Martorii lui Iehova şi mîntuirea lor închipuită

În acest articol vreau să scriu despre încă o doctrină falsă a Martorilor lui Iehova care nu are bază biblică. Este vorba despre mîntuirea oamenilor şi despre cei care au primit Duhul Sfînt. În concepţia Martorilor lui Iehova doar 144.000 de oameni au Duhul Sfînt şi ei vor fi împreună cu Hristos. Ceilalţi oameni vor primi iertarea păcatelor cînd vor învia şi cînd va fi judecata lui Hristos. Vreau ca în acest articol să prezint ceea ce spune Biblia despre cei 144.000 şi despre cei care vor primi mîntuirea sau iertarea păcatelor şi vor avea viaţa veşnică. Din perspectiva Martorilor lui Iehova ceilalţi oameni nu pot primi Duhul Sfînt deoarece El este în exclusivitate doar pentru cei 144.000 aleşi de Dumnezeu. Este mai interesant faptul că cei 144.000 sunt cum se vede doar dintre Martorii lui Iehova.

Voi scrie cîteva articole care vor arăta cine sunt cei 144.000 şi cine poate primi Duhul Sfînt. Textele care urmează sunt mai mari dar vă rog să le citiţi pentru a înţelege bine despre ce este vorba.

Apocalipsa 14:1-5 „Apoi m’am uitat, şi iată că Mielul stătea pe muntele Sionului; şi împreună cu El stăteau o sută patruzeci şi patru de mii, cari aveau scris pe frunte Numele Său şi Numele Tatălui Său. Şi am auzit venind din cer un glas ca un vuiet de ape mari, ca vuietul unui tunet puternic; şi glasul, pe care l-am auzit, era ca al celorce cîntă cu alăuta, şi cîntau din alăutele lor. Cîntau o cîntare nouă înaintea scaunului de domnie, înaintea celor patru făpturi vii şi înaintea bătrînilor. Şi nimeni nu putea să înveţe cîntarea, afară de cei o sută patruzeci şi patru de mii, cari fuseseră răscumpăraţi de pe pămînt. Ei nu s’au întinat cu femei, căci sînt verguri şi urmează pe Miel oriunde merge El. Au fost răscumpăraţi dintre oameni, ca cel dintîi rod pentru Dumnezeu şi pentru Miel. Şi în gura lor nu s’a găsit minciună, căci sînt fără vină înaintea scaunului de domnie al lui Dumnezeu”.

În acest pasaj sunt descrişi cei 144.000 care vor fi împreună cu Isus. Sunt răscumpătaţi de pe pămînt, sunt cel dintîi rod pentru Dumnezeu şi pentru Miel, în gura lor nu s-a găsit minciună etc. Este vorba despre o categorie de oameni aparte care sunt aleşi de Dumnezeu. Mai departe sunt descrişi cine sunt aceşti 144.000

Apocalipsa 7:4-10 “Şi am auzit numărul celor ce fuseseră pecetluiţi: o sută patru zeci şi patru de mii, din toate seminţiile fiilor lui Israel. Din seminţia lui Iuda, douăsprezece mii erau pecetluiţi; din seminţia lui Ruben, douăsprezece mii; din seminţia lui Gad, douăsprezece mii; din seminţia lui Aşer, douăsprezece mii; din seminţia lui Neftali, douăsprezece mii; din seminţia lui Manase, douăsprezece mii; din seminţia lui Simeon, douăsprezece mii; din seminţia lui Levi, douăsprezece mii; din seminţia lui Isahar, douăsprezece mii; din seminţia lui Zabulon, douăsprezece mii; din seminţia lui Iosif, douăsprezece mii; din seminţia lui Beniamin, douăsprezece mii, au fost pecetluiţi. După aceea m-am uitat, şi iată că era o mare gloată, pe care nu putea s’o numere nimeni, din orice neam, din orice seminţie, din orice norod şi de orice limbă, care stătea în picioare înaintea scaunului de domnie şi înaintea Mielului, îmbrăcaţi în haine albe, cu ramuri de finic în mîni; şi strigau cu glas tare, şi ziceau: ,,Mîntuirea este a Dumnezeului nostru, care şade pe scaunul de domnie, şi a Mielului!”

Intenţionat am marcat seminţiile lui Israel pentru a vedea că cei 144.000 sunt cîte 12.000 din fiecare seminţie a lui Israel. Aici nu este vorba de careva comparaţie făcută pentru a arăta că Dumnezeu ar alege pe altcineva în locul acestor oameni. Se spune clar că cei 144.000 vor fi din poporul Israel. Un alt detaliu care este în acest pasaj este că alături de cei 144.000 mai stătea o mare gloată pe care nimeni nu putea s-o numere, din orice neam, seminţie, norod, limbă care stăteau înaintea scaunului de domnie al lui Dumnezeu. Vedem clar că sunt doar oamenii care sunt fără păcat înaintea lui Dumnezeu. O parte din ei sunt cei 144.000 din poporul Israel aleşi de Dumnezeu, iar cealaltă parte este mulţimea care nu poate fi numărată. Pînă aici am văzut clar că vor fi salvaţi nu numai 144.000 ci şi o altă mulţime printre care poţi fi şi tu. Va urma.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Doctrinele Bibliei. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

155 de răspunsuri la Martorii lui Iehova şi mîntuirea lor închipuită

 1. Pingback: Martorii lui Iehova nu răspund la salutul „Hristos a înviat!” | Moldova Creştină

 2. Mihaela zice:

  In adevar, in Israel au fost 12 semintii. Eu intreb: daca intr-adevar cei 144000 vor fi alesi exact din cele 12 semintii descrise in Apoc 7:4-10, unde sunt semintia lui Dan si Efraim care nu sunt amintite in aceste versete din Apocalipsa. Au fost si ele totusi semintii in Israel…Apoi, semintia lui Iosif nu a existat. In locul lui Iosif, Iacov a infiat pe cei doi fii ai sai, Efraim si Manase. In al III-lea rand, semintia lui Levi nu era numarata in cele 12 semintii. Aceasta era ca o a 13 semintie, nu a primit mostenire in Israel, ci traia din darile si jertfele pe care le aduceau ceilalti israeliti. Deci semintiile erau: Iuda, Ruben, Gad, Aser, Neftali, Manase, Simeon, Isahar, Zabulon, Beniamin, Dan si Efraim.
  Si SA NU UITAM, versetul spune: „“Şi am auzit numărul celor ce fuseseră pecetluiţi: o sută patru zeci şi patru de mii, din TOATE seminţiile fiilor lui Israel.
  De aici putem, observa ca nu se vorbeste la litera, ci simbolic. Fiecare semintie reprezenta pe cineva, si faptul ca anumite semintii nu au fost amintite, iar in locul lor au fost amintite altele care nu erau de fapt semintii ar trebui sa ne dea de gandit. „Iudeu nu este acela care se arată pe dinafară că este Iudeu; şi tăiere împrejur nu este aceea care este pe dinafară, în carne. Ci Iudeu este acela care este Iudeu înăuntru; şi tăiere împrejur este aceea a inimii, în duh, nu în slovă; un astfel de Iudeu îşi scoate lauda nu de la oameni, ci de la Dumnezeu.” Rom 2:28,29

  Apreciază

  • cris zice:

   Credinta in divin in supranatural in absolut in ceva ce nu ai sa vezi niciodata in viata pe Pamant si probabil nici dupa …Religia probabil este inventia unor persoane pentru a supune masele care sunt foarte usor de influentat si credule.Ganditi-va ca bisericile nu platesc nici o taxa etc ma rog daca vreti sa aflati mai multe documentati-va sau este „acel” Dumnezeu bun care ajuta pe cei buni si ii pedepseste pe cei rai ramane de vazut deocamdata nu stim ce este si nici nu vom afla prea curand eu sunt in dilema

   Apreciază

   • Marian zice:

    In fine, unul destept, bravo, ma! Habar n-avem ce dracu e cu noi pe aici dar ne dam in stamba cu dumnezei… De fapt, suntem tributari evolutiei noastre, cand, un lider ii guverna pe cei cca 100 de membri ai grupului. Asta a durat vreo 70-150 mii de ani!!! Deci, n-au aflat faraonii, care si-au permis… dar noi! Vom muri si nu vom sti, INTR-ADEVAR de ce am triat sau cine e Dzeu, etc, ori faze de-astea.

    Apreciază

  • aurel1967 zice:

   si de unde ai scos tu logica ca numarul celor 144000 este spiritual ca si poporul evreu de care se vorbeste acolo?
   logica ta se bazeaza pe aia ca anumite semintii au fost inlocuite?

   cu asta nu dovedesti ca intelesul este pur spiritual. NU NICIDECUM!

   si sa nu crezi ca turnul de veghe a inventa roata descoperind ca au fost inlocuite anumite semintii a lui israel. Lucrurile alea sant arhi-cunoscute de mult mult timp inaintea presedintilor mincinosi ai turnului de veghere.

   dan si efraim sau alipit de idoli*….ne spune vechiul testament.

   asta a fost motivul pt care Dumnezeu na mai putut sai salveze si deaia ia inlocuit.

   DECAT SA TE ZBATI SA NE ARETI CE STI TU SA COPIEZI IDEILE DIN CARTICICA „argumente „……MAI BINE TEAI INTREBA CE ESTE ALA UN –IDOL–
   SI DACA NU CUMVA TURNUL DE VEGHERE ESTE IDOLUL TAU care nu te lasa sa faci parte din SEMINTIILE MANTUITE DE ISUS.

   Apreciază

 3. iuda zice:

  buna
  eu st hipoacuzic dupa parerea mea ati spu k v ati intalnit cu un grup de martori si ati pov dar ma intreb dar tu ai studiat cu ei sau nu pt k nu e asa cum ai zis tu despre 144000.toatalumea a zis asa despre martori dar te sfatuiesc sa studiez cu ei sa vezi diferenta
  si sa ai rabdare pt k numi asa iti vei da seama cu drag dany

  Apreciază

  • aurel1967 zice:

   Atunci hai studiaza cu mine dany.
   Te sfatuiesc sa mai iei catva cu tine, cativa batrani ai regatului,… Ca socul cel vei avea sa fie impartit in mai multe parti.

   Da e un soc cand vei afla in ce minciuna groaznica te zbati sii esti victima.

   Te astept cu sinceritate si deschidere

   Id messenger. titaritanelu
   Id skype. sunguraticul17

   Apreciază

 4. ionut csm zice:

  MULTUMESC DANI
  BUN INDEMN

  GANDITIVA DACA NU AI INTELES BINE DESPRE CEI 144000 CUM POTI SA VB . IN RUGACIUNEA MODEL
  NE RUGAM SA VIE IMPARATIA SA SAU REGATUL SAU
  CE SA FACA DIN CINE ESTE FORMAT ?
  NU VATI INTREBAT?

  NU E SIMBOLIC ACEST REGAT SAU ACESTI 144 000 ?
  LOGIC GANDITIVA ATATEA RELIGIII!
  OARE LE APROBA DUMNEZEU PE TOATE ?
  ATAT DE DIFERITE CU ATATE doctrine cum poate sa le aprobe pe toate !!!!!
  LOGIC VAROG !

  triburile descrise in apocalipsa sunt simbolice !!!
  studiati va rog si alte texte biblice !
  ca sa aflati!!!

  Apreciază

  • aurel1967 zice:

   daca cei 144.000 erau date PUR simbolice… si daca INTENTIA Lui Dumnezeu prin ioan ,atunci cand a fost inspirata si scrisa APOCALIPSA > ar fi fost deci SIMBOLISMUL PT ACELE PASAJE. atunci ma gandesc ca textul ala putea sa sune mult mai sumar ex: –-

   –*siam auzit numarul celor pecetluiti, 144000 din toate semintiile lui israel.–- (punct)
   la ce sa mai obosit ioan sa scrie semintiille?..la ce sa mai obosit ingerul sa le dicteze?.

   DUMNEZEU NU FACE NIMIC DIN CEEA CE NU ARE ROST.

   deci inca nati gasit adevarul cu privire la cei 144000. dar…mai incercati.

   Domnul Isus Cel una cu JHWH sa ne ajute la aceasta.
   Slava si marire LUI ISUS Dumnezeul nostru Minunat

   Apreciază

 5. IONEL zice:

  DINTRE TOATE MESAJELE FATA ASTA MIHAELA GANDESTE LOGIC SI VEDE BINE LUCRURILE POATE MAI SANT SI ALTII DAR SANT PUTINI RESTUL E PLEAVA,,,ESTE EXACT O COMPARATIE DOMNULE SARIVAN CIPRIAN PT CA LIPSESC ACOLO DOUA SEMINTII.ESTE O COMPARATIE CU TRIBURILE VECHIULUI ISRAEL ARATAND CA SI CRESTINII SEC INTAI VOR AVEA SIMBOLIC ACEEASI STRUCTURA.SI NU E O MANTUIRE INCHIPUITA CI O MANTUIRE MERITATA DUPA EFORTUL FIECARUIA.

  Apreciază

  • aurel1967 zice:

   IONELE…no spun cu sarcasm Dumnezeu mie martor > DAR VOI ASTIA TOTI AVETI ACELAS CREER SPALAT de catre turnul de veghere.

   o sati demonstrez in urmatoarele mele mesaje ca textul ala are toate sansele sa fie literal…si este literal

   pan atunci raspundemi tu la o intrebare:

   DACA ATUNCI CAND OMUL MOARE nu mai ramane nimic din el (suflet fara trup) si da..asa este!
   ATUNCI CUM SAU SUIT CEI 144000 ai vostrii(martorii) LA CERURI??, pt ca trupurile lor sant in morminte pana azi!

   Apreciază

  • aurel1967 zice:

   daca mantuire este „DUPA EFORTUL FIECARUIA„ adica prin faptele noastre laudabile.

   aunci ce faci cu vesetul asta ionele….CITESTEL ATENT SI COSTATA CA SCRIEREA TA INSPIRATA DE TURN ESTE PLEAVA, asa cum satisfacut scrii tu mai sus.

   PRIN FAPTE ESTE MANTUIREA DOAMNE DUMNEZEUL NOSTRU???
   rasp.
   EFESENI cap 2. 8 Căci prin har aţi fost mântuiţi, prin credinţă. Şi aceasta NU VINE DE LA VOI ci este darul lui Dumnezeu.
   9.NU PRIN FAPTE, ca să nu se laude nimeni.

   Apreciază

  • aurel1967 zice:

   „ DUPA EFORTUL FIECARUIA…….„ ionele…..asta este in directa contradictie cu sfanta scriptura

   EFESENI cap2. 8 Căci prin har aţi fost mântuiţi, prin credinţă. Şi aceasta nu vine de la voi; ci este darul lui Dumnezeu.
   9 Nu prin fapte, ca să nu se laude nimeni.

   Apreciază

 6. Mântuire meritată ? Atunci care a fost sensul să vină Domnul Isus , dacă fiecare poate să depună efort ca să fie mântuit ?
  ” Căci prin har aţi fost mîntuiţi, prin credinţă. Şi aceasta nu vine dela voi; ci este darul lui Dumnezeu.Nu prin fapte, ca să nu se laude nimeni.” (Efeseni 2:8-9)

  Apreciază

 7. ionutcsm zice:

  isus a venit ca sa aduca noi legi si noi principii!!!!!!!!!!!!
  Aceasta înseamnă viaţa veşnică: să asimileze cunoştinţă despre tine, singurul Dumnezeu adevărat, şi despre cel pe care l-ai trimis tu, Isus Cristos. ioan 17:3

  doar daca asimilam cunostinta despre el vom avea viata vesnica

  priviti la restul religiilor
  isus sa dat pentru ei si cu atat au ramas
  in ce situatie se afla ?
  curvie , betii etc. mai ales cu craciunul si pastele !
  si alte sarbatorii !

  creierul lor nici nu cunoaste cuvinte biblice si apoi cum sa le implineasca ?????

  Apreciază

  • aurel1967 zice:

   ISUS NU venit sa aduca legi noi CI SA IMPLINEASCA EL INSASI LEGEA TATALUI SAU(dupa cum STA SCRIS in zeci si zeci de locuri in scriptura sfanta).

   iata doar unul: Matei 5.

   17 Să nu credeţi că am venit să stric Legea sau Prorocii; am venit nu să stric, ci să împlinesc.
   18 Căci adevărat vă spun, câtă vreme nu va trece cerul şi pământul, nu va trece o iotă sau o frântură de slovă din Lege, înainte ca să se fi întâmplat toate lucrurile.
   19 Aşa că, oricine va strica una din cele mai mici din aceste porunci şi va învăţa pe oameni aşa, va fi chemat cel mai mic în Împărăţia cerurilor; dar oricine le va păzi şi va învăţa pe alţii să le păzească, va fi chemat mare în Împărăţia cerurilor.
   20 Căci vă spun că, dacă neprihănirea voastră nu va întrece neprihănirea cărturarilor şi a fariseilor, cu niciun chip nu veţi intra în Împărăţia cerurilor.

   Apreciază

 8. kuth zice:

  bine cred cà toti aveti nevoie de pregàtire,và lipseste cunostintà si aveti nevoie de cinva sà và ajutà
  Rugativà la dumnzeu sà và tremite pe cinva in ajutor,ca sà pute-ti descoperi lucrurile adevàrate lui DUMNEZEU……………..!

  dece alte Religi nu studiazà biblia sà stie sà se apere,dar spun citeste biblia si vei gàsi,pe acolo unde va scrie……………..(ortodox,catolic,penticosali,ext.) curaj cu D-zeu inainte

  Apreciază

 9. wasilka zice:

  eu vreau sa intreb pe cineva ce poate sami dea un raspuns eu am intilnit o fetita si mam indragostit de ea si ea dupa mea spus ka e martorii lu ehova !!! si eu akum ce tre sa fak ???????? cine poate sami dea un raspuns varog !!!

  Apreciază

 10. Ciprian Sarivan zice:

  Daca si ea te iubeste, si daca ai intentii serioase casatoreste-te cu ea. Dar m-as mira daca o sa fie de acord. Nu renunta. Nu este important ceea ce crede omul ci insusi omul.

  Apreciază

 11. alin zice:

  sal sunt alin si mama mea este martora lu ehova si cred ca este adevarata credinta si zice numai adevaru

  Apreciază

  • aurel1967 zice:

   maicata va mostenii blocurile turn (cele cu 10 etaje)iar tu intreprinderile mici si mijlocii,..DOAR CA TOATE VOR ARDE INTRUN FOC CU EFECTE VESNICE . asa ca visati frumos inainte,…
   Armaghedonul va venii,dar voi nici nul veti intelege si nici pregatiti pt el nu veti fi,pt ca ati acceptat minciunile si ineptiile turnului de veghere…ba inca mai invatati si pe alti sa faca la fel.,
   Iar in timo ce sefii vostrii se lafaie in masini averi si case scumpe,pe voi va trmit din casa in casa sa mai faceti rost de creduli ce vor scoate alti bani din buzunar spre luxul si satisfactia lor.

   ISUS IUBESTE PE PACATOS DAR URASTE PACATUL
   eu va iubesc dar urasc invataturile ce leati acceptat..si nu pot pticepe cum puteti fi asa de credinciosi incat daca vedeti cu okii ca e ALB dar turnul va spune ca e NEGRU…voi santeti in stare sa sariti in foc CA NEGRU ESTE.
   ISUS IUBESTE PE OAMENI…dar uraste ivataturile mincinoase…si eu le urasc …si uite ca nici macar curaj sa scoateti la cantarit cu mine INVATATURILE VOASTRE NU AVETI.
   daca vreunul se razgandeste…eu sant dipus sal ascult si sper si el dispus la dialog constructiv.

   yahoo titaritanelu
   skype singuraticul17

   Apreciază

 12. alin zice:

  treduie sa devi un mebru al martori lu ehova
  si daca cu antradevar vrei sa fi un mebru al martori lu ehova atunci vei putea sa vb cu fata aceia

  Apreciază

  • aurel1967 zice:

   MARTOR AL TURNULUI DE VEGHERE

   caci numele real a Lui Dumnezeu nu-L mai cunoaste nimeni de peste 2000 de ani.
   nul mai cunosc nici EVREII de unde deci sa-L cunoasteti voi decat din INVENTIILE TURNULUI.

   asa ca nu puteti fi MARTORI A LUI JHWH pt ca nu stiti nici unul cum se pronunta aceasta tetagrama sfanta

   Apreciază

   • emilia-ana zice:

    domnul aurel inainte sa critici si sa judeci credinta martorilor judeca pe tine insuti.cine esti tu sa judeci religia martorilor lui iehova?.religia ta nu te invata sa nu folosesti sarcasmul si sa critici pe alti?.ce te invata pe tine in biserica ?.mi se pare mie sau tu iti permiti sa judeci in locul lui Dumnezeu?.NU VA FI EL CEL CARE VA JUDECA PAMANTUL?.LA CE ITI AJUTA SA AI INTELEPCIUNE DACA NU IUBESTI PE APROAPEPE TAU?.INAINTE SA VEZI BARNA VEZI PAIUL DIN OICHIUL TAU.

    Apreciază

   • aurel1967 zice:

    CINE SANT EU sa atac religia si ineptiile martorilor lui Iehova???

    EU SANT CEL CE STRIGA PE ULITE….INTELEPTITIVA RATACITILOR…
    Eu sant cel(unul din) ce rostesc ADEVARUL SI DESCOPAR MINCIUNILE BABILONULUI care in felul asta va cadea!
    Eu sant cel ce va darama turnul tau de veghere micinos si i va arata putreziciunea si goliciunea invataturilor lui NIMICITOARE
    Eu sant cel cu care nu aveti curajul sa dialogati si in fata caruia MINCIUNILE VOSATRE indelung ticluite se SPULBERA CA PRAFUL INAINTEA UNEI FURTUNI.

    PS:
    ai adevarul? esti pregatita sa il sustii?
    daca nu vei inventa o mie si una de motive legate cu ata alba ,DAR CARE DE FAPT SE NUMESTE FRICA DE A DESCOPERII faptul CA CREZI O MINCIUNA
    atunci cautama…te astept cu drag si in rugaciune smerita inaitea Lui JHWH

    id yahoo messenger titaritanelu
    id skype singuraticul17

    Apreciază

   • aurel1967 zice:

    FA DIFERENTA INTRE JUDECATA SI MUSTRARE

    PUI DE NAPARCA!!!

    Apreciază

   • aurel1967 zice:

    cand te JUDECA tribunalul ainseamna a iti aplica o pedeapsa!

    SI DA ASTA VA FACE DUMNEZEU CURAND CU TURNUL TAU MINCINOS DE DOI LEI

    CAND INSA TE MUSTRU…inseamna ca tot mai ai o speranta……SCUTURATE DE LANTUL MINCIUNILOR TURNULUI,….care iti plac de fapt pt ca NU -ti CERE SA TE NASTI DIN NOU LASAND MORTII FIREA TA PAMANTEASCA.

    care de rasfatata si AUTOMINTITA ce este

    amesteca JUDECATA CU MUSTRAREA

    *mustra pe cel intelept si se va face si mai intelept
    dar nu mustra pe cel nebun ca te va ura*

    DIN CARE CATEGORIE FACI PARTE domnita?

    MA URASTI IN INIMA TA IN CLPELE ASTEA???

    atunci ai deja raspunsul

    Apreciază

   • aurel1967 zice:

    iubesc pe aproapele meu DA
    dar asta nu inseamna ca trebe sa iubesc si invatatura lui antihrista.

    Apreciază

   • aurel1967 zice:

    CHIAR SI ISUS FOLOSESTE ACELAS TIPAR LOGIC SI PERFECT SANATOS

    El Iubeste pe PACATOS dar uraste PACATUL

    Apreciază

   • aurel1967 zice:

    draga domnita EMILIA-ANA

    AM AUZZIT DE UN OM CE SE NUMEA IOAN

    ACESTA A VENIT SI A STRIGAT CAT IL TINEA GURA SI CU ASA PUTERE CA SA IL AUDA ORICINE DIN JUR.
    El striga si zicea: – PUI DE NAPARCI!– CINE VA INVATAT SA FUGITI DE MANIA VIITOARE?!.

    oare nu era sarcastic si ioan botezatorul? in lumina mintii tale intunecate de TURNUL de veghere ce sta pe un picior inalt si vorbeste de acolo tocmai ca sa fie auzit mai bine cum predica ineptiile lui?

