Cine sunt cei care pot primi Duhul Sfînt partea I

Acest articol este o continuare a articolului Martorii lui Iehova şi mîntuirea lor închipuită. Ca să fac o mică recapitulare: Martorii lui Iehova cred că doar 144.000 de oameni de pe pămînt vor primi Duhul Sfînt. Ceilalţi vor fi mîntuiţi atunci cînd va veni Isus Hristos pe pămînt. Este un lucru neadevărat ceea ce spun ei. Voi aduce argumente referitor la faptul că toţi acei ce cred din toată inima în Domnul Isus Hristos şi primesc botezul primesc Duhul Sfînt şi nu doar o parte din oameni.

Tit 3:3-7 „Căci şi noi eram altă dată fără minte, neascultători, rătăciţi, robiţi de tot felul de pofte şi de plăceri, trăind în răutate şi în pizmă, vrednici să fim urîţi şi urîndu-ne unii pe alţii. Dar, cînd s’a arătat bunătatea lui Dumnezeu, Mîntuitorul nostru, şi dragostea Lui de oameni, El ne-a mîntuit, nu pentru faptele, făcute de noi în neprihănire, ci pentru îndurarea Lui, prin spălarea naşterii din nou şi prin înoirea făcută de Duhul Sfînt, pe care L-a vărsat din belşug peste noi, prin Isus Hristos, Mîntuitorul nostru; pentruca, odată socotiţi neprihăniţi prin harul Lui, să ne facem, în nădejde, moştenitori ai vieţii vecinice”.

Duhul Sfînt nu este ceva virtual pe care doar ne închipuim că îl primim. Este adevărat şi este darul lui Dumnezeu pentru fiecare care crede din toată inima în Isus. În epistola către Tit, Pavel, autorul ei ne descrie starea în care eram înainte de a primi pe Isus în inimile noastre. Dar Dumnezeu şi-a arătat dragostea Lui faţă de noi prin aceea că El ne-a mîntuit sau ne-a curăţit de păcatele noastre. Pavel spune că această mîntuire pe care am primit-o nu se datorează faptelor bune făcute de noi, ci bunătăţii lui Dumnezeu. Noi nu putem plăti nici un preţ pentru a primi iertarea de păcate. Nu ştiu de ce unii oameni îşi închipuie că cu careva pomene sau cu faptele bune pe care le face îşi va putea ierta singur păcatele. Mai ales că oamenii cred că la judecata de apoi Dumnezeu va pune pe un cîntar faptele bune şi pe cele rele şi care din ele va predomina, respectiv va cîştiga. Pavel spune că mîntuirea are loc prin spălarea naşterii din nou şi prin înnoirea făcută de Duhul Sfînt. Prin aceasta suntem socotiţi neprihăniţi de Dumnezeu dacă continuăm să trăim o viaţă după voia Lui şi suntem moştenitori ai viaţii veşnice. Vedem că darul Duhului Sfînt este pentru toţi oamenii care recunosc că sunt păcătoşi şi caută iertarea de la Dumnezeu.

Isus dă o poruncă tututor celor ce cred în Numele Lui şi anume:

Matei 28:19-20 „Duceţi-vă şi faceţi ucenici din toate neamurile, botezîndu-i în Numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfîntului Duh. Şi învăţaţi-i să păzească tot ce v’am poruncit. Şi iată că Eu sînt cu voi în toate zilele, pînă la sfîrşitul veacului. Amin”.

Nu vedem că Isus ar face vre-o deosebire pentru cei care ar trebui să primească Duhul sau ar menţiona vreun număr de oameni care ar trebui botezat şi care ar primi Duhul Sfînt. În Faptele Apostolilor se spune cum vom fi botezaţi:

Fapte 1:5 „Căci Ioan a botezat cu apă, dar voi, nu după multe zile, veţi fi botezaţi cu Duhul Sfînt”.

Va urma

Reclame
Acest articol a fost publicat în Doctrinele Bibliei. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s