Ţara mea Moldova


Oare de cîte ori ne amintim de ţara noastră, de prosperitatea ei, de dezvoltarea ei?

Rar cine se gîndeşte cum să îmbunătăţească într-adevăr situaţia ţării, toţi se gîndesc la situaţia lor financiară, materială, devenind nişte sugative, care caută să absoarbă tot bunul din ţară, dar ca mulţumire nu-i dau în loc nimic. Majoritatea sunt gata sa-şi vîndă ţara pentru binele lor. Ei sunt nişte egoişti, care nu au nevoie de nimeni în afară de dînşii.

Toţi am dori să avem condiţii mai bune de trai, să locuim în case frumoase şi să avem tot necesarul, dar ori de cîte ori trebuie să activăm pentru prosperitatea ţării, ne găsim alte ocupaţii, care mai degrabă, ţin de interesele proprii.

Mărunţişurile, pe care noi nu le luăm în consideraţie, duc la un dezastru colosal în Republica Moldova. Lipsa interesului de a fi de folos patriei sale, ne face indiferenţi faţă de viitorul nostru şi a urmaşilor noştri. Chiar atunci, cînd o dată în patru ani trebuie să ne dăm votul pentru un viitor mai decent al ţării, şi deci al nostru, n-o facem. Oare aceasta nu este o dovadă de indiferenţă?

Bătrinii, spriginiţi de cîte un toiag pleacă la votare, dar cei mai tineri nu prea au timp, sunt foarte ocupaţi şi nu au cînd să aibă grijă viitoru lor.

Corect, cei bătrîni sunt deştepţi şi au o experienţă mai mare de viaţă, dar de fapt nu întotdeauna înţeleg ce îi trebuie ţării pentru dezvoltare şi ce ne trebuie nouă.

De multe ori spunem că ţara, nu ne dă necesarul, dar ce facem noi pentru ea?

Drumurile parcurse din nordul republicii pînă la sud, sunt aruncate cu gunoi, oamenii din automobile aruncă sticle, celofane, hîrtii, nu înţelegînd că descompunerea lor ocupă foarte mult timp, dar pentru stringerea lor nimeni nu depune nici un efort, chiar dacă sunt asemenia oameni, ei nu reuşesc, căci sunt pre multe deşeuri. Tot aceeaşi situaţie este şi în sînul naturii prin păduri, lîngă lacuri, locurile pitoreşti se prefac în nişte urne cu gunoi.

Suntem totalmente indiferenţi la corupţia care predomină în Republica Moldova, deoarece ne convine, nu?

Dezvoltă-ţi inteligenţa, depune efort mintal, fizic, găseşte căi ne binefacere, fii de folos ţării, ajut-o cu ce poţi şi ea te va răsplăti!

Fiind angajat, lucrează cinstit, îndeplineşte-ţi funcţia cu demnitate, fără ca s-o faci pentru cineva, fă-o ca pentru tine. Doar cu eforturile depuse în comun putem pune sfîrşit nedreptăţii şi egoizmului predominant.

Nu căuta întotdeauna să ai folos doar tu, dăruieşte binele şi altora, astfel vom pune capăt crimelor, corupţiei şi sărăciei noastre. Majoritatea ţărilor europene şi-au găsit custurul, astfel însuşi cetăţenii l-au înlăturat. Deci de ce să n-o facem şi noi, să ne trezim şi să vedem spre ce mergem, spre ce ne ducem noi însuşi.

E timpul să avem un ţel, o tendinţă pentru dezvoltare şi prosperitate; nu fiecare pentru buzunarul său, dar pentru viitorul nostru, pentru ţara noastră – Republica Moldova. Şi binele se va răscumpăra fără îndoială.

Ţărişoara noastră are o mulţime de probleme şi ar fi bine să nu uităm că rezolvarea lor este în mîinile noaste!

Sarivan Margareta

Reclame
Acest articol a fost publicat în Social. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

6 răspunsuri la Ţara mea Moldova

 1. DIANA zice:

  super, dar de sa mai indeplini totul la ce te gindesti si de a fi mai multi moldoveni cu asa ideii si in treit cu indeplinirea lor.

  Apreciază

 2. tarabostes zice:

  Mult sentiment in exprimarea iubirii de tara… Margaretam poare cel mai „eficient” apel catre concetateni -valabil pentru ambele maluri ale Prutului, este apelul catre Iubirea de Dumnezeu. Nimic nu este mai important in meschina viata de om ca iubirea pentru Dumnezeu. Si, pentru ca fiecare sa simta cum „functioneaza” aceasta iubire este suficient sa ne imaginam daca, dupa toate mizeriile gandite si faptuite de om este suficient sa isi puna fiecare aceasta intrebare: „Oare Dumnezeu va mai tolera mult gandurile si faptele mele”?
  Cu alte cuvinte, … „zideste in mine inima curata si duh drept innoieste cele dinlauntru ale mele”!

  Apreciază

 3. tarabostes zice:

  ERATA: Margareta, poate…

  Apreciază

 4. dan zice:

  in romania e mai mare dezbinarea.scris sufleteste,dar in defazaj cu realitatile si scara valorilor umane actuale,reale,nu teoretice.treceti prin acelasi etape,ajungeti in aceasi situatie ca in romania.aveti dezavantajul apartenentei la alta zona economica,desi,,,,,,,,poate asta e sansa voastra.

  Apreciază

 5. dan 2009 zice:

  Bravo Margareta,te pricepi mai bine la politica decat la sah.

  Apreciază

 6. Alex zice:

  Foarte … chiar la sentiment aceasta descriere.
  FELICITARI

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s