Metode de deformare a Scripturii folosite de Martorii lui Iehova I

O prima metoda angajata pe care o folosesc Martorii lui Iehova în deformarea Scripturii este:

ADĂUGAREA DE CUVINTE

In Coloseni 1:16-20 cuvîntul „celelalte” este adăugat in Trad.Lumii Noi de patru ori pentru a face sa pară că Hristos este o parte a creaţiei ! Astfel Pavel a fost făcut sa spună că „toate [celelalte] lucruri” au fost create/facute prin şi pentru Hristos ca şi cum Hristos ar fi fost, la randul Lui, unul din lucrurile create. In ce-i priveşte pe traducători este desigur legitim să adauge cuvîntul „celelalte/alte” acolo unde lucrul acesta nu schimbă înţelesul ci doar şlefuieste limba în care se face traducerea (ex., Luca 11:41-42; 13:2,4). Insă în Coloseni 1:16-20, adăugarea lui „celelalte” schimbă întelesul în mod considerabil.

In Filipeni 1:23-24 (din T.L.N.) sunt adăugate fără paranteză mai multe cuvinte care împreună cu încă cîteva schimbări, modifică în întregime construcţia versetului şi în consecinţă, întelesul textului. In T.L.N. pasajul spune (avînd cuvintele adaugate şi îngroşate), „mă aflu sub presiune din partea acestor două lucruri; însă ceea ce eu doresc este eliberarea şi să fiu cu Hristos, căci aceasta, fără doar şi poate este cu mult mai bine”.

De asemenea, mai există şi alte erori, însă adăugirile indicate mai sus în mod limpede schimbă întelesul. Martorii lui Iehova traduc versetul în felul acesta pentru a evita sugestia textului ca la moarte Pavel urma sa fie împreună cu Hristos. O asemenea sugestie ar contrazice crezul lor că moartea înseamna distrugerea (sau, anihilarea) sufletului omenesc. Iar Martorii tocmai prin acest crez s-au remarcat: după moarte, sufletul omului nu mai există, aşadar dispare!

Unele din adăugirile în paranteză din T.L.N., schimbă înţelesul atît de clar încît este de mirare că alţi Martori ai lui Iehova nu le pun la indoiala. In 1 Corinteni 14:12-16, expresia „dar al” este adăugată în paranteze de cinci ori, schimbînd „spirit/duh” cu ” [ dar al ] spiritului”. Rezultatul este înlăturarea contrastului lui Pavel dintre propriul sau „duh” şi „mintea” lui, fapt care din nou slujeşte doctrinei Martorilor lui Iehova că, spiritul/duhul nu este o entitate separată care supravietuieşte mortii. Pentru a confirma că acest contrast lipseşte, cuvîntul „al meu, a mea” este de asemenea adăugat de două ori în paranteze, înaintea cuvîntului „mintea” din versetul 15. Astfel simplul contrast dintre „duhul” şi „mintea” este schimbat în „[darul] spiritului” şi mintea [mea]”.

Reclame
Acest articol a fost publicat în ANTI-MARTORII LUI IEHOVA, Social. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

11 răspunsuri la Metode de deformare a Scripturii folosite de Martorii lui Iehova I

 1. Adrian & Violeta Blajinschi zice:

  Mersi. Îmi place să discut cu ei, dar în ultimul timp nu se apropie nici unul de mine, posibil că mă cunosc deja… Într-adevăr, cu ei e greu, au chiar biblia lor modificată

  Apreciază

  • Aurel zice:

   Adriane,-e greu cu ei,dar nu din punct de vedere teologic,ci pt ca..in momentul cand ai reusit sa scoti discutia cu ei din tiparele prevazute si invatate tot timpul ,tipare pe subiecte si circumstante de teren* tipare ce le invata ei in cadrul nesfarsitelor* ore petrecute in *sala regatului*(adica biserica lor)………..CUM NU TE MAI INCADREZI IN TIPARELE LOR DE DISCUTIE PRE-INVATATA…..teau si parasit pt ca se tem de moarte.

   de ce se tem? R: de armaghedonul ce le va arde daca se lasa cat de putin afectati de invataura celorlalte denominatiuni….sau daca admit atacarea,analizarea sau lezarea vreuneia DIN INVATAURILE TURNULUI DE VEGHE ce ei trebe sa le sustina neatinse= sa sfarsit cu ei….vor fi exclusi din regatul turnului de veghe*,iar in consecinta i va arde indiscutabil Armaghedonul ce trebe sa vina din clipa in clipa pe pamant…zic …si chiar cred( credinciosi de ei).

