Te laşi de Hristos sau îl omor? Moartea cuiva datorită unui cuvînt II

Cîteva exemple de comportament în situaţii dificile :

Cazul lui Isaac

Genesa 26:7 Cînd îi puneau oamenii locului aceluia întrebări cu privire la nevasta lui, el zicea: ,,Este sora mea.„ Căci îi era frică să spună că este nevastă-sa, ca să nu-l omoare oamenii locului aceluia, fiindcă Rebeca era frumoasă la chip.

Chiar dacă Isaac era cu Dumnezeu totuşi a acţionat şi a răspuns potrivit situaţiei în care se afla. Exact în aceiaşi situaţie a fost şi Avraam şi a procedat la fel. S-ar putea pune întrebarea : ei erau credincioşi şi ar fi putut spune adevărul şi Dumnezeu le va purta de grija. Dar vedem bine că ei acţionează potrivit cu situaţia.

Cazul lui David

1 Samuel 21:10-15 David s’a sculat şi a fugit chiar în ziua aceea de Saul. A ajuns la Achiş, împăratul Gatului. Slujitorii lui Achiş i-au zis: ,,Nu este acesta David, împăratul ţării? Nu este el acela pentru care se cînta, jucînd: ,Saul şi-a bătut miile lui, Iar David zecile lui de mii?„ David a pus la inimă aceste cuvinte, şi a avut o mare frică de Achiş, împăratul Gatului. A făcut pe nebunul înaintea lor; făcea năzdrăvănii înaintea lor, făcea zgîrîieturi pe uşile porţilor, şi lăsa să-i curgă balele pe barbă. Achiş a zis slujitorilor săi: ,,Vedeţi bine că omul acesta şi-a pierdut minţile; pentruce mi-l aduceţi? Oare duc lipsă de nebuni, de-mi aduceţi pe acesta şi mă faceţi martor la năzdrăvăniile lui? Să intre el în casa mea?„

Aceiaşi situaţie în care David acţionează potrivit cu împrejurările. Nu a spus eu mă încred în Domnul, spun adevărul şi fie ce o fi. A acţionat înţelept şi şi-a salvat viaţa.

Cazul apostolului Petru

Nu vreau să folosesc exemplu lui Petru ca fiind pozitiv, dar este şi el un exemplu de negare a lui Hristos. Ioan 13:37-38 ,,Doamne„, I-a zis Petru, ,,de ce nu pot veni după Tine acum? Eu îmi voi da viaţa pentru Tine.„ Isus i-a răspuns: ,,’ţi vei da viaţa pentru Mine? Adevărat, adevărat, îţi spun, că nu va cînta cocoşul, pînă te vei lepăda de Mine de trei ori.

Petru s-a lăsat de Hristos nu pentru că se temea de moarte. Nici nu cred că s-ar fi ajuns pînă acolo. În cel mai rău caz ar fi luat o bătaie sănătoasă. Totuşi s-a lăsat de Hristos.

Viaţa noastră este importantă să o trăim pentru Hristos. Hristos nu are nevoie de eroi, ci de oameni vii care vor vesti Cuvîntul Lui. Eclesiastul 9:4 Căci cine este scutit? Oricine trăieşte, tot mai trage nădejde; căci un cîne viu face mai mult decît un leu mort.

Dar chiar dacă am crede fapul că dacă spunem că ne dezicem de Isus ar putea fi real şi am face cel mai mare păcat din lume sau cea mai mare nelegiuire. Totuşi avem cîteva promisiuni care ne fac tari:

1 Ioan 1:9 Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios şi drept, ca să ne ierte păcatele şi să ne curăţească de orice nelegiuire.

1 Ioan 1:7 Dar dacă umblăm în lumină, după cum El însuş este în lumină, avem părtăşie unii cu alţii; şi sîngele lui Isus Hristos, Fiul Lui, ne curăţeşte de orice păcat.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Social și etichetat , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Te laşi de Hristos sau îl omor? Moartea cuiva datorită unui cuvînt II

  1. Anonim zice:

    Petru s-a lepadat de Hristos inainte de inviere. Dupa aceea Petru a murit rastignit pe cruce, nu s-a mai lepadat de Histos.
    Exemplele pe care le dai sunt din Vechiul Testament cand oamenii erau sub vechea lege. Gasesti cazuri de oameni care sa se lepede de Hristos in Noul Testament?

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s