Cînd s-a născut Isus Hristos ?

Este o întrebare interesantă să afli cînd a fost naşterea lui Isus. M-a interesat acest subiect pentru că cineva m-a întrebat următoarea întrebare: Cum a putut Irod să poruncească uciderea copiilor sub vîrsta de doi ani, inclusiv şi a lui Isus dacă el a murit în anul 4 î. Hr. În continuare veţi găsi răspunsul.

Stabilirea începutului erei noastre s-a făcut in secolul 6 d.C. de către Dionysius Exiguus, pe baza unui calcul aproximativ al datei naşterii lui Isus. În calculul calendaristic s-a strecurat însa o eroare de 7-8 ani. Isus s-a născut şi a activat în timpul împaraţilor romani Augustus (27 î.C.- 14 d.C.) şi Tiberius (14-37 d.C.). Pe baza evangheliilor nu se poate însă determina exact anul naşterii sale. Matei (2,1) afirmă că Isus s-ar fi născut în timpul domniei regelui iudeu Irod cel Mare (perioada de domnie: 27-4 î.C.). Aceasta înseamna că Isus trebuie să se fi născut înainte de de anul 4 î.C., anul decesului regelui Herodes cel Mare.

În capitolul 2,2 Matei aminteşte o stea cu o luminozitate neobişnuită, vizibilă în anul naşterii lui Isus pe cerul Palestinei (Steaua din Bethlehem). În acei ani, pe cerul Palestinei au fost observate numai 2 stele cu o mare luminozitate: cometa Halley (în anul 12 î.C.) şi conjunctia planetara dintre Saturn si Jupiter (conjunctia s-a vazut la latitudinea de 32° nord, latitudinea Bethlehem-ului, de trei ori in cursul anului 7 î.C.: la 25 mai, la 3 octombrie si la 4 decembrie).

Luca susţine însă că Isus s-ar fi născut în timpul recensamântului populatiei (census) din vremea procuratorului roman Publius Sulpicius Quirinus (Cyrenius) din Siria (6-7 d.C.). Împăratul Augustus a efectuat, într-adevăr, un amplu recensamânt al populaţiei în toate provinciile imperiului roman, dar nu se ştie dacă şi în regatul vasal Iudea. Romanii efectuau recensăminte tot la 14 ani. Istoricul evreu Flavius Josephus aminteşte de un census roman în anul 6 d.C. Luca afirma că Isus a început să predice în al 15-lea an al domniei împaratului roman Tiberius, deci în anul 28 d.C. sau 29 d.C. Dacă se acceptă naşterea lui Isus în perioada 6-7 d.C. şi dacă se ţine seama de faptul că el şi-a început activitatea în cel de al 15-lea an de domnie a împaratului Tiberius, înseamnă că Isus ar fi avut la acea data cel mult 22, nu 30-33 ani, cum se crede !

Ceilalţi doi evanghelisti (Marcu si Ioan) nu spun nimic despre data naşterii lui Isus. După Matei, Isus s-ar fi născut cândva între anii 12-7 î.C, după Luca intre anii 6-7 d.C. Datele lui Matei par mai plauzibile. În acest caz, Isus s-a născut în timpul domniei regelui Herodes cel Mare, cândva între anii 8-7 î.C. Dyonisius Exiguus a fixat deci cu 7-8 ani mai târziu data naşterii lui Isus (ab incarnatione Domini), stabilind începerea calendarului în anul 753 al erei varonice (ab urbe condita). Era varonica ab urbe condita fusese propusă anterior pentru data de 21 aprilie 753 î.C. Calculul a fost efectuat în sec.1 î.C. de catre Marcus-Terentius Varro si Titus-Pomponius Atticus, care au adaugat 244 ani (perioada de guvernare a primilor regi romani) la cei 509 ani scurşi de la întemeierea legendară a Romei în anul 753 î.C.

Era creştină a lui Dionysius Exiguus a început cu anul naşterii prezumtive a lui Isus (post Christum natum). În tarile vest-europene calendarul lui Dionysius Exiguus a fost acceptat imediat, în timp ce în ţările est-europene s-a introdus abia în sec.14. Reconsiderarea anilor dinaintea naşterii lui Isus (ante Christum natum) s-a făcut în sec.17 de către Denis Petavius, fiind acceptată în Europa în cursul secolului 18. Recalcularea lui Denis Petavius nu a luat însă în considerare anul 0. Eroarea a fost îndreptata în anul 1740 de catre Cassini, care a adaugat un an suplimentar anilor ante Christum natum.

Acest articol a fost publicat în Religie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

49 de răspunsuri la Cînd s-a născut Isus Hristos ?

  1. OZZY zice:

    Salut,
    Vad ca te pricepi mult mai bine decat mine la biblie, dar am si eu cateva intrebari care le-am pus intr-un post pe blogul meu,
    daca ai timp si chef te rog sa imi explici si mie care sunt invataturile din aceste povestiri
    http://ottoandozzy.com/?p=353
    merci
    astept comentariul tau

    Apreciază

  2. Ionut D. zice:

    Vreti sa aflati mai multe despre nasterea lui Isus si mult mai multe informatii despre existenta lui Dumnezeu? Intrati pe http://existadumnezeu.blogspot.com/ si veti descoperi foarte multe informatii despre existenta lui Dumnezeu…

    Apreciază

  3. Sava zice:

    Unde sa nascut Hristos????????????

    Apreciază

  4. dianna_d8 zice:

    Aici e mult de discutat Ciprian, si mi-ar face placere odata, dar acum nu am starea necesara. Daca uit, poate imi amintesti tu 😉

    Apreciază

  5. IONEL zice:

    vad ca intreaba cine unde s-a nascut Hristos.pai unde in Betleem.Da oricum nu intr-o pestera,Luca spune ca erau intr-o casa cand au ajuns pastorii si magii.Basme cu pestera facute de Ortodoxie.

    Apreciază

    • Ciprian Sarivan zice:

      Foarte corect. Nu spune nicaieri ca ar fi fost frig. Maria a nascut in grajdul adiacent casei, cum era la evrei. Nu era nici frig, nici ger, iar incaperea parea sa fie des folosita pentru a trai.

      Apreciază

      • aurel1967 zice:

        Frigul lipsa lui nu este nici un pic un motiv real. Nu sustineti un adevar cu ajutorul unui neadevar, pt ca nu cumva atunci cand cineva mai informat si mai documentat demontand neadevarul sustinut, sa cada impreuna cu el si adevarul cel sustineti.
        Cercetati geografia clima si temperaturile iernii cat si timpul si durata iernii in israel.

        Apreciază

  6. cristina zice:

    spunetim varog frumos an ce an sa naskut isus hristos si kand a fost rastignit

    Apreciază

  7. ana zice:

    spuneti in ce an s-a nascut hristos ca nu stiu la tema si habar nu am vreti sa ma duc cu tema ne facuta??
    spuneti

    Apreciază

  8. mihai.lidia zice:

    Putin ma intereseaza exact data nasterii lui Isus, important este ca Isus s-a nascut, a trait ca om pe pamant, a murit si a inviat, apoi s-a inaltat la ceruri si acum sta la dreapta lui Dumnezeu Tatal, mijlocind pentru noi oamenii , niste pacatosi.
    Este minunat sa-L acceptam pe Isus in viata noastra ca Domn si Stapan, si astfel vom da sens vietii noastre, stiind de unde venim si incotr-o ne indreptam.
    Foarte important este ca nasterea lui Isus are o mare insemnatate, reprezentand un nou inceput de era.
    Dumnezeu sa ne lumineze sa intelegem rolul acestei lucrari(fara egal) de manture facuta prin Fiul Sau prea iubit ISUS!
    Multa pace!

    Apreciază

    • Pe o persoana usoara spiritual, Domnul Dumnezeu n-o ajuta sa priceapa,Fara a cunoaste datele istorice de referinta din biblie,in capusoru-ti increzut va domni ciorba de potroace si aceia alterata (acrita).Punete bine la punct cu cele de mai sus si abea ulterior cere Domnului Dumnezeu, sa-ti dea intelepciune si pricepere si crede-ma ca-ti va da.Filip Gavrila

      Apreciază

  9. marina zice:

    daca nu s-ar fi nascut Iisus…astazi am fi fost in anul 2764?