   de la Russell intemeietorul acestei rataciri, Russell care avea un spirit de convingere incat a convins lumea sa cumpere de la el, grau facator de minuni…grau magic…la pret exorbitant………………..si pana astazi…..MARTORII SANT VICTIME ALE FRICII SI TERORII INDUSE IN MINTEA LOR DE CATRE TURNUL DE VEGHE.

   in rest…sant si ei oameni ca si noi, fapturi dupa Chipul Lui Dumnezeu, suflete pt ca Hristos sia dat bucuros viata pe cruce.

   sansa ce o avem spre ai elibera de minciuna asta a lor pe care te asigur ca ei chiar o cred din toata inima……ESTE SA LE INDREPTAM ATENTIA SPRE SUTELE DE PROFETII FALSE SI NEIMPLINITE CARE AU FOST EMISE DE TURNUL DE VEGHERE:(apoi aplicam>.(deutronom 18:22)…si sai facem cumva sa constate ca JEHOWA nu conduce si na consdus niciodata turnul de veghe asa cum ei sant gata sa moara ca tocmai se intampla. (Isus imparateste,adica conduce turnul,adica deja e prezent,adica nu mai trebe sa vina in slava cum gasim in fiecare al24 lea verset din NT.)

   ca sa i ajutam pe acesti semeni ai nostrii…ne trebuie in primul rand o rabdare de fier sau kiar de otel…PE CARE NUMAI SI NUMAI DUMNEZEU NEO POATE DA.deoarece
   oamenii astia sant ca niste roboti de mana a doua cu creere programate…dupa ce in prealabil au fost sterse.
   Apoi ca sa le areti ca gresesc si ca sant pacaliti(nu inceca niciodata prima varianta ca chiar nare rost)….TREBE NEAPARAT SA LE CUNOSTI CAT MAI AMANUNTIT ISTORIA lor de la intemeiere si pana azi. de la Russell(initiatorul lor) care tot el a dat un ziar in judecata pt calomnierea ca el vindea grau fermecat,….si pana in zilele noastre cand crezul lor din litera dar mai ales de printre randuri…este ca Isus este in duh la broklyn,ca in consecinta nu exista nici o asteptare a REVENIRII LUI IN SLAVA IN TRUP.>.(2ioan7).si ca ei vor mostenii pamantul asa cum arata azi,cu toate bogatiile lui,dupa un armaghedon ce ne va arde doar pe cei ce nu rostim si cica nu recunoatem numele Lui Iehova, (un nume inventat in mod cert de turnul de veghe prin adaugarea vocalelor necunoscute vreumui om astazi, la tetagrama din vechile scrieri originale JHWH, iar mostenirea asta a pamantului o vor avea ei fara nevoia unei RE-nasteri din Duhul sfant, tot ce le rrevine lor de facut fiind sa duca minciunile turnului cat de departe si la cat mai multa lume,binenteles motivand asta biblic,*lucrare*
   Russell asta era masson,asa ca, controla masele prin intermediul religiei,(caci a vazut el la altii ca functioneaza). El si urmaii lui la conducere(toti masoni)au speriat lumea dea lungul deceniilor,cu Armaghedonul cel asteptat si azi, insa cu schimbari de vedere privind revenirea in duh sau in trup…ce a inregistrat schimbari bruste si contradictorii de la o zi la alta.Aceasta a facut ca azi ei sant rupti si organizati in vreo 7 feluri si grupuri..ce nu se inteleg delok intre ele,grupuri rezultate din ruperea de turnul de veghe cu fiecare profetie falsa neimplinita si dezamagire dupa dezamagire.

