsările din ramurile lui! Totuşi lăsaţi în pământ trunchiul cu rădăcinile lui şi legaţi-l cu lanţuri de fier şi de bronz [aramă, BC, 1921] în iarba de pe câmp, ca să fie udat de roua cerului şi partea lui să fie cu animalele sălbatice, în iarba de pe pământ»“. — Daniel 4:13–15.
      Babilonienii îşi aveau propriile concepţii religioase atât despre creaturile spirituale bune, cât şi despre cele rele. Dar cine era ‘paznicul’, sau santinela, din ceruri? Fiind numit „un sfânt“, el era un înger drept care îl reprezenta pe Dumnezeu (compară cu Psalmul 103:20, 21).
      Copacul reprezinta suveranitatea lui Dumnezeu.Si cele 7 timpuri incepand din 607 se termina exact in 1914(cele 7 timpuri reprezinta 2520 de ani).Si asa se ajunge la 1914.De unde stim ca e Isus Cristos?Din Daniel 7:13,14.Fiul omului care-l Reprezinta pe isus Cristos se infatiseaza in fata Celui Batran de Zile (Dumnezeu) Si primeste stapanire.Sper ca ai inteles din ce ti-am scris aici.

      Apreciază

  52. beny zice:

    Ba eu ti-am raspuns la intrebare dar tu nu ai citit cu atentie!Isus domneste in cer asteptand sa execute judecata asupra pamantului!Daca asteapta sa execute judecata asupra pamanatului atunci e logic ca din cer asteapta!Sa-ti zic care e problema ta:Tu vi si ma iei cu o afirmatie gresita care a avut loc cu zeci de ani in urma!Se pare ca nu ai mai vorbit cu un martor al lui YHWH(Iehova) de prin 68!Ce s-a spus atunci cu prezicerea exacta a armaghedonului a fost o greseala!Si iti mai raspund odata ca nu cumva sa zici ca te ocolesc:Isus este in CER si atunci cand Dumnezeul cerului va ridica un regat care nu va trece in stapanirea altui Popor si el insusi va dainui pe timp indefinit(Daniel 2:44)Isus va i conducatorul acestui Regat!

    Apreciază

    • aurel1967 zice:

      da…am omis ca santeti 7 feluri de martori care sau rupt cu fiecare PROFETIE PREZISA SI NEIMPLINITA (deci mincinoasa). 7 feluri de martori care va numiti unii pe alti babilon si fiecare din partile astea 7 cred cu tarie ca ea are adevarul.

      TOTI SANTETI INSA FII ORBULUI DE LA BROKLIN.
      un orb conduce pe alti orbi …si vor cadea cu toti in groapa

      TREZITIVA SI NU MAI CITIT LITERATURA SCRISA DE OAMENI

      CITITI DOAR BIBLIA SI VA VETI VINDECA DE AMAGIRI.

      Apreciază

      • beny zice:

        Suntem doar un singur fel de Martori adevarati:ORGANIZATIA RELIGIOASA MARTORII LUI IEHOVA!Restu sunt doar niste persoane cu idei vechi care se numesc cu acest nume.