    Apreciază

  10. Bianca zice:

    Sunt multe speculatii despre faptul ca Iisus s-ar fi nascut vara,mai exact pe 17 iunie, insa data lui de nastere ar fi fost mutata pentru a coincide cu sarbatoarea traditionala pagana, care celebra solstitiul de iarna, Saturnalia. Este adevarat? Astept raspuns!

    Multumesc anticipat!

    Apreciază

    • Ciprian Sarivan zice:

      Evident, Isus nu s-a nascut pe 25 decembrie, nici pe 7 ianuarie. S-a facut o incercare de a crestiniza o sarbatoare pagina.

      Apreciază

      • Aurel zice:

        SI AU RAMAS CU EA SI LA EA..

        Au facut un „bine„desfintand prin suprapunere o „sarbatoare„despre care Isus sau Tatal nu neau poruncit s-o tinem(craciun) =>au reusit astfel sa desfinteze sarbatoarea ZILEI SOARELUI(soarele sau ra >dumnezeul pagan principal),
        Numele sarbatorii pagane era -dies solis invinctus-adica- ziua soarelui neinvins-.
        Paganii se inchinau din cele mai vechi timpuri SOARELUI, iar in 25 dcembrie era conform observatiilor lor, prima zi din an in care soarele lor incepea sasi revina la putere(statea cu cateva minute mai mult pe cer)…
        Astfel in lipsa conducerii de catre Dumnezeul creator,..ei au ajuns sa se inkine creatiei si puterii ce-o dezvaluia ea okilor lor.

        ERA SOARE> era viata si abundenta de hrana
        PLECA SOARELE (spre iarna)..> NATURA DEVENEA MORBITA SI NEPRIMITOARE,adica rea in conceptia lor.
        cand se apropia toamna,paganii erau multumitori soarelui aducandui jertfe din recoltele ce el(soarele) lea daruit,
        Insa venea si iarna,iar ei considerau acum ca FORTE ALE INTUNERICULUI incep o lupta cu dumnezeul lor si ca acesta bate in retragere.

        DIN 25 DECEMBRIE soarele revenea incet si sigur,INSA EI ISI ASUMAU O PARTE DIN MERITUL ACESTA PT CA TOCMAI AU ADUS JERTFE PE FII FAMILILOR LOR..da jertfe de nou nascuti ucisi sau arsi de vii ,pe altarele lor inchinate soarelui.

        CHIPURILE::: * ca sa scape de sarbatoare asta pagana*,atunci cand a inceput increstinarea batranei europe,…PAGANII COVERTITI AU INTREBAT:
        – cand sa nascut Isus al vostru?…..CRESTINII AU RASPUNS SINCER:
        -nu stim cu exactitate decat aproximativ si asta gratie unor calcule bazate pe scrierile profetului Daniel + unele date din evangheliile scrise de ucenici coraborate cu date ramase scrise din istoria acelei vremi.

        -OK,daca nu stiti data aceea mareata…(DAR PARE CA PT DUMNEZEU NUI CHIAR ASA DE MAREATA DIN MOMENT CE A LASATO IN UMBRA NECUNOSTINTEI OAMENILOR)
        ––atunci cear fi sa o punem pe data de 25 decembrie si sa dam astfel paganatatii ceva deosebit cu care sa le facem sa uite de CEA MAI MARE SARBATOARE A LOR, si sai scoatem astfel din paganism.

        majoritatea inteleptilor si mai marii bisericii romano-ctolice a vremii au fot de acord
        cu aceasta propunere…asa ca oamenii („CRESTINII„)au inceput sa serbeze cu acelas fast ca si pana acum ,dar si in exact aceeas zi…..INSA MOTIVATI DE O MINCIUNA.> * NASTEREA DOMNULUI HRISTOS LA DATA DE 25 decembrie.*

        Incepusem cu : SI AU RAMAS LA EA….

        asa ar trebuii sa si termin…totusi no fac si sper sa merite.

        DACA DECI NIMENI N-A PUTUT SI NU POATE DOVEDII DATA EXACTA A NASTERII MANTUITORULUI
        DACA TOATE CALCULATOARELE lumii PUSE LAOLALTA IN AFLAREA UNEI DATE DIN ISTORIE; CALCULATOARE CARORA LI SE DAU SUTE DE INFORMATII DIN TOATE CELE DISPONIBILE > CA APOI REZULTATUL IMENSELOR CAPACITATI DE CALCUL SA FIE

        –– NU STIM…doar putem aprecia cu foarte mari tolerante–

        ATUNCI EU PERSONAL MA INTREB DACA NU CUMVA VREM SI CAUTAM CEVA CE INTENTIONAT NE-A FOST ASCUNS DE CATRE DUMNEZEU??
        (citind cu atentie biblia gasim cateva astfel de exemple,iar pt cei interesati voi revenii si voi indica cel putin 2 exemple in care Dumnezeu ascunde intentionat si cu buna stiinta ba inca si declarat scris….ANUMITE LUCRURI DIN ISTORIE PE CARE NOI OAMENII NU TREBUIA SAU NU TREBUIE SA LE CUNOASTEM)
        DACA DECI DATA NASTERII MANTUITORULUI ESTE UNA DIN LUCRURILE CE TATAL CERESC LEA TINUT ASCUNSE DE CUNOASTEREA NOASTRA, atunci trebe sa concluzionez ca NU E DELOC IMPORTANT CA NOI SA CUNOASTEM DATA ASTA.
        Dumnezeu ne spune prin proorocii Lui biblici..TOT CEEA CE TREBUIE SA STIM.
        Amos 3:7
        Nu, Domnul Dumnezeu nu face nimic fără să-Şi descopere taina Sa slujitorilor Săi proroci.

        daca era importanta data asta, atunci Dumnezeu avea grija so cunoastem,asa cum a avut grija de biblie dea lungul secolelor ,la incercarile de a fi distrusa de oameni

        DUMNEZEU NU FACE SI NU SPUNE ABSOLUT NIMIC LA INTAMPLARE SI TOATE CUVINTELE LUI SANT VESNICE SI ADEVARATE….mai de pret decat aurul si mai rezistente in timp decat pamantul si cerul.

        PERSONAL POT FACE SI REFACE CALCULELE ACELEA. folosindu-ma de ceea istoria ne pune la indemana,DAR mai ales DE SCRIERILE BIBLICE IN CARE IN CENTRU SI CELE MAI CLARE SANT CELE ALE LUI DANIEL

        INSA atunci cand cu ani in urma mam apucat zelos de tema asta…si realizand apoi gradul de coplexitate al calculelor cat si INEXACTITATEA REZULTATELOR, adica ca este imposibil de a se ajunge la un grad de TOLEARANTA DE 24 ore ASA CUM AR CERE AFLAREA EXACTA A DATEI NASTERII MANTUITORULUI…….am ajuns fara sa vreau la urmatorul gand….IAR FATA MI SA LUMINAT DINTRO DATA.

        ISUS NU ARE INCEPUT SI SFARSIT…de aceea o data de nastere cunoscuta ar fi contrara cel putin simbolic VESNICIEI SALE (Mica 5:2b) Cel ce va stăpâni peste Israel şi a cărui obârşie se suie până în vremuri străvechi, până în zilele veşniciei.”

        NU E IMPORTANT SA STIU DATA CAND ISUS SA NASCUT PE ACEST PAMANT

        ESTE EXTREM DE IMPORTANT CA ISUS SA SE NASCA AZI IN SUFLETUL MEU

        POATE CHIAR DE-ASTA NE-A ASCUNS DUMNEZEU DATA NASTERII PE PAMANT A MANTUITORULUI

        FIE CA ISUS SA SE NASCA IN SUFLETUL TAU CHIAR CAND CITESTI ACESTE RANDURI..
        .si atunci scopul TATALUI in Fiul Sau va fi IMPLINIT

        Apreciază

    • Bianca,parerea mea este ca-i nascut in luna aprilie precum Adam,Buda si Mohamed,iar anul nasterii Domniei Sale este 7 i.e.n. Evreii au pesahul (pastille) in luna aprilie iar cand Isus a implinit 12 ani de pasti, parintii l-au dus la Ierusalim.Irod cel Mare (eu l-as face mic!) a decedat in anul 4 i.e.n..CONCLUZIONEAZA! Filip G

      Apreciază

  11. Bianca zice:

    Multumesc pentru raspuns!