    Apreciază

 13. radu zice:

  fratilor nu va mai imbatati cu apa.toate religiile sant false

  Apreciază

  • aurel1967 zice:

   nu-L fa tu VINOVAT IN ACEST FEL PE DUMNEZEU , dragul meu.

   BA DA ..exista religie adevarata care duce lumii DOAR si doar ADEVAR.
   A EXISTAT IN FIECARE NEAM (generatie)DE OAMENI
   pt ca INSUSI ISUS A PROMIS: *ma duc la Tatal dar NU VA VOI LASA SINGURI*….*va voi trimite Duhul Adevarului care va fi in voi si va va CONDUCE IN TOT ADEVARUL*.
   *nu va trebuii sa va temeti ce veti vorbii la un moment dat,PT CA INSUSI DUHUL VA VA DA CE SA VORBITI LA MOMENTUL ACELA.*

   marea problema a umanitatiieste insa aceasta: EI NU INDEPLINESC MAI INTAI CERINTELE NECESARE DE SFINTIRE PERSONALA PT A BENFECIA ASTFEL DE PREZENTA DUHULUI SFANT IN INIMILE SI MINTILE LOR, si nu fac asta pt ca le este greu sa renunte la PLACERILE SI POFTELE TRUPURILOR LOR.

   iar de aici e simplu ce reiese: FIECARE ISI INTEMEIAZA UN GRUP DE INVATATURI DUPA POFTA LUI…punandui in final stampila duhului lui dumnezeu::: (am scris fara majuscule dumnezeu) AL dumnezeului veacului acestuia de fapt.
   asa au aparut sute de religii…FIECARE DUOA POFTA INIMII INTEMEIETORULUI EI; care apoi sia gasit destui care sa creada ca el.
   in final: LUMEA E PLINA DE MARTORI PROOROCI MINCINOSI

   SI TOTUSI LUMINA SI RELIGIA CARE POARTA ADEVARUL……exista!!.
   CAUTATI ADEVARUL DIN TOATA INIMA…si nu o religie ce sa se POTRIVEASCA POFTELOR VOASTRE………..
   daca veti cauta adevarul ca pe o comoara…si mai presus de orice!…ATUNCI SI DOAR ATUNCI EL SE VA LAS GASIT DE VOI

   multumim ca nu neai lasat in intuneric Minunate Sfinte Doamne Isuse.
   Slava Numelui Tau
   Amin

   Apreciază

   • Nelu zice:

    Aurel, de ce ne sugerezi tu ca sa cautam o religie ca sa nu se ,,impotriveasca poftelor ” noastre? Cuvintele acestea spuse de tine dau de inteles ca tu ai fost un martor al lui Iehova, si ai fost EXCLUS din cauza unui pacat foarte grav! Cu siguranta ai comis imoralitate, si ai devenit apostat. Dumezeu nu accepta in poporul sau persoane ,,murdare” pe plan moral! Fa in asa fel sa nu-ti para rau mai tarziu, roaga-te lui D-zeu pt ajutor, si sa iesi din intuneric. Numai bine.

    Apreciază

 14. ionica zice:

  Da asa este doar adevaratii crestini vor fi mantuiti,,,si daca cei din primul secol se inchinau la Iehova Dumnezeu atunci si AZI E LA FEL SCURT SI CUPRINZATOR ,,nu mai e nevoie sa descriu versete si iar versete pt cine e logica treaba si gandeste cu creierul si nu cu fundul totul se lamureste.

  Apreciază

  • Aurel zice:

   in aceeas propozitie pui numele dumnezeului tau si pui si partea ta fiziologica pe unde elimini resturile alimentare.

   Mie asta mi se pare o grava forma de INCALCARE A PORUNCII A 3.a..*sa nu iei in desert numele Domnului Dumnezeului tau,caci Dumnezeu nu va lasa nepedepsit pe cel ce ia numele Lui in desert*(exodul 20:7)
   chiar si sati atrag atentia asta ma cutremur temanduma ca pacatuiesc

   CU ADEVARAT VOI SANTETI STUDENTII BATJOCURII BIBLIEI SI RUSINEA CRESTINISMULUI.

   Pocaiti-va adanc…poate Dumnezeu se va indura totusi de voi.

   CONTACTEAZA-MA SI-TI VOI DOVEDI INDUBITABIL CA TURNUL DE VEGHERE GANDESTE….- *nu cu capul*
   yahoo messenger: titaritanelu
   skype : singuraticul17

   Apreciază

   • emilia-ana zice:

    INAINTE SA VB DE NUMELE LUI DUMNEZEU TR SA IL CUNOSTI CUM ZICE IN EXODUL :20.7.RUGACIUNEA MODEL ZICE SA SE SFINTEASCA NUMELE LUI DUMNEZEU.DAR CARE NUME?.CRED CA IL CUNOSTI CA VAD CA CUNOSTI BIBLIA.DAR NU UITA CA SI SATANA ESTE UN INGER DE LUMINA SI CUNOASTE BINE BIBLIA CA doar ia citat lui ISUS DIN SCRIPTURI CAND LA INSPITIT.DUPA 40 DE ZILE DUPA BOTEZ.CA DOAR SATAN ESTE SI EL UN DUMNEZEU.ASA CA AI GRIJA CA A CUNOSTE VERSETE SI CAPITOLE NU INSEAMNA CA ESTI CREDINCIOS.CREDINCIOS INSEAMNA SA PUI IN PRACTICA CEIA CE STI.ASA CA TR SA TE ASIGURI CA INAINTE SA INVATI PE ALTI TR SA TE INVETI PE TINE INSUTI.SCRIBI SI FARISEI CUNOSTEAU BINE LEGEA MOZAICA SI ISUS II NUMESTE IPOCRITI.ASA CA NU CUNOSTINTA TE SALVEAZA CI PRACTICA ASA CUM A FACUT ISUS.EL PUNEA IN PRACTICA CEIA CE II INVATA PE ALTI.CRESTIN INSEAMNA SA FACI CEIA CE A FACUT ISUS.SA IL URMEZI IN FAPTE.CREZI CA ESTI INTRADEVAR CRESTIN DE FAPTE SAU DE VORBE?.

    Apreciază

   • aurel1967 zice:

    EMILIA ANA

    Numele lui dumnezeu si redicarea acstui nume de catre martori
    este cea mai elocventa dovada de auto inselare a martorilor si care denota un creer palat.

    Pai cum ziceti voi ca il cheama Iehova cand TOT VOI(turnul)
    ziceti in revista :„Numele care va dainuii totdeauna„,….citez: ADEVARUL ESTE CA NIMENI CU NU CUNOASTE CU ADEVARAT NUMELE LUI DUMNEZEU„

    deci voi scrieti acolo ca nu il cunoasteti…si apoi tot voi SANTEI SINGURII care il cunoasteti si il predicati la altii.

    CE PREDICATI DECI?…ceea ce nici voi nu cunoasteti??

    In adevar in vechile scripturi gasim scris o tetagrama(u nume a Lui Dumnezeu scris din 4 cifre ebraice care traduse in caractere romane suna cam* dupa cum urmeaza –JHWH–

    DAR DUPA CUM SI REVISTA AMINTITA SCRIE: „nimeni nu poate citii aceasta tetagrama si felul ei de citire original sa pierdut inca din primul secol crestin„

    SANT DE FAPT 4 consoane carora le trebuiesc vocalele(ALFABETUL EBRAIC NU ARE VOCALE).

    daca deci un mic program de calculator ar introduce in acea tetagrama vocalele lipsa
    ar iesii cam 20.000 de variante de citire…..

    VA INTREB MARTORILOR: predicati voi Numele adevarat ,, sau doar o INKIPUIRE A VOASTRA LUATA DIN CELE 20.000 de variante posibile??

    TREZITIVA !!

    daca Dumnnezeu a lasat in umbra data nasterii Fiului sau….atunci craciunul este inventie umana
    TOT ASA

    daca Dumnezeu a permis ca pronuntarea reala a Numelui Sau sa se piarda
    atunci Jehova ,Jahveh,Jehowah ,jehaova si mai sant 19.997 de variante

    TOATE SANT DOAR INVETII UMANE

    Marcu 7:7
    Degeaba Mă cinstesc ei, dând învăţături care nu sunt decât nişte porunci omeneşti.”

    Apreciază

  • aurel1967 zice:

   nici sa nu le descrii mai *ionica*

   ci intai mai citeste odata ce ai scris mai sus si obsearva ceva:

   din secolul 1 cand au murit apostolii si pana in secolul 19 adica vreo 1900 de ani

   NA FOST NICI UN COPIL A LUI DUMNEZEU PE PAMANT?

   turnul sia scos ineptiile doar la inceputul secolului 19 iar pana atunci nimeni na predicat ce predici tu INFLUENTAT DE TURN.

   SAU OARE NAI AUZIT CA O MINCIUNA REPETATA DE MULTE ORI DIN GURA SI IN MINTE DEVINE ADEVAR???

   Apreciază

 15. Martorul lui Iehova zice:

  Da Radu ai dreptate,toate religiile sunt false insa numai una este adevarata,singurii Martorii lui Iehova,adevaratii crestini ce il iubesc pe Iehova Dumnezeu

  Apreciază

  • Andra zice:

   Asculta ma tu asta iehovane
   Cum sa nu crezi in Sfanta TREime,DUHULL Sfant si in tata DUmnezu
   ESte IIsus cu adevarat fiula cestuia dar sa nu crezi in cele 3 persoane biblice e ca si cand nu asculti purunciile Lui Dumnezeu din Biblie
   Vaiiiiiiiiiii de mine dar ce sunteti asa de …
   CUM AM SPUS SI IN coementariu ortodoxia(crestinismul,protestatismul si catolicismul) sunt cele ce zic adevarul pur si adevarat
   Voi nici macar nu sunteti musulmani sa zici ca ALlah este dzeu tau

   Apreciază

   • JOHN zice:

    Andra de ce-i mai zici FIUL daca ea insusi Dumnezeu? de ce s-a rugat Isus la Dumnezeu pe pamant daca el era Dumnezeu? De ce spune Isus la apostoli ca vor primi Duhul sfant daca el era Duhul sfant? De ce la botezul lui Isus a coborat Duhul sfant peste el daca era era insusi Duhul sfant si Dumnezeu? De ce si iar de ce? intreaba-te si dupa vorbeste Andra…
    Un aspect de mentionat ar fi : „alegerile noastre vor face sa primim mai mult sau mai putin, totul sau nimic, binecuvantarea lui Dumnezeu” nu a Duhului sfant, plus de faptul ca in Iona 14:28 se spune : „Ma duc la Tatal, ca Tatal este mai mare decat mine” spune Isus … acum te intreb la care tata se referea daca el era insasi Tatal si Duhul Sfant in aceiasi persoana? si cum putea fi Tatal mai mare decat FIul daca sunt 3 in aceiasi persoana? DOCTRINA TRINITATII sau Sfanta treime cum o sti tu spune ca sunt 3 intr-unul si ca sunte egali … pe cand niciunde in Biblie n-o sa gasesti ca tatal e una cu Duhul sfant sau cu FIul! Din contra spune ca este un Dumnezeu gelos si ca vrea devotiune exclusiva … in Exodul a doua carte scrisa a Bibliei… Asa ca Andra daca vrei 4 zile iti vorbesc despre asta cu dovezii…. acum insa te-as ruga sa imi dai tu dovezi:) ceea ce nu poate sa faca nimeni, pentru ca nu este ceva adevarat. Deaia si ii se spune Doctrina!

    Apreciază

   • florin zice:

    draga andra daca ortodoxia este religia adevarata dece asteptam pastele sau craciunul ca pe o sarbatoare a petrecerilor cu betie,curvie,discoteci……..destrabalari si nu ca pe niste sarbatori total crestine.

    Apreciază

   • emilia-ana zice:

    DRAGA ANDRA DAR CE STI TU DE BIBLIE.CA IMI DAU SEAMA CA ZICI CALOMI.MARTORI LUI IEHOVA SUNT SINGURI CARE PREDICA DIN BIBLIE SI TU ITI PERMITI SA II INVETI PE EI DIN BIBLIE?.DAR NU ITI DAI SEAMA CA VB INPOTRIVA MARTORILOR VB INPOTRIVA LUI DUMNEZEU?.EI INVATA OAMENI CUM ESTE DUMNEZEU CU AJUTORUL BIBLIEI.CE FAC RAU.STIU CE FAC RAU.CA NU FUMEAZA ,CA NU FURA,CA NU MERG IN RASBOI SI ARMATA ,CA RESPECTA AUTORITATILE,SE ABTIN DE LA DIVORT ADULTER SI FORNICATIE BETII SI ASA MAI DEPARTE ASTA FAC RAU?.INAITE SA VB INPOTRIVA UNEI RELIGI TR SA O CERCETATI.CATOLICI SI ORTODOXI FAC CEIA CE FAC MARTORI?.

    Apreciază

  • Aurel zice:

   si pana cand russel nu va inventat si adunat laolalta…NA AVUT JHWH DUMNEZEU , reprezentanti pe pamant??
   doar dupa 19 secole sa gandit dumnezeu sa va aduca la lumina? na avut nevoie de adoratori si de cineva sai poarte numele timp de asa multi ani dupa apostoli?

   Apreciază

  • emilia-ana zice:

   MA BUCUR PT RASPUNSUL TAU SE VEDE CA APERI RELIGIA ADEVARATA.NU GRESIT CA INCERCI SA TI FATA CURATA A LUI DUMNEZEU CU AJUTORUL CUNOSTINTEI DIN BIBLIE.BABILONIA CEA MARE VA CADEA CURAND.POPORUL LUI DUMNEZEU IN SFARSIT VA TRAI IN PACE PE VESNICIE PE UN PAMANT PARADIZIAC.SI MALVAGI VOR DIPAREA PT INTOTDEAUNA.

   Apreciază

   • aurel1967 zice:

    Isus i iubeste pe MALVAGI

    mai mult decat crezi sau iti doresti tu sal iubeasca.

    te duce si va duceti la usa omului…..i predicati ineptiile,iar daca omul are si el o nelamurire ce o cam sustine 8PT CA E TARE ADEVARATA FATA DE MINCIUNA VOASTRA pe care ati repetato in minte pana a devenit adevar)

    atunci il parasiti indiferenti declarandul LEMN DE FOC PT ARMAGHEDON,…„MALVAGI.„

    Oare Isus paraseste pe omul acela in acea zi cand voi i puneti pecetea „MALVAGI„

    eu ma indoiesc…BA SANT FOARTE SIGUR CA ISUS NU PARASETE UN OM ORICAT DE RAU SAR IMPOTRIVII….pana in ziua mortii lui,tot il cheama si tot spera sa SE INTOARCA DE LA VIATA DE PACAT.

    de aceea pt ca este un Domnu atata de bun ,rabdator si milostiv…
    de aceea IL Iubesc eu
    SI DE ACEEA MASA NUNTII LUI VA FI PLINA DE OAMENI SALVATI CHIAR SI IN ULTIMA LOR ZI DE VIATA PRECUM TALHARUL DE PE CRUCE:

    morala:

    nu te mai grabii sa pui stampile de „MALVAGI„
    sar putea sa mori intre timp chiar tu ca o MALVAGA sincera dar INSELATA rau de tot

    Apreciază

   • ncdragdam zice:

    buna Emilia as vrea sa-ti pun si eu cateva intrebari despre Credinta Martorilor lui Iehova.
    am fost la mai multe biserici(religii) si cred ca din ce am citit pe forum-uri mi se par cele mai aproape de Scriptura.Iti las un id ca sa putem vorbi(ndragos85@yahoo.com).Astept mesaj.Numai bine.

    Apreciază

  • aurel1967 zice:

   MARTORII SANT CRESTINI???…dati una peste gura si citeste un post de pe blogul lui sarivan ciprian care DEMONSTREZA INDUBITABIL(desii nu foloseste inca nici un sfert din dovezile existente) CA MARTORII- NU- SANT CRESTINI.
   ci martori ai turnului de vegehe,un turn TURN ce dea lungul decenilor A FACUT n si n profetii care nu sau adeverit ..si nau avut loc,asa ca au fost amagitoare ADICA –-MARTURII MICINOASE –

   Apreciază

   • lev zice:

    nu merita efortu dat pt ca vb singur, ei nu aud nu vad nu simt. mi se pare ca jucati pimpong de versete. NU ai cu cine vb pt ca ei vb ei aud ,apoi cand spui tu ceva rad, am caz concret la lucru, si infecteaza lumea cu sindromul MARTOR ???? Poate au fost martori atunci si nu stim noi …. sa ramana asa .

    Apreciază

  • aurel1967 zice:

   am vorbit candva cu un mare invatat al vostru….INGRIJITOR PESTE TOATE REGATELE VOASTRE DIN TRANSILVANIA.

   cand iam cerut sa imi arete cum a ajuns el la concluzia ca cele 4 consoane ebraice JHWH se citesc Iehova?

   mia spus ca e o logica scoasa din cuvantul TELEFON.

   cred ca vi sau incurcat linile telefonice mai oameni buni

   NIMENI NU STIE AZI CUM SE PRONUNTA ACEA SFANTA TETAGRAMA.
   citeste.ti propia revista cu titlul: * numele care va dainuii totdeauna*
   si iesi din intuneric ca sa nu arzi impreuna cu el foarte curand!

   Apreciază

  • mary zice:

   deci dupa tine doar martorii vor fi mintuiti??doar pr ca sustineti numele lui iehova”?si cu celelalte invataturi ce faceti?? ce te faci cu ceilalti oameni sinceriiii…

   Apreciază

 16. Martorul lui Iehova zice:

  Este o religie adevarata si spune numai adevarul.

  Apreciază

  • Aurel zice:

   daca spune numai adevarul….atunci DE CE MANCATI GRASIME in timp ce sange nu luati nici sub forma de perfuzie salvatoare de viata .??
   intreb asta pt ca eu uite gasesc ca in acelas verset se stipuleaza depre amandoua:

   Leviticul 3:17
   Aceasta este o lege vecinică pentru urmaşii voştri, în toate locurile unde veţi locui: cu nici un chip să nu mîncaţi NICI GRASIME, nici sînge.“

   turnul de veghe va face eroi ai credintei* in a nu accepta perfuziile(( si chiar in zilele trecute a murit o femeie tanara ce avea 2 copii de crescut,- pt ca semnase inainte de accidentul auto sa nu primeasca sange chiar de asta iar fi vital vreodata.))
   asta pt ca turnul considera perfuzia totuna cu mancatul sangelui((ceea ce este o ineptie totala))
   Acelas turn de veghere va invata insa ca grasimea animalelor nui nici o problema.
   PERSONAL POT AFIRMA CA VA SINUCIDETI DEGEABA SI BAGATI DE SEAMA CA CRISTOS A PREVAZUT prin pavel CA MULTI VOR SUFERII SI MURII DEGEABA pt ca se osandesc singuri > romani 14:22b Ferice de cel ce nu se osândeşte singur în ce găseşte bine*.(v.22 = În ceea ce discerne; în opţiunea lui.)
   ASA CA PT OSANDA CE VO DATI VOI SIGURI, fara ca Dumnezeu sa vo ceara= NU VA VA RASPLATII NIMENI VREODATA.

   vorbesc cam dur…stiu…insa cum altfel si cine var mai putea trezii din ereziile pe care turnul vi lea inoculat in minte??

   CA SA VEZI INSA CA IMI PASA DE VOI O SATI SCRIU TIE SI CELOR CA TINE
   DE CE CRED EU CA DUMNEZEU A INTERZIS MANCATUL SANGELUI….si veti putea constata ca MANCATUL SANGELUI E UNA….iar perfuzia sangelui cu scopul salvarii unei vietii,este cu totul si cu totul altceva.

   SA INTREBAM DECI PE JHWH : Doamne Tata spunene si noua de ce ai interzis mancatul sangelui??
   R: Leviticul 17:11-12

   >Căci viaţa trupului este în sînge. Vi l-am dat ca să-l puneţi pe altar, ca să slujească de ispăşire pentru sufletele noastre, căci prin viaţa din el face sîngele ispăşire.

   De aceea am zis copiilor lui Israel: «Nimeni dintre voi să nu mănînce sînge,

   ACUM INTELEG DOAMNE. sangele este ceva sfant prin faptul ca poarta viata simbolica in el, viata ce este jertfita pe altar pt iertarea pacatelor….si GASIM IN SFANTA SCRIPURA CA SI GRASIMEA AVEA ACEAS ROL SI ACEEAS INSEMNATATE.

   sangele este deci viata adusa pe altar….ADICA CEVA SFANT…
   ar fi deci o batjocura sa mananc ceva sfant,ceva care ARE O INCARCATURA SIMBOLICA ATATA DE PUTERNCA precum sangele si grasimea.

   e ca si cum as fi intrat in cortul intalnirii pe care la ridicat solomon,as scoate o ceapa din buzunar si LUAND O PAINE DE PE MASA PUNERII INAINTEA DOMNULUI..mas apuca de mancat ca sami satur stomacul cu lucruri sfinte…..LUCRURI LA CARE TREBUIE SA PRIVESC CU RESPECT SI TEAMA….datorita incarcaturii lor simbolice.

   Multumesc JHWH. acum inteleg
   FA PE CATI MAI MULTI SA INTELEAGA ASTA DUMNEZEULE MARE

   in Meritele sfinte ale Fiului Tau Isus al carui SANGE sa scurs pt noi pacatosii

   Apreciază

  • aurel1967 zice:

   ADEVRARURI?

   atunci rezolva si mie ecuatia asta conform adevarurilor TURNULUI:

   cum impaci afirmatia TURNULUI ca Isus a revenit si domneste din anul 1914(in duh desigur caci nimeni nul poate arata cu degetul ,in trup acolo la broklyn)

   cu versetul asta:

   2IOAN7

   in TRUP SAU IN DUH vine deci Isus????

   astept raspuns avizat si continuam cu „adevarurile turnului„

   Apreciază

 17. unom zice:

  Creştinismul originar – cult demonic

  Acei care au avut tangenţe cu creştinismul ca religie, în special cea creştin ortodoxă, văd la suprafaţă o credinţă a compasiunii şi a milei faţă de om. Aparenţele pot înţela, o evaluare a surselor primare ale acestei religii va aduce mai multă lumină privind adevărata-i esenţă. Să începem cu personalitatea lui Iisus Hristos de unde creştinismul a pornit doctrinar.

  Numele Hristos este traducerea cuvîntului mesia (mai precis maşiah) din ebraică. Înseamnă „unsul”, apelaţia dată de evrei celui care va veni trimis de Iehova (numele dat de ei lui Dumnezeu) să îi salveze. Prin urmare Hristos trebui să îndeplinească în primul rînd o misiune de salvare a poporului evreu. A astfel de salvare cuprindea eliberarea de sub jugul romanilor precum şi scăparea de răul uman şi social, ceea ce evreii numeau Diavol, Mamona, Belzebul, Lucifer, etc.

  Venirea salvatorului poporului era aşteptată de multe veacuri. El trebuia să fie nu numai un salvator al sufletelor dar şi un rege din stirpea regelui David care era din neamul lui Iuda. Noul Testament argumentează că Iisus era din această spiţă şi prin urmare putea să-şi ceară dreptul de a fi rege al iudeilor.

  Omul Iisus şi-a început misiunea cînd avea în jur de 30 de ani. Om fără carte, aşa cum se spune în Biblie, era totuşi proficient în regulile iudaice bazate pe Vechiul Testament şi pe alte scrieri de la acea vreme. Treptat omul Iisus a format în jurul lui un grup de prozeliţi care deşi mic era perseverent în a-l urma în misiunea pe care şi-o asumase. Care erau caracteristicile ei?

  Matei, 15, 24, redă cuvintele lui Iisus atunci cînd o femeie canaaneeancă chinuită de un demon îi cere ajutor. „Nu sunt trimis decît la oile cele pierdute ale casei lui Israel” răspunde el. Iisus astfel refuză spunînd mai departe că „Nu este bine să iei pîinea copiilor şi s-o arunci cîinilor”. Cu alte cuvinte Iisus îi numeşte cîini pe toţi oamenii care nu erau evrei. Mai departe, în conversaţia lor, femeia îi răspunde că şi cîinii mănîncă din fărîmiturile ce cad de la masa stăpînilor lor. Iată un episod din Noul Testament care redă vorbele unui om despre care mulţi cred ca este fiul lui Dumnezeu. Şi paradoxal aceşti oameni nu sunt evrei ci dintre cei pe care Iisus îi numea cîini.

