Preoţi putregăiţi

amvon1_94c5Din cele mai vechi timpuri preoţii au fost unii din cei mai influienţi oameni din societate. Întotdeauna ei au fost cei în care oamenii şi-au pus încrederea în rezolvarea problemelor. Deşi de cele mai multe ori nu au reuşit să-şi îndeplinească bine slujba şi s-au descalificat în faţa oamenilor, ei sunt şi în prezent oameni foarte apreciaţi. Nu mă refer neapărat la un cult religios anume ci la preoţii din toate religiile.

Aceşti oameni uită însă că a fi preot este o slujbă dată de Dumnezeu, un dar spiritual care trebuie să-l foloseşti pentru creşterea bisericii. Torquemada, un preot catolic a ucis la Inchiziţie 10.000 oameni pe care i-a declarat eretici. După moartea lui, a fost declarat sfînt de Biserica Catolică pentru lupta dusă pentru numele lui Dumnezeu. Deja a fi preot sau pastor nu mai este o slujbă, ci o posibilitate să-ţi creşti autoritatea în faţa oamenilor. Ei nu mai păstoresc oamenii, ci prin comportamentul lor alungă şi pe cei care mai sunt.

Ieremia 23:1-3 ,,Vai de păstorii cari nimicesc şi risipesc turma păşunei mele, zice Domnul.„ ,,De aceea, aşa vorbeşte Domnul, Dumnezeul lui Israel, împotriva păstorilor cari pasc pe poporul meu: ,Pentrucă Mi-aţi risipit oile, le-aţi izgonit, şi nu v’aţi îngrijit de ele, iată că vă voi pedepsi din pricina răutăţii faptelor voastre, zice Domnul.„ ,,Şi Eu însumi voi strînge rămăşiţa oilor Mele din toate ţările, în cari le-am izgonit; le voi aduce înapoi în păşunea lor, şi vor creşte şi se vor înmulţi”.

Preoţii predică despre dragoste, dar nu o au, despre ajutarea fraţilor, dar ei înşişi nu ajută pe nimeni, vorbesc despre faptul că nu trebuie să cauţi la faţa omului, dar ei caută şi acordă favoruri doar unor oameni. În ochii oamenilor poţi ajunge foarte uşor un model, un om fără păcat, o autoritate, nu însă şi în ochii lui Dumnezeu. Dumnezeu are şi El ceva de spus împotriva preoţilor făţarnici care caută doar folosul lor.

Ezechiel 34:2-5 ,,Fiul omului, prooroceşte împotriva păstorilor sufleteşti ai lui Israel! Prooroceşte, şi spune-le lor, păstorilor: ,Aşa vorbeşte Domnul Dumnezeu: ,Vai de păstorii lui Israel, cari se pasc pe ei înşişi! Nu trebuie păstorii să pască turma? Voi mîncaţi grăsimea, vă îmbrăcaţi cu lîna, tăiaţi ce e gras, dar nu paşteţi oile. Nu întăriţi pe cele slabe, nu vindecaţi pe cea bolnavă, nu legaţi pe cea rănită; n’aduceţi înapoi pe cea rătăcită, nu căutaţi pe cea pierdută, ci le stăpîniţi cu asuprire şi cu asprime! Astfel ele s’au risipit, pentrucă n’aveau păstor; au ajuns prada tuturor fiarelor cîmpului, şi s’au risipit”.

Ezechiel 34:17-22 ,,Şi voi, oile Mele, aşa vorbeşte Domnul Dumnezeu: ,Iată, voi judeca între oaie şi oaie, între berbeci şi ţapi. Este prea puţin pentru voi că paşteţi în păşunea cea bună, de mai călcaţi în picioare şi cealaltă parte a păşunei voastre? Că beţi o apă limpede, de mai turburaţi şi pe cealaltă cu picioarele? Şi oile Mele trebuie apoi să pască ce aţi călcat voi cu picioarele voastre, şi să bea ce aţi turburat voi cu picioarele voastre! Deaceea, aşa le vorbeşte Domnul, Dumnezeu: ,,Iată că voi judeca între oaia grasă şi oaia slabă. Pentrucă aţi izbit cu coasta şi cu umărul, şi aţi împuns cu coarnele voastre toate oile slabe, pînă le-aţi izgonit, voi veni în ajutorul oilor Mele, ca să nu mai fie jaf, şi voi judeca între oaie şi oaie”.

Dacă eşti preot fă-ţi cu dragoste slujba şi slujeşte turmei. Dacă eşti din turmă nu fi chiar oaie şi dacă vezi că cel care te conduce nu este după voia lui Dumnezeu roagă-te ca El să te îndrume unde să mergi şi să fii păstorit cu toată dragostea.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Opinie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Preoţi putregăiţi

  1. Aproape alb zice:

    „Preoţii predică despre dragoste, dar nu o au, despre ajutarea fraţilor, dar ei înşişi nu ajută pe nimeni, vorbesc despre faptul că nu trebuie să cauţi la faţa omului, dar ei caută şi acordă favoruri doar unor oameni.”
    In cazul unora asa e, dar nu poti generaliza, ca nu sunt asa toti. Cred ca cei care aleg sa fie preoti au totusi o atractie spre Dumnezeu, dar, ca toti oamenii, gresesc si ei.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s