    Apreciază

  12. Valeriu Nica zice:

    Cipriane ISUS HRISTOS s-ar fi nascut in ziua de 2 Decembrie anul 7.i.Hr.Eu am un program de astronomie(CyberSky4) si cand l-am descarcat avea si acest subiect.M-am informat si astrologic si sunt convins.Dar am intrebat si mai multi preoti si sunt convins.

    Apreciază

    • Crestinul zice:

      Fals. Iisus s-a nascut undeva intre 18 si 23 Septembrie.
      Primii crestini sarbatoreau Nasterea in Septembrie.
      Biblia de asemena o marturiseste (indirect) ca tot in Septembrie S-a nascut Iisus. Data nu este importanta ci cuvintele lui Iisus.
      Doamne ajuta.

      Apreciază

  13. alex zice:

    NU MA AJUTA LA SC

    Apreciază

  14. marius zice:

    Nu mai cautati raspunsuri pe programe…cautati-le in Biblie, asta daca aveti una. In Cartea Isaia se profeteste venirea lui Isus pe Pamant, si se profeteste anul cand va veni, daca cititi cu atentie si faceti un calcul veti afla ca se stia cand se va naste Isus, se stie anul, dar nu se stie cu exactitate data nasterii lui. Credeti ca daca ar fi fost asa de importanta data nasterii lui, nu s-ar fi consemnat in Biblie acest lucru? Data cand a murit este consemnata cu exactitate, dar nasterea lui nu, deoarece nu doreste sa o sarbatorim, mai precis toate exemplele din Biblie, cand se celebreaza o zi onomastica se intampla ceva rau, crima, betii… Isus a murit ca jertfa de rascumparare ptr noi, ca sa ni se ierte pacatele prin intermediul jertfei Lui. A fost un om perfect, singurul om perfect care a trait pe pamant dupa Adam si Eva, si numai o viata perfecta si fara pacat ne putea rascumpara de la greseala primilor oameni care au fost si ei perfecti.

    Apreciază

  15. aurel1967 zice:

    da ..vreau sa *ma ajuti pe mine la calculele aste CRESTINULe
    imi place dialogul pe teme crestine

    adaugama in lista ta de yahoo messenger titaritanelu
    sau
    skype singuraticul17

    te astept cu rabdare.iar de nu poti sa ma contactezi dupa metodele de mai sus,,atunci fa-ne un bine si scrie aici calculele la care te referi.
    Pacea Domnului crestine.

    Apreciază

    • Crestinul zice:

      Shalom,
      Mai sus anul 32 era pentru inviere. (scuze de confuzie), dar IISUS S-A NASCUT undeva in jurul datei de 23 SEPTEMBRIE. Iata dovada:

      1. Imediat dupa zilele ispasirii la evrei, (care era in ziua a zecea a lunii a 7-a, ce corespunde cu octombrie din zilele noastre), Iisus a fost dus sa fie inchinat lui Dumnezeu ca intaiul nascut de parte barbateasca. (Luca 2 : 22-24). Legea lui Moise primita de la Dumnezeu, spune ca baiatul trebuie sa aiba implinite 30 de zile pentru aceasta. Deci daca scadem din octombrie o luna de zile, ajungem la SEPTEMBRIE. Daca anul incepea exact la inceputul primaverii pe 21 Martie, Iisus s-ar fi nascut undeva in jurul datei de 1 septembrie. Dar dupa majoritatea istoricilor, anul incepea in jurul datei de 1 aprilie, cu luna Nissan (luna cand au fost eliberati din Egipt) si atunci Iisus s-ar fi nascut undeva in jurul datei de 10 septembrie (+/- 3 zile), asta dupa calendarul gregorian. Dar pe 23 septembrie, dupa cel Iulian care este si calendarul ORIGINAL, inainte sa fie modificat de Vatican si acceptat si de ortodoxism, acum cativa zeci de ani doar. Zilele din Nissan erau oarecum decalate cu minim 3 zile fatza de cele din actualul calendar. Asa ca nu este exclus si data de 20 septembrie.

      2. O alta dovada Biblica ce vine in sprijinul acestei date ( aproximativ 23 septembrie) este faptul ca Iisus a stat invelit doar in niste scutece intr-o iesla cand S-a nascut. Pe 25 decembrie este frig noaptea in Israel si nu poti tine un copil in doar niste scutece intr-o iesla semiacoperita !!! Dar in septembrie se poate, caci este foarte cald in Israel.

      3. Cand ingerul i s-a aratat lui Iosif sa plece in Egypt cu Iisus imediat dupa nastere, caci Irod avea sa-L omoare, calatoria a durat cateva zile pana in Egypt, iar noptile petrecute in aer liber erau foarte friguroase iarna, dar in septembrie, repet, erau calduroase.

      4. Daca scadem din septembrie 9 luni, ajungem exact in luna decembrie cand Ingerul Gavril i-a dat vestea cea buna fecioarei Maria ca a ramas insarcinata de la Duhul Sfant. Iar cand Maria a primit buna vestire (in decembrie) s-a dus la Elisabeta care era in luna a 6-a de sarcina si a stat la ea pana aproape de nasterea lui Ioan botezatorul. Asta se potriveste perfect cu cele 3 luni ramase peste iarna la Elisabeta, (din decembrie si pana in martie) ca s-o ajute la treburile casei si totodata (cum spuneam) ca era greu sa calatoresti inapoi pe drum intr-o noapte de iarna )caci era cale de minim 2 zile cu magarul sau camila).

      5. Primii crestini au tinut Craciunul exact in luna septembrie, pana ce Vaticanul a decretat 25 decembrie ca zi oficiala a Craciunului.
      Constantin cel Mare a avut cea mai mare contributie la modificarea Pastilor, a Craciunului si a Sabatului in duminica, inventand canoane bisericesti ca sa induca crestinii in eroare cu invataturi false.

      6. Atata timp cat nu exista o data fixa pentru invierea lui Iisus cand erau peste 500 de martori carora li s-a aratat Iisus dupa inviere(desi astrologii au calculat deja o data fixa de 6 aprilie cand a avut loc invierea), atunci cum de stiau cei de la Vatican de data nasterii a lui Iisus petrecuta cu 33 de ani mai devreme si erau doar cateva persoane martore la eveniment ??? Nu aveau cum.

      CONCLUZIA: Data nasterii lui Iisus din 25 decembrie , este suprapusa zilei inchinarii la zeul soarelui, sarbatoare tinuta cu fast mare la romani si tinea cca 2 saptamani. Astazi ca sa justifice Vaticanul cele 2 saptamani de petrecere, au mai introdus sarbatori ”crestine” cu sf. Stefan, Boboteaza, sf, Ioan si inclusiv a schimbat data de inceput de an, 1 Ianuarie !!!Acesta este motivul pentru care Vaticanul a tinut foarte mult sa nu piarda aceasta sarbatoare, din cauza inmultirii foarte rapide a crestinilor si care nu erau de acord cu sarbatorile paganilor.

      Apreciază

      • aurel1967 zice:

        CRESTINULE-nu suna rau deloc ce spui.pot spune Amin!

        totusi data nasterii Domnului ramane neimportanta,cel putin conform concluziei ce trebe so tragem ,>nici un scriitor biblic nu a subliniat-o sau punctat-o.
        >nici Isus Domnul nu nea cerut so tinem
        TOT CE DARUIM NOI– dupa mintea noastra(inventiile noastre)–(si nu conform standardelor cerului) LUI DUMNEZEU> este o jertfa de tip>CORBAN. si este in consecinta urata si respinsa de Dumnezeu,….CHIAR SI DACA ASTA AR FI : sarbatorirea zilei LUI de nastere la o anumita data.