   personal i caut cu dragoste..si in viata reala si aici pe net…dar ..desii nu ma laud cu asta….mereu si mereu fug de mine..asa incat nici nu mai stiu pe unde sa mai dau de ei.
   i iubesc pt ca sant semenii mei…dar sant si impresionat de marea lor credinta…CA TARE MARE CREDINTA TREBE SA AI CA SA CREZI IN INEPTIILE TURNULUI DE VEGHE…ce sant aproape mereu si mereu in directa contradictie cu sfanta scriptura.
   daca le spune turnul de veghe sa creada in mos craciun…..martorii isi curata ghetele in fiecare seara asteptandul……ASA DE CREDINCIOSI SANT.
   Sa sti insa frate crestine,ca desii pare imposibil…SE POATE TOTUSI CA EI SA FIE ADUSI LA SLAVA LUI DUMNEZEU DESCOPERITA LA CRUCEA FIULUI SAU ISUS HRISTOS………….insa asta e o munca si o rugaciune TITANICA……in special datorita fricii….O FRICA CE LE ESTE ADANC SCRISA IN OASE…si in creerul spalat de catre conducerea turnului.
   Cunosc deci cativa care azi canta eliberati de acea frica…si indragostiti de persoana Domnului Hristos,pe care in sfarsit il recunosc ca fiind DUMNEZEU MARE..vesnic,fara inceput si una cu TATAL…..(dupa ce unul din ei(un fruntas intre martori) dupa 2 ani de contraziceri privitoare la Dumnezeirea Lui Hristos a acceptat in sfarsit sa *arda in armaghedon*,iata una dintre cele ce de data asta gaseste el si acuma imi demonstreaza el mie ca TATAL SI FIUL SANT UNA : imi arata deci simi citeste ioan 1:18a………..apoi exod 24:9-11= > zice el CONTRADICTIE CLARA!
   apoi imi citeste partea b a lui ioan 1:18 SI APOI IMI ZAMBESTE SATISFACUT ZICAND.: * El este chipul Dumnezeului celui nevazut*

   da….paralelismul intre versetele astea au fost descoperite de un fost inrait martor.
   azi cand le arat unui martor…isi ia cartile si fuge de parca focul arnaghedonului la si gasit.
   azi ei(fostii martori) predica cat de rataciti si de speriati au fost
   iar la finalul predicutei lor sincere….recita din memorie aceste versete cu care te las uranduti Binecuvantarea cerului.

   efeseni 2: Căci prin har aţi fost mântuiţi, prin credinţă. Şi aceasta nu vine de la voi; ci este > darul lui Dumnezeu.
   Nu prin fapte, ca să nu se laude nimeni….

   Apreciază

  • Aurel zice:

   Punema in legatura cu ei…cu cati mai multi…chiar si cu cei pe care iai banat.
   te rog din suflet fa asta!

   cat despre site-ul ce-mi recomanzi,.am incercat chiar mai inainte dar….nu stiu nu ma descur in asa fel incat sa gasesc un blog cu ei si despre ei ,insa unul actual…pt ca postarile de aici par vechi.

   recomandama in modul in care vrei si crezi tu…dar dami drumuri si posibilitati de contact spre ei
   EU CHIAR AM VRUT SA MA FAC MARTOR, doar ca inainte sa aleg calea..AM CAUTATO CA PE O COMOARA….si nu regret nici un pic,ba mai mult : am ramas tot deschis si azi dupa peste 20 de ani de cautari.(cercetati totul si alegeti ce este bun,feritiva de tot ce pare a fi rau)
   AM STAT DE VORBA NU DOAR CU SIMPLII MARTORI , ci cu CONDUCATORI DE REGIUNE A MARTORILOR(transilvania)si nu pe blog-uri ci fata in fata.

   Da,..si tu miai adus mangaiere, dati tu singur seama cu care cuvinte,din moment ce focul asta din mine legat de turnul de veghe,nu sa stins de multi si multi ani…chiar daca uneori dezamagit fiind….mi-am dorit asta.

   acum iti cer..fami si favoarea de a ma sfatuii cum sa ma descurc eu pe blogurile astea pt a gasii ceea ce caut.
   nus afon legat de cunostintele http://www………totusi pe blogurile astea nu ma simt inca in largul meu.

   multumesc anticipat.

   Pacea cerului sa insoteasca umbra pasilor tai pe pamant.

