Ce spune Biblia despre atitudinea faţă de bogăţie şi bani

Banii sunt întotdeaună o problemă. Este rău şi cînd nu-i ai, este rău şi cînd îi ai dar nu ştii cum să-i administrezi şi ai făţă de ei o atitudine greşită. Nimeni nu neagă faptul că este bine ca să ai bani şi să-i foloseşti pentru necesităţile pe care le ai tu sau familia ta. De multe ori chiar şi în cadrul bisericii unii oameni au atitudine greşită faţă de bogăţie. Foarte mulţi oameni se ţin de versetul care spune: Luca 18:25 „Fiindcă mai lesne este să treacă o cămilă prin urechea acului, decît să intre un om bogat în ‘mpărăţia lui Dumnezeu”. Este oare chiar aşa? Oare într-adevăr Dumnezeu este atît de rău încît nu vrea ca copiii Lui să aibă bogăţii?

Versetul pe care tocmai l-am scris se referă la bogăţii necredincioşi, cei care îşi pun toată încrederea în bogăţii în loc să se încreadă în Domnul. Vreau ca în continuare să vedem ce spune Dumnezeu despre bani şi bogăţii şi atitudinea noastră faţă de ele.

Dumnezeu nu vrea ca noi să ne încredem în bani. Dumnezeu vrea ca noi să fim plăcuţi înaintea Lui şi să ştim că El este Acel care ne dă tot de ce avem nevoie. Proverbe 11:28 „Cine se încrede în bogăţii va cădea, dar cei neprihăniţi vor înverzi ca frunzişul”. Tocmai din cauză că mulţi oameni ajung bogaţi şi îşi pun toată încrederea lor în bogăţiile pe care le au, ajung mai apoi să înnebunească atunci cînd le pierd. Proverbe 27:24 „Căci nici o bogăţie nu ţine vecinic, şi nici cununa nu rămîne pe vecie”. Atunci cînd bogăţia este pe primul loc în viaţa noastră, iar Dumnezeu este pe al doilea sau nu este defel, bogăţia devine un idol la care ne închinăm şi căruia îi dăm timpul nostru. Şi nu atît bogăţia devine idol cît lăcomia de a avea cît mai mult. Coloseni 3:5 “Deaceea, omorîţi mădularele voastre cari sînt pe pămînt: curvia, necurăţia, patima, pofta rea, şi lăcomia, care este o închinare la idoli”.

Să vedem care este sursa bogăţiei şi a banilor. Primul lucru pe care ni-l spune Dumnezeu este următorul: Proverbe 22:4 “Răsplata smereniei, a fricii de Domnul, este bogăţia, slava şi viaţa”. Dacă sîntem smeriţi şi avem frică de Domnul vom avea ca răsplată bogăţia, slava, viaţa. Nu ezita să pui la încercare pe Dumnezeu în privinţa acesta şi nu vei fi dat de ruşine. Ai credinţă şi frică de Domnul şi vei avea tot de ce ai nevoie.

Tot aşa era şi poporul Israel, fără credinţa, dar Dumnezeu le-a spus: Deuteronom 6:10-12 “Domnul, Dumnezeul tău, te va face să intri în ţara pe care a jurat părinţilor tăi, lui Avraam, lui Isaac şi lui Iacov, că ţi-o va da. Vei stăpîni cetăţi mari şi bune pe cari nu tu le-ai zidit, case pline de tot felul de bunuri pe cari nu tu le-ai umplut, puţuri de apă săpate pe cari nu tu le-ai săpat, vii şi măslini pe cari nu tu i-ai sădit. Cînd vei mînca şi te vei sătura, vezi să nu uiţi pe Domnul, care te-a scos din ţara Egiptului, din casa robiei”.

Domnul îţi va da totul dacă vei asculta de El. Nu uita că la Dumnezeu este sursa tuturor bogăţiilor. Atunci cînd vei ajunge bogat ajută şi pe alţii pentru că şi tu ai fost ajutat de Dumnezeu. Proverbe 11:24-25 “Unul, care dă cu mîna largă, ajunge mai bogat; şi altul, care economiseşte prea mult, nu face decît să sărăcească. Sufletul binefăcător va fi săturat, şi cel ce udă pe alţii va fi udat şi el”.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Social. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Ce spune Biblia despre atitudinea faţă de bogăţie şi bani

  1. adriana zice:

    WOW!!!!

    Super!!!! 🙂

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s