        RAMAN DECI LA CONCLUZIA GENERAL VALABILA:
        1. trebe ca Isus sa se nasca in vietile noastre si sa traiasca in noi zi de zi
        nici decum DOAR ODATA PE AN (in chefuri cu betii si carnati)
        2. CRED CU TARIE CA ASCUNDEREA DATEI NASTERII MANTUITORULUI
        ESTE EXTREM DE IMPORTANTA IN –SIMBOLISTICA-Biblica,aceea ca ISUS NU ARE NICI INCEPUT nici sfarsit.
        Tot ce sa nascut pe pamant…trebe sa si moara
        ISUS A EXISTAT DIN VESNICII si va EXISTA IN VESNICII….
        cunoscand data exacta a nasterii Mantuitorului=>SIMBOLISTICA VESNICIEI LUI ISUS ar fi stirbita.

        -FIE CA DOMNUL SA SE NASCA IN INIMILE NOASTRE CHIAR ACUM-

        Apreciază

      • Vorbe multe preotesti sau predicatoresti, dar sarace in duh! Filip

        Apreciază

  16. aurel1967 zice:

    LUCA 1.
    26 În luna a şasea, îngerul Gabriel a fost trimis de Dumnezeu într-o cetate din Galileea, numită Nazaret

    DACA ACCEPTAM CA IN ACEA ZI A RAMAS INSARCINATA MARIA fecioara(si este foarte logic si foarte probabil sa fie asa)
    si DACA mai acceptam si faptul ca MARIA A PURTAT IN PANTECE PE PRUNC 9 LUNI INAINTE SAL NASCA (asa ca majoritatea femeilor din toate veacurile)..
    si DACA mai studiem putin SI CALENDARUL EVREESC (sant date la indemana oricui pt ca evreii ultrareligiosi au ACELAS CALENDAR SI ASTAZI)

    atunci PUTEM AFLA CU CERTITUDINE –LUNA NASTERII DOMNULUI ISUS–

    CARE INSA NU ESTE DECI.. ( cine va face acest calcul simplu VA PRICEPE)… NICI DECUM IN luna DECEMBRIE.

    ma REPET : ISUS NU ARE NICI INCEPUT NICI SFARSIT SI DE ACEEA MA CREDETI SAU BA…..este un pacat SA CALCULATI INCEPUTUL LUI ISUS.(data nasterii Sale)…..pt simplu motiv caci „INCEPUTUL„ ASTA AL DOMNULUI ISUS- NU EXISTA-. obarsia LUI fiind in zilele vesniciei
    asa ca DUMNEZEU A ASCUNS DATA ASTA TOCMAI PT CA SIMBOLISTICA LUI ISUS SA FIE ––DESAVARSITA– si deci nimeni sa nui cunoasca inceputul PT CA DE FAPT INCEPUTUL LUI ISUS NU ESTE AICI PE PAMANT.
    DACA DUMNEZEU A ASCUNS DATA ASTA…..NU va mai obositi so cautati…NU VETI REUSII.

    fie ca ISUS SA SE NASCA CHIAR IN CLIPA ASTA IN INIMA TA CITITORULE……
    EL SIA DAT VIATA CA TU SA TRAIESTI….IAR EL SA TRAIASCA IN TINE

    ACESTA A FOST SCOPUL–- NASTERII LUI ISUS–.

    Apreciază

    • Crestinul zice:

      Luna a sasea se referea la luna in care era insarcinata Elisabeta.
      Uite dovada: Iata ce spune in Luca cap. 1. Reiau in mare.

      ”24.Peste catva timp, Elisabeta, nevasta lui, a ramas insarcinata si s-a tinut ascunsa de tot cinci luni. „Caci”, zicea ea, …”
      ”26.In luna a SASEA, ingerul Gabriel a fost trimis de Dumnezeu intr-o cetate din Galileea, numita Nazaret, ”
      ”36.Iata ca Elisabeta, rudenia ta, a zamislit si ea un fiu la batranete; si ea, careia i se zicea stearpa, este acum in a SASEA luna. ”
      ”56. Maria a ramas impreuna cu Elisabeta cam trei luni. Apoi s-a intors acasa.
      57. Elisabetei i s-a implinit vremea sa nasca; si a nascut un fiu. ” (adica din luna a sasea + 3 luni sunt exact 9 luni de sarcina).
      PS: 2 saptamani nu am sa pot sa raspund la email.
      Doamne ajuta.

      Apreciază

      • aurel1967 zice:

        CRESTINULE

        team incurajat mai sus,asta nu trebuia sati dea aripi atata de mari incat SA STABILESTI DATE EXACTE privitor la NASTEREA MANTUITORULUI.
        Team incurajat pt ca in adevar calculele tale au acel bun in ele ,CARE DESCHID OCHII RELIGIOSILOR ORTODOCSI ;CATOLICI (si nu numai) IN PRIVINTA SARBATORII CRACIUNULUI PE 25 decembrie. O ZI PAGANA de fapt.
        Dupa parerea mea (si stiu ce vorbesc)–- a stabilii date exacte privitor la nasterea Mantuitorului– este O STIRBIRE A INTEGRITATII SIMBOLULUI ETERNITATII LUI ISUS

        ––Cel fara de inceput,cum au spus proorocii.–-

        De aceea AFIRM CU HOTARARE CA ODATA CE AI AJUNS SA STABILESTI DATE exacte=
        ==GRESESTI AMARNIC==
        Teai aventurat deja mult prea departe.
        Este dupa parerea mea ACELAS LUCRU CU A STABILII DATE PT ZIUA REINTOARCERII DOMNULUI , SI A SFARSITULUI LUMII.

        odata ce DATELE ASTEA AU FOST PUSE IN UMBRA SI ASCUNSE DE DUMNEZEU….=>
        => no sa le putem noi oamenii descoperii ORICAT DE TEOLOGI SAU INTELIGENTI NEAM CREDE.

        o sa revin deci sati mai iau din vant privitor la mesajul tau din aprilie 2, 2012 la 4:23 pm SI VOI ARATA BIBLIC SI INCONTESTABIL SUSTINUT, ca ai multe greseli acolo.

        NU TEAM ATENTIONAT LA ELE….„si tiai si luat zborul.„
        NU MAI STABILII DATE CRESTINULE.
        ceea ce tu ai scris acolo e bun doar sa demonstrezi ca 25 decembrie este PAGAN si nu nasterea Mantuitorului::::
        Deaia nu team corectat asupra RESTULUI CE CONTINE mai mici sau mai mari erori.

        AZI INSA STIU CA TRBUIA SA ITI ATRAG ATENTIA.
        IN mintea mea am simtit un indemn VENIT DIN FAPTUL CA NAI RASPUNS AMIN LA CUVINTELE DE MAXIMA IMPORTANTA: >>
        „fie ca Isus sa se nasca chiar azi in inimile noastre,si atunci planul Lui Dumnezeu in nasterea Mantuitorului,v-a fi implinit in noi„

        CRESTINULE. deschideti ochii mintii si intreabate tu singur: IN ZIUA REVENIRII LUI ISUS PE NORII CERULUI, o sa fiu eu intrebat daca cunosteam data nasterii LUI pe pamant?? DEPINDE DE ASTA MANTUIREA SI SALVAREA MEA?
        IN ZIUA CAND CERURILE SE VOR DESCHIDE CA SA VIINA IN SLAVA PRINTUL CERULUI > va avea vreo mportanta data ta de 23 septembrie?
        SAU MAI IMPORTANT SI DE MAXIMA IMPORTANTA VA FI ASTA: *FIE CA ISUS SA SE NASCA AZI IN INIMILE NOASTRE*

        tu CRESTINULE!…vei merge cu Isus in slava SA din cauza ca ai stiut data nasterii LUI pe pamant??? SAU PT CA ISUS SE NASCUSE CANDVA (azi) IN INIMA TA???

        tare ma tem CRESTINUL , ca Isus nu sa nascut inca in inima ta.
        DACA GRESESC (atunci ma bucur) INSA AI GRIJA CA FAPTEL TALE SA O DEMONSTREZE .
        FAPTELE TALE ;CARACTERUL TAU; CUVINTELE TALE….viata ta intreaga> SA DEMONSTREZE CA ISUS SA NASCUT IN INIMA TA…si ca EL TE CONDUCE SI ESTE LA CARMA VIETII TALE.

        daca sti ca nu este inca asa….(SI FAPTELE VIETII TALE MARTURISESC ASTA) (ROADELE) atunci grabestete si CHEAMA PE DOMNUL IN INIMA TA….INVITAL SA IA CONDUCEREA VIETII TALE, >> INVITAL SA SE NASCA CHIAR ACUM IN INIMA TA……..este singura data calendaristica ce conteaz….