   Apreciază

 2. dianna_d8 zice:

  Ciprian, am cautat ceva sa gasesc un articol care sa merite atentia mea. Al tau merita!
  Sunt o Martora a lui Iehova si sunt uimita de exemplul pe care l-ai dat, cel din Coloseni 1:15…! Citeste incepand cu versetul 15 dragule, in Biblia ta „nemodificata” 🙂
  Draga Ciprian, am in fata 3 Biblii: Cornilescu revizuita, Biblia ortodoxa editia tiparita in 1988 si o Biblie veche din 1922…si toate spun acelas lucru doar ca folosesc alt limbaj.
  Adica mie, expresia „intai nascut” (expresie care apare in toate bibliile alea „nemodificate” 🙂 ) imi spune ca Isus a venit in existenta la un moment dat spre deosebire de Tatal care exista „din vesnicie in vesnicie” Psalm 90:2.
  Am priceput ca voua va place ideea ca Isus e insusi D-zeu, si sfidati daca se poate si gravitatia ca sa va sustineti doctrina, dar exista prea multe dovezi in Bibliile „nemodificate” care arata ca Isus este prima creatie a lui Iehova D-zeu.
  Ma rog, voi puteti crede ce va place, dar la ce va foloseste? Eu inainte sa devin o Martora a lui Iehova am studiat Biblia Cornilescu revizuita (la ora aceea nu exista in lb romana traducerea lumii noi!!!) si am cautat nod in papura Martorilor pt ca pana si numele de Martori ai lui Iehova ma enerva, suna sectar.
  Totusi, nu pot fi decat obiectiva cand e vb de D-zeu pt ca nu conteaza cum vad eu lucrurile, ci cum le vede D-zeu. Nu-mi folosesc la nimic propriile conceptii. Mi-ar placea sa cred ca Australia e la 100 de km de Brasov de exemplu dar daca ma uit pe harta ma trezesc la realitate!
  Asa si cu Biblia. Degeaba imi place sa cred ca conceptiile mele sunt adevarate daca Biblia (harta) imi trage o „palma” si-mi spune cum vade D-zeu lucrurile.
  Adrian si Violeta, caut de-mi sar capacele persoane carora sa le faca placere discutia cu noi, unde stati dragilor, ca trimit imediat Martorii la voi :))
  Va asigur ca nici un Martor nu da inapoi de la o discutie cu voi, indiferent de confesiunea religioasa din care faceti parte.

  Apreciază

  • Aurel zice:

   BA EU SANT UNA DIN PERSOANELE DE CARE FUGI….asa ca nu mai asigura pe nimeni de neadevarurile ce ies din gura ta ce nare nevoie de nasterea din nou.

   e rept ca voi stati de vorba si cautati oamenii pana si in *cada de baie* cateodata
   insa *stati de vorba cu ei*(chipurile dialog)…pana cand e monolog..adica pana cand va asculta.
   Cum are si omul ceva de zis,inectati repede cu morfina versetelor voastre preferate si rastalmacite strigator la cer,…apoi daca omul acela propune rugaciune urmata de analza acelor subiecte biblice invocate=>LATI PARASIT RAPID, dupa ce mai intai i amintiti ca e in „balarii rau de tot„(citez pe diana) daca nu va asculta sau daca are dorinta de a analiza impreuna cu voi intelesurile sfintei scripturi.
   mai sus il cam periezi pe ciprian…dar la mine pe maill ai trimis despre el cuvintele: „violent si in balarii rau de tot cu totii„
   minciuna este in gura ta la ea acasa…si nu ma bucur deloc sa constat cat de prefacuti puteti fi..
   Despre intrebarea ta cu tenta teologica,dar care nui decat o blasfemie ce te va costa pierderea identitatii tale vesnice,cat si a tuturor celor ce leai aburit cu facultatea ta de 2 lei in domeniul studiului bibliei.Iata ca iti raspund si eu.Iar daca o fac.,.no fac doar ati arat tie ca gresesti imens si blasfemiator…CI MAI ALES pt ca, CEI CE TREC PE AICI SA AIBA SI UN ALT PUNCT DE VEDERE , decat excrementele teologice emise de tine.
   (nu va poticniti…cuvantul excrement este folosit intrun anumit context chiar si in sfanta scriptura)

   Apreciază

   • Aurel zice:

    sant curios daca seful ala al vostru a reusit sa gaseasca ceea ce acuma iti voi arata si daca deci a gasit cum a ciuntito sau ba.
    daca na gasito…spunei si transmitei so faca repede..pt ca versetele astea te si va vor obliga sa recunoasteti ca JHWH si ISUS sant in adevar daca nu* aceeas peroana atunci ISUS ESTE BRATUL;VOCEA;CHIPUL;MATERIALIZAREA PALPABILA; A TUTUROR ACTIUNILOR LUI DUMNEZEU TATAL……adica mai pe scurt: *el este chipul Dumnezeului nevazut**prin El au fost facute(aduse la fiinta,executate,realizate)TOATE!.

    isaia

    Isaia 44:6
    Aşa vorbeşte Domnul, Împăratul lui Israel şi Răscumpărătorul lui, Domnul oştirilor: „Eu sunt Cel dintâi şi Cel de pe Urmă, şi afară de Mine, nu este alt Dumnezeu.