        Apreciază

  53. ADELINA zice:

    Fratilooooooor, terminati….ortodoxismul este RELIGIA LASATA DE DOMNUL IISUS HRISTOS!..si acum pt domnul Aurel…ati spus k nu treb sa ne inchinam la sfinti….atunci de ce in Psalm 15, 3 scrie ca:Prin sfinţii care sînt pe pămîntul Lui, minunată a făcut Domnul toată voia întru dînşii ….Trebuie de la început să vă spun că Biserica Ortodoxă face deosebire între adorare, care se cuvine numai lui Dumnezeu, şi venerare sau cinstire, pe care o dăm sfinţilor şi îngerilor Lui, care slujesc la mîntuirea sufletelor noastre. La aceasta ne învaţă şi Sfîntul Apostol Pavel zicînd: Îngerii nu sînt oare toţi duhuri slujitoare, trimişi ca să slujească pentru cei ce vor fi moştenitorii mîntuirii? (Evrei 1, 14). Iar scopul cultului sfinţilor este de a lăuda pe Dumnezeu prin ei, după mărturia Sfintei Scripturi care ne îndeamnă la aceasta zicînd: Lăudaţi pe Dumnezeu întru sfinţii Lui (Psalmi 159, 1).Aşadar, noi cinstim pe sfinţi şi aducem laudă lui Dumnezeu direct şi indirect. Mîntuitorul nostru Iisus Hristos ne arată că cine cinsteşte pe sfinţi, pe El Îl cinsteşte, căci a zis: Cine vă primeşte pe voi, pe Mine Mă primeşte (Matei 10, 40).Noi venerăm pe sfinţi, pentru că ei sînt prieteni ai lui Dumnezeu, după mărturia Mîntuitorului care a zis către sfinţii Săi ucenici: Voi sînteţi prietenii Mei (Ioan 15, 14). Şi în alt loc al dumnezeieştii Scripturi ni se arată că sfinţii sînt prietenii lui Dumnezeu, zicînd: A crezut Avraam lui Dumnezeu şi i s-a socotit lui spre dreptate şi prietenul lui Dumnezeu s-a chemat (Iacob 2, 23; Romani 4, 3; Facere 15, 6; Psalmi 138, 17; Isaia 41, 8).Noi cinstim pe sfinţii lui Dumnezeu şi cerem ajutor lui Dumnezeu prin ei, căci: Sfinţii vor judeca lumea (I Corinteni 6, 2). Prin sfinţi nu înţelegem pe cei ce se numesc creştini doar cu numele; ci pe cei care s-au desăvîrşit prin fapte bune şi au urmat întru totul lui Hristos. Căci Mîntuitorul numai Apostolilor şi celor asemenea lor a zis: Adevărat grăiesc vouă, că voi cei ce aţi urmat Mie, la înnoirea lumii, cînd Fiul Omului va şedea pe scaunul slavei Sale, veţi şedea şi voi pe douăsprezece scaune, judecînd cele douăsprezece seminţii al lui Israel (Matei 19, 28).Cinstim pe sfinţii lui Dumnezeu căci ei, prin puterea lui Dumnezeu, fac minuni mari preaslăvite, după cum au făcut Moise, Ilie, Daniel, Sfinţii Apostoli Petru, Pavel, Ioan Evanghelistul şi toţi ceilalţi apostoli şi sfinţi despre ale căror fapte şi minuni arată Sfînta Scriptură şi Sfînta Tradiţie a Bisericii lui Hristos.Cinstim pe sfinţi şi le cerem ajutor în necazuri căci ei se roagă pentru noi şi rugăciunea lor este primită de Dumnezeu. Ascultă ce zice Dumnezeu lui Abimelec, regele Gherarei, cînd acesta, din neştiinţă, voia să ia de soţie pe soţia lui Avraam: Dă înapoi femeia omului aceluia, că este prooroc şi se va ruga pentru tine, şi vei fi viu. Iar de nu o vei da înapoi, să ştii bine că ai să mori şi tu şi toţi ai tăi (Facere 20, 7)…asta spune BIBLIA !!

    Apreciază

    • roman ioan-romania zice:

      Adelina,sper sa nu te superi ca-ti fac un mic comentariu la cele afirmate de tine.Am vazut ca ai postat in mai multe locuri,insa nu ma v-oi referi la toate.Unde ai citit ca Ortodoxia este singura religie adevarata,-inafara de cartile popesti,-care,evident fac parte din „sfanta traditie”?Ortodoxia nu este o religie,ci un cult religios care s-a rupt din Crestinism-acesta este religie.Religia,pana la urma urmelor este un sistem de dogme,traditii,obiceiuri etc.si nu mantuieste,ci Credinta este mantuitoare.De ce te rogi la sfinti ca sa se roage ei pentru tine?Nu ai auzit ca avem um Mijlocitor la Tatal,pe Isus Hristos?Vrei sa acreditezi ideea ca Isus ar fi mai rau si trebuie ca cineva sa-ti puna o vorba buna?Daca ar fi asa nu s-ar fi jertfit de bunavoie.Cine crezi ca injura mai mult pe D-zeu si pe sfinti,inclusiv pe Maica Domnului,pocaitii sau „traditionalistii”?Domnul cu tine!

      Apreciază

  54. vik zice:

    dl aurel din ce religie face parte

    Apreciază

  55. vik zice:

    stauros inseamna stalp vertical nu cruce. Din pacate crucea a devenit idolatrie iar idolatria este ceva dezgustator in ochii lui Dumnezeu. Este ca si cum i-am multumi unui obiect nu lui Dumnezeu cel care a creat acest univers magnific si o planeta care freamata de viata din adancul oceanului pana in cei mai inalti munti. Biblia spune sa ne rugam lui Dumnezeu in spirit si in adevar. Nicaieri in biblie nu spune sa ne rugam la vreun obiect care l-ar infatisa pe Dumnezeu.