        DE CONTRAZIS IN MOD TEHNIC* te poate contrazice si un copil ce colinda de craciunul pagan pe la usile oamenilor.
        IN COLINZILE ACESTEA UNEORI AUZIM URMATOARELE CUVINTE:

        „ASTAZI SA NASCUT–CEL FARA DE-NCEPUT! – CUM AU SPUS PROROCII„

        VREI SA STI DECI CAND SA NASCUT ISUS FRATE CRESTINULE???
        uite cand sa nascut:
        Mica 5:2
        „Şi tu, Betleeme Efrata, măcar că eşti prea mic între cetăţile de căpetenie ale lui Iuda, totuşi din tine Îmi va ieşi Cel ce va stăpâni peste Israel şi a cărui OBARSIE se suie până în vremuri străvechi, până în ZILELE VESNICIEI.”

        NU MAI STIRBII SIMBOLUL VESNICIEI LUI ISUS facand calcule ale nasterii Lui pe pamant ,CRESTINULE.>>> ISUS NU ARE INCEPUT!!!!.

        ca sa intelegi si mai bine iti voi da un exemplu ca paralela sa INTRELEGI SI MAI BINE ce anume gresesti:

        DUMNEZEU SPUNE IN VECHIUL TESTAMENT LUI AVRAAM: (citez din memorie)> *voi imultii samanta ta cat stelele cerului si cat nisipul marii,iar daca va putea cineva sa numere stelele si nisipul marii,atunci si semintia care va iesii din tine VA PUTEA FI NUMARATA*

        Dupa o anumita vreme de la aceasta promisiune,…si cand poporul ISRAEL SA IMULTIT MULT dup promisiunea Lui Dumneze> CINEVA TOT ASA DE TEHNIC* CA TINE –CRESTINULE– se apuca si face o greseala ce la costat viata pe el si pe multi dupa el si din cauza lui.
        ACEA GRESEALA A FOST: sa numere pe poporul lui israel.

        DIN CAUZA ASTA AU MURIT FOARTE MULTI DIN MIJLOCUL LUI ISRAEL
        DUMNEZEU SE SUPARASE FOC SI PARA!!
        OARE DE CE –CRESTINULE–-??????

        sti de ce? PT CA GESTUL TEHNIC DE A NUMARA PE POPORUL LUI ISRAEL VENEA IN DIRECTA CONTRADICTIE CU CUVINTELE LUI DUMNEZEU: *daca va putea cineva sa numere stelele cerului,atunci si semintia ta va putea fi numarata avraame*

        ASA CA OPRESTETE –CRESTINULE–

        LASA DEOPARTE NUMARATUL CE DISTRUGE SIMBOLISMUL ETERNITATII LUI ISUS HRISTOS……SI UITE IARA ITI DAU OCAZIA SA SPUI AMIN la ceva ce in adevar conteaza:

        DOAMNE ISUSE VINO SI NASTETE IN INIMA MEA CHIAR AZI !! CHIAR ACUM.

        Iti multumim ca ne iubesti si ne asculti.
        Amin

        Apreciază

    • Pocaitule! Atragi oamenii in pacatuire? Ii inveti sa nu invete?Curatenia ta-i curate? Filip

      Apreciază

  17. aurel1967 zice:

    cipriane ,draga frate

    pune un post cu un nume ceva de genul asta:
    IMPORTANTA VITALA A SIMBOLISTICII IN PLANUL DE MANTUIRE A LUI DUMNEZEU.

    cred ca aici este problema crestinatatii din ziua de azi.
    DESPRE IMPORTANTA –VITALA –A SIMBOLURILOR, numi vor ajunge 2 ani sa tot scriu aici si sa tot dau exemple(LAUDAT FIE DUMNEZEU si nu eu)
    Da ,exemple vitale dragi mei frati in Domnul,pt ca SA STITI BINE CA SI IN CEI 4 mi de ani de la CREATIE…pana la VENIREA IN TRUP OMENESC A MANTUITORULUI.>>tot Mielul Lui Dumnezeu era cel care ASIGURA MANTUIREA …si nici decum sangele mielilor si al tapilor jertfiti la templu

    IN VECHIUL TESTAMENT A FOST MANTUIT SI PRIMIT ORICE OM CARE A INTELE CA IN ACEL MIE SI IN SANGELE LUI NEVINOVAT varsat > SE AFLA DE FAPT
    ––ARVUNA SANGELUI FIULUI LUI DUMNEZEU––.

    CEI DIN VECHIUL TESTAMENT NU PUTEAU FI MANTUITI FARA ACEASTA INTELEGERE.
    Si doar cine a inteles asta A AJUNS PLACUT LUI DUMNEZEU.

    incepand de la ABEL cel omorat de CAIN.

    Abel intelesese ca PACATUL CERE JERTFA DE SANGE…
    Cain nu intelesese CE INSEAMNA : *o jertfa mai buna*
    sau daca ainteles,nu ia pasat si a adus ca jertfa hrana vegetala.

    UNDE SCRIE CACI CAIN A ADUS O JERTFA INTERZISA?….
    ba dimpotriva!…Dumnezeu a stipulat in legea ceremoniala ca si vegetalele erau bune ca jertfa(insa asta in lipsa unui MIEL)

    CAIN PUTEA VINDE VEGETALE FRATELUI SAU ABEL, iar acesta sai fi dat in schimb un MIEL.

    daca facea asa > JERTFA LUI CAIN AR FI FOST SI EA PRIMITA.
    daca abel nu aducea o *JERTFA MAI BUNA*> atunci era primita JERTFA LUI CAIN.

    VEDETI VOI FRATII MEI……atunci cand Dumnezeu are de ales dintre doua jertfe diferite de la oameni diferiti>> EL VA ALEGE INTOTDEAUNA –DOAR– JERTFA MAI BUNA.

    Evrei 11:4
    *Prin credinţă a adus Abel lui Dumnezeu o jertfă mai bună decât Cain. Prin ea a căpătat el mărturia că este neprihănit, căci Dumnezeu a primit darurile lui……

    Şi prin ea vorbeşte el încă, măcar că este mort*. (uite ca chiar ca ne vorbeste)

    POTI SA CAUTI DE LA GENEZA LA APOCALIPSA SI NU VEI GASII ALT MOTIV PT CARE JERTFA LUI CAIN A FOST RESPINSA

    unde a dus respingerea asta???> LA O CRIMA.

    asa ca grabitiva fratilor si ADUCETII LUI DUMNEZEU O JERTFA MAI BUNA.(trupurile voastre vii in care sa traiasca pe deplin Domnul Slavei)…
    pt ca DACA SE AFLA AZI PE PAMANT O SINGURA PERSOANA CARE ADUCE O JERTFA MAI BUNA CA A VOASTRA>>> PE TOTI CEILALTI DUMNEZEU I VA RESPIGE DUPA MODELUL LUI CAIN SI ABEL.

    sant de asemenea convins ca in seara plagii a 10 din egipt,daca vreun evreu ar fi uns usiorii casi cu sangele unui miel care miel in viata fiind, ar fi avut CHIAR SI O MICA PATA SAU ALTA METEAHNA PE BLANITA SAU CORPUL LUI> rezultatul ar fi fost ca in acea casa ar fi murit INTAIUL NASCUT AL FAMILIEI RESPECTIVE.
    DE CE???? R: simplu> PT CA UN MIEL CU O PATA ORICAT DE MICA PE BLANITA LUI….NU AR FI INDEPLINIT SIMBOLISTICA EGALITATII CU MIELUL LUI DUMNEZEU(Isus) CEL FARA DE PACAT.