    Apocalipsa 1:17
    Când L-am văzut, am căzut la picioarele Lui ca mort. El Şi-a pus mâna dreaptă peste mine şi a zis: „Nu te teme! Eu sunt Cel Dintâi şi Cel de pe Urmă,

    diana draga….am citi in turnul de veghe ca in vechiul testament ce il detinem noi (ex: cornielescu)peste tot unde gasim azi expresia–Domnul– ,>erau insa IN ORIGINALELE manuscrise tetagrama JHWH.
    cu alte cuvinte daca am lua acum si azi un manuscris original IAR ALATURI O VERSIUNE CORNIELESCU si ne uitam la TEXTUL DIN ISAIA descris mai sus. IN AMBELE VARIANTE IN PARALEL.> vom observa ca in locul unde in cornielescu gasim expresia DOMNUL….paralel in manuscrisele originale vom vedea JHWH

    ESTE ADEVARAT? sau de foarte putina vreme nu mai credeti si nu mai predicati asta …caz in care eu nu mai sant la curent???????????

    daca da..si sper ca nati suferit o alta mare dezamagire prin schimbarea totala a ce predicati de la o zi la alta(vezi 1975). ATUNCI .:

    te rog obsearva ca in apocalipsa 1:17 ISUS AFIRMA EXACT ACELAS LUCRU CA SI JHWH din isaia : *EU SANT CEL DINTAI SI CEL DE PE URMA*

    pt a nu murii si eu la armaghedon crezand erezii,…scoatema te rog „din balarii„ si da explikatiile ce se impun legat de cele doua texte…care pe mine ma fac sa cred ca

    JHWH este Dumnezeul cel atotputernic,inceputul si sfarsitul…..dar ca
    ISUS (JEHOSHUA)…este BRATUL ACTIUNILOR LUI JHWH;GURA LUI JHWH
    CHIPUL LUI JHWH; TRUPUL material a LUI JHWH;…..si ce so mai lungesc

    daca mai adaug doar inca un verset enigma

    si observam in textul din isaia de mai sus partea asta: Împăratul lui Israel

    atunci JHWH este IMPARATUL LUI ISRAEL?….sigur ca da.
    ok atunci inainte de noapte buna….obsearva ca lui ISUS I SE FACE ACEEAS MARTURISIRE :Împăratul lui Israel……
    iar el credincios precum era Tatalui si legii LUI JHWH totusi NU IL CONTRAZICE PE >>>Ioan 1:49>>
    Natanael I-a răspuns: „Rabi, Tu eşti Fiul lui Dumnezeu, Tu eşti Împăratul lui Israel!”
    cum nul contrazice nici pe >>Ioan 20:28
    Drept răspuns, Toma I-a zis: „Domnul meu şi Dumnezeul meu!”

    daca nu la contrazis este pt ca ISUS ESTE DUMNEZEU ADEVARAT
    iar CEL CE ISI ZICEA JHWH (in tot vechiul testament) era exact vocea …Lui JEHOSHUA adica >> ISUS
    ISUS>>chipul Lui Dumnezeu (Cel ce e Duh deci) Nu are ALT chip

    Apreciază

   • Aurel zice:

    *daca marturisesti deci cu gura ta pe ISUS CA DOMN……..vei fi mantuit*

    dar ce semnificatie avea expresia Domn…draga mea?

    DOMNUL=JHWH……..(regula traducerii vechiului test)
    DOMN = imparat si Dumnezeu

    exact pt asta lau omorat preotii…: pt ca tu care esti om TE FACI UNA CU DUMNEZEU.*

    diana sau dana vrei sa fi mantuita?sa traiesti vesnic cu Isus?