  O altă caracteristică a misiunii salvatorului era că trebuia să fie rege al iudeilor. A fost oare Iisus rege? Cu siguranţă nu. Întrebat dacă este rege al iudeilor omul Iisus spune că împărăţia lui este în ceruri, deşi evreii aşteptau un rege, aşa cum fusese David în vechime, care să aibă regat pe pămînt nu în cer. Deci nici pe această caracteristică a salvatorului evreilor Iisus nu a îndeplinit-o.

  În misiunea salvatorul era inclusă pacea, pe cînd Iisus declară răspicat că a venit să aducă sabia nu pacea ca să-l despartă pe fiu de tatăl său, pe fiică de mama sa (Matei, 10, 34-35). Cum poate vorbi astfel cel ce se credea trimisul lui Dumnezeu dacă Dumnezeul lui nu era cel a dezbinării? Cum am eticheta astăzi un om care ar spune că a venit la cineva în vizită cu dorinţa de a-i dezbină casa? Un om nebun!

  Tenacitatea cu care omul Iisus dorea să-i convingă pe evrei că el era mesia era deosebită. Aceasta a atras reacţii fireşti. Cărturarii zicea că îl are în el pe diavol, pe Beelzebul (Marcu, 3, 22). Oamenii ziceau că are duh rău (Marcu, 3, 30). Însăşi familia lui îl credeau că nu e în toate minţile (Marcu, 3, 21) nu credeau în el (Ioan, 7, 5). Omul Iisus etala cu adevărat o comportare de om dezechilibrat. Spune în Marcu, 3, 33, „Cine este mama mea? şi fraţii mei?”. Cum ar fi tratat un om astăzi care şi-ar respinge astfel rudele? Bolnav mintal!

  Noul Testament este plin de relatarea faptelor lui Iisus mai cu seamă cu scoaterea duhurilor necurate din oameni. În Marcu, 5, 11-13, se spune cum el a trimis duhurile rele într-o turmă de porci. După acest episod oamenii l-au rugat să plece de acolo văzînd că lucrează cu demonii (Marcu, 5, 17). Fariseii, oamenii scoliţi în legea iudaică a acelor timpuri, îi spun că cu domnul demonilor (adică cu Satana) el îi scoate pe demoni (Matei, 9, 34). Mulţimea i-a zis că are demon (Ioan, 7, 20; Ioan, 8, 48). Iudeii au spus „Acum ştim că ai demon” (Ioan, 8, 52). Dar el nu a recunoscut argumentînd că diavolul nu poate lupta împotriva diavolului. Vorbele lui Iisus sunt fără sens. Să luăm de exemplu grupurile mafiote care se războiesc între ele deşi fiecare se află de partea răului. Faptele diavolului nu ţin de ideea că cei răi nu se bat cu cei răi precum Iisus vrea să argumenteze, cum că diavolul ar lupta împotriva lui însuşi. Scuza lui Iisus este puerilă, cei răi se bat cu toţi inclusiv cu alţi oameni răi de teapa lor.

  Un alt episod din faptele acestui om bolnav mintal este cel cu smochinul. Iisus era înfometat şi a găsit un zmochin care nu avea fructe. Supărat, îl blestemă pe zmochin: „Rod să nu mai porţi în veac!” după care zmochinul s-a uscat. Să ne imagină că un om merge la casa unuia şi-i cere mîncare. Nu i se dă pentru că oamenii din casă pur şi simplu nu au mîncare. Urmează ca cel care a cerut mîncare să îi blestemă ca în veac să nu aibă mîncare în casa aceea. Cum ar fi etichetat un astfel de individ care blestemă pentru că pur şi simplu nu ai avut ce să-i dai de mîncare atunci cînd el a vrut să mănînce? Puţin spus un nebun, este răul întruchipat care pur şi simplu nu raţionează. Ce vină avea zmochinul că nu avea fructe ca Iisus să le mănînce? Cazul lui Iisus este tipic patologic al unei minţi bolnave.

  Să luăm de exemplu una din învăţăturile acestui om, privitor la ceea ce omul mănîncă. Iisus susţine că nu ceea ce intră în gură îl spurcă pe om, ci ceea ce iese din gură, aceea îl spurcă pe om (Matei, 15, 11). Mai departe tot el spune că tot ce intră în gură se duce în pîntece şi iese afară, dar cele ce ies din gură pornesc din inimă, şi acelea sunt cele ce-l spurcă pe om, dar a mînca fără să-ţi fi spălat mîinile, aceasta nu-l spurcă pe om (Matei, 15, 17-20). Este o învăţătură de doi bani. Contează ce băgăm în pîntece! Dacă cineva bagă în gură otravă sau mîncare stricată nici nu mai apucă să o scoată afară că poate şi muri. Cît priveşte ideea că ceea ce iese din gură îl spurcă pe om cum spune Iisus, afirmaţia lui este de asemenea o aberaţie. Vorbele rele îl uşurează temporar pe om de răutatea din el, deşi aruncatul vorbelor pe alţii nu este o soluţie pentru a scăpa de răul din inimă.

  Să analizăm doctrina păcatului promovată de Iisus, ideea cum că orice păcat şi orice blasfemie li se iartă oamenilor, dar blasfemia împotriva Duhului Sfînt nu li se va ierta (Matei, 12, 31). Să presupunem că există o ţară în lume care are un sistem juridic bazat respectînd această învăţătură a lui Iisus. Un om ticălos este prins în fărădeligile lui şi adus în faţa judecătorului care va aplica învăţăturile lui Iisus în cazul respectiv. Sunt consultaţi martorii care declară că învinuitul a furat, a bătut cinci oameni la beţie şi a omorît un om cu un cuţit. La judecată omul recunoaşte ticăloşiile făcute adăugînd că a cerut iertare pentru tot răul făcut. „Ai spus ceva împotriva Duhului Sfînt?” întreabă judecătorul. „Niciodată!” răspunde omul. Verdictul: „Eliberaţi-l că şi-a cerut iertare în numele lui Iisus Hristos, dar nu a hulit Duhul Sfînt!”. Poate o atare învăţătură a iertării veşnice să vină de la Dumnezeu sau de la Diavol? O astfel de metodă de a face dreptate oamenilor este înşelăciune curată, Dumnezeu nu poate iertă răutăţile oamenilor, cei vinovaţi trebuie să repare cumva răul adus şi să înveţe că repetarea răului nu va fi iertată prin simpla recunoaştere a greşelii. Învăţătura lui Iisus este prostie curată. O societate sănătoasă mintal nu poate funcţiona pe astfel de învăţături fără sens.

  Evreii în Vechiul Testament aveau o metoda mai logică, deşi nu era cu totul justă, ideea că se plăteşte ochi pentru ochi. Dar în învăţăturile lui Iisus privind aplicarea dreptaţii se vede mai degrabă mîna diavolului decît cea a unei forţe a dreptăţii. Numai diavolul trece cu vedere că merge şi aşa, că simpla iertare dată de el diavolul poate absolvi pe om de relele pe care le face. Satana iartă de păcat pentru a-l ţine pe păcătos în păcat cu el. Este şi metoda folosită de Iisus pentru a-i menţine pe oameni în jugul suferinţei pe care a iniţiat-o în locul salvarii din suferinţă pe care trebuia să o aducă aşteptatul mesia, salvatorul evreilor.

  Să cercetăm cum Iisus crede că oamenii lui Dumnezeu pot fi deosebiţi de cei ai diavolului. În Matei, 7, 10-20, Iisus îi avertizează pe ucenici să se ferească de profeţi mincinoşi căci după roadele lor vor fi cunoscuţi. Preceptul este bine ştiut din Vechiul Testament, ideea că pomul se cunoaşte după rod. Să vedem ce roade a adus pomul lui Iisus după aşa zisa înălţare a lui la cer?

  Creştinismul a pătruns treptat în lumea zisă „păgînă” prin înfricoşarea oamenilor asupra pedepselor ce-i aşteaptă dacă nu se vor supune noii învăţături. Această frică de năluci persistă şi astăzi fiind practic hrana creştinismului. Fără continua teroare a diavolului care pîndeşte la orice pas creştinismul s-ar dezintegra. Observăm că atenţia este concentrată pe diavol şi toate cele care vin cu răul şi suferinţa, răstignirea lui Iisus pe cruce, patimile lui, etc. În cele din urmă Iisus pozează în învingător, chiar după ce a fost bătut în cuie pe cruce. Dar sechelele mentale pe care le implantează în minţile oamenilor, pe cei mai mulţi rămîn să-i bîntuie toată viaţa. Deşi despre „învingătorul morţii”, se spune că a ajuns acolo la dreapta Tatălui, el priveşte cu detaşare întreaga panoramă care a urmat după „înălţarea sa”. Să vedem fructele date de pomul sădit de Iisus pe pămînt. Ce a urmat?
  Războaie, măceluri împotriva evreilor şi ale altora, dezbinare veşnică printre cei care au urmat învăţătura lui Iisus, inchiziţie, arderea cărţilor, obida oamenilor, cuceririle sîngereoase urmînd crucea însîngerată, care cînd era pumnal cînd cruce, şi multe alte „fructe” ale demonului „înălţat la cer”. Ne putem întreba dacă nu s-a dus cumva direct în iad de unde nici că-i pasă de ce se întîmplă pe pămîntul deoarece sistemul introdus de el funcţionează din plin pe pămînt. Salvarea care se aştepta din partea unui trimis al lui Dumnezeu este nonexistentă în cazul Iisus.

  Cine este în măsură astăzi să evalueze misiunea „salvatoare” ale lui Iisus? Toţi cei care au avut tangenţă cu creştinismul! Salvatorul se dorea un personaj al salvării din durere nu cineva care aduce durere prin sabia pe care cu adevărat a lăsat-o omenirii. Şi sîngele continuă să curgă şi astăzi şi va continua atîta timp cît oamenii venerează pe demonul care a adus suferinţă omenirii cu 2000 de ani înainte. Iată că în ciuda obiceiului diavolului de a minţi, totuşi de cîteva promisiuni s-a ţinut.

  Care este spectrul creştinismului astăzi în lume? Nici o altă religie nu are mai multe secte decît cea creştină. Dezbinarea generată de Iisus încă de cînd era viu pe pămînt continuă astăzi cu aceeaşi forţă încît te întrebi cum de este posibil ca oamenii să interpreteze diferit ideile dintr-o carte care este destul de coezivă în conţinut, Biblia? Explicaţia nu poate fi decît că Biblia este o carte plină de contradicţii, atît Vechiul cît şi Noul Testament. Cel puţin Noul Testament este grosier privind salvarea oamenilor de la moarte de către cineva care nu s-a salvat pe sine însuşi. Oasele i-au putrezit de mult acolo în Orientul Apropiat. Evreii nu l-au acceptat pe Iisus deoarece nu era nimic în el să sugereze că-i poate salva, că-i poate elibera de sub jugul romanilor aşa cum se aştepta de la un rege din spiţa lui David.

  Cine a fost Iisus? Respingerea lui de către evrei în mod automat îl califică drept impostor şi amăgitor. Nimeni nu a făcut o evaluare mai justă asupra cine a fost Iisus decît poporul din care face parte şi în mijlocul căruia a trăit. Şi ei l-au categorisit drept amăgitor. Învăţăturile ieftine şi stupide ale lui Iisus au mai mult marca răului decît cea a binelui. Omul Iisus este un caz patologic de bolnav mintal a cărui misiune „salvatoare” a supravieţuit prin conjunctura istoriei, prin frică pe care o împlîntă în minţile oamenilor aşa cum numai duhurile rele fac, deghizînd răul într-un ambalaj pe care scrie fericire şi salvare. Dezbinarea adusă de „fiul lui Dumnezeu” continuă să ne macine sufletele şi să ne despartă inimile cu sabia pe care a promis-o. Şi asta avem astăzi: fiul despărţit de tatăl său, fiica de mama sa, aşa cum se arată în Matei, 10, 34-35. Creştinismul este un cult demonic, cea mai mare minciună care a putut vreodată exista în omenire: venerarea unui demon ca „fiu al lui Dumnezeu”.

  Vă veţi întreaba cum se explică atîtea frumuseţi văzute în biserici şi catedrale? Există realmente creaţii minunate care glorifică amintirea narativă a celui care a fost Iisus. Răspunsul este că aceste minunăţii sunt rodul idealului minţii omeneşti, nu cel al învăţăturilor lui Iisus. Creştinismul este o religie parazitară care se întinde oriunde poate să ajungă cu teroarea fricii. Oamenii au creat cu mare elan frumuseţi în biserici şi catedrale pentru a contracara urîciunea creştinismului originar al lui Iisus, idealizînd aspectele durerii, portretizînd un Iisus cu faţa blîndă şi resemnat în faţa morţii, postura victimei care induce milă în cei care o privesc. Dar cînd este să evaluăm obiectiv consecinţele acestor aberaţii doctrinare gunoiul creştinismului iese la suprafaţă în felul de a se comporta al oamenilor, în modul lor de existenţă, în violenţa şi rapacitatea socială a unora care pozează în creştini, deoarece Iisus le-a promis că orice li se poate ierta afară de blasfemia împotriva Duhului Sfînt (Matei, 12, 31). Oamenii sinceri aflaţi printre ei sunt doar victime credule care resemnaţi şi depăşiţi de înţelegerea reală a demonismului creştin nici nu ştiu practic în mîna cui se află.

  Puterea politică de-a lungul timpului a înţeles cu realism marele potenţial de manipulare a creştinismului care a fost folosit de toate sistemele sociale inclusiv comunismul care iniţial l-a respins. Ulterior creştinismul a fost tolerat şi folosit în slujba noilor guvernanţi care, înclinaţi spre rău, exploatare şi minciună, s-au aliat cu cei de-o teapă cu ei, cei care îl slujeau de Diavol întocmai ca şi ei, dar folosind metodele demonului de pe crucea însîngerată, Iisus „salvatorul omenirii”.

  Despre cel care a scris aceste rînduri nu este nevoie să vă întrebaţi cine este. Un om ce îndrăzneşte să gîndească în cele aşternute aici. Am scăpat de frică, mă simt uşurat, nu mai port jugul crucii, nu mai sunt un întemniţat al lui Iisus. Privesc la cer, la soare şi mă gîndesc cum oamenii acestor vremuri mai pot crede că undeva în Orientul Apropiat, Dumnezeu şi-a trimis pe fiul său unic să „moară” pentru ca noi să avem viaţă veşnică. Dacă un astfel de Dumnezeu face experimente cu noi să afle că nu i-au reuşit. Dar dacă este mîna Diavolului întreaga decepţie a reuşit. Sunt milioane şi milioane de oameni care au asimilat patologia lui Iisus, un bolnav mintal de a cărui boală se suferă în prezent în proporţii gigantice. Aceasta ne poate duce la pieire. „Salvatorul” demonic ne-a adus încet încet la marginea prăpastiei de anihilare a omenirii. Unde să mai căutăm salvarea Dumnezeule adevărat?

  Apreciază

  • tanase zice:

   Domnule om domnul nostru Iisus Hristos si-a dovedit puterea prin minunile savarsite. Multe dintre ele nu a fost pur intamplatoare ci tocmai pentru a arata cine este cu adevarat dupa cum reiese din textul urmator: „Si trecand Iisus, a vazut un om orb din nastere. Si ucenicii Lui L-au intrebat zicand: invatatorule, cine a pacatuit: acesta sau parintii lui, de s-a nascut orb? Iisus a raspuns: Nici el n-a pacatuit, nici parintii lui, ci ca sa se arate in el lucrurile lui Dumnezeu. Mie mi se cuvine sa fac lucrurile Celui ce M-a trimis, pana este ziua; ca vine noaptea, cand nimeni nu poate sa lucreze. Atat cat sunt in lume, Eu sunt Lumina lumii.” Ar mai fi inca cateva aspecte pe care le-ati neglijat spre exemplu faptul ca il definiti pe Iisus Hristos ca fiind un om nebun. Ei bine ce om nebun are capacitatea mentala de a atrage oameni, face minuni si mai mult de toate sa predice asemenea invataturi nemaivazute? Ziceati ca acesta ar fi lucrat cu diavolul pentru ai scoate din anumite persoane. EI bine aici se dovedeste cu adevarat puterea lui si dragostea lui fata de oameni in tot acest timp. DE ce? Ei bine puterea lui
   ia permis sa fie ascultat pana si de diavoli insa dragostea lui fata de oameni a facut ca acestia sa aiba libertatea de a alege dintre bine si rau. Nu uitati ca Domnul nostru Iisus Hristos ne asteapta indreptarea spre calea Lui pana in ceasul mortii noastre iar in cazul dumneavoastra o sa vina odata clipa in care o sa se intample un lucru care o sa va dau placerea sau neplacerea sa v-il ghiciti singur din urmatoarea propozitie: „In vremuri de disperare oamenii cred ceea ce vor sa creada” Multa bafta in cautarea Mantuirii oriunde ar fi ea.

   Apreciază

  • Bianca zice:

   Daca traiai pe vremea lui Christos, poate aveai norocul si te vindeca de sminteala. Aceia care il combateau si-i rastalmaceau vorbele (si care serveau drept unealta lui satan) sunt aceiasi care mai tarziu l-au omorat. Intamplarile pe care tu le citezi ca argumente au fost niste pilde, nu se interpreteaza mot-a-mot. Roaga-te lui YHWH sa-ti deschida ochii si mintea, ca sa intelegi ce citesti, ca altfel vai de sufletul tau, om smintit!

   Apreciază

 18. gabi zice:

  Un adevar este sigur: ISUS HRISTOS a zis „EU SUNT CALEA , ADEVARUL SI VIATA nimeni nu vine la Tatal decat prin Mine”(Ioan 14:6) acesta este credinta si religia adevarata. NU ESTE ALTA CALE!

  Treziti-va” martori ai lui Iehova” si vedeti maretia Numelui lui Isus Hristos, lasati-L sa se descopere , sa se reveleze prin Duhul Sfant.
  Vedeti ce a zis insusi Domnul Isus ” imi veti fi Martori in Ierusalim si in toata Iudeea….”
  Deveniti Martori ai Domnului Isus si marturisiti-l ca Domn si Mantuitor! dar acesta nu se poate decat prin Duhul Sfant Nimeni nu poate spune Isus este DOMNUL decat prin Duhul sfant

  se pare ca sunteti lipsiti de Duhul lui Dumnezeu.

  Isus i-a mai zis si lui Pavel pe drumul Damascului ca-l va trimite la neamuri sa duca vestea buna (a imparatiei, dar sa nu uitam ca imparatia are un IMPARAT CARE este HRISTOS DOMNUL,) si sa-L marturiseasca intre neamuri (Fapte 22:4-21)(Fapte 26:13-20) si ca Pavel ,cat si cei care-l vor urma vor avea de suferit din cauza Numelui Sau pt ca se vor confrunta cu respingeri si asta cu siguranta din cauza anticristilor.

  Veniti la Hrisos este cel mai scump indemn!
  El are toata autoritatea in cer si pe pamant (Matei28;18)

  „Din El , prin El si pentru El sunt toate lucrurile” (Romani11:36)
  „toate se tin prin El si nimic din ce a fost facut n-a fost facut fara el” (coloseni 1;15-19)(Ioan 1:3)
  Si Ingerilor le spune: „toti ingerii lui Dumnezeu sa I se inchine”(Fiului) (Evrei 1;6)
  si sa nu uitam ca: „In Numele lui Isus sa se plece orice genunchi al celor din ceruri, de pe pamant si de sub pamant si orice limba sa marturisiasca spre slava lui Dumnezeu Tatal ,ca Isus Cristos este Domn” (Filipeni2:9-11)

  In apocalipsa „Ierusalimul ceresc este luminat de slava lui Dumnezeu si faclia este Mielul” ce poate insemna asta decat ca ce se poate cunoaste si vedea despre Dumnezeu este intrupat in persoana Mielului Isus, El este partea vizibila a Dumnezeului celui viu este „faclia”.
  Dau un exemplu clar : atunci cand te uiti la o incapere luminata vezi deslusit,dar deabea atunci cand te uiti la sursa (bec,lumanare..etc) stii ca aceea sursa a luminat incaperea.
  Daca cititi evanghelia lui Ioan veti vedea cat de frumos este descris Isus ca fiind: „Lumina lumii”(Ioan 8:12, 12:36), deci eu spun ca atunci cand veti citi acestea sa va ganditi la maretia acestor cuvinte care sunt spuse de Domnul Isus Cristos nu de un om oarecare.
  Lasati deci ca Duhul lui Dumnezeu sa va lumineze mintile si inimile ca sa-L puteti primi pe Isus Hristos in inima voastra si sa ajungeti sa traiti pentru Domnul. Duhul Sfant pe care l-a trimis Dumnezeu dupa inaltarea lui isus la cer, la cincizecime, Duh care-l va proslavi si ne va aduce aminte tot ce Isus i-a invatat. (Ioan 15:26; 16:13-14)

  (cititi 2 corinteni 4:3-6)e esenta

  „SFINTITI IN INIMILE VOASTRE PE iSUS HRISTOS CA DOMN” (1Petru3:15)

  A Lui sa fie slava si puterea in veci !.
  A Tatalui , a Fiului si a Sfantului Duh, Amin!

  El este Alfa si omega, inceputul si sfarsitul. El va veni si va judeca cu dreptate.
  „..atunci se va descoperii cel nelegiuit, pe care Domnul Isus il va nimici cu suflarea gurii sale si-l va desfiinta cu aratarea venirii Sale”(2 tesaloniceni2:8)
  El a murit si a inviat aceasta este cea mai mareata veste!si ca” DUMNEZEU A FACUT DOMN SI HRISTOS PE ACEST ISUS, PE CARE L-ATI RASTIGNIT VOI” El „sta la dreapta lui Dumnezeu si asteapta ca dusmanii Sai sa fie facuti asternut al picioarelor sale” (FAPTE 2;34-36) (evrei1:13)(Efeseni1:20-23)(1 corinteni15:25,27-28)
  dar va revenii..
  si Sfintele Scripturi incheie cu: „Vino Doamne Isuse”
  deci asteptam venirea Lui, a „IMPARATUL IMPARATILOR, DOMN AL DOMNILOR”(aPOCALIPSA17:14) ca sa instaureze Imparatia lui Dumnezeu .
  Noi ce avem de facut pana atunci? sa-L proclaman ca Domn si sa ne supunem lui . De ce? pt ca El e Imparat si noi suntem robi netrebnici, dar in maretia Lui si dragoste Lui El ne numeste ” prieteni” si chiar „frati” nascuti in familia lui prin credinta si Nastere dinnou. Imparatia va fi data in mana Tatalui dupa ce toate ii vor fi supuse imparatului!

  Amin!= asa sa fie! aceasta este voia Domnului
  „Ca oricine crede in El(Isus) sa nu piara ci sa aiba viata vesnica”.
  Marturisirea facuta de Dumnezeu este ca viata vesnica este in Fiul sau (1 Ioan 5:9-13)
  ISUS HRISTOS ESTE DUMNEZEU ADEVARAT SI VIATA VESNICA (1 Ioan 5:20)
  „Viata a fost aratata si noi am vazut-o si marturisim despre ea si va vestim viata vesnica, care era cu tatal si care ne-a fost aratata” (1 Ioan 1:2)
  Aleluia!

  P.S. sunt atatea de spus !
  Mai bine cititi Biblia nu auxiliarele, si D-zeu se va revela pt ca „voia lui Dumnezeu este ca nici unul sa nu piara ci sa aiba viata vesnica, si aceasta viata este in Fiul sau”!

  Incepeti prin a recunoaste ca sunteti pacatosi apoi rugati-va spre iertarea pacatelor in Numele sfant al Fiului Sau si prin puterea Duhului Sfant. Amin!
  Aleluia!=Laudati pe Domnul!