    SIMBOLISTICA ESTE DECI…….EXTREM DE IMPORTANTA
    NU MAI CAUTATI DATA NASTERII MANTUITORULUI
    VETI STIRBII SIMBOLISTICA ORIGINII SALE VESNICE

    faca Dumnezeu sa intelegem si sa cautam sa ADUCEM LUI *O JERTFA MEREU SI MEREU MAI BUNA*
    caci El insusi A DAT PENTRU NOI> –tot ce avea El mai bun–-

    Amin

    Apreciază

    • Crestinul zice:

      Aurele. Tu esti aici pe post de moderator atotstiutor?

      Nu ma lua de sus, te rog, cu expresii gen ca ai „prins aripi”, ca am greseli, doar ca nu mi le-ai zis etc. Nu e frumos sa vorbesti asa. Eu asa te-am luat?

      In primul rand am spus clar ca IN JURUL DATEI DE 23 septembrie, asa cum tineau si primii crestini. Poate fi si luna Mai dupa unii istorici care pun o coincidenta in faptul ca in luna a sasea de sarcina a lui Elisabeta , era si luna a sasea din calendarul ebraic. Dar 90% este in jurul datei de 20-23 septembrie, dupa datele biblice (cand era luna Nissan, Kislev, etc, cand trebuia infatisat inaintea lui Dumnezeu, intaiul nascut de parte barbateasca, etc. Oricum data nu conteaza pentru mantuire, decat ca fapt divers.

      In al doilea rand ma dezamagesti daca afirmi ca odata ce iti explic de o data aproximativa a nasterii lui Hristos, care a fost deja, ca este ca si cum as putea vorbii la fel si despre data venirii lui Hristos pe care nu o stie nimeni !!!

      Este o blasfemie sa vorbim despre ziua exacta a revenirii Mantuitorului, pe care doar Tatal o cunoaste.
      Eu am vrut doar sa-mi exprim un punct de vedere aici pe un site, care imi apare cu hieroglife rusesti in email. Dar nu asta conteaza, dar mai ales nu era nevoie sa ma tratezi de sus.
      Este ultimul meu comentariu aici, ma voi dezabona din lipsa de comunicare intr-un limbaj ambiant, desi aveam mai multe dovezi Biblice si istorice sa-ti aduc.
      Domnul sa-ti lumineze inima, mintea si calea spre mantuire.
      Ramai cu bine frate drag.
      Cu multa dragoste crestineasca,
      „Crestinul”.

      Apreciază

      • aurel1967 zice:

        CRESTINULE.
        1.Mi se pare mie sau tu icerci sa il montezi in mod subliminal pe ciprian sami dea ignore pe blogul asta?

        2.Tu insati ai revenit si ai corectat una din erorile ce le aveam in vedere in acel text al tau
        . Tu insati spui: poate fi si luna MAI. nu doar SEPTEMBRIE,(ca data de nastere a Mantuitorului)
        Tot nu iti dai seama ca scormonesti in IMPOSIBIL?…CA te fortezi sa deschizi USI INKISE DE INSASI DUMNEZEU?

        Gura noastra ne va judeca in ziua aceea(zice biblia) -iar tu TIAI ROSTIT DEJA SINGUR JUDECATA PRIVITOR LA SUBIECTUL ENUNTAT.

        tu singur zici ca mizezi pe luna septembrie,apoi tu singur zici ca e LA FEL DE POSIBIL si luna mai.PROCENTUL ALA DE 90% septembrie…. E DOAR UN REZULTAT AL CALCULELOR PASTORILOR PE CARE IAI ASCULTAT TU….dar nu uita ca satana este de miliarde de ori mai intelepti ca toti pastorii lumii laolalta……ATATA TIMP CAT ACEL PASTOR SAU INVATAT NU ARE O RELATIE STRANSA DE ZILNICA RUGACIUNE SI DEPLINA CONSACRARE LUI DUMNEZEU.

        cat despre biblie….> SATANA CUNOASTE BIBLIA MULT MAI BINE DECAT MINE SI DECAT TINE…din moment ce i spune LUI ISUS: *aruncate jos de aici ca STA SCRIS, ingerii te vor lua pe brate*
        SI DA…statea scris CRESTINULE…>.satana i cita LUI ISUS din un psalm…cautal si constata ca pe insusi Isus , vrea satana sal induca in eroare cu biblia

        CINE O FI DECI PASTORUL TAU INAINTEA LUI satana?
        dar tu ? cine esti sa nu te pacaleasca satana cu biblia in mana?

        VEZI DAR FRATE CA CHIAR DE VORBELE MELE SANT TAIOASE….ele au in vedere DRAGOSTEA mea PT TINE.

        fie ca Dumnezeu sa auda si sa retina declaratia mea de dragoste pt tine crestinule.

        deci nu pleca de aici.
        Isus na facut ca tine…ci Isus atata de mult a stat de vorba cu preotii rataciti…incat deseori discutiile se terminau ca acestia voiau sal arunce pe spranceana muntelui sau sal omoare cu pietre.
        Doar atunci pleca Isus, si asta pt ca nui venise inca vremea.

        deci nu pleca CRESTINULE.

        recunoaste ca ai gresit in a calcula ziua de nastere A CELUI CE ARE OBARSIA IN VESNICII.

        asta e tot.
        Pace

        Apreciază

      • aurel1967 zice:

        ps.

        crestinule
        nu te supara toti gresim
        MAINE POATE O SA GRESESC SI EU
        NO SA MA SIMT PREA BINE ATUNCI…..dar cand o sami treaca supararea firii pamantesti…O SA MULTUMESC CELUI CE MA CORECTAT.

        MI sa intamplat asta….cu multi ani in urma.
        te rog deci nu te supara. TOTI PUTEM GRESI
        nu toti putem recunoaste greseala…..ACEASTA ESTE ADEVARATA VIRTUTE

        Apreciază

    • Bai afaceristule lasa biblia ca nu-I de tine.Filip

      Apreciază

  18. aurel1967 zice:

    PS: DEAIA NU INTELEGEM –DANIEL SI APOCALIPSA–scumpii mei frati.
    DEAIA O EXPLICAM gresit SI AJUNGEM SA NE CONTRAZICEM SINGURI SI SA RADA DE NOI NECREDINCIOSII SI ATEISTII.

    NU INTELEGEM DANEL SI APOCALIPSA PT CA ELE SANT CARTI CE VORBESC IN ––––-
    ––SIMBOLURI–

    EXISTA UN MOTIV FOARTE BINE DEFINIT PT CARE DUMNEZEU A VRUT SA FIE ASA…..adica APOCALIPSA SI DANIEL SA FIE SCRISE IN –LIMBAJULSIMBOLURILOR–.

    APOCALIPSA N-AR FI REZISTAT IN ISTORIE sa ramana o carte AJUNGAND IN MANA NOASTRA daca ea nu era SCRISA IN SIMBOLURI.

    APOCALIPSA SCRISA IN SIMBOLURI poate face ca la un momendat ANTICRISTUL sa predice el insusi din apocalipsa FARA SASI DEA SEAMA DE CEEA CE TOCMAI face SI SE INTAMPLA.

    OARE NU SCRIE PROFETIA CA el (anticristul) SE VA ASEZA IN TEPLUL LUI DUMNEZEU DANDUSE DREPT DUMNEZEU??.
    pai cum va face ast?……R: SE VA NUMI PE SINE TRIMISUL LUI DUMNEZEU, adica exact ce spunea Isus cand avertiza pe apostoli: *VOR VENII HRISTOSI MICINOSI*
    (atentie fratilor!!! hristos nu e totuna cu Isus) HRISTOS INSEAMNA –TRIMISUL– insarcinatul ,unsul.

    ATINTICRISTUL EXACT ASTA VA FACE SI TOCMAI O FACE: se va numii pe sine TRIMISUL(adica hristosul) VA MARTURISII DECI CA NE VORBESTE DE LA DUMNEZEU SI CA EL ESTE TRIMIS DE DUMNEZEU.(asemenea lui Isus)
    ANTIHRIST NU INSEAMNA IMPOTRIVA LUI ISUS……
    ANTIHRIST INSEAMNA IN PRIMUL RAND UN INLOCUITOR A LUI ISUS….o imagine a Lui Isus in oglinda minciunii.