    Apreciază

  56. roman ioan-romania zice:

    Nu forma lemnului pe care a fost rastignit Isus are importanta,ci jertfa Sa.Prin jertfa Sa am fost mantuiti,nu prin cruce,daca ar fi fost un stalp nu am fi fost mantuiti? Eu ca si crestin evanghelic,adica ca, pocait,pun mai mare pret pe continut,nu pe ambalaj.Dintre doua incertitudini, o aleg pe ce cu care am fost obisnuit,pentru mine Crucea inseamna jertfa,suferinta si apoi lemn.Dumnezeu sa ne dea puterea de a crede in Jertfa lui Isus si nu in oameni sau fel de fel de amulete,fie ele si frumose si aducatoare de castiguri. Nu as vrea sa jignesc pe nimeni,insa cultele care se bazeaza pe traditii sunt vii din punct de vedere folclorico-religios,insa moarte spiritual.Am plecat dintr-un astfel de cult(ortodox) tocmai pentru lipsa credintei nu ca am avut cu cineva ceva-nici acum nu am,insa este diferenta intre a spune ca,ai credinta si chiar sa o ai.Intrati care nu ma credeti prin carciumi,cluburi,sosele de centura etc.si vedeti cati pocaiti veti gasi si cati din cultele traditionale-acestia nu mai recunosc nici formal ca sunt crestini,si intr-un fel au dreptate,atata timp cat nu au fost botezati in cunostinta de cauza.I-au botezat-citeste,lepadat de Satana -nasi atei sau necrestini ,de aceea este lumea cum este.Nu au fost lasati sa se lapede ei de satana si apoi sa se tina de legamant.Nu mai scriu decat atat,D-zeu sa ne lumineze cu lumina Evangheliei Sale!

    Apreciază

  57. marcu zice:

    Vic: STAUROS inseamna -generic vorbind-mai multe lucruri,nu doar STALP si in nici un caz „vertical”. Este bine sa te documentezi temeinic inainte de a posta ceva sau de a face o afirmatie.Sigur ca,intr-un anumit context ,poate insemna STALP VERTICAL,dar,in astfel de cazuri este obligatoriu contextul.Problema este ca,in Biblie exista,in Codexuri, 7 termeni pe care ,niste traducatori zelosi si indoctrinati i-au tradus CRUCE.Iata ca eroarea a mers mult mai departe……Nici un teolog sincer nu poate sustine aceasta enormitate,prin care sapte cuvinte diferite sunt,TOATE,traduse la fel,ca sa „iasa” dogma ! Daca cititorii sunt curiosi,postez atat termenii cat si versetele,asa cum apar in Codex Vaticanus.
    Forma lemnului pe care a fost ucis Mantuitorul nu este definita in Biblie,tocmai ca sa nu se faca un idol din acel obiect al terorii si supliciului ! Imparatul Constantin,un pagan sadea,i-a definit forma,bazandu-se pe o „viziune” ,cu acel IN HOC SIGNO VINCIT (cu acest semn vei invinge).
    A definit-o si….. A DEVENIT IDOL !

    Apreciază

  58. marcu zice:

    Adelina: problema este ca,acesi SFINTI despre care vorbeste Biblia sunt declarati asa de Dumnezeu,in timp ce „sfintii” vostri sunt „sfintiti” de niste oameni pacatosi ! Apoi,o mare problema este ca „sfintii” vostri,fara exceptie,au promovat invataturi nebiblice despre cultul crucii si icoanelor,nemurirea sufletului,trinitatea,clerul religios,botezul bebelusilor etc.etc…
    O alta problema majora este ca,desi Biblia ne cere SA DAM FARA PLATA CEEA CE AM PRIMIT FARA PLATA,popii dvs.si „sfintii ” sau „preasfintitii” deopotriva cer bani pt.slujirea lor,primesc SALARII etc…

    Apreciază

  59. marcu zice:

    Pt.Roman Ioan:bine-bine,ai plecat dar…UNDE AI AJUNS ?

    Apreciază

  60. Cornel zice:

    Aurel,esti prea mandru si prea orgolios sa accepti anumite adevaruri. daca ai citit biblia cred k ai inteles care a fost motivul pt care s-a razvratit satan diavolul.eu nu vreau sa te aseman cu el,doamne fereste,dar esti prea incapatanat,precum ramses faraonul egiptului,si sti ce s-a intamplat cu el. pacat k esti un om destept si citit. nimeni nu te obliga sa accepti adevarul asa cum l-a lasat dumnezeu,doar ai fost creat cu liberul arbitru.

    Apreciază

Lasă un comentariu