    ATUNCI CONFORM BIBLIEI trebe sa marturisesti cu GURA TA pe ISUS CA JHWH

    Apreciază

 3. mihai trifoi zice:

  se poarta ca vrasmasi ai crucii lui Isus.cum spune A.Pavel in versiunea lor modificata a bibliei in evang. Ioan capitolu 1verset 1 este modificat cuvantul din care reiese……SI .CUVANTUL.ERA. DUMNEZEU……IN FELUL ACESTA PE DOMNUL ISUS IL COBOARA LA NIVELUL LUI ADAM TAGADUINDU-I DIVINITATEA DOMNULUI ISUS.CATT DESPRE DUHUL SFANT NU IL RECUNOSC CA PERSOANA CU SCOPUL DE A ERIJA SECTA LOR CA UNIC POPOR SPIRITUAL A LUI DUMNEZEU, LUAND PENTRU EI FAGADUINTELE LUI DUMNEZEU FACUTE ATAT IUDEILOR,BISERICII SI NEAMURILOR.PRACTIC in cel mai bun caz.MARTORII sunt parte din GLOATA CEA MARE CARE va intampina pe Domnul Isus la a doua sa venire pe pamant cu ramuri de finic cum scrie in APOCALIPSA cu privire la imparatia milenara

  Apreciază

 4. Aurel zice:

  Ciprian.
  referitor la starea omului dupa moarte,..ar fi o placere pt mine daca am avea vreodata ocazia sa dialogam despre acest misterios sau cel putin controversat subiect.( titaritanelu este id-ul meu de messenger,adaugama daca binevoiesti)

  TOTUSI CE VREAU SA SPUN ACUM SI AICI…..ESTE O ALTA DOVADA DE TAMPENIE (ca altfel nici nu merita numita) EMISA DE TURNUL DE VEGHERE, PE CARE DIN MOTIVE GREU DE INTELES , MARTORII ORI NU O VAD ORI CA SI MAI GRAV> nu le pasa

  deci.
  In timp ce invatatura lor afirma (sa zicem UN POSIBIL ADEVAR ca) privitor la starea omului dupa moarte sufletul nu exista fara trup ,nu exita nimic ce sa mai ramana viu din omul care a murit

  si iti dau ei 1000 de logici si chiar si multe versete sati arete ca odata ce in om numai e suflare>>>>TOTUSI……cei 144.000 de sfinti martori a lui Jehova……SANT IN CERURI DUPA CE AU MURIT,…..in conditiile in care desigur trupul lor fizic este acolo unde leau inmormantat neamurile.

  daca i intrebi cum vine asta si cum sant aia 144.000 ai lor deja in cer,macar ca cadavrele le sant in pamant pana azi.
  Ivor ocolii intrebarea ca si cu simt ca i impingi spre iad.
  dar daca i prinzi cumva la colt si nui lasi sa schimbe subiectul(sar ca vrabia dintrun subiect in altul cand au probleme cu intrebari incomode)> atunci vei auzii de pe buzele lor un ……miracol, … contradictie…….ineptie….(DAR TAMPENIE IMI PARE INCA CEL MAI POTRIVIT)>
  vor spune deci: cei 144.000 sant la cer in duh.

  o sa ti se para ca nai inteles bine si intreabai iara subiectul cu sufletul (duhul )care nu exista dupa ce omul e mort…. > si da..iara o sa zica ca dupa moarte omul nu mai merge nicaieri pt ca nu are ce sa mai mearga,pt ca nu mai ramane nimic din el viu sau activ.

  intreabai iara unde sant cei 144.000 ai lor si o sa zica ca : SANT IN CERURI
  intreabale daca trupurile moarte ale celor 144.000 mai sant inca in mormintele lor
  o sa zica: DA

  si zile iara: pai daca nu ramane nimic din om dupa moarte ,care sa se poata duce in iad sau in rai
  atunci cum sau dus sufletele celor 144.000 acolo

  o sa zica: ba da sau dus in cer la JEHOVA.

  intreabale iara: dar dupa ce moare omul ,ceva din el ramane si merge undeva,in rai sau in iad?

  o sati zica: NU NU RAMANE NIMIC DIN OM CARE SA POATA MERGE UNDEVA.

  IAR ACUMA CIPRIANE…nu-i mai intreba nimik…..CI MERGI INGENUNCHEAZA-TE SI ROAGA-TE PT EI

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s