    OARE CATI DINRE NOI TOCMAI INDEPLINIM PROFETIA ACEASTA IN ACEST MOMENT ZICAND DIN GURA NOASTRA CA *Domnul nea trimis si nea vorbit*> CAND DE FAPT DUMNEZEU NU NEA TRIMIS SI NU NEA VORBIT!!.

    nu putem intelege –apocalipsa di daniel– FARA CHEILE DE DECRIPTARE A SIMBOLURILOR BIBLICE……..PE CARE DESIGUR TOT BIBLIA LE DA…..INSA NUMAI CELOR CE IL CAUTA PE DUMNEZEU >>> DIN TOATA INIMA LOR SI DIN TOT SUFLETUL SI DIN TOATA PUTEREA LOR.

    faca Dumnezeu sa intelegem
    si hai sa invatam cheile si simbolurile biblice, PT CA ASTFEL SA PUTEM DECRIPTA INTELESUL ASCUNS AL CARTILOR PROFETICE .

    Aratane Tu Doamne cat este de importanta aceasta.
    in meritele Fiului Tau Isus te rugam
    amin.

    APOCALIPS CAP. 1.
    3 Ferice de cine CITESTE şi de cei ce ASCULTA cuvintele acestei prorocii şi PAZESC lucrurile scrise în ea!

    Apreciază

  19. aurel1967 zice:

    ANTICRISTUL NU ESTE –-IN PRIMUL RAND– O PERSOANA anume

    ANTICRISTUL ESTE UN duh ANUMIT.

    altfel Apostolul IOAN ne minte sau exagereaza urat de tot cand spune:
    1 Ioan 4:3
    şi orice duh care nu mărturiseşte pe Isus nu este de la Dumnezeu, ci este duhul lui Antihrist, de a cărui venire aţi auzit. El chiar in lume ACUM.

    daca deci era antihristul deja in lume in secolul 1 dupa Hristos….ATUNCI CUM TREBE SA VINA EL INTRO PERSOANA ANUME??…..

    ANTIHRISTUL ESTE UN duh FRATII MEI……UN duh A LUI SATANA care a luat diferite forme de INVATATURI MINCINOSE si lea servit DREPT INVATATURILE LUI HRISTOS.

    o paralela poate near putea edifica mai bine.

    IL ASTEPTAU EVREII PE ILIE CARE VA ASEZA DIN NOU TOATE LUCRURILE????

    TREBUIA DECI SA VINA ILIE INAINTEA SA APARA ISUS , PT AI PREGATII lui Isus CALEA??
    pe baza acestui verset evreii il asteptau pe ILIE MAI INTAI:
    (sant ultimele cuvinte a le LUI DUMNEZEU DATE ULTIMULUI PROFET DIN VECHIUL TESTAMENT)

    MALEAHI cap 4.

    4 Aduceţi-vă aminte de Legea lui Moise, robul Meu, căruia i-am dat în Horeb rânduieli şi porunci pentru tot Israelul!
    5 Iată, vă voi trimite pe prorocul Ilie înainte de a veni ziua Domnului, ziua aceea mare şi înfricoşată.
    6 El va întoarce inima părinţilor spre copii şi inima copiilor spre părinţii lor, ca nu cumva, la venirea Mea, să lovesc ţara cu blestem!”

    evreii deci asteptau sa INVIE ILIE (adica o persoana anume)…..ASA SA INTAMPLAT???

    sau asa: LUCA 1

    14 El va fi pentru tine o pricină de bucurie şi veselie, şi mulţi se vor bucura de naşterea lui.
    15 Căci va fi mare înaintea Domnului. Nu va bea nici vin, nici băutură ameţitoare şi se va umple de Duhul Sfânt încă din pântecele maicii sale.
    16 El va întoarce pe mulţi din fiii lui Israel la Domnul Dumnezeul lor.
    17 Va merge înaintea lui Dumnezeu, în DUHUL SI PUTEREA LUI ILIE, ca să întoarcă inimile părinţilor la copii şi pe cei neascultători la umblarea în înţelepciunea celor neprihăniţi, ca să gătească Domnului un norod bine pregătit pentru El.”

    SI ISUS CONFIRMA ASTA CU PROPIILE LUI CUVINTE

    Matei 11:14
    Şi, dacă vreţi să înţelegeţi, el este Ilie care trebuia să vină.

    CUM A VENIT DECI ILIE?…inviind ?asa cum il asteptau evreii???

    NU!……CI ILIE A VENIT IN DUHUL SI PUTEREA LUI ILIE ADICA IN DUHUL SI PUTEREA DUHULUI SFANT A LUI DUMNEZU IN IOAN BOTEZATORUL.

    tot asa si cu antihrist fratii mei dragi.

    ANTIHRIST ESTE EXISTENT DIN SECOLUL 1 dH, (asa cum zice ioan in scrisoarea sa) SI VA FI PANA IN ULTIMA ZI A PLANETEI CAND *ISUS INSUSI IL VA NIMICII CU PUTEREA GURII SALE SI CU ARATAREA VENIRII SALE*.(biblia)

    NU ASTEPTATI UN ANTIHRIST….in timp ce insasi duhul ce va conduce POATE fi duhul lui antihrist.

    AJUTANE TATA SFANT CA TOTI CEI CE TREBE SA INTELEGEM ACEASTA…sa intelegem si SA TRAIM DUPA SFANTA VOIA TA.

    in meritele Sfinte ale Domnului nostru Isus .
    Amin.

    Apreciază

  20. aurel1967 zice:

    ERATA.

    antihrist (in duhul lui) ESTE CHIAR IN LUME ACUM*

    1.IOAN.4.3

    (era deci antihristul prezent in urma cu 19 secole fratii mei)

    Apreciază

  21. aurel1967 zice:

    duhul lui antihrist sa manifestat deci inca din primul secol al crestinismului PRIN INVATATURILE MINCINOASE CARE SAU STRECURAT PRIN ANUMITI OAMENI IN BISERICA LUI HRISTOS.

    invataturi care duc la moarte tot asa cum as BEA O CANA DE LAPTE BUN SI PROASPAT DAR CARE CONTINE IN EL O SINGURA PICATURA DE– CIANURA DE POTASIU–:

    ESTE DE AJUNS CA INTREAGA INVATAURA SI BUNATATE A CANII DE LAPTE SA SE TRANSFORME IN O OTRAVA ce este cu atata mai periculoasa cu cat pe cana SCRIE LAPTE BUN SI PROASPAT

    Apreciază

  22. aurel1967 zice:

    IATA DE CE SLAVESC PE DUMNEZEU si pt ca EXISTA BLOGUL ASTA

    Apreciază

    • Crestinul zice:

      @aurel1967
      Imi sustin calculele de mai sus, pentru 23 septembrie (aproximativ), si nu cred ca atatia oameni au gresit un simplu calcul istoric si Biblic. In plus mi-am mai luat acea marja de
      10 %, doar ca sa nu-mi fac pacat la Dumnezeu sa sustin ceva ce doar El stie.

      Luca 2:22-23.
      ”Si, cand s-au implinit zilele pentru curatarea lor, dupa Legea lui Moise, Iosif si Maria au adus Pruncul la Ierusalim, ca sa-L infatiseze inaintea Domnului –
      dupa cum este scris in Legea Domnului: „Orice intai nascut de parte barbateasca va fi inchinat Domnului”.
      Deci daca faci calculul de la ziua ispasirii la evrei si scazi cele minimum 30 de zile (cate trebuia sa aiba un intai nascut de parte barbateasca ca sa fie infatisat inaintea Domnului dupa legea lui Moise), ajungi la data calculata de majoritatea istoricilor (in jur de 23 septembrie).
      Si cu asta am terminat comentariul meu la acest subiect.