  Apreciază

  • JOHN zice:

   Draga Gabi … versetul continua : In toata Samaria si pana in cea mai indepartata parte a pamantului! matei 24:18,19 : „duceti-va si faceti discipoli … invatandu-i sa respecte tot ce v-am poruncit” . 24:14 tot din Matei arata : „SI aceasta veste buna va fi vestita sau predicata pe tot pamantul , si atunci va veni sfarsitul”.
   Acum te intreb cine se lasa luminati de aceste cuvinte? de ceea ce Isus spunea?
   CIne merg 2 cate 2 cum arata Isus din casa in casa pentru ” a cerceta cine este merituos?” Va plangeti toti ca Martorii lui Iehova sunt si nu sunt ca fac si nu fac!
   Sunteti oameni nu animale asa ca ganditi rational si documentati-va inainte sa vorbiti! totusi ce am observat eu este ca Martorii implinesc aceste porunci … ei merg din casa in casa …. ei predica cuvantul lui Dumnezeu … le spun oamenilor sa se caiasca … nu ca altii care … stau acasa si hai la biserica si ne rugam sa cantam si tinem pana dimineata in stare de veghe sau alte lucruri! Intr-adevar Biblia spune sa Veghem ! sa fim pregatiti … cu ce aratam ca suntem pregatiti daca nu stim ce citim? daca nu vedem adevarul de dincolo de vorbe ? daca nu gandim rational? multi spun ca Biblia e grea totusi tot ea spune : Dumnezeu nu va da mai mult decat putem duce! de aceea daca Biblia e data pentru noi oare o ingreuna Isus? sau voi sunteti precum Filosofii : de cati oameni e nevoie sa schimbi un bec ? si ei zic : poi depinde de bec daca vrea! Cam asa e cu voi cei care filozofati si nu luati cuvantul ca atare!

   Apreciază

   • aurel1967 zice:

    prietene JOHN,

    ce zici?
    erau odata doi doctori.
    unul harnic ce mergea din casa in casa ducand medicamente si invataturi pt sanatatea oamenilor,(zicea el)
    insa acest medic avea numai si numai MEDICAMENTE NEVERIFICATE NE APROBATE SI OTRAVITE in geanta (trusa lui)„MEDICALA„.

    Mai era in acea parte a lumii si un AL DOILEA MEDIC.
    un medic EXCELENT, PROFESIONIST, si care avea in dotare NUMAI SI NUMAI MEDICAMENTE si invataturi BUNE SI ADEVARATE PT SANATATEA OAMENILOR
    insa acest a l 2 lea medic, nu era asa harnic ca primul,…

    TU AI INTELES PILDA ASTA –JOHN–?
    TU ESTI MEDICUL CEL HARNIC DAR CARE ARE IN GENTUTA INVATATURILOR LUI MEDICALE…..numai si numai OTRAVURI SI MEDICAMENTE INVENTATE DE el.

    invatatura martorilor este CA SI CANCERUL……si cancerul SE PROPAGA SI SE INTINDE REPEDE, dar asta nu inseamna ca este ceva FOLOSITOR SAU BUN.

    vrei sa iti poti examina invataura impreuna cu mine?
    eu sant cel ce iti voi dovedii ce medicamente rele ai tu in *gentuta ta medicala*

    pune invatatura ta pe MASA DE ANALIZA IMPREUNA CU MINE
    SI VOI FACE SI EU LA FEL CU INVATAURA MEA.

    te tine? ……..daca nu te tine,iti reamintesc ca COMERCIANTUL CINSTIT NU SE TEME DE VIZITA CELOR DE LA GARDA FINANCIARA.

    Daca deci tu chiar crezi ceea ce afirmi despre invatatura martorilor, atunci eu sant bucuros ca esti sincer cautator al ADEVARULUI.

    personal studiez religia martorilor de peste 25 de ani, SI AFIRM CA CUNOSC INVATATURILLE TURNULUI DE VEGHERE MAI BINE DECAT TINE.

    team provocat?
    asta si voiam…..vino siti voi demonstra ca nu ma laud cu vorbe goale.

    id messenger titaritanelu
    id skype singuraticul17
    e-maill titaritanelu@yahoo.com

    te astept cu dragoste frateasca neprefacuta.

    Aurel

    Apreciază

  • JOHN zice:

   si inca ceva : Martorii sunt treziti, daca nu cumva ai primit si tu publicatiile lor . una dintre ele ce apare lunar este : „TREZITI-VA” .
   SI ei sunt martori chiar numele lor e asa … si chiar arata ca sunt martori ca vestesc minunile si lucrurile spuse de Isus … Treziti-va si voi si deveniti Martori … nu doar vorbiti de Mantuire … „credinta fara fapte este moarta” arata fapte gabi daca crezi!

   Apreciază

  • mary zice:

   foarte bine.LAUDAT IE DOMNUL NOSTRU ISUS HRISTOS

   Apreciază

 19. dianna_d8 zice:

  unom, Doamne fereste, aveti si un loc de inchinare ca deja am mai intalnit inca unul ca tine, „dati”, care s-a ostenit sa trimita si el informatia pe unde a putut si el…
  Sa va dau niste sfaturi baieti:
  -niciodata sa nu scrieti articole prea lungi pt ca sunt teribil de plictisitoare si nu le poate citi nimeni fara sa adoarma 🙂 (nu zic ca unul scurt cu ideile celor scrise in comentariul tau ar fi mai interesant, dar ar fi sanse sa-l citeasca cineva – eu una nu am reusit decat sa spicuiesc dar m-au lasat nervii)
  -nu dezbateti niciodata mai multe idei odata, cititorul nu ramane cu nimic din ceea ce a citit…
  De data asta „unom” si „dati” (ciudati pana la finish :)) ) nu va costa nimic, data viitoare cotizati pt sfaturi 🙂
  Aici ii gasiti pe ciudatii astia si probabil si pe alte bloguri, ca nu-i mare lucru sa dai copy-paste, uite-asa ca mine acum:
  http://blog.dubios.ro/recapitulare-viata-si-moartea

  Apreciază

 20. dianna_d8 zice:

  Gabi draga, sfatul cu articolul lung era bun si pt tine 🙂

  Apreciază

 21. IONICA zice:

  Vad ca acel UNOM scrie doar prostii idiotenii,spunand ca,,,crestinismul originar e cult demoniac.Pai cum sa fie asa din moment ce primii crestini STIAU BINE SA FACA DIFERENTA INTRE CULTELE DE MISTERE SI MESAJUL LOR CRESTIN.Faptul ca existau asemanari si datorita sincretismului religios nu insemna ca ,,crestinismul era lipsit de sens.Crestinismul originar a fost perfect,,insa pe urma ceea ce urma sa se numeasca CRESTINATATEA era cea care se formase in urma compromisurilor cu paganismul din cultele de mistere.Cei care asistau la acele Vestite Concilii nu mai erau crestini si tocmai ei judecau pe cei cativa care mai insuflau ceva din adevarul primilor crestini.Deci crestinismul a fost paganizat cu buna stiinta.Azi fac parte din aceeasi oala si ORTODOXIA SI CATOLICISMUL

  Apreciază

 22. IONICA zice:

  domnule Sarivan descrierea din Apocalipsa e simbolica primii crestini alcatuiau cu adevarat Israelul lui Dumnezeu si erau stim bine formati ca grup si din evrei si romani si greci si nubieni si etiopieni si etc,,asa ca acolo e o descriere simbolica care ne arata ca si grupul primilor crestini avea sa aiba o aceeasi structura ca si Israelul din vechime.Israelul antic slujea cui,,lui Iehova Dumnezeu si atunci si primii crestini ca adevar Israel trebuia sa slujeasca tot lui Iehova.Adevaratul Israel erau crestinii indiferent ce etnie aveau.Asta nu are NICI O LEGATURA CU ISRAELUL DE AZI UNDE SE BAT PENTRU PAMANT SI TERITORII CU ARABII,,TOT FELUL DE FACTIUNI RELIGIOASE.

  Apreciază

 23. sa glumim zice:

  Moaştele Sf. Ilie Constipatul

  Înc-o mare bucurie,
  o veste minunăţie:
  Dup-o lungă pribegie
  este la Mitropolie
  moaştea sfântului Ilie!
  Cel Ilie Constipatul
  care-a biruit pe dracul.
  Sfântu-aşa i-a rezistat,
  zece zile constipat.
  Sta continu-n rugăciune
  adunând faptele bune.
  Deşi a fost chinuit,
  strădania l-a sfiinţit.
  Ce e-n el e acum sfânt,
  nu poate zace-n mormânt.
  Vestea umblă-n lung şi-n lat
  despre sfântul constipat:
  Moaştele-i sunt la pupat!
  I-o minune! Azi Ilie
  vindecă de diaree.

  Apreciază

 24. serios zice:

  Citesc în Luca, 12, 51-53 şi nu-mi vine să cred ce spune Isus: „Pare-vi-se c-am venit să dau pace pe pămînt? Vă spun că nu, ci dezbinare. Că de-acum înainte cinci într-o casă vor fi dezbinaţi: trei contra doi şi doi contra trei. Dezbinaţi vor fi tatăl împotriva fiului şi fiul împotriva tatălui, mama împotriva fiicei şi fiica împotriva mamei, soacra împotriva nurorii sale şi nora împotriva soacrei”. Iată vorbele de „salvare” spuse chiar de „salvatorul lumii” isus hristos. Nu poţi decât să-i scrii numele cu litere mici acestui om. În Luca, 12, 49, Isus afirmă cât se poate de explicit de ce a venit pe pământ: „Foc am venit s-arunc pe pământ, şi cât aş vrea să fie acum aprins”.

  Şi foc a fost şi este încă. Distrugerile masive în numele credinţei creştine de-a lungul timpului sunt cunoscute şi documentate istoric: războaiele religioase, cuceririle în numele creştinării, cruciadele de salvare a „mormântului sfânt”, şi mai presus de toate distrugerea aproape totală a religiilor primare, cu care creştinismul a venit în contact, care erau bazate pe relaţia armonioasă dintre om şi natura. Aceste răutăţi ale oamenilor împotriva altor oameni au fost făcute în numele „salvatorului lumii” Isus Hristos. De la simplele dezbinari pe care Isus le-a adus oamenilor aşa cum spune în Luca, 12, 51-53, au urmat altele din ce în ce mai ample prin mărirea puterii duhurilor necurate pe care Isus le-a protejat. Dar se pare că focul cel mare, care era dorit cu ardoare de Isus în Luca, 12, 49, nu a venit încă. Acest foc este în curs de a se produce prin polarizarea întregii omeniri în mari tabere antagoniste.

  Mahomed, profetul islamismului, a fost puternic influenţat de creştinii care erau dominanţi în acea perioadă în zona Orientului Apropiat. Duhurile rele aduse de Isus l-au luat în stăpânire pe Mahomed şi s-au răspândit apoi printre populaţiile arabe din zonă, găsind acolo teren prielnic. Fenomenul a fost facilitat şi de faptul că musulmanii nu folosesc lumânări la rugăciuli, aşa cum fac creştinii care în acest fel pot determina duhurile rele să se îndepărteze. Monstruozităţile care se întâmplă astăzi în lumea islamică (sinuciderile pentru a-i omorâ pe alţii cu orice preţ) şi ura pe care o manifestă faţă de toţi, inclusiv faţă de alţi musulmani, se explică prin duhurile rele care se află în aceşti oameni. Treptat s-a produs o multiplicare masivă a duhurilor rele în lumea musulmană. Astăzi avem tabere adverse mult mai puternice, decât simpla dezbinare dintre tată şi fiu, ne îndreptăm către viziunea de distrugeri masive prin foc şi toate calamităţile de neimaginat descrise în Apocalipsă. Atunci Isus va fi pe deplin fericit că planul i-a reuşit şi lumea a luat foc aşa cum dorea în Luca, 12, 49.

  Ce să mai facem? Aprindem o lumânare sau facem un foc sacru, aşa cum se întâmpla în timpurile şamanice ale umanităţii, şi ne rugăm Dumnezeului adevărat să ne scape de demonismul celui răstignit pe cruce. Nu ştim ce şanse avem, dar putem încerca. Poate că Dumnezeu nu ne va lăsa, poate că lucrarea demonică va fi oprită în ultimul moment, înainte de Apocalipsă, dacă renunţăm la trimisul diavolului, la macabrele rugăciuni către un mort, la moaştele purtătoare de duhuri rele. Am rămas profund şocat de cazul de stăpânire demonică a unei femei. Este aici un video în care se poate vedea ce înseamnă puterea duhurilor rele aduse de „moaştele sfinte”. Vezi:

  http://video.bzi.ro/video/show/Posedata-de-diavoli-a-cautat-vindecarea-la-Sfanta-43

  Apreciază

 25. Elvis zice:

  Pentru ca nu ma doare mana sa scriu ,repet,dezbinarea poate aparea intr-o familie,cand patrund invataturile lui Isus,atunci cand nu toti membrii familiei imbratiseaza din toata inima invataturile sale,din motive financiare,personale, egoiste sau de alta natura ! Focul pe care si l-a dorit aprins nu este foc fizic ,ci foc spiritual care sa te purifice si sa te faca o persoana noua ,cu un Spirit nou,care sa creeze o faptura interioara noua ,asemanatoare lui ! Si la dezastrele pe care le descrii facute de „asa zisi crestini ” ,repet ,daca eu ii dau un pumn in nas tatalui tau ,in numele tau,domnule serios,ca nu te-a educat si nu ti-a explicat la un moment dat aceste lucruri simple,nu tu esti de vina,cu toate ca in numele tau ,i-am dat un pumn in nas ,ci eu,pentru ca mi-am asumat aceasta fapta,cel putin imaginativ ,desi nici in realitate nu ar strica sau sa-ti dau tie,pentru ca ,sa presupunem ca de la 12 ani ,ai discernamant si minte sa intelegi si altceva decat ca 2+ 2 fac 4 ? Omule,acest lider spiritual,a acelor vremuri si trebuie sa vad ca si a zilelor de astazi,a vorbit f des cu subtrat spiritual ! A presupus ca 2+ 2 fac 4 e pentru copii;se pare insa ca s-a inselat,multi si la varste mature tot daca nu le spune cineva propozitii de genul 2 + 2 fac 4,nu mai inteleg nimic !

  Apreciază

 26. gigi zice:

  Draga Ciprian,Iata unde s-a ajuns cu comentariile.La acea ofensiva a noncrestinilor,a liber cugetatorilor care contesta Biblia si pt.care multitudinea faptelor bune facute de Isus ,a profetiilor ,unele implinite deja in integrum si la timp ( cand veti vedea Ierusalimul inconjurat…. apoi -adevarat va spun ca nu va ramane piatra pe piatra… apoi, cand veti vedea uraciunea pustiirii in locul sfant…etc.) deci pt.care toate acestea nu conteaza…
  Dar sti de ce nu conteaza? Pt.ca,incepand deja din sec.I a aparut apostazia,”lupi rapitori” au pus stapanire pe Biserica,distorsionand si schimband invataturile date de Isus si prin apostoli.Au aparut erezii ca: botezul copiilor mici,clerul,apa sfintita,trinitatea,cultul Mariei,cultul crucii,iadul,purgatoriul etc.si s-a ajuns ca,falsi slujitori ai lui Dumnezeu sa ucida milioane de oameni in numele lui Dumnezeu ( Inchizitia,cruciadele,expeditiile de exterminare a indienilor americani,etc.),a fost ars pe rug Giordano Bruno care sustinea ceea ce era scris in Biblie ( vezi cartile lui Iov si Isaia),s-au luptat intre ei ( vezi noaptea cutitelor lungi,cele doua razboaie mondiale,conflictul din Ulster,etc.).
  ACESTI FALSI INCHINATORI au facut mult rau,determinand milioane de oameni sa aiba oroare de religie!
  Azi,cruzimea a fost inlocuita de ipocrizie si de politica in biserici,de goana dupa averi…materiale.
  Preoti si pastori deopotriva locuiesc in vile somptuoase,conduc limuzine scumpe…aduna comori pe pamant…un xulescu este pasor,fiul sau primar,un ygrulescu este intaistatatorul unei biserici neoprotestante,fiul sau fratele sau ( nu stiu exact) este parlamentar…
  Dar,toate acestea NU INSEAMNA CA NU EXISTA O CREDINTA ADEVARATA;UNA SINGURA.Asa spune si Biblia…Acesti falsi inchinatori au lansat si ideea ca vor fi mantuiti oameni din toate bisericile,tocmai pt.a avea de unde sa-si sustina averile….
  Acum,sa ma refer la postul tau: in Revelatia sau Apocalipsa,Ioan vede in viziunea sa doua grupuri de persoane:una bine definita numeric(144000) si alta nedefinita numeric,ceea ce inseamna ca a doua grupare nu are un numar prestabilit.
  Vezi insa ca semintiile ebraice prezentate de Ioan nu corespund intru totul celor adevarate.Oare de ce? Ioan ,un evreu,nu le cunostea? Bineanteles ca le cunostea,dar a fost inspirat sa scrie asa pt.a intelege ca nu e vorba despre Izraelul natural,ci despre Izraelul lui Dumnezeu,cum sunt numiti in Biblie cei nascuti din nou,adica Mireasa lui Christos.Numarul LOR este limitat.De ce oare?
  Raspunsul il gasim tot acolo,in Apocalipsa,care defineste al doilea grup,” care VINE DIN NECAZUL CEL MARE”.
  Exegeti clasici,protestanti sau neoprotestanti deopotriva,cauta cu disperare sa aplice versetul tot la clasa cereasca,legandu-se de faptul ca acestia erau „in fata tronului”..
  Insa,crestinii care sunt rapiti la cer NU POT VENI DIN NECAZUL CEL MARE,pt.ca,Biblia ne spune ca vor fi rapiti inainte de Marele Necaz.Ei vor adormi pt.o clipa,fiind schimbati…la trup de slava,spiritual.In cer nu poti avea nici haine albe,nici ramuri de palmier in maini…
  Coroborat cu legamantul adamic repetat si dupa Potop lui Noe ( cresteti,inmultiti-va,umpleti Pamantul…),cu afirmatia lui Isus din Predica de pe Munte( fericiti cei blanzi,caci ei VOR MOSTENI PAMANTUL)..( fericiti cei…caci ei vor mosteni Imparatia Cerurilor)intelegem clar ca este vorba despre doua clase de oameni care vor fi mantuiti: 144000 care vor acatui in cer un guvern,fiind „regi si preoti” alatuti de Isus,si „o mare multime”,care vor trai pe pamant,” vor zidi case si vor locui in ele,vor sadi vii si le vor manca rodul…cum ne spune profetul Isaia.Daca nu intelegem aceasta si daca credem ca ” cerurile si pamantul vor arde „literalmente,fiind distruse,atunci unde vor invia cei nedrepti? Sigur insa ca Biblia ne spune ca ” pamantul ramane vesnic in picioare”,ca Dumnezeu ” nu va mai distruge pamantul cu apa,ci cu foc”,deci cum nu a fost distrus efectiv la potop,nu va fi nici la Marele Necaz….ci doar ” Dumnezeu ii va nimici pe cei ce nimicesc pamantul”…
  Iata de ce,tu ai gresit in postul tau.Noi nu sustinem ca mantuirea este pt.144000 ci si pt.o mare multime,iar versetul nu se aplica evreilor naturali care,in imensa lor majoritate nici nu-l accepta pe Isus ca Mesia ( Yehoshuah ca fiind Messiah).Sigur ca mantuirea se adreseaza tuturor,dar nu toti vor fi regi in cer,unii ramanand sau inviind pe pamant,pt.a avea aici viata vesnica si fara necazuri…Daca incerci sa citesti si sa analizezi Biblia comparativ,sa intelegi corect cele 12 legaminte incheiate de Dumnezeu cu omenirea,cui se adreseaza,care este dimensiunea aplicarii acestora,care este scopul creerii omului,vei intelege ca „teoria” MI cu privire la cele doua clase nu este eretica ci biblica!!!Este firesc ca,daca unii vor fi regi,sa domneasca peste cineva,nu-i asa?
  De unde stim din care grup facem parte? Biblia ne spune:” Duhul Sfant si duhul meu marturisesc daca sunt un copil al lui Dumnezeu…”Deci Dumnezeu ne pune in inima aceasta speranta…Iar de suportul Duhului Sfant beneficiem toti,nu numai cei 144000…

  Apreciază

 27. gigi zice:

  Doctrina potrivit careia Isus a fost om si Dumnezeu in acelasi timp,este nebiblica din cel putin patru motive:
  1.Biblia ne invata ca pt.rascumpararea pacatelor noastre,era nevioe de un pret echivalent;cum printr-un om perfect a venit pacatul in lume(Adam),prin moartea unui om perfect,fara pacat,acesta putea fi ridicat(al doilea Adam,omul Isus).Daca Isus ar fi fost atunci si Dumnezeu,Biblia nu ne definea sacrificiul Sau ca un principiu al echivalentei.
  2.Dumnezeu nu poate sa moara.Spiritul (Duhul) Sau ar fi parasit instantaneu trupul carnal,nefiind nevoie de inviere.
  3.Satan nu poate sa-l ispiteasca pe Dumnezeu,nici daca El s-ar prezenta in trup carnal.Daca aceasta ar fi posibil,atunci lui Satan i-ar fi posibil orice.Cum sa-i ceara lui Dumnezeu:”inchina-te mie???”Daca Dumnezeu s-ar putea inchina ciuva,nu ar fi Atotputernic!!!
  4.Nimeni nu l-a vazut pe Dumnezeu si sa traiasca ne spune Biblia.Deci NIMENI NU L-A VAZUT.Iar pe Isus l-au vazut sute de mii de oameni in trup de om,sute de oameni dupa invierea Sa,cand li s-a aratat (nu era in trup carnal pt ca l-ar fi vazut oricine dupa inviere,dar era vazut numai cand se arata )si Stefan,inainte de a fi ucis,l-a vazut in glorie,la dreapta Tatalui.Atentie! A vazut ” gloria lui Dumnezeu SI PE DOMNUL ISUS,LA DREAPTA SA”.Nu l-a putut vedea pe Dumnezeu,pe Tatal,DAR L-A VAZUT PE ISUS!!!
  A se citi Ioan 1:18.

  Apreciază

 28. gigi zice:

  Draga Elvis,din pacate d-l SERIOS are deptate intr-o privinta:violenta in numele religiei s-a dezvoltat de-a lungul istoriei omenirii.Numi ca nu Isus este vinovat,ci religia falsa,care a actionat incalcand principiile nonviolentei promovate de Biblie.Iar gaselnita cu musulmanii si lipsa lumanarilor este ridicola.Musulmanii nu sunt,in esenta violenti.Dar au fanaticii,extremistii lor,care se exprima precum catolicii si protestantii din Ulster.
  Despre cultul mortilor si al moastelor,are dreptate de asemenea.
  Isus nu a adus dezbinare pt.omenire,ci El stia ca adevaratii crestini,discipolii Sai,vor fi urati „de toate neamurile,pt.Numele Sau”.
  Serios greseste insa fundamental in atitudine:una violenta,fundamental critica,izvorata din lipsa credintei.Astfel de oameni trebuie ignorati,pt.ca „bagarea lor in seama” le da notorietate,iar pe noi ne inculpa.
  Daca vrei,putem analiza impreuna teme biblice,aspecte doctrinare,lucruri utile,ziditoare pt.noi.

  Apreciază

 29. gigi zice:

  Pt.Gabi: Voi neoprotestantii aveti o MARE problema:nu vedeti padurea din cauza copacilor.Faci apologia Domnului Isus,sigur ca El este ” CALEA,ADEVARUL si VIATA” dar voi uitati UNDE duce aceasta cale-la TATAL.Iar Biblia ne spune: ” …avem UN SINGUR DUMNEZEU,TATAL…” ….”aceasta este viata vesnica:sa te cunoasca pe TINE,SINGURUL DUMNEZEU ADEVARAT( TATAL) si pe ISUS Christos,pe care l-ai trimis Tu”…
  ” ..toata puterea MI-A FOST DATA in cer si pe pamant”….
  ” la sfarsitul celor o mie de ani Fiul ii va supune totul Tatalui si se va supune si El…”….” a sta la stanga sau la dreapta Mea NU TINE DE MINE CI DE TATAL”….” ziua si ceasul acela nu-l stie nimeni…NICI FIUL…ci NUMAI TATAL”, „Tatal ESTE MAI MARE DECAT MINE”….etc.etc.
  Iar noi suntem,ca popor,SINGURII martori si ai lui ISUS.Cine mai predica Regatul Sau???Doi cate doi cum i-a trimis Isus pe ucenici (…alti 70…),din sat in sat,din cetate in cetate ?
  Iar Isus,draga Gabi,nu este „partea vizibila a Dumnezeului celui viu”,ci O ALTA PERSOANA!!! Nu spune EL: …despre acest lucru marturisesc Eu si marturiseste Tatal Meu;si cum in Lege se CER DOI MARTORI”……Pt.ca „NIMENI NU L-A VAZUT PE DUMNEZEU SI SA TRAIASCA”!!!
  Isus este numit Dumnezeu in Biblie de mai multe ori,DAR NICIODATA DUMNEZEU ATOTPUTERNIC!!!
  Insasi faptul ca El a fost vazut de Stefan DUPA ridicarea la cer”..am vazut GLORIA lui Dumnezeu SI PE DOMNUL ISUS,la dreapta SA …”) ne arata ca este o alta persoana,”inceputul zidirii (creatiei) lui Dumnezeu”.
  El nu poate fi Mare Preot si Dumnezeu Atotputernic in acelasi timp! El MIJLOCESTE pt.noi,fiind SINGURUL MIJLOCITOR,dar nu se substituie Tatalui.Iar cum este una cu Tatal,tot El le explica apostolilor:…” cum SI VOI SUNTETI UNA”….
  Nu noi dam crezare auxiliarelor Gabi ci tu,pt.ca tu crezi o dogma eronata,eretica,nebiblica,aceea a trinitatii,asezata in biserica deabia in anul 382 e.n.,la Conciliul de la Constantinopole,de catre o biserica apostata,care avea introduse deja alte multe dogme eretice:botezul copiilor mici,cultul crucii,apa sfintita,clerul,etc…..
  Noi il onoram pe Isus ca Rege al nostru,este singurul nostru Rege,de aceea noi nu facem politica pt.a ne aseza alti regi,dar nu-l consideram egal cu Tatal,cum nici El nu s-a considerat.Arma parsiva a Diavolului este devierea de la adevarul biblic.Ori,a-l considera pe Isus DESTINATIA si nu CALEA spre destinatie,este o mare eroare.De aceea voi ignorati cuvintele Sale din Predica de pe Munte:”…fericiti cei blanzi,caci ei VOR MOSTENI PAMANTUL”.
  Toti va imbulziti catre cer,ignorand Legamintele incheiate cu Adam si cu Noe,de fapt SCOPUL pt.care Dumnezeu a creat Pamantul si omul.
  Mireasa lui Christos va fi rapita la cer,iar membrii ei VOR FI REGI SI PREOTI,alaturi de Isus.Sigur ca regii au supusi…
  Iar aleluyah inseamna ” laudati-l pe Yah (IEHOVA)!
  Numele lui Isus in ebraica (YEHOSHUAH=IEHOVA ESTE SALVARE) recunoaste suveranitatea lui Iehova,Tatal Domnului Isus.LAUDAT SA-I FIE NUMELE,IN VECI DE VECI!!!!

  Apreciază

  • Ciprian Sarivan zice:

   Tu crezi ca ceea ce ai spus e logic. Tu crezi ca Isus e un dumnezeu si deci esti un idolatru care incerci sa ma inveti pe mine. Daca spui ca Biblia ne numeste si pe noi dumnezei, atunci nu poti explica cum se face ca Isus este si el un dumnezeu si deci este un om, iar tu singur afirmi ca este un inger. Du-te la Institutul vostru Teocratic si invata macar ceva daca vrei.

   Apreciază

 30. neAnonim zice:

  Gigi asta e cam prolific. Păcat că propagă învăţătura prinţului acestei lumi.
  Puteţi urmări logica lui pe un alt site: http://draculgol.wordpress.com/2009/06/01/martori-lui-iehova/#comment-398 (discuţia e cam lungă…)

  Apreciază

 31. dianna_d8 zice:

  neAnonim, „Gigi asta” nu propaga invatatura printului acestei lumi, doar ca e prea direct si taios in exprimare! Dar nici cu voi nu mi-e rusine!
  Blogul cu pricina este de-a dreptul jalnic, si articolul, si majoritatea comentariilor.
  Data viitoare cand te mai lauzi cu ceva gaseste ceva mai de calitate. 😉

  Apreciază

 32. dianna_d8 zice:

  Siiii, draga neAnonim, daca taceai filosof ramaneai!
  Mi-ai starnit curiozitatea si am intrat si pe blogul tau si pe blogul pe care i-ai raspuns lui Gigi!
  Shame you!

  Cititi si uimiti-va!

  http://draculgol.wordpress.com/2009/06/01/martori-lui-iehova/#comment-398

  neAnonim spus
  iulie 18, 2009 la 8:04 pm

  Eu tocmai aia am spus, că există un popor al Său. Avându-L pe Isus ca lider. Ce tot îi dai cu religia? Ca pe urmă să ajungi tot la religia ta? Handicaptau pulii.

  http://viitor.blogspot.com/2008/12/rul-absena-lui-dumnezeu.html

  neAnonim spunea… 23/12/08 18:11

  Specific unor atei (aşa zişi raţionali) de pe blogurile pe care le-am frecventat…
  Prin înjurăturile debitate de minţile voastre bolnave nu demonstraţi decât slăbiciunea pe care o aveţi. Nu vă-nvaţă satana cum să dezbateţi? … 🙂
  Asta să vă fie ura: „Dacă vă urăşte lumea, ştiţi că pe Mine M’a urât înaintea voastră”? (Ioan 15:18)

  Cum ziceai, „injuraturi debitate de mintile voastre bolnave”???
  Ce ziceai ca demonstreaza aia cu injuraturile lor?
  Aaaa, slabiciune!
  Da dragutza, aici ai mare dreptate!
  =))

  Apreciază

 33. neAnonim zice:

  Corect. Am greşit sperând că-l pot îndrepta. Dar nici dându-i acea palmă (injurii) nu l-am trezit. Încă de la început n-a acceptat Cuvintele lui Dumnezeu iar eu am fost un prost pentru că n-am cedat. Oricum, nu de mine îmi pare rău…
  Cât despre percepţia ta asupra calităţii articolelor… e dreptul tău, subiectiv de-altfel. Totuşi n-ar strica să mai laşi puţin din superioritate, cobori în jos, luceafăr blând 😉

  Apreciază

 34. lukas zice:

  Mihaela te felicit pt tot ce faci…cum ai scris un articol bun cum falsi crestini sar ca arsi….este dovada ca le descoperi falsitatea Lupi amajitori care amagesc oameni astea sunt cum zice apostolui Iuda..continua sa scrii si eu te sustin

  Apreciază

 35. lukas zice:

  Ciprian nu te lasa continua sa sustii ce e drept sa demasca ce e fals….succes

  Apreciază

 36. Elvis zice:

  @neAnonim – ciudat mod de a privi lucrurile ai pentru crestin ! L-am injurat , fratilor ,in cel mai porcos mod posibil ,l-am jignit ,dar el, pacatosul, nu a vrut sa gandeasca ca mine ! Nici nu vad de ce , esti din categoria lui Gigi Becali , pe de-afara mari crestini , inauntru niste golani de cea mai joasa speta ! Esti unul dintre persoanele care m-a facut sa-mi intareasca credintele mele de liber cugetator si sa nu ma apropii niciodata de aceasta religie de formalisti de fatada ,cruciati, inchizitori ,care ar omori cu placere pe oricine nu crede ce cred ei , ca doar sunt ai Satanei ,nu ? Dereglati mistici ! Daca crestinsimul n-ar avea si exemplare mai bune ,mi-ar fi scarba de religia asta , asa privesc doar ca la un spectacol disputele astea intre diferite tabere ale aceleasi religii ,toate in numele „adevaratei credinte” ! Mi-e scarba de disputele astea si de faptul ca in loc sa va cautati punctele comune in credintele voastre , va certati ca chiorii ! Pentru mine un necrestin ,imi intareste credinta ca religia asta, crestinismul, mai mult i-a dezbinat pe romani decat i-a unit ! Si asta e cea mai mare tragedie ,ca in numele unei religii ,avem zeci de tabere care de care mai „ adevarate ” !

  Apreciază

 37. dianna_d8 zice:

  neAnonim, calca frana!
  Gigi nu a acceptat NU Cuvantul lui D-zeu ci cuvantul tau!
  Nu stiu cum mai ai curajul sa vorbesti dupa mizeriile care-ti ies din gura???
  Zici ca esti crestin, nu? Eu nu-l vad pe Isus vorbind in halul asta!
  Succes in aplicarea invataturilor crestine.
  Si tie lukas! 😉

  Apreciază

 38. neAnonim zice:

  dianna_d8:
  Bine că scoţi în evidenţă partea negativă la oameni. Faza era la sfârşit, când nu mai era loc de discuţii. Şi-apăi am recunoscut c-am greşit, îmi cer scuze. Mea culpa.
  Sper că depăşeşti faza cu bârna şi vii cu ceva constructiv, sau măcar la obiect.
  Adicătelea cum pui dumneata la îndoială calitatea discuţiilor, sau mai bine zis veridicitatea afirmaţiilor de acolo? Mai exact cu ce autoritate?

  Elvis:
  Convingerea ţi-o faci singur. Dacă tu vrei să te depărtezi de Adevăr, bazându-ţi credinţa ta pe exemplele negative, pe divergenţele de opinii, pe învăţăturile false, pe miile de religii, treaba ta. Nu-ţi urez succes c-aş părea ironic.

  Punctul comun este Isus, dar odată ce dracu’ şi-a vârât coada apare dezbinarea, divergenţele, învăţăturile false. Nu vreau să gândească toţi ca mine, este şi imposibil chiar, ci să ştie toţi adevărul. Şi asta vrea şi Dumnezeu. Iar dacă eu nu L-am prezentat aşa cum mi S-a relevat mie, unui păcătos ieşit din comun, să fiu eu anatema!

  Apreciază

 39. gigi zice:

  Draga Ciprian,INTELEG CA AICI E O DEZBATERE BAZATA PA ARGUMENTE.Fiind o dezbatere pe teme biblce,din aceasta carte trebuie sa ne extragem argumentele.Eu asa am facut si in postul meu nu-mi expun propria logica.De aceea,daca vrei sa combati cele aratate de mine,trebuie sa argumentezi cu Biblia.Si,mai mult,sa-mi citesti posturile.Eu nu am spus ca Isus este un inger!!!Si daca afirmi ca a crede ca Tatal si Fiul sunt persoane diferite este idolatrie,citeaza textul biblic ce te indreptateste la o atare afirmatie.Daca a crede ca numai Tatal (IHWH) este Atotputernicul Dumnezeu este idolatrie,inseamna ca Enoh,Noe,Avraam,David,Isaia etc.etc.au fost (dupa logica ta) idolatrii!!
  Si eu sunt MI,nu mormon,deci nu cred ca noi suntem dumnezei…
  Degeaba sustinem o idee daca nu putem sa o argumentam…
  Iar pe tine dianna,te rog sa nu faci greseala mea;nu intra in dialog cu astfel de indivizi ca NeAnonimul…..noi le dam notorietate …dialogand cu ei.

  Apreciază

 40. neAnonim zice:

  2 Ioan 1:7

  „În lume s-au ivit mulți înșelători, care nu recunosc că Isus Christos a venit în trup. Acesta este înșelătorul și anticristul.”

  Gigi-ule, cine este Isus Christos? Creatură sau Creator?

  Apreciază

 41. gigi zice:

  Isus este „inceputul zidirii” ( creatiei )lui Dumnezeu…asa spune Biblia.Este deci creat.Adica El singur s-a facut embrion si s-a autoimplantat in uterul Mariei?
  Dar Isus este si coautor al creatiei,Tatal facand totul prin El.
  Si eu nu am afirmat ca Isus nu a venit in trup….
  Este insa inutil sa discutam pe aceasta tema,mai ales cu interlopii…..care jignesc,injura,pun expresii pornografice pe post ,din lipsa de argumente biblice.
  Te rog sa nu mai discuti cu mine sau despre mine.

  Apreciază

 42. gigi zice:

  Elvis,nu toti cei ce se numesc crestini sunt ” de fatada”.
  Exista oameni care chiar cred sincer in Dumnezeu,dar in deplina cunostinta de cauza,in acest mod ei putand sa respecte perceptele biblice,poruncile si principiile lui Dumnezeu.Am revenit de la Congresul international de la Verona.Sunt inca sub influenta acelei atmosfere extraordinare cand de exemplu,in autobuze,ne intalneam cu fratii italieni,germani,portughezi…ucrainieni…discutam intre noi,fara a lua in considerare culoarea pielii,etnia sau zona de unde veneam.Un calator care nu era fratele nostru,african dupa culoarea pielii,a fost atat de impresionat de faptul ca discutam toti cei ” cu ecusoane”,ca l-am salutat si i-am vorbit,incat ,dupa o discutie lunga cu noi,cand a coborat ii explica unui alt african cu insufletire experienta traita…
  Dar noi ne bazam credinta pe cunoastere,Elvis,pe un studiu aprofundat si sistematic al scripturilor ….nu pe traditii,obiceiuri,cutume….iar aceasta cunoastere ne ajuta sa facem schimbarile necesare pt.a manifesta iubire,empatie fata de semeni si devotiune fata de Iehova,Tatal ceresc.
  Eu de exemplu,nu cu multi ani in urma eram un important lider judetean de partid,participand la sedinte lungi in care stabileam cine sa fie director acolo,cine dincolo,cine sa fie prefect,etc.
  A fost cea mai injositoare si cea mai trista experienta din viata mea!!!Participam la mese,chefuri,alcool….incat am fost foarte aproape de pierderea familiei….
  Adevarul m-a ajutat sa fac schimbari,Elvis,si nu mi-a fost usor.Insa adevarul lui Dumnezeu.cuvantul Sau este singura cale de a deveni cu adevarat oameni fericiti,de a avea o speranta indreptatita intr-un viitor fara boli,batranete,moarte….iar „personaje” pitoresti sau sfertodocti care cauta notorietate ponegrind si murdarind totul nu trebuie sa te indeparteze de Biblie.Acestia nu sunt ghidati de Biblie in actiunile lor,ci de tatal lor,pe care-l slujesc cu ardoare….Succes!!!

  Apreciază

 43. neAnonim zice:

  2 Ioan 1:7

  “În lume s-au ivit mulți înșelători, care nu recunosc că Isus Christos (Dumnezeu) a venit în trup. Acesta este înșelătorul și anticristul.”

  Nu, tu n-ai spus că Isus n-a venit în trup, ci ai tăgăduit deitatea Lui. Eşti anticrist!

  Gigi, eşti ambiguu şi incoerent:

  „Doctrina potrivit careia Isus a fost om si Dumnezeu in acelasi timp, este nebiblica” – FALS!
  „Dar Isus este si coautor al creatiei, Tatal facand totul prin El” – Adevarat, şi atunci cine spui tu că este Isus? O fi vreo a treia variantă!?…

  Cu tine s-ar putea să nu mai discut, dar să demasc falşii învăţători E ceea ce trebuie să fac!

  Apreciază

 44. Elvis zice:

  Draga Gigi ,vad ca esti f entuziasmat de credinta ta ,de felul cum studiaza martorii tai Biblia ,de schimbarea din viata ta ! Dar pentru mine tot un copil ramai ,chiar daca crezi ca si mine ca Isus a fost un om ! Pentru ca pleci de la aceeasi eroare si anume ca Biblia este adevarata in tot ce scrie si ca ea nu exprima credintele religioase ale celor care au scris-o si alte ganduri care din respect pentru crestini nu le spun, ci planul lui Dumnezeu pentru noi!
  Asa ca mai usor cu sfaturile ! Din lider de partid ,acum vad ca te-ai trasnformat intr-un lider „inchipuit” al adevarului,care desi crede povesti de adormit copiii, cum ca sarpele vorbeste ,magarita lui Balaamvorbeste ,Iona a stat 3 zile in burta pestelui , Dumnezeu a oprit pentru Iosua Soarele pe cer sau a omorat-o pe Sara ca s-a uitat inapoi cand ar fi pedepsit cu foc si pucioasa Sodoma si Gomora,ca Isus a blestemat smochinul si el s-a uscat si a numit-o ca model divin ce era o femeie catea,ca s-a nascut dintr-o fecioara si ca s-a ridicat la cer si cate si mai cate astfel de povesti si intamplari din Biblia ta cea sfanta , iti inchipui ca esti vreun om de ale carui sfaturi ar trebui sa tin cont pe Pamantul asta ! Nu-ti mai fa tu griji ca pierd mantuirea din Biblie ,pentru ca sunt destul de matur sa aleg din Biblie invataturile pe care le consider bune pentu mine si sa va las voua toate povestile astea de adormit copiii !

  Apreciază

 45. Andra zice:

  EU nu cred in vreo alta religie decat in religia mea care nu are nicio legatura cu Martorii Astia Mincinosi
  Toata invatatura lor insulta porunciile Dumnezeului pt ca el si Iisus au zis clar ca toti trebuie sa credem in Tatal Sau(IN UNICUL DUMNEZEU),in Iisus Hristos si Sfanta Treime .
  OFffffffffffff Dar Lumea asta s-a idolatrizat asa de mult
  SI MUSULMANII ASTIA CRED CA POT CONDUCE LUMEA
  Cred ei c-ar trebui sa se i-a deo mana(musulmanii si iehovanii)si sa sa-si predice invataturile lor false si mincinoase si orice alta secta sau vreun sectant sa-mi predice invatatura lor falsa
  AAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!
  Pai atat le trebuie ca apoi sa vezi ce credinta le dau eu lor
  Crestinii si crestismul impreuna cu catolicilsmul si protestatismul (apartinand aceeleiasi origini) sunt adevaratii credinciosi respectand purunciile bibliei adevarate

  Apreciază

 46. gigi zice:

  Pt.Elvis:Nu sunt un lider nici „inchipuit”,nici altfel.Si nu cred in basme.Nu cred ca au vorbit nici sarpele,nici magarita,iar cu Sara ai scrantit-o rau….ea a fost sotia lui Avraam,nu a lui Lot…..Si nu-mi inchipui ca trebuie sa tii cont de sfaturile mele.
  Eu nu-mi expun propriile idei si,pe cale de consecinta,nu dau sfaturi….si nu contest maturitatea unui necunoscut….deci,mai usor cu afirmatiile de acest gen.Noi nu credem in „Maria pururea Fecioara”,care avea sot si o duzina de copii…..
  De distorsionarea si falsificarea adevarului nu e de vina Biblia.
  Ca este in integrum cuvantul inspirat de Dumnezeu este indubitabil si noi ne sprijinim convingerile pe logica,nu pe misticism.Insa nu mai dialoghez cu persoane care refuza analiza,dialogul,cu dovezi,cu probe,inlocuindu-l cu invective,caracterizari subiective,judecati,sentinte…
  De unde stia Moise cu mai mult de 3000 de ani i.e.n.ca Pamantul este suspendat in atmosfera???
  De unde stia Isaia ca Pamantul este rotund???
  De unde stia Solomon cum circula apa in natura?
  De unde cunostea David ca la inceput suntem un embrion,descriind ceea ce,mii de ani mai tarziu stiinta a numit ” cod genetic”???
  Am vazut oameni socati cand le-am aratat ACESTE lucruri in Biblie.Un profesor pensionar m-a rugat sa aduc o Biblie veche si sa-i arat acolo daca scrie tot asa….de cateva luni nu mai este ateu.Nu studiaza cu noi,nu stiu daca citeste Biblia,dar in mod cert se comporta altfel in raport cu aceasta carte.
  Sau putem compara regulile sanitare expuse de Moise in cadrul celor 608 legi scrise in completarea celor 10 porunci ,cu Papirusul lui Ebers,scris in aceeasi perioada,continand tratamente si leacuri ale egiptenilor…..care propune tratarea ranilor cu rahat uman etc……..
  Eu,aici,pe acest blog,apar credinta noastra,care a fost incriminata.Nu dau sfaturi,nu fac prozelitism si nu mai intru in polemici cu persoane care deturneaza subiectul,care nu au ce cauta aici ori care intra aici pt.a capata notorietate ,pt.a-si hrani frustrarile…..Succes!!!

  Apreciază

 47. Elvis zice:

  @Gigi – e foarte bine ca nu crezi ca acele intamplari nu s-au intamplat si in realitate si ca sunt doar intamplari simbolice cu miezuri ,poate , de adevar, din care putem trage invatamintele de rigoare ! Intr-adevar ,am confundat-o pe Sara cu sotia lui Lot ,asta e , mai greseste omul !

  Apreciază

 48. Elvis zice:

  In legatura cu intrebarile tale , de unde aveau acei oameni informatii mult peste timpul lor ,ce pot sa spun ? Daca ele nu au fost adaugate dupa ,atunci ce puteau fi decat inspiratii extraordinare pentru acea vreme , tinand cont de alte credinte , de genul : „ Pamantul se sprijineste pe o broasca sau sta pe umerii lui Atlas sau mai stiu eu …”!
  E foarte bine ca iti aperi credinta ,dar iti dau un sfat ,tinand cont unde ai intrat , adica pe blogul unui protestant si cunoscandu-i credintele ,ar trebui sa ai mai multa intelegere pentru interpretarile lor si sa-ti sustii punctele documentate de vedere in imprejurari in care acest lucru e si constructiv ! Pana la urma ,conform credintei crestine , Isus e la dreapta lui Dumnezeu si in aceasta pozitie ,trebuie respectat de orice crestin ! Nu ca nu L-ai respecta ,ci doar ca sustinerea unor credinte in medii in care stii care e curentul general, e ca si cum ai face pipi impotriva vantului ,fie-mi scuzata expresia ! Asa ca ,stiindu-te un om inteligent , te sfatuiesc sa fii si intelept ,varsta ta fiind propice unor alegeri mai inteligente de abordare !

  Apreciază

 49. gigi zice:

  Multumesc pt.sfaturi Elvis, (parca discut cu un alt Elvis,cerebral,politicos…),in mod cert le voi lua in considerare.Insa,in ce priveste intrarea mea pe blogul unui neoprotestant nu e cauzata nici de lipsa mea de respect fata de tanarul Ciprian,care,nota bene,are cunostinte biblice remarcabile pt.mediul in care activeaza spiritual,pe care-l respect si ca om si in ce priveste opiniile domniei sale.
  Am intrat pe acest blog din cauza titlului si postului introductiv,care era critic la adresa Martorilor lui Iehova.Insa Ciprian a lasat discutia libera,posteaza opiniile mele de exemplu,eu nefiind prin definitie o persoana dispusa la compromisuri.Nu agreez alimentele cu multe elemente amestecate,culori neclare ca gri sau mov,adevaruri spuse pe jumatate ” din politete ” sau „ca sa nu supere”.
  Sunt mot,nascut,crescut si format ca om in inima Apusenilor,unde viata e grea,tatal meu,unchii,verii etc.au fost sau sunt mineri,meserie care nu accepta compromisul.
  Adevarul biblic m-a schimbat mult,insa,din pacate,reminiscentele darzeniei specifice motilor se fac simtite…Dar,in tratarea temelor biblice nici nu putem face compromisuri.
  Pentru corectitudine si toleranta il felicit pe amfitrionul nostru,Ciprian Sarivan si ii multumesc!Se dovedeste a fi o persoana de buna credinta si in ziua de azi nu gasesti multi oameni ca Sarivan Ciprian…
  Sigur ca,privita din punctul de vedere al unui liber cugetator.discutia noastra poate parea conflictuala,dar,atata timp cat ne respectam reciproc,nu suntem in pericol…Ciprian dovedeste ca respecta a doua porunca pt.crestini,aceea cu iubirea de aproapele…..si noi,MI o respectam de asemenea.
  Multumesc Sarivan Ciprian si multumesc Elvis!Desi sunt mai batran decat voi,discutiile acestea,cu oameni ca voi, imi dezvolta orizontul spiritual si-mi cizeleaza cultura generala.

  Apreciază

 50. Alina zice:

  Buna….in primul rand eu n-am nimic cu nimeni,nu condamn pe nimeni eventual condamn rautatile care se fac in lume,cauzate de oameni.Hai sa fim realisti,nimeni nu zice sa acceptam pe Martorii lui Iehova dar ganditi-va un pic….oare Martorii lui Iehova condamna celelalte religii asa cum sunt condamnati ei de celelalte religii?ati vazut voi vreun martor care sa vorbeasca urat despre alta religie?si de ce va grabti sa-i judecati?Nu cumva judecata ii apartine numai lui Dumnezeu??a judecat pe cineva vre-un martor asa cum fac celelalte religii?de ce nu luati voi Biblia si sa incepeti sa cercetati si atunci sa vedeti care este adevarul?de ce tot timpul cei care fac rele sunt ortodoxi?ati vazut vreun martor cu inima nu cu vorba,sa faca ceva necuvenit?nu vedeti ca ei mereu sun la locul lor,sunt calmi si nu se repezesc sa vorbeasca de rau pe altii?daca tot va considerati religiosi atunci de ce nu respectati poruncile lui Dumnezeu,de ce nu-i faceti si ar trebui sa stiti ca nu-i frumos sa vorbiti urat,sa condamnati pe altii si sa-i judecati iar daca voi faceti aceste lucruri inseamna ca nu sunteti religiosi cu inima ci doar cu vorba si atunci cum puteti sa vorbiti ceva ce nu stiti?cel mai bine ar fi sa citi Biblia toti cei interesati iar cei care nu au eu va garantez sa luati legatura cu Martorii lui Iehova si ei cu siguranta va vor oferii o biblie fara sa platiti nimic in schimb pentru ca ei ofera atat materialele necesare cat si invatatura fara plata.Dupa cum stim preotii nu evita nici o ocazie in care sa faca bani ceea ce nu-i frumos pentru ca Isus ne-a oferit invatatura fara sa ceara nimic in schimb.Majoritatea ii condamna pe Marorii lui Iehova dar nici un om nu are un motiv clar.Ganditi-va bine la viata si fiti buni unii cu altii.reflectati la tot si incercati voi sa faceti cercetari si veti descoperii adevarul.In Biblie veti gasi absolut toate raspunsurile la intrbarile voastre.Biblia nu ne invata sa facem diferente intre oameni iar toti cei care vorbesc urat despre martori inseamna ca fac diferente ca ei nu pot invata sa se accepte unul pe celalalt.

  Apreciază

 51. aurelia zice:

  Imi pare foarte rau pt voi.Sper sa va gasiti adevarata cale.Dumnezeu sa va binecuvanteze!

  Apreciază

 52. Eladio zice:

  Sunt crestin ortodox dar …. ca mereu exista un „dar” … nu imi plac multe lucruri. Nu imi place ce vad in jurul meu. Nu imi plac bogatiile ce se gasesc in biserici, nu imi place faptul ca lumea se cearta din cauza religiilor si multe altele. Nu imi plac Martorii lui Iehova cum nu imi plac crestinii fixati. Viata trebuie traita si viata trebuie sa ti-o traiesti (bineinteles daca poti) tanand cont si de cele 10 porunci, care nu sunt asa greu de urmat. Cred ca foarte multi au o viata foarte normala, munca – casa si un pic de timp liber pt a relaxa creierii si muschii. ce nu inteleg eu e de ce trebuie sa iti petreci o intreaga zi sau cateva ore bune in a descoase Biblia. In ea crezi sau nu. Punct. In Dumnezeu crezi sau nu. Punct. Dar niciodata nu va fi pace pentru ca niciodata nu a fost si vorba aia „intreaba 10 oameni un lucu iti vor da 10 parerei diferite”. Eu tin sa cred ca Dumnezeu nu ne vrea ca marionete si ca intr-o buna zi lumea isi va vedea de treaba (lasand razboaiele si alte prostii). dar invidia apare mai mereu, unii insa uitand ca daca esti gelos pe vecinul cu casa mai mare tu cam ar trebui sa muncesti mai mult sau sa te sacrifici mai mult ca sa o dezvolti si pe a ta nu sa stai toata ziua sa vorbesti de vecin si sa te chinui sa il „ingropi”. dar poate na, vecinul face bani furand sau din alte escrocherii si tu cand muncesti din greu stii c anici in 50 de ani nu ajungi unde ajunge el in 2. in cazul asta bucura-te de spatiul tau mic alaturi de familie daca se poate si incearca sa te gandesti ca mai ai cativa ani de trait. numai bine la toti si oricate religii ar fi, intr-un final vom vedea adevarul si nu toti vom fi multumiti de ce vom vedea…asta cu siguranta.

  Apreciază

 53. gigi zice:

  Eladio,lumea se indreapta spre mai rau,nu spre mai bine….Oamenii sunt tot mai multi,nu au hrana,servicii,scoli…asistenta medicala…Fiecare dintre noi suntem ca o ambarcatiune care,pt.a naviga corect,are nevoie de busola si de harta.Biblia este busola si harta noastra…si nu trebuie sa citim cate 2-3 ore zilnic,ci cate un capitol-doua.Deci 5-10 minute,dara sa o facem in mod regulat.Asa citim intr-un an intreaga Biblie…Este usor,nu vrei sa incerci??

  Apreciază

 54. Eladio zice:

  da de unde ai dedus tu gigi ca eu nu citesc biblia?una e a o citi si a o intelege in modul tau si alta e a sta si a descoase fiecare cuvintel…intr-un final, crede-ma, o sa se ajunga la nspemii religii

  Apreciază

 55. gigi zice:

  La „nspemii” de religii s-a ajuns deja,Eladio.Dar nu din cauza Bibliei ori interpretarilor…ci din cauza de sefi si interese….
  Adica ordinea a fost inversa: ma pun sef,imi creez o grupare,apoi dau interpretari care sa ma mentina pe mine lider si sa ma diferentieze de altii ca mine….
  Iar pt. a nu sta si a nu descoase fiecare cuvintel,este bine ca dupa a doua sau a treia lecturare da capo al fine sa facem o cercetare tematica a Bibliei.Adica,de exemplu,sa studiem cele 12 legaminte pe care le-a incheiat Dumnezeu cu omenirea,sau pt.ce ne-a creat Dumnezeu pe noi,oamenii…
  care este scopul lui Dumnezeu cu privire la omenire,ori de ce permite Dumnezeu raul…
  Pavel de ex.,inainte de a ajunge apostol cunostea foarte bine tanachul (scripturile ebraice) ,insa le cunostea speculativ,critic,in stilul fariseilor…Dupa ce a devenit crestin,Pavel a recurs la un studiu sistematic…intelegand DIN ACELEASI SCRIPTURI ca Isus este Mesia ..si dovedind peste tot aceasta…citind din ACELEASI SCRIPTURI.
  Numai bine!!!

  Apreciază

 56. NYKY zice:

  vad ca va certati pe lucruri care nu le cunoasteti . ar trebui sa va rugati la dumnezeu sa va dea lumina . am vazut pareri pro si contra despre isus. ce n au inteles multi este ca nici un om nu si da viata pentru nimic . ca sa poti sa ti dai viata trebuie sa stii un adevar necombatabil .isus stia acest adevar .el a fost dus ca un miel la junghiere adica s a supus voii lui dumnezeu . a te supune nu inseamna a te razvrati . cel ce s a razvratit a fost izgonit din raiul lui dumnezeu.acesta a fost diavolul care dupa caderea lui a pus stapinire pe inima omului ,adica pe firea omului ,unde locuieste in prezent la fiecare om care i face voia . isus a spus ; ori faceti binele [adica veniti la mine pentru ca numai el poate sa scoata raul din inima omului prin puterea duhului lui dumnezeu] sau faceti raul adica voia firii care sta impotriva lui dumnezeu . nimeni nu poate lupta si invinge pe diavol decit cu puterea duhului lui dumnezeu. dumnezeu nu poate sa ajute omul atita timp cit nu recunoaste jertfa lui pe cruce pentru ca omul este pacatos si dusman al lui dumnezeu , deoarece a nesocotit pe dumnezeu in gradina edenului, diavolul avind drept legal asupra omului fara isus. din momentul acceptarii lui isus dumnezeu isi revendica dreptul asupra omului pentru c a platit pentru el . el care nu a avut pacat a luat pacatele tuturor oamenilor nu numai din acea vreme ci de la intemeierea lumii si pina la sfirsitul ei , si i le a dus diavolului in iad spunindu i ca sunt ale lui, pentru ca el ii face pe oameni sa pacatuiasca .neavind pacat iadul si locuinta mortilor nu l poate retine, si inviaza a treea zi dupa scripturi. le doresc celor care dau drumul la cuvinte prea usor sa se gindeasca bine sau de zece ori inainte de a batjocori ce nu cunosc. caci din cuvintele tale vei fi scos vinovat si din cuvintele tale vei fi scos nevinovat. inca un indiciu ; credeti ca dumnezeu ar ingadui ca cineva sa vorbeasca in numele lui fara sa l pedepseasca? aveti grija dar sa nu luptati impotriva lui dumnezeu. inca ceva ,pe nimeni nu o sa l mintuiasca religia , ci credinta adevarata in adevar adica in isus. va doresc pace in suflet la toti.

  Apreciază

 57. Eladio zice:

  si de ce aud mereu ca Martorii lui Iehova au religia corecta?

  Apreciază

 58. dianna zice:

  Ar trebui sa va dea de gandit nu sa va mire!

  Acest comentariu il scriu cu strangere de inima Ciprian.
  Ce ma mira pe mine la tine este ca mai degraba esti dispus sa raspunzi la un comentariu nefavorabil la adresa Martorilor lui Iehova decat sa corectezi o atitudine nepotrivita.
  Ai avut destule ocazii sa corectezi comentarii denigratoarea si vorbiri jignitoare dar ai ales mai degraba sa pui paie pe foc decat sa indrepti crestineste lucrurile.
  Noi crestinii trebuie sa urmarim pacea in relatiile cu altii. Evident ca nu se poate cu toti de aceea ti-am si spus ca m-am retras din discutie. Nu pot discuta cu persoane al caror limbaj mi-e imposibil sa-l reproduc cu atat mai putin sa le raspund pe masura. M-as cobora prea mult si l-as supara pe D-zeu.
  Am facut deja prostia de a face glume pe seama unora care „au sarit calul”. Si nu am facut bine!
  Sa nu creada vreunul ca nu am replica. Mi-e mult prea usor sa desfiintez un om limitat, ingramadit in prostia lui.
  Unora de pe blogul tau nici nu a trebuit sa le raspund pt ca si-au dat singuri in cap, nici nu a trebuit sa-mi aduc vreo contributie. Doar un copy-paste si propriile-i cuvinte l-au murdarit din crestet pana-n talpi.
  Unor astfel de oameni ai fi putut sa le spui: „ma mira ca iti spui crestin!” Dar nu ai facut-o. Ba mai rau, le-ai tinut isonul.
  Imi pare rau ca trebuie sa-ti spun asta dar nu am vazut la tine obiectivitatea pe care ma asteptam s-o vad la un crestin care vrea sa-l imite pe Isus.
  Eu am citit articolele tale cu obiectivitate, ti-am respectat opiniile chiar si atunci cand nu am fost de acord cu ele. Mi-au placut unele articole si nu m-am ferit sa-ti spun asta chiar daca am vazut ca esti pornit impotriva Martorilor lui Iehova.
  Pot vedea partea frumoasa la un om si sa fac abstractie de ceea ce nu-mi place. Asa face D-zeu, asa a facut si Isus.
  Numai asa poti urmari pacea, numai asa poti sa ajuti pe cineva sa cunoasca adevarul si sa se apropie de D-zeu, privind la calitatile lui si respectandu-l chiar si atunci cand nu esti de acord cu el. El singur isi va da seama, datorita purtarii tale, ca esti pe calea cea buna. Nu blamand, nu denigrand, si nu jignind!
  Din pacate esti prea pornit sa ne blamezi.

  Vreau sa inchei cu o dedicatie pt tine si cititorii tai.
  Incercati sa-i ridicati pe altii nu sa-i schiloditi prin cuvinte jignitoare si atitudini rautacioase. E mult prea usor sa fii mitocan, needucat, rautacios, meschin, plin de ura si prejudecati, dar e f greu in societatea in care traim sa fim intelegatori, empatici, respectuosi si binevoitori.
  Sa va dea D-zeu intelepciune.

  Apreciază

  • Ciprian Sarivan zice:

   Recent am citit o brosura publicata de Martorii lui Iehova referitor la Trinitate. Cartea era subiectiva cu expresii scoase din context. De exemplu fapul ca unul din cei mai mari teologi protestanti Karl Barth spune ca D Tatal, D Fiul si D Duhul nu sunt de aceiasi esenta in toata Scriptura. Plus la toate se aduc argumente prostesti contra Trinitatii. Trebuie sa aiba si Martorii bunul simt si sa nu prezinte lipsa lor de cunostinte drept desteptaciune. Fac master in teologie si nu-mi place ca cineva care nu cunoaste nimic sa de dea destept. Am mers la o intrunire a Martorilor pentru a scrie ceva analiza si niste tineri care nu cunosteau nimic se comportau dindu-se intelepti in Biblie ca eu ma simteam „cel mai lipsit de cunostinte dintre toti”.
   De asta am fost si eu subiectiv

   Apreciază

 59. dianna zice:

  Ciprian, nimeni nu-mi poate da dreptul mie sa spun despre cineva ca nu stie nimic si ca altii sunt lipsiti de cunostinte doar pt ca nu vad lucrurile ca mine.
  Nu intereseaza pe nimeni, cred, ca eu citesc Biblia, o studiez si sunt cursanta in cadrul unui program special de instruire teocratica. Nu-i un motiv sa ma ingamf.
  Bunul simt nu-mi da dreptul sa ma consider mai presus de altii pt ca in mod cert altii, indiferent cat de neinstruiti ar parea, am ce invata de la ei.
  Ciprian, n-o spun pt a te supara, pt ca in ciuda criticilor tale la adresa Martorilor, ai calitati pe care le admir.
  Nu am fost ipocrita cand ti-am spus ca-mi esti simpatic si chiar imi face placere si sa-ti citesc articolele, si sa vorbesc cu tine.
  Totusi ar fi util pt tine sa faci unele „retusuri” la personalitatea ta, placuta de altfel.
  Nu o lua ca pe un indemn din partea unei Martore ci ca pe un indemn din partea apostolului Pavel. Filipeni 2:1-8
  Nu mai fii subiectiv, strica! 🙂

  Apreciază

 60. gigi zice:

  NYKY:In primul rand,te salut.Apoi,haide sa vedem daca spusele tale sunt conforme Bibliei;;;
  In primul rand,Diavolul NU a fost trimis in „iad”.El era in cer in timpul lui Iov,iar despre alungarea lui si a hoardelor de ingeri rai care l-au urmat in razvratire se scrie in Apocalipsa ca fiind in viitor,cel putin cu anii 95-97 e.n.
  Termenul IAD este tradus din evreiescul SHEOL si grecescul HADES sau HAIDES,ambii termeni insemnand „mormant” sau „locuinta a mortilor”.De altfel,sute de traduceri biblice o fac utilizand Acesti termeni,nu acela de IAD.
  Cand a fost alungat din cer,Biblia spune: „Vai de voi pamant si mare,caci Diavolul s-a pogorat la voi,cuprins de o manie mare”…Unde, NYKY?? In iad???NU!!! La noi,aici…Si nu vezi ca e „vai de noi”??Suntem tot mai rai,egoisti,ipocriti,needeucati…
  Diavolul va fi „legat” pt.1000 de ani,adica va fi facut inactiv,dar aceasta in viitor…pt.perioada domniei de 1000 de ani a lui Isus .La sfarsit,Diavolul va fi dezlegat pt.putin timp,dupa care va fi aruncat „in iazul de foc si sulf,…care este moartea a II a „.
  Si de unde ai scos ideea cu dreptul legal al Diavolului asupra cuiva??CINE A DAT O ASTFEL DE LEGE,unde si cand??
  Pe noi nu ne mantuieste nici religia,DAR NICI CREDINTA….La Romani 10:10 scrie Pavel ca „prin credinta din inima se ajunge la NEPRIHANIRE si PRIN MARTURISIRE CU GURA LA MANTUIRE.Prin ce NYKY??Prin marturisire….

  Apreciază

 61. gigi zice:

  D-le Ciprian,daca aveti de obiectat la brosura noastra despre trinitate,va invit la o dezbatere ,AICI.Va asigur ca sunt o persoana pe care nu o puteti acuza de nestiinta.
  Dvs.puteti schita cateva obiectiuni,iar eu va raspund.Pt.ca nu e frumos sa scrieti despre lipsa de cunostinte a martorilor lui Iehova,asa,”la gramada”…Pe mine,pe Dianna,pe aproape toti ne jigniti….Eu nu am master in teologie,dar precis ca am de exemplu mai multi ani de pregatire teologica organizata (scoala) decat dvs….
  Nu afirm ca brosura cu trinitatea ar fi perfecta.Este fara indoiala un bici aspru pt.trinitarieni.Insa,nu e corect sa o combatem prin negare ori invective,ci prin analiza….Asa,ca niste crestini seriosi,rationali,corecti.Si trebuie sa o analizam nu la lumina afirmatiilor contradictorii ale lui Karl Barth,ci la lumina Bibliei…Unde trinitatea lipseste cu desavarsire…in context istoric
  ( Enoh,Noe,Avraam,Moise,David,Isaia,Daniel,etc.NU AU CREZUT IN TRINITATE),teologic (Biblia spune: …avem UN SINGUR DUMNEZEU-TATAL..) si ca practica in biserica
  ( dogma fiind statuata in biserica deabia la Conciliul Ecumenic de la Constantinopole,la anul 382 e.n.,pe cale de consecinta aceasta NEEXISTAND dinainte).
  Desi ati declinat in general invitatiile mele de a face analize teologice,semantice si doctrinare,cred ca este in interesul ADEVARULUI sa procedam asa,pt.a stabili corect,la lumina Bibliei care este adevarul….inclusiv cu privire la trinitate.Succes!!!

  Apreciază

  • Ciprian Sarivan zice:

   D-le Gigi nu pun la indoiala cunostintele d-voastre in domeniul doctrinar al Martorilor lui Iehova. Daca considerati ca ceea ce spuneti este corect atunci e bine. Daca consideri brosura ca fiind un bici, atunci cu tot respectul, dar consider ca este mai degraba o incercare de a scrie a unui incepator care a adunat citeva versete, excluzindu-le pe altelea.
   Incercati pt d-voastra sa analizati Gen 18:1-2 in corelatie.

   Apreciază

 62. gigi zice:

  Un masterand in teologie vine cu astfel de „argumente”??Adica Avraam L-A VAZUT PE DUMNEZEU in trei exemplare?? NIMENI NU L-A VAZUT PE DUMNEZEU!!! ne spune Biblia si ne spune Isus…Tocmai acest lucru este unul din argumentele faptului ca dumnezeirea lui Isus este diferita de a Tatalui…pe El l-au vazut multi…inclusiv Stefan a vazut „gloria lui Dumnezeu si pe Domul Isus la dreapta Sa”…Ce a vazut d-le Ciprian??L-a vazut pe Dumnezeu??NU!!! L-a vazut pe Isus in glorie cereasca??DA!!! Este deci Isus Dumnezeu Atotputernic,egal Tatalui??NU!! …pt. ca nu l-ar fi putut vedea…Acolo(in fata cortului lui Avraam) nu era Dumnezeu,ci erau 3 ingeri(soli,trimisi) ai lui Dumnezeu,iar la patriarhi si la evrei mai tarziu era o cutuma in a numi Dumnezeu pe oricine nu era o fiinta pamanteasca….Si nu i-a numit Dumnezeu,ci IHWH,sau Iehova cum puteti citi in Biblia Galaction sau in NWT.El insa stia ca …”este UN SINGUR IEHOVA”.!!
  Deci,sa fim seriosi,argumentul nu „tine”,pt.ca acolo NU era Dumnezeu,Avraam NU l-a vazut pe Dumnezeu,pe cale de consecinta din cele doua versete NU rezulta „trei intr-unul”…
  Iar daca brosura este -din punctul dvs.de vedere-o incercare puerila,adresata incepatorilor,cu tot respectul tinere Sarivan Ciprian,de ce nu vreti sa o analizam impreuna???Va raspund eu:pt.ca nu puteti,pt.ca brosura este un material bine structurat,bine si logic dar mai ales biblic argumentat,iar o discutie pe aceasta tema este mai mult decat disconfortabila pt.dvs.Personal am avut onoarea de a discuta pe tema trinitatii cu teologi de marca din Romania,chiar inainte de a fi martor al lui Iehova dar si dupa…..
  Puteti aduce NUMAI argumente „trase la tema” ca si cele doua versete din Genesa…Si,stiti ce ma mira cel mai mult??In timp ce eu comentez orice afirmatie a dvs.,orice verset biblic cu care argumentati,dvs.ignorati versete ca:”avem UN SINGUR DUMNEZEU,TATAL”….
  Va astept cu primele observatii sau,daca nu,cred ,ca unul mai batran decat dvs., ca este mai bine sa nu mai acuzati fara temei invataturile noastre ….
  Si sa va spun un secret despre mine: nu cunosc numai invataturile martorilor lui Iehova.Am studiat tone de carti religioase,de la „Istoria religiilor” a lui Mircea Eliade pana la carti neoprotestante,scrieri ale lui Iosif Ton,Aurel Popescu,Ellen White,etc….apoi Coranul,carti despre budisti,shintoisti,Cartea lui Mormon,carti despre ba’hai,etc…M-am botezat la 47 de ani,stimate domn,pana la acea varsta eu nu am fost membru al unei biserici,dar am citit multe despre religii,pt.ca m-a pasionat subiectul…

  Apreciază

  • Ciprian Sarivan zice:

   Gigi te-am rugat sa analizezi pentru tine. Nimeni nu L-a vazut pe Dumnezeu, dar totusi e clar din text ca Avraam a vazut pe Dumnezeu in trei persoane. Mai departe poti spune ce vrei, dar ti-am prezentat un text pe care nu l-ai analizat, ci ai expus convingerile tale.

   Apreciază

  • aurel1967 zice:

   mai prietene GIGI, ca frate nuti pot spune caci tu nu crezi in un ISUS CEL EGAL CU DUMNEZEU; ISUS CEL DE O FIINTA CU TATAL;ISUS CEL PRIN CARE TOATE AU FOST FACUTE SI NIMIC NA FOST FACUT FARA EL; ISUS DUMNEZEUL CEL TARE; ISUS UNA SI ACELAS FIINTA CU JEHOWA.;ISUS CHIPUL LUI DUMNEZEU(pt ca Dumnezeu este Duh, deci nici macar nar avea un chip FARA DE PARTEA* DIN ACELAS DUMNEZEU CARE se numeste ISUS

   ISUS sau- JEHOSHUA- Jehowa salvator

   citeste atent sau neatent ceti voi scrie mai jos…si vei sti ca CEEA CE AFIRM MAI SUS ESTE ADEVAR.

   hai ia-te tu cu cineva special nascut si crescut pt tine,
   cu cineva a carui menire pe lumea asta este sa descopere MINCIUNILE TURNULUI DE VEGHERE ,
   cu cineva care va dobora turnul tau DEMONSTRANDUI RATACIRILE SI PUTREZICIUNILE NELEGIUIRILOR INVATATURILOR LUI.

   PT INCEPUT; SPERAND CA TU CREZI CU SINCERITATE ineptiile ce le afirmi mai sus.
   o sa te ivit la un studiu:

   IOAN cap 1. verset 18 part. a./(citeste deci deocamdata doar prima jumatate al acestui verset…caci o sa ajungi imediat si la a doua lui jumatate)
   DECI: Evanghelia dupa ioan cap 1

   18.a Nimeni n-a văzut vreodată pe Dumnezeu;

   CE AFIRMA AICI APOSTOLUL IOAN?
   raspuns simplu si clar:
   – NIMENI SI NIMENI DAR NICIODATA SI NICI CAND NU A VAZUT PE DUMNEZEU-

   hmm , ce interesanta afirmatie face ioan aici.

   oare ioan nu cunostea scrierile vechi testamentare?sau daca na apucat saracul sa le citeasca din cauza ca citea* rataciri de gen reviste trezitiva* atunci cum il lasa Duhul ce il –inspira– pe ioan sa faca O ASEMENEA AFIRMATIE CE- PARE- IN TOTALA CONTRADICTIE CU URMATOAREA:

   Exodul
   Capitolul 24

   Vederea lui Dumnezeu
   9 Moise s-a suit împreună cu Aaron, Nadab şi Abihu, şi cu şaptezeci de bătrâni ai lui Israel.
   10 EI AU VAZUT pe Dumnezeul lui Israel((adica pe Jehova nu??)); sub picioarele Lui((aha deci daca avea picioare ERA UN CHIP FIZIC nu?? ))..era un fel de lucrare de safir străveziu, întocmai ca cerul în curăţia lui.
   11 El nu Şi-a întins mâna împotriva aleşilor copiilor lui Israel.–EI AU VAZUT PE DUMNEZEU– ((apostolul ioan nu cunostea aceste cuvinte?)), şi totuşi au mâncat şi au băut.((adica nu au murit desii AU VAZUT PE DUMNEZEU …..„nimeni nu poate sa IL VADA pe Dumnezeu si sa mai traiasca„…..si totusi in textul din EXOD 24 AVEM relatat un text in care 74 de PERSOANE INTREGI LA MINTE SI TRUP > IL VAD CU OCHI LOR PE DUMNEZEU…si totusi manca apoi si traiesc mai departe.

   ok. DECI REZOLVAMI ACEASTA DILEMA INTELEPTULE* –GIGI–
   ia-te tu de mine,si nu de femei si copii neincercati in lupta pe care le invarti cum vrei tu sii convingi cu primul verset biblic(ca pe al doilea nuti mai trebe ca ai revista aia frumos colorata si plina de venin nimicitor si minciuni).

   L-AU VAZUT PE DUMNEZEU–– SAU NU L-AU VAZUT????????????

   care din texte il vei taia afara cu foarfeca din Scriptura Sfanta?????????
   sti ca daca nu citesti anumite versete biblice ci le lasi in urma ta,e totuna cu a le taia afara din scriptura??

   EXOD 24,9-11 ????? sau IOAN 1.18.a ????????????
   CARE SPUNE ADEVARUL?? si pe care il vei RUPE D LA LOCUL LUI???

   in traducerea voastra blestemata NWT. scrie cam la fel si cu acelas inteles DECI APUCATI-VA SI MAI TAIATI-O ODATA CA ASTA V-A SCAPAT de la blestemul de a sucii si taia si a ciuntii -CUVANTUL SFANT A LUI DUMNEZEU….scrieti deci inca o biblie si aveti grija sa scapati cumva de textele astea ce va descopera nestiinta si ratacirea

   LA VAZUT DECI -CINEVA -VREODATA- pe Dumnezeu? sau NU LA VAZUT NIMENI NICIODATA??????.

   tie unul nu ti-as da raspunsul,caci atata te-ai afundat in adancimile satanei incat nici de gand nu mai ai sa iesi deacolo.(Apocalipsa 2:24…da…adancimile satanei).

   DAR O SA ARAT RASPUNSUL PT CEI CE VOR MAI TRECE PEAICI si citinduti ineptiile sa stie ca esti un proroc mincinos……LASATE DECI DE MINCIUNI DACA MAI POTI TOTUSI…si Dumnezeul Slavei in Isus Hristos te va primii in Harul si Bunatatea Lui.

   …….ma indoiesc insa ca mai poti….

   RASPUNSUL SE AFLA SIMPLU DE TOT IN– PARTEA b A VERESETULUI DIN IOAN 1 ce lam lasat deoparte temporar , mai sus.

   deci: IOAN 1.18b *…singurul Lui Fiu, care este în sânul Tatălui, Acela L-a făcut cunoscut.”

   AHA ACUM INTELEG.

   ioan cunostea foarte bine vechiul testament iar Duhul ce il inspira cand scria cap 1.
   ia spus sa facaa o aparenta contradictie in inima celor ce vor citii.

   ANUME IOAN SPUNE ASTA UNOR CUNOSCATORI AI SCRIPTURII CELEI VECHI…..iar acesti cunoscatori au facut ochii cat cepele CAND IOAN AFIRMA . : *nimeni vreodata nu a vazut pe Dumnezeu*
   in mintea ascultatorilor sau cititorilor se ridica astfel o mare intrebare: CE NE VESTESTI IOANE??? ca doara parintii nostri 74 de batrani AU VAZUT PE DUMNEZEU!! sta scris acest lucru!! cum deci ne spui tu ca NU LA VAZUT NIMENI NICIODATA PE DUMNEZEU??

   IOAN INSA NUI LASA MULT IN DILEMA…ci el le explica cu Dragoste si intelepciune imediat in partea b aceluias verset bomba:

   MAI OAMENI BUNI…..tocmai asta va spun eu>> NIMENI NU LA VAZUT PE DUMNEZEU TATAL VREODATA…IAR DACA LAU VAZUT PARINTII NOSTRII PE DUMNEZEU…..acela a fost Cel pe care eu vil vestesc eu ADICA ISUS. : singurul Sau Fiu…EL LA FACUT CUNOSCUT PE DUMNEZEU TATAL CEL CARE NU ARE UN CHIP DECAT IN SI PRIN FIUL SAU.

   woww!…….asa da ma ioane…..acuma intelegem.

   1. DUMNEZEU TATAL NU ARE UN CHIP…El este Duh se inchinam Lui In Duh sin adevar

   2. ISUS ESTE CHIPUL DUMNEZEULUI CELUI NEVAZUT(
   Coloseni 1:15
   El este chipul Dumnezeului celui nevăzut…..*
   3 ISUS SI TATAL SANT UNA SI ACELAS FIINTA(Ioan 10:30
   Eu şi Tatăl una suntem.”

   5. CINE A VAZUT PE TATAL –– A VAZUT DE FAPT PE ISUS (si nu pe Tatal)

   Ioan 14:9
   Isus i-a zis: „De atâta vreme sunt cu voi şi nu M-ai cunoscut, Filipe? Cine M-a văzut pe Mine a văzut pe Tatăl. Cum zici tu, dar: „Arată-ne pe Tatăl”?

   6.REZULTA DECI CA PESTE TOT DAR– ABSOLUT PESTE TOT– IN VECHIUL TESTAMENT UNDE AVEM O DESCRIERE A LUI DUMNEZEU IN CHIP FIZIC…..

   ESTE ACOLO DE FAPT -NU- DUMNEZEU TATAL
   CI ESTE ACOLO -Tatal Jehowa-PRIN– CHIPUL SAU FIZIC NUMIT ISUS(JEHOSHUA)

   (200 de versete iti mai dau si 500 daca vrei iti mai dau…si toate SI TOATE SPUN ACELAS LUCRU…….

   ISUS=JEHOWA Cel care salveaza.
   ISUS= JEHOWA IN TRUP FIZIC
   ISUS= Cuvantul Lui JEHOWA FACUT TRUP

   amin SLAVA TIE DUMNEZEULE MINUNAT SI PUTERNIC

   Apreciază

 63. Eladio zice:

  eu discut de mult timp cu o martora si incerc sa ii deschid ochii. legat de trinitate, dupa ce i-am spus parerea mea si i-am argumuntat cu Biblia, ea mi-a raspuns:

  Învaţă Biblia că „Spiritul sfânt“ este o persoană?

  Unele versete care vorbesc despre spiritul sfânt („Duhul sfânt“, BC) ar putea părea că se referă la o persoană. De exemplu, spiritul sfânt este definit drept un ajutor (greceşte parákletos; ‘Mângâietorul’, BC, SS 1874) care „va învăţa“, „va depune mărturie“ şi „va spune ce aude“ (Ioan 14:16 [vezi BC, nota de subsol], 17, 26; 15:26; 16:13). Dar alte versete arată că unii oameni ‘s-au umplut’ de spirit sfânt şi că alţii au fost ‘botezaţi’ cu el sau ‘unşi’ cu acest spirit (Luca 1:41; Mat. 3:11; Fap. 10:38). Aceste ultime referiri la spiritul sfânt categoric nu pot indica o persoană.

  Pentru a înţelege ce învaţă în ansamblu Biblia, trebuie să ţinem cont de toate aceste versete. Care este concluzia raţională? Aceea că primele versete citate folosesc o figură de stil, personificând spiritul sfânt al lui Dumnezeu, forţa sa activă, la fel cum Biblia personifică înţelepciunea, păcatul, moartea, apa şi sângele. (Daca te intereseaza unde citim aceste personificari, scrie-mi).

  Sfintele Scripturi ne dezvăluie numele Tatălui, Iehova. Ele ne arată că Fiul are numele Isus Cristos. Dar nicăieri în Scripturi nu se dă un nume spiritului sfânt.

  În Faptele 7:55, 56 se relatează că, într-o viziune, Ştefan l-a văzut în cer pe „Isus stând la dreapta lui Dumnezeu“. Dar el nu spune că ar fi văzut şi spiritul sfânt.

  Aceeasi idee este sustinuta daca citim Revelatia sau Apocalipsa 7:10

  Apocalipsa 7:10 şi strigau cu glas tare, şi ziceau: „Mântuirea este a Dumnezeului nostru, care stă pe scaunul de domnie, şi a Mielului!”

  Este amintit Dumnezeu, separat Isus – in calitatea sa de Miel, spiritul sfant nu este amintit, ceea ce e si normal, din moment ce spiritul este forta activa a lui Dumnezeu.

  O enciclopedie catolică afirmă următoarele: „Majoritatea textelor din N[oul] T[estament] vorbesc despre spiritul lui Dumnezeu ca despre ceva, nu ca despre cineva. Lucrul acesta se observă îndeosebi în paralelismul dintre spiritul şi puterea lui Dumnezeu“. În aceeaşi lucrare se arată că „apologeţii [scriitori creştini greci din secolul al II-lea] vorbeau cu foarte mare reţinere despre Spirit; cu puţină intuiţie, se poate spune că vorbeau foarte impersonal“. — New Catholic Encyclopedia, 1967, vol. XIII, p. 575, şi vol. XIV, p. 296.

  Este de acord Biblia cu cei ce susţin că Tatăl şi Fiul nu sunt persoane separate şi distincte?

  Mat. 26:39, BC: „Mergând puţin mai înainte, [Isus Cristos] a căzut cu faţa la pământ şi S-a rugat, zicând: «Tatăl Meu, dacă este cu putinţă, să treacă de la Mine paharul acesta! Totuşi, nu cum voiesc Eu, ci cum voieşti Tu»“. (Dacă Tatăl şi Fiul nu ar fi fost persoane distincte, această rugăciune nu ar fi avut sens. Isus şi-ar fi adresat rugăciunea lui însuşi, iar voinţa sa ar fi fost neapărat voinţa Tatălui.)

  Eladio, si de aici reiese atat de clar ca cei doi nu pot fi aceeasi persoana!

  Ioan 8:17, 18, BC: „[Isus le-a răspuns fariseilor:] În Legea voastră este … scris că mărturia a doi oameni este adevărată; despre Mine Însumi mărturisesc Eu, şi despre Mine mărturiseşte şi Tatăl, care M-a trimis“.

  Din nou un verset care care nu poate fi interpretat altfel…. daca marturia lui Isus si marturia Tatalui sunt doua marturii, e clar ca ei doi sunt doua persoane.

  Arată Biblia că toţi cei despre care se spune că fac parte din Trinitate sunt eterni, fără început?

  Col. 1:15, 16, BC: „[Isus Cristos] este chipul Dumnezeului Celui nevăzut, Cel Întâi născut peste toată creaţia; pentru că prin El au fost create toate lucrurile, cele care sunt în ceruri şi pe pământ“. În ce sens este Isus Cristos „Cel Întâi născut peste toată creaţia“?

  1) Trinitarienii spun că „întâi născut“ înseamnă aici: principal, proeminent, cel mai distins. În acest fel, ei arată că Cristos nu face parte din creaţie, ci este deasupra tuturor creaturilor. Dacă aşa ar sta lucrurile şi dacă doctrina Trinităţii ar fi adevărată, atunci de ce nu se spune şi despre Tatăl, şi despre spiritul sfânt că sunt întâi născuţi peste toată creaţia? Biblia aplică însă această expresie numai la Fiul. Expresia „întâi născut“ arată, conform sensului ei obişnuit, că Isus este cel mai în vârstă dintre fiii care alcătuiesc familia lui Dumnezeu.

  2) Expresia „întâi născut“ apare de peste 30 de ori în Biblie, înainte de Coloseni 1:15, şi, ori de câte ori se referă la creaturi vii, are acelaşi sens: întâiul născut face parte dintr-un grup. „Întâiul născut al lui Israel“ este unul dintre fiii lui Israel; „întâiul născut al faraonului“ este unul dintre membrii familiei faraonului; „întâii născuţi“ ai animalelor sunt şi ei tot animale. De ce vor atunci unii să atribuie alt sens acestei expresii în Coloseni 1:15? Fiindcă Biblia face aşa sau mai degrabă fiindcă ei ţin cu tărie la convingerile lor şi caută dovezi pentru a le susţine?

  3) Coloseni 1:16 (BC) îl exclude oare pe Isus din categoria creaturilor atunci când spune că „prin El au fost create toate lucrurile … Toate lucrurile au fost create prin El şi pentru El“? Cuvântul grecesc tradus aici prin „toate lucrurile“ este pánta, o formă flexionară a lui pas. În Luca 13:2, BC redă acest termen prin „toţi ceilalţi“, iar BO prin „toţi“ (vezi şi Luca 21:29 şi Filipeni 2:21, atât în versiunea BC, cât şi în BO). În armonie cu tot ce spune Biblia despre Fiul, NW acordă termenului pánta acelaşi sens şi în Coloseni 1:16, 17, redând acest text astfel: „Prin el au fost create toate celelalte lucruri … Toate celelalte lucruri au fost create prin el şi pentru el“. Astfel, reiese că şi el este o fiinţă creată, o parte din creaţia lui Dumnezeu.

  Apoc. [Rev.] 1:1; 3:14, BC: „Descoperirea lui Isus Hristos, pe care I-a dat-o Dumnezeu … «Îngerului bisericii din Laodicea scrie-i: „Iată ce zice Cel care este Amin, Martorul credincios şi adevărat, începutul (greceşte arkhé) creaţiei lui Dumnezeu“»“. Este corectă această redare? După concepţia unora, versetul ar vrea să spună că Fiul a fost ‘cel care a început creaţia lui Dumnezeu’, ‘sursa supremă’ a acesteia. Dar, potrivit unei lucrări (Greek-English Lexicon, de Liddell şi Scott), sensul principal al cuvântului arkhé este „început“ (Oxford, 1968, p. 252). Concluzia logică este că persoana care vorbeşte în Apocalipsa 3:14 este o creatură, prima dintre creaturile lui Dumnezeu, şi că a avut un început.

  Compara acest text cu Proverbele 8:22, pe care ai amintit si tu, si care se referă la Fiul, el fiind în acest verset înţelepciunea personificată.

  Proverbele 8:22 Domnul m-a făcut cea dintâi dintre lucrările Lui, înaintea celor mai vechi lucrări ale Lui.

  Insa, Dumnezeu a fost intotdeauna intelept, deci intelepciunea a existat intotdeauna, fiind una dintre calitatile lui Dumnezeu. Astfel, cel e a fost „facut” inaintea celor mai vechi lucrari este Isus. Isus a participat la crearea tuturor celorlalte lucruri, a fost nascut (daca iti place mai mult cuvantul) inainte de orice altceva sau oricine… Si tot lui i-a zis Dumnezeu: „Să facem om după chipul Nostru, după asemănarea Noastră;” – El a vorbit cu Fiul lui, care dupa propria marturie din Proverbele 8, a fost de fata, ba mai mult, a participat la procesul de creatie.

  Arată Biblia că, dintre cei despre care se spune că fac parte din Trinitate, niciunul nu este mai mare sau mai mic decât celălalt, ci toţi sunt egali şi atotputernici?

  Mar. 13:32, BC: „Cât despre ziua aceea sau ceasul acela, nu ştie nimeni: nici îngerii care sunt în cer, nici Fiul, ci numai Tatăl“. (Desigur, nu aşa ar sta lucrurile dacă Tatăl, Fiul şi Spiritul sfânt ar fi egali, formând o singură Divinitate. Iar dacă Fiul nu ştia acest lucru din cauza limitelor naturii sale umane, aşa cum susţin unii, întrebarea este de ce nu ştia Spiritul Sfânt?)

  Ce parere ai?

  Mat. 20:20–23, BC: „Mama fiilor lui Zebedei s-a apropiat de Isus … «Porunceşte», a zis ea, «ca, în împărăţia Ta, aceşti doi fii ai mei să stea unul la dreapta Ta şi altul la stânga Ta.» Şi răspunzând, Isus a zis: … «veţi bea paharul Meu, dar a sta la dreapta Mea şi la stânga Mea nu este un lucru pe care Eu să-l dau, ci este păstrat pentru aceia pentru care a fost pregătit de Tatăl Meu»“. (Cât de ciudată ar fi această afirmaţie dacă, aşa cum se spune, Isus ar fi Dumnezeu! Oare şi aici a răspuns Isus numai potrivit „naturii sale umane“? Dacă Isus a fost într-adevăr, după cum spun trinitarienii, „Dumnezeu-om“ — adică atât Dumnezeu, cât şi om, nu doar unul sau altul —, ar mai fi logică o asemenea explicaţie? Oare cuvintele din Matei 20:23 nu demonstrează mai degrabă că Fiul nu este egal cu Tatăl şi că Tatăl a rezervat pentru sine anumite drepturi?)

  E clar ca cei doi sunt fiinte distincte, si Tatal are drepturi mai mari decat Fiul.

  Mat. 12:31, 32, NTP: „Orice păcat şi blestem [blasfemie, NW] li se va ierta oamenilor, dar blestemul împotriva Spiritului nu va fi iertat. Dacă va spune cineva un cuvânt împotriva Fiului omului, i se va ierta; dar dacă vorbeşte cineva împotriva Spiritului Sfânt, nu i se va ierta, nici pe această lume, nici în cea viitoare“. (Dacă Spiritul sfânt ar fi o persoană şi ar fi Dumnezeu, atunci acest pasaj ar contrazice categoric doctrina Trinităţii, deoarece din el reiese că Spiritul sfânt este într-un fel mai mare decât Fiul. Cuvintele lui Isus dovedesc mai degrabă că Tatăl, căruia îi aparţine „spiritul“, este mai mare decât Isus, Fiul omului.)

  Ioan 14:28, BC: „[Isus a zis:] Dacă M-aţi iubi, v-aţi fi bucurat că Mă duc la Tatăl, fiindcă Tatăl este mai mare decât Mine“.

  1 Cor. 11:3, BC: „Dar vreau să ştiţi că Hristos este Capul oricărui bărbat, că bărbatul este capul femeii şi că Dumnezeu este Capul lui Hristos“. (Este limpede deci că Cristos nu este Dumnezeu şi că Dumnezeu îi este superior lui Cristos. Să ne amintim că aceste cuvinte au fost scrise în jurul anului 55 e.n., la circa 22 de ani după ce Isus se întorsese în cer. Aşadar, adevărul enunţat aici se referă la relaţiile existente între Dumnezeu şi Cristos în cer.)

  1 Cor. 15:27, 28, BC: „El [Dumnezeu] «a supus totul sub picioarele Lui [Isus]». Dar când zice că totul I-a fost supus, se înţelege că afară de Cel care I-a supus totul. Şi când toate Îi vor fi supuse, atunci chiar şi Fiul Se va supune Celui care I-a supus toate, pentru ca Dumnezeu să fie totul în toţi“.

  Atât termenul ebraic Shaddái, cât şi cel grecesc Pantokrátor sunt traduşi prin „Atotputernic“. În limbile originale, ambii termeni sunt folosiţi în mod repetat cu referire la Iehova, Tatăl (Ex. 6:3; Rev. 19:6). Niciunul dintre cei doi termeni nu se referă vreodată la Fiul sau la spiritul sfânt.

  Arată Biblia că fiecare dintre cei despre care se spune că fac parte din Trinitate este Dumnezeu?

  Isus a zis în rugăciunea sa: „Tată, … viaţa veşnică este aceasta: să Te cunoască pe Tine, singurul Dumnezeu adevărat, şi pe Isus Hristos, pe care L-ai trimis Tu“ (Ioan 17:1–3, BC; sublinierea noastră). (Majoritatea traducerilor folosesc aici expresia „singurul Dumnezeu adevărat“ cu referire la Tatăl. Cum poate numai unul să fie „singurul Dumnezeu adevărat“ dacă există încă două persoane care sunt Dumnezeu în aceeaşi măsură? Ceilalţi care sunt numiţi „dumnezei“ trebuie să fie sau dumnezei falşi, sau o simplă reflectare a Dumnezeului adevărat.)

  1 Cor. 8:5, 6, BC: „Chiar dacă sunt aşa numiţi «dumnezei», fie în cer, fie pe pământ, ca şi cum ar fi mulţi «dumnezei» şi mulţi «domni», totuşi pentru noi este un singur Dumnezeu: Tatăl, de la care vin toate şi pentru care trăim şi noi, şi un singur Domn: Isus Hristos, prin care sunt toate şi prin El şi noi“. (Aici, Tatăl este prezentat drept ‘singurul Dumnezeu’ al creştinilor, care este diferit de Isus Cristos.)

  1 Pet. 1:3, BC: „Binecuvântat să fie Dumnezeul şi Tatăl Domnului nostru Isus Hristos“. (În repetate rânduri, chiar şi după înălţarea lui Isus la cer, Scripturile se referă la Tatăl ca la „Dumnezeul“ lui Isus Cristos. În Ioan 20:17, Isus însuşi, după ce a fost înviat, îl numeşte pe Tatăl „Dumnezeul meu“. Mai târziu, când se afla în cer, el a folosit din nou această expresie, aşa cum reiese din Revelaţia 3:12. Dar în Biblie nu găsim niciodată vreun pasaj în care Tatăl să-l numească pe Fiul „Dumnezeul meu“, nici în care Tatăl sau Fiul să numească spiritul sfânt „Dumnezeul meu“.)

  Ioan 20:17 „Nu mă ţine”, i-a zis Isus; „căci încă nu M-am suit la Tatăl Meu. Ci, du-te la fraţii Mei, şi spune-le că Mă sui la Tatăl Meu şi Tatăl vostru, la Dumnezeul Meu şi Dumnezeul vostru.”

  Apocalipsa 3:12 Pe cel ce va birui, îl voi face un stâlp în Templul Dumnezeului Meu, şi nu va mai ieşi afară din el. Voi scrie pe el Numele Dumnezeului Meu şi numele cetăţii Dumnezeului Meu, noul Ierusalim, care are să se pogoare din cer de la Dumnezeul Meu, şi Numele Meu cel nou.

  Isus il accepta pe Dumnezeu, pe Tatal ca si Dumnezeul lui, la fel cum este si Dumnezeul nostru, al oamenilor. Deci, intre ei exista DIN ACEST PUNCT DE VEDERE acelasi raport care exista si intre Dumnezeu si noi. Ei nu sunt aceeasi fiinta, la fel cum nici noi suntem aceeasi fiinta cu Dumnezeu.

  VOI CE PARERE AVETI? Si vreau mai ales parerea lui Ciprian (Sarivan)

  Apreciază

 64. gigi zice:

  Eladio,eu cred ca este o analiza (aproape) exhaustiva…Eu,un martor cu experienta,cu responsabilitati,am avut surpriza placuta a unor cercetari pe care nu le-am facut,deci am invatat din acest comentariu…
  Nu inteleg de ce dvs.cereti parerea NOASTRA asupra subiectului si nu ceea ce reiese din Biblie despre acesta.
  Daca sunteti liber cugetator ori agnostic,atunci va inteleg…dar cred ca este imposibil pt.cineva sa incerce sa contrazica pe baza Bibliei aceasta analiza fara a cadea in desuetudine…Oricum,astept cu interes parerile cititorilor si ma mai intereseaza un lucru:sa o cunosc pe sora care v-a scris un asemenea comentariu.Se poate??

  Apreciază

 65. Eladio zice:

  eu dupa ore si ore de discutii cu ea nu am ajuns la un „numitor comun” pe baza religiei. am cerut pareri, parerile pot fi luate chiar din Biblie, nu neaparat personale. a recunoscut insa (ea) ca martorii au gresit sa faca profetii, deoarece sunt nu sunt in armonie cu Biblia. Ma rog, e si normal ca fiecare sa isi apere religia si sa si-o considere „perfecta”. adresa mea de mail e wutanghiddenmember@yahoo.com si mi-o fac publica, nu e o problema, deci astept un e-mail pentru alte detalii sau nelamuriri, deci Domnul Gigi imi poate trimite un e-mail pt a il pune in contact cu „sora”

  Apreciază

 66. gigi zice:

  Cu „profetiile” a gresit…Noi NU PROFETIM..Au fost unele intelegeri gresite cu privire la sfarsitul lumii,insa prin interpretarea eronata a scrierilor editate de WT.
  Multumesc pt.adresa ,Eladio…iar la un punct comun nu cu ea sau cu mine trebuie sa ajungeti…ci cu Biblia.

  Apreciază

 67. eusebiu zice:

  Toti filozofati in legatura cu cine va ajunge in cer dar nu stiu la ce foloseste asta. Cred ca D-zeu ii dragoste si am fost creati ca sa gustam bunatatea Lui si nu altceva. Cand o se ne preocupe mai mult bunatatea de cat filozofiile si doctrinele care cu nimic nu ne apropie de cer, atunci poate chiar o sa aflam despre ceea ce cu adevarat ii necesar sa stim. Ca sa faci un bine nu necesita intelepciune.

  Apreciază

 68. gigi zice:

  Ce este bunatatea,Eusebiu?? Care este etalonul dupa care trebuie sa o masuram??In ce priveste doctrinele…Biblia ne avertizeaza ca graul creste impreuna cu neghina care,inainte de seceris trebuie smulsa si arsa.Cam asa e si cu doctrinele.
  Cele gresite trebuie inlaturate,altfel poti foarte usor sa confunzi binele cu raul,adevarul cu minciuna….

  Apreciază

 69. Gigi ai dreptate ei nu au la cunostinta adevarul……si sa mai stiti inca una noi nu comentam sau ii invatam pe oameni pe baza intelepciunii noastre ci cu ajutorul bibliei aducem argumente convingaoare drepte si bine bazate si fundamentale pentru ca oamenii sa inteleaga la urma urmei care este tinta adevarului si pe ce anume isipun ca baza……………………….cititi va rog 1Timote 3:16,17 si veti vedea mai bine ce este dezbatut acolo………..D-ule Ciprian Salivan nar strica ca si d-voastra sa cititi acestersete si vei vdea pe ce se bazeaza Martorii lui Iehova…!!!

  Apreciază

 70. elena zice:

  de ce se numesc acesti „crestini” martorii lui iehova?martor inseamna ca ai fost ai vazut ai participat……nici macar matrorii lui iisus nu era bine sa se numeasca…singurii martorii au fost apostolii….daca gresesc corectatima…stiati ca un martor a lui iehova mia zis ca in ziua in care sa nascut iisus steau care a luminat locul era luceafarul adica lucifer ca sa vada irod si sal omoare pe iisus?e normal?in primul rand lumina inseamna dumnezeu…cum sa lumineze din cer lucifer?corectatima daca gresesc……de ce il numiti pe dumnezeu iehova?un copil ii spune tatalui sau pe nume sau il striga toata viata TATA?as dori un raspuns

  Apreciază

  • JOHN zice:

   isaia 43:10 este baza numelui lor
   si martor nu e numai ce vezi e si ce auzi .. si da ceea ce vad in biblie zic mai departe .. martor inseamna sa vorbesti la proces sa spui adevarul … deasta se numesc asa … spun adevarul cu privire la ce citesc in biblie

   Apreciază

 71. un pacatos zice:

  stiu ca martorii lui iehova nu sunt de acord cu armata….cu razboaiele…cred ce este bine pt ca nu cred ca lui dumnezeu iar placea sa vada cum ne omoram intre noi si sa ne judecam singuri…de ce unii preoti din anumite religii inca sfintesc cu aghiasma sau mai stiu eu cum pe cei care pleaca in razboi si le zice:domnu sa fie cu voi..etc…mai cred ca au dreptate cand zic ca aceste guverne pamantesti..partide politice etc sunt vinovate intrunfel de a ne distrage atentia de la adevaratul sens al vietii….de ce la anumite religii te boteaza cand esti nounascut(unde scrie in biblie ca trebuie asa)si nu cand esti matur adik sa ai descernamant cand iti alegi in ce religie te botezi?pt ca atunci cand esti matur intelegi biblia poti sa iti faci tu o parere proprie…nu trebuie sa judecam daca un om se boteaza la varsta de 30 ani de ex..iisus nu tot atunci a fost botezat?au si martorii lui iehova in mare parte dreptate…dar cel mai bine e ca fiecare sa ia biblia sa o citeasca de 1000 de ori daca e necesar si apoi sa decidem ce e corect si ce nu…zic asta pt ca multi isi dau cu parerea fara ca macarsa aiba o biblie in casa….

  Apreciază

  • Aurel zice:

   hmm… turnul spune ca armata nu trebuieste. dar Isus pare sa fi fost de alta parere.
   Atunci cand este intrebat de soldatii romani; *DAR NOI CE SA FACEM?`*
   Era momentul potrivit ca Isus sa arete ca Dumnezeu nu este de acord cu armata.
   iata insa raspunsul Lui Isus Domnul: *SA NU SCOATETI NIMIC PRIN CONSTRANGERE, multumitiva cu solda*

   KLAR CA BUNA ZIUA. >asa dupa cum Dumnezeu Tatal stia ca lumea dupa cadere in pacat nu poate exista fara sa aiba si oameni saraci(robi slugi etc)asa ca Dumnezeu face legi speciale pt robi,….TOT ASA ISUS DOMNUL STIA CA PLANETA IN FELUL ACESTA DESPARTITA DE DUMNEZEU…nu putea supravietuii fara ARMATA.
   pur si simplu este un rau necesar in stabilirea unui echilibru PANA CAND VA VENII VREMEA CA ISUS SA ASEZE DIN NOU TOATE LUCRURILE.
   asa ca precum intrun lant trofic fiecare musculita si furnica are importanta ei pt echilibrul si existenta intregului sistem….tot asa armata are rolul ce nu poate lipsii intrun sistem al pacatului cum e cel in care traim.
   asa ca…martorii viseaza dar se si folosesc de respingerea satisfacerii serviciului militar…CA SA ARETE (demonstreze) CA EI SANT DEOSEBITI DECI ADEVARATI.

   NU TOT CE ZBOARA SE SI MANANCA

   Apreciază

 72. elena zice:

  cum stim care e adevarata religie?

  Apreciază

 73. marcu zice:

  ELENA:
  1.In primul rand,noi nu suntem martori oculari.Martor nu este doar cel care vede .Poate fi martor si cel care CUNOASTE un lucru.Ei bine,noi suntem MARTORI fiindca MARTURISIM,DEPUNEM MARTURIE despre Iehova DUMNEZEU si despre ISUS,Regele.
  Pe Abel,Enoh,Avraam…etc…Pavel ii numeste MARTORI.Evreilor,Iehova le spune prin Isaia: VOI SUNTETI MARTORII MEI.Ce au vazut toti acestia ??Nu despre a vedea este vorba,pt.ca pe Dumnezeu nu l-a vazut nimeni,ci despre A MARTURISI.
  2.Despre lumina…Diavolul se poate transforma in INGER DE LUMINA…asa scrie in Biblie.Deci…lumina nu intotdeauna vine de la Dumnezeu…si NICIODATA nu vine prin VRAJITORI…sau magi cum sunt numiti in Biblie.
  3.Cum stim care religie este cea adevarata ?? Simplu…Citind CU ATENTIE,SISTEMATIC BIBLIA si COMPARAND INVATATURILE FIECAREI BISERICI SAU RELIGII CU BIBLIA….dar nu numai invataturile,ci si practicile.SUCCES !!!!!

  Apreciază

 74. ellyz zice:

  am inteles…marturisiti…..dar trebuie sa marturisiti corect din biblie….bun…cel rau poate sa se transforme in lumina..dar unde scrie exact in biblie ca lucifer a fost cel care a luminat?de ce neagati anumite lucruri din biblie…de ex voi spuneti ca omu nu are suflet….nu a fost facut adam din pamant si suflare de suflet?suntem oare numai carne si oase?1corinteni15 „omul dintai,adam a fost facut un suflet viu….”asa un mic exemplu….mai stiu de la un martor ca nu este bn sa divortezi numai daca sotul sau sotia te inseala cu altcineva ai dreptu sa te desparti dar: 1 corinteni 7 despartirea intre sotii credinciosi si cei necredinciosi……zice altceva ca cel necredincios daca vrea sa se desparta atunci sa se desparta dar daca nu atunci cel credincios sa nu se desparta…deci invatati bine daca invatati….eu nu zic ca martorii nu au si ei dreptatea lor dar in multe lucruri nu….

  Apreciază

 75. Robert Vestitor Nebotezat zice:

  Ellyz. Ca viitor martor iti arat eu unde scrie de Satan Diavolul ca se poate face intr-un inger de lumina. Daca citesti 2 Corinteni 11:14,15.

  Apreciază

 76. baruch hashem zice:

  In primul rand, eu nu sunt chemat sa judec pe absolut nimeni, dar asta nu inseamna ca nu avem voie sa cercetam toate lucrurile si sa pastram ce este bun. In primul rand, parintele Marorilor lui Yehova este nimeni altul decat Charles Taze Russell, un eminent francmason.Cine sunt francmasonii? Tocmai cei ce in colaborare stransa cu falsul Sionism, au pus la cale distrugerea crestinismului. Inca din anii 1871, pe agenda francmasonilor, guvernati de „sinagoga satanei” al falsilor evrei, al caror deziderat este genocidul mondial , conform agendei lor din sec. 19, reducerea populatiei globale de la 6 miliarde , la 500 de milioane, prin cele 3 razboaie mondiale pe care le planuisera deja de atunci, prin virusi, chemtrailuri, vaccinuri, substante biologice, HAARP, etc. Deja din 1947 s-a dat dispozitie ca pana in 2011, sa se construiasca orase subterane,pentru salvarea elitei mondiale (sionisti+masoni+cei ce ajuta in constructia acestor obiective) .Numai in SUA, s-au construit peste 178 de asemenea orase subterane. Vedeti ce piatra funerara are Russell: PIRAMIDA masonica, ce apare si pe bancnota de un Dollar american , unde triunghiul detasat de restul piramidei cu 13 nivele ale masoneriei, simbolizeaza falsii evrei, avand ca simbol „ochiu” atotvazator, si care supravegheaza tot.Ori tocmai agenda masonica contine printre altele: distrugerea familiilor, proprietatilor, statelor, crestinismului etc. Deja primul presedinte american, George Washington , era la fundarea Americii in 1776, cu sortuletul masonic. Ei au pus mai tarziu pe Dollar: „In God we trust”, dar niciodata nu ne-au spus in care D-zeu se incred ei de fapt. Cam in 1870, unul din mentorii spirituali ai masoneriei, Albert Pike recunostea: ” D-zeul nostru este Lucifer, care se afla in razboi cu Adonai (Cristos),dar pana la urma Lucifer va birui!” Cine este de fapt d-zeul martorilor lui Yehova? Insusi Lucifer! De aceea toate profetiile lui Russell s-au dovedit a fi false, in special cele cu privire la revenirea lui Cristos, ca va fi in 1914 si pentru ca nu a venit, autot amanat , prin Rutherford si altii, pana in anii1970. Cand au vazut ca nici atunci nu vine Cristos, si-au revizuit „profetiile” si au spus ca totusi Cristos a revenit in 1914, dar in chip invizibil si de atunci El domneste pe pamant! Nu intru prea adanc in acest subiect, dar imi pare rau ca martorii au fost inselati de diavol si generatia de dupa 1935, nu mai are acces la Cristos, ci doar la „turma lui Ioan” ??? Motiv pentru care nici nu i-au Cina (cei nascuti dupa 1935). Martorii lui Yehova sunt o fabricatie masonica, ca si New Age, materialismul lui Darwin(evreu); socialismul lui Marx, Engels si Lenin, ca si capitalismul pentruca urmaresc faramitarea natiunilor, pentru a le fi mai usoara distrugerea „Goyimilor”(neevreilor), care sunt socotite de acesti falsi sionisti, doar niste vite cu chip uman, create doar ca sa le slujeasca lor. Daca veti urmari si Talmudul , axat pe Kabalah (vrajitorie, alchimie, etc). Cartea lui Yitzak Schapira , „The King’s Torah” , ca si cele 24 de protocoale ale inteleptilor Sionului, descriu cu lux de amanunte cum pot ei sa ne lichideze. Asta e. Acum pentru martorii lui Yehova…nu ar trebui sa se simta ofensati sau umiliti, dar daca se va gasi vreunul sa doreasca viata, l-as implora sa iasa din aceasta organizatie luciferiana, urgent si sa se intoarca la Cristos, care nu se poate confunda cu arhanghelul Mihail, ci este „Singurul nascut din Tatal”, care a murit si pentru pacatele lui, ca sa fie nascut din nou, pentruca El este randuit de Tatal : „CALE, ADEVAR si VIATA. Nimeni nu vine la Tatal decat prin El(Cristos)!

  Apreciază

 77. Satul de baliverne zice:

  Oamenilor,nu are rost sa va bateti capul cu ceea ce cred Martorii,ei cred oricum…ca sunt cei mai sfinti,cei mai credinciosi si as putea folosi nenumarate superlative!
  Timp de 14 ani,am fost un martor a lui Iehova,am trait crezand ca am gasit adevarata religie,am investit pentru ei timp (70 de ore lunar timp de 5 ani,alti 4 ani in care am depus reale eforturi si sacrificii ca batran de congregatie) DAR VINE UN TIMP CAND ORI EI ITI DAU CU PICIORUL ORI TE SATURI TU DE CEEA CE VEZI!
  Sa nu-i mai aud ca sunt asa cum cred ei,am vazut vazut in acesti ani magarii care pe care nu le intalnesti la cei cum spun ei?…”din lume”…
  Unul fura terenul surorii sale prin mijloace frauduloase(amandoi sunt frati de corp si de credinta) ajung sa nu-si vorbeasca ani de zile! (Frumos exemplu de martori)
  Altii consuma alcool in asa masura ca ii aduni de pe jos(am vazut eu cu ochii mei)
  Chiar intre batranii de congregatie exista ura,ranchiuna,dezbinare;am participat nu de putine ori la dispute in care se ciondaneau care are dreptate,care este mai potrivit pentru un anumit privilegiu sau care masura teocratica este mai buna! Ok,pana aici nu este nimic gresit,in fond,discipolii lui Isus nu se certau care sa fie cel mai mare?In fond,se dorea ca lucrurile sa fie facute cum trebuie potrivit adevarului,dar ADEVARUL dorea oare ca acesti batrani sa se certe pana la 1 noaptea pentru o parere personala?
  Raspundeti voi…
  Unii afiseaza la intruniri un comportament plin de sfintenie,fac comentarii bine gandite,pretind la intruniri si la congrese ca aplica cu sfintenie ceea ce spune Biblia ,insa am vazut situatii cand un martor l-a judecat pe altul pentru o situatie:
  Doi parinti,martori ai lui Iehova,dupa ce au facut cumparaturi intr-un supermarket,au castigat un tichet pe care il puteau folosi pentru o tombola ce consta din dulciuri.Copilul trebuia sa dea cu un zar din carton,de inaltimea copilului:)) pentru a castiga unul dintre produse. Ajunsi acasa,copilul spune unui alt martor care era in vizita la ei,cum a obtinut aceea ciocolata. Martorul,fuge imediat la batrani,nici macar nu discuta scripural intre 4 ochi cu parintii copilului,iar batranii ii invita pe parinti la o audiere sub acuzatia de jocuri de noroc! La ceva timp,ginerele martorului care a simtit ca trebuie sa spuna batranilor ce au facut parintii si copilul lor,se apuca de fumat. Acelasi martor caruia constiinta i-a lucrat in cazul copilului de 4 ani,descopera pachetul de fumat in buzunarul ginerelui sau,afla adevarul dar de…nu spune nimic-pentru ca este ginerele lui! Asadar,unii Martori aplica adevarul doar acolo unde vor si cand vor!
  Este ca si o haina,o iei in functie de meserie;in cazul lor,unii imbraca haina de martor in functie de persoana cu care intra in contact,si in functie de situatie!
  Sunt multe de spus despre ei,oricum…ar fi de scris o carte!
  Sa nu uit,ganditi-va la urmatorul lucru;
  Martorii sunt cunoscuti pentru lucrarea pe care o fac,lucrarea de predicare si facere de discipoli (Matei 24 :28,29) Oamenii care au un sentiment de sinceritate,ii primesc,studiaza adevarul din publicatii ,crezand ca au descoperit ceva unic,care ce nu mai gasesc in nici un alt loc;fraternitatea crestina,iubirea sincera si alte promisiuni pe care le aud probabil zilnic! Ei bine,cand cineva devine un martor,primeste cu adevarat .fraternitatea care i se promite,intre timp insa,aceea persoana trebuie sa se rupa de rude,colegi de munca,scoala,prieteni. Adica,relatiile care inainte erau probabil stranse,acum trebuiesc limitate pentru ca spun ei…”nu poti iubi lumea si lucrurile din ea!” Asta am facut eu,m-am rupt de prieteni,rude,pe care acum ma chinui sa-i redobandesc,m-am rupt de rude,prieteni pentru ca batranul de congregatie cu care studiasem,mi-a sugerat ca ar fi intelept sa nu mai fiu atat de apropiat cu ei!
  In acest moment,nu sunt exclus,nu sunt dezasociat,pur si simplu de aproape un an nu mai frecventez intrunirile lor si culmea…desi in publicatiile lor se spune ca nici un martor nu este abandonat,daca lipsesti de la intruniri un interval anume,batranii se intereseaza de tine,fratii iti simt lipsa…vrajeli! Nimeni nu a dat macar un telefon sa intrebe ce este cu mine? Cand ii primesti in casa,studiezi adevarul,devii un martor si renunti la rude,prieteni,gadeste-te ca intr-o zi,vei ramane singur si abandonat! Poate nu as fi gandit asa daca batranii de congregatie ar fi facut ceva !
  Uneori,imi spun ca mai bine nu i-as fi intalnit niciodata! Te folosesc pana la epuizare,ca un pahar de unica folosinta,DUPA CARE TE ARUNCA LA GUNOI!

  Apreciază

  • alin zice:

   buna…..
   experienta ta nu este unica,aceiasi experienta se traieste in toate bisericile in ziua de azi,deoarece este cineva care doreste un astfel de comportament al tuturor celor ce doresc sa-i slujasca lui Dumnezeu.
   ce se intampla in realitate…..satana doreste sa ne desparta de Dumnezeu,si a reusit,deaceea nu vei gasii adevarul in nici una dintre biserici.datorita comportamentului nostru,duhul sfint ne calauzeste ….sau nu.Iar daca nu suntem calauziti de duhul domnului,atunci …unde-i adevarul,….poti sa cunosti adevarul daca nu te calauzeste Dumnezeu!!!???
   Nu stiu care este parerea ta despre cei 144000,dar un aspect trebuie retinut:
   „ei sunt virgini,nu s-au intinat cu femei”,dupa cum majoritatea bisericilor accepta ideea ca:femeia=biserica,de aici se intelege clar ca,,,,acestea nu sau intinat cu ….invatatura nici unei biserici(tu care ai fost un invatator,intelegi lucrurile astea).deci acestea sunt calauziti direct de duhul domnului.
   Deci, renunta la tot ceea ce este lumesc….in invatatura….,in comportament,in vorbire si in gandire,fati prieteni dar nu uita :cine are multi prieteni ai are spre pierzarea sa.,si fara prejudecati si cu rugaciune cauta-l pe Dumnezeu,cu o inima deschisa doar in biblie si numai in biblie….si Dumnezeu te va duce acolo unde nu ti-ai imaginat vreodata ca vei ajunge.atunci se va implinii si cu tine cuvintele acelea”de unde are el aceste lucruri?ce fel de intelepciune este aceasta care i-a fost data?? amin
   cu toata dragostea

   Apreciază

 78. ileana zice:

  am visat ca cerul sa facut ca un foc si din focul acele a iesit un om de foc so miarata pe pamint cu decetul ceva si era asa de nervos . zicea ceva, dar nu stiu ce dar stiu ca era miniat pe pamint si pe oameni.

  Apreciază

 79. anonim zice:

  ILLUMINATI DUMNEZEUL BIBLIEI

  Dumnezeul Bibliei nu este Creatorul, Sursa tuturor lucrurilor ci
  este O AUTORITATE MASONICA formata din mai multi lideri + un lider suprem
  care de foarte multa vreme au ca scop controlul si subjugarea umanitatii.
  Acest dumnezeu(AUTORITATEA MASONICA) conduce lumea prin monarhie si religie

  Faptele Apostolilor 7:22
  Moise a învatat toata întelepciunea Egiptenilor, si era puternic în cuvinte si în fapte.

  Moise a fost instruit in Egipt in artele magiei, vrajitoriei, filozofiei simbolurilor si hieroglifelor…
  in scolile initiatice egiptene aceste cunostinte secrete egiptene precum si altele din sistemul de stiinte
  oculte caldeean vor forma, mai tarziu sistemul mistic din traditia Iudaica Kaballah

  Daniel 2:21 El(AUTORITATEA MASONICA) schimba vremurile si împrejurarile; El rastoarna si pune pe împarati;
  El(AUTORITATEA MASONICA) da întelepciune înteleptilor si pricepere celor priceputi!

  Piramida cu varful despartit(PIATRA DIN CAPUL UNGHIULUI) este UN SIMBOL MASONIC
  care il regasim si pe bacnota de 1 dollar.

  DUMNEZEUL BIBLIEI(AUTORITATEA MASONICA)LUCREAZA CU STANDARDE EGIPTENE(Obeliscul din Piata St.Peter din Vatican, Obeliscul din Washington
  Obeliscul de la mormantul lui Ellen G. White, Obeliscul lui Joseph Smith fondatorul religiei mormonilor, piramida
  cu varful despartit de la mormantul lui Charles Taze Russell fondatorul religiei martorilor lui Iehova)
  invatate in scolile initiatice egiptene.

  Matei 21:42
  Isus le -a zis: ,,N’ati citit nici odata în Scripturi ca: ,Piatra(Isus liderul suprem),
  pe care au lepadat -o zidarii(masonii), a ajuns sa fie pusa în capul unghiului(Piramida cu varful despartit de pe bacnota de 1 dollar);
  Domnul(AUTORITATEA MASONICA) a facut acest lucru, si este minunat în ochii nostri?`

  Majoritatea Martorilor Lui Iehova, Adventistilor, Mormonilor…
  nu cunosc faptul ca aceste culte religioase au fost fondate de catre masoni
  tot la fel putini Romani sunt constienti de faptul ca Romania este o tara
  subjugata de catre aceste societati masonice secrete care urmaresc sa robotizeze
  toata societatea pentru a instaura o Noua Ordine Mondiala.

  Apreciază

  • Ciprian Sarivan zice:

   De ce atunci cind esti in probleme te rogi la Dumnezeu (Autoritatea masonica) si la Isus (Liderul suprem)? Fii sigur ca ei nu te aud.

   Apreciază

  • un oarecare zice:

   Masonii nu sunt cultele religioase,pentru ca atunci ar fi in toate tarile la fel de rau ca si la noi,pentru ca aceleasi culte religioase exista in toate tarile si oamenii din acele tari o duc bine mersi.
   Masonii din tara noastra sunt partidele politice,sa-ti dau un exemplu din tara noastra:Partidul PSD+PC,care s-au imbogatit de pe urma fraierilor care suntem noi si pe care i-am votat

   Apreciază

   • cris zice:

    Vrea Dumnezeu să oprească răul, dar nu poate? Atunci nu este atotputernic. Poate Dumnezeu să oprească răul, dar nu vrea? Atunci el însuși este rău. Poate și vrea Dumnezeu să oprească răul? Atunci de ce mai există rău în lume?”

    Apreciază

   • aurel1967 zice:

    poate Dumnezeu sa opreasca raul? DA POATE SI IL VA OPRI !!