      Apoi, am scris mai sus (aprilie 5, 2012 la 4:19 pm), unde DOAR PENTRU UNII ar avea o usoara INTERPRETARE de a se stramuta la luna Mai, dar ceea ce am scris mai inainte CONTRAZICE LUNA MAI.
      Mai inteles acuma de ce am dat acele procente? Orice verset biblic are sanse sa poate fi interpretat diferit, chiar daca 90 % se intelege din el un singur lucru. Mai gandeste-te ca si Legile din oricare tara, oricat de bine sunt scrise, au o marja de 10 % de interpretare eronata, de aceea si castiga infractorii procese foarte dificile, daca au avocati foarte buni.

      Si in ultimul rand, nu e treaba noastra cand s-a nascut Hristos, deoarece chiar daca El ne va aspune data exacta, NU NE-A CERUT SI NICI NU NE VA CERE SA-I SARBATORIM ZIUA DE NASTERE (obicei preluat de la Imperiul Roman).
      Doamne ajuta.
      Nu te supara daca nu mai revin pe acest blog, dar acest subiect face prea multe valuri pentru nici un fel de castig spiritual.

      PS: Ramai cu bine frate drag, caci si eu te iubesc crestineste si nu te supara daca nu mai intru pe acest blog, caci si acum intamplator am intrat, desi am zis ca nu o mai fac.
      Acum insa ma tin de cuvant.
      Doamne ajuta.

      Apreciază

      • aurel1967 zice:

        de ce de la ziua ispasirii evreilor iti incepi calculele

        de ce amesteci „curatirea lor„cu curatirea tempului evreilor?

        ai macar idee despre cele 7 sarbatori evreesti din levetic 23?
        leai citi atent macar odata?
        sti ca una din ele o traim chiar in zilele noastre?
        sti ca ultima din cele 7 SARBATORI DIN LEVETIC 23,este simbolul REVENIRII lui Hristos?

        eu zic ca vorbesti din auzite si calculezi pe pipaite in intuneric.

        iar in incheiere repet: DACA AR FI FOST IMPORTANT PT MANTUIREA NOASTRA CUNOASTEREA DATEI DE NASTERE A MANTUITORULUI..atunci..Dumnezeu s-ar fi ingrijit de asta si nar fi lasato in seama noastra sa ratacim cautand imposibilul, ci ar fi facuto chiar El cunocuta cu exactitate.

        FIE CA ISUS SA SE NASCA AZI IN INIMA TA.
        asta e tot ceea ce conteaza
        caci teologie aveau si fariseii ,iar preotii si mai multa….DAR TOT LAU RASTIGNIT PE DOMNUL SLAVEI necunoscandu-L

        fie ca tu sa IL CUNOSTI PE ISUS IN CURAND
        FIE CA ISUS SA SE NASCA IN INIMA TA CHIAR ACUM

        Apreciază

  23. aurel1967 zice:

    faci pe victima intrun final si iara pleci?,….dupa ce insa iara sustii aceeas– IMPOSIBILITATE–.
    si nici nu ai mirosit macar IDEEA MAREATA A – SIMBOISMULUI ETERNITATII LUI ISUS–

    TU O TI TOT PE A TA simi faci mie calculele.
    daca insa teas lua cu1. COMPARATIA CALENDARELOR evreesc vechi si cel al nostru de azi
    2.IMPERFECTIUNEA CALENDARULUI CEL FOLOSIM ACTUAL..si care la 100 de ani da erori mari raportate la perioada totala de rotatie a pamantului in jurul soarelui.
    asa ca la 2000 de ani erorile de calcul sant si mai mari
    3. faptul ca calendarul evreesc are exact 360 de zile + (luna de complectare ,corespondenta sarbatorii corturilor,sau tabernacole)(care luna de completare nu este nici pe departe egala cu diferenta dintre 360 si 365 la care se adauga si anul bisect ca variabila> in consecinta anul evreesc sa decalat fata de anul gregorian sau iulian.iar decalajul asta a fost progresiv si continuu….neorpinduse nici azi.
    in haosul asta in care calculatoarele nu se descurca, TU FIXEZI DATE.
    4.PANA LA URMA URMEI UN AN DE LA ZIUA TA DE NASTERE -(ca exemplu) ESTE NIMIC ALTCEVA DECAT AJUNGEREA PAMANTULUI IN ACELAS– PUNCT– PE AXA REVOLUTIEI LUI IN JURUL SOARELUI……..ce importanta poate avea acel punct sau pozitie a pamantului pt VIATA TA? dar PT MANTUIREA ce importanta poate avea??. TOT LA FEL SI CU DATA NASTERII IN TRUP PAMANTESC A DOMNULUI ISUS…deaia Tatal a lasat asta in pierdere printre HATISURILE TEMPORARE SI CALENDARISTICE in care nau putut pune ordine OAMENI EXTREM DE INVATATI …ca cei ce au instituit calendarele GREGORIAN ;IULIAN. etc etc,caci multe CALENDARE SI MASURATORI TEMPORARE mai sant in lumea asta..AU INCERCAT SI SAU LUPTAT CU DATELE ASTEA .ISTORICI , MATEMATICIENI ASTROLOGI MONDIALI DE TALIE RECUNOSCUTA IN LUME..ASA CA NO SA POTI PUNE TU ORDINE IN ELE SI NICI EU8care nici nu vreau ca stiu ca nam sanse).

    ia adresa mea de mesenger titaritanelu
    si vino sa discutam in particular sati demonstrez cat gresesti….sau daca nuti voi demonstra atunci macar dami posibilitatea so fac.

    NU MAI SCRIU NICI EU DE SUBIECTUL ACESTA…consider ca am SCRIS SUFICIENT CAT CINEVA CARE VA TREBUI SA INTELEGA SA NTELEAGA..>..faptul ca : Dumnezeu a considerat ca nu este importanta data Nasterii in fiinta umana a Fiului Sau pe pamant

    –IMPORTANT ESTE CA- CEL FARA DE INCEPUT- SA SE NASCA ACUM IN INIMA TA SI A MEA–

    IAR DACA DUMNEZEU NU A PASTRAT DATA ASTA CA SO CUNOASTEM….atunci bine zici tu frate si te apreciez cand spui> SUBIECTUL ASTA E DEPARTE DE A FI ZIDITOR SPIRITUAL….deci trebe parasit .

    IN LUCRURILE IN CARE AM AJUNS DE ACEEAS PARERE , SA UMBLAM LA FEL.

    te astept deci sa VORBIM SI SA COMENTAM PE BLOGUL ASTA….lucruri care zidesc spiritual

    PT CA CUNOSTINTA INGAMFA….dar dragostea zideste.

    te astept deci.
    pacea fie cu tine frate.

    ps. CE ZICI DE PREOTUL ORTODOX CARE AZI A VORBIT PE UN POST ROMANESC DE TELEVIZIUNE SI A ARATAT SÍ SUSTINUT SI AFIRMAT CA „ cartea biblica APOCALIPSA nu este inspirata ci apocrifa.
    CRED CA AICI AR TREBUII SA NE CONCENTRAM ATENTIA SI FORTELE FRATELE MEU DRAG.
    LEPADAREA DE CREDITA TOCMAI SE INTAMPLA.

    ortodoxilor nu le place apocalipsa din mai multe motive, unul fiind ca INGERUL RESPIGE INCHINAREA LUI IOAN…..si in consecinta CADE TOATA TRADITIA ORTODOXA a inchinarii la sfinti si fecioara.
    NUI DE MIRARE CA ORTODOXI AR SCOATE APOCALIPSA DIN CANONUL BIBLIC.

    te astept sa vorbim despre asta.

    pace.

    Apreciază

  24. Dragul meu. Sunt incantat de documentarea Domniei Tale! Da, Isus s-a nascut in anul -7 ien.. Bineinteles ca la Betleem DAR….., in ce luna si in ce zi. Anul -7 ien.il confirma astronomii si Biblia, prin decriptarea cartii profetului Daniel.Insa, darul anterior ramane foarte deschis, mai ales daca stim ca: Adam,Buda si Mohamed s-au nascut in luna aprilie,tinand cont de citatul din Luca 2/41-5o si ca pastile evreilor se cam potrivesc lunii respective; Ce sa mai spun? Ce sa mai zic? ce sa mai gandesc? Cu stima Filip Gavrila

    Apreciază

Lasă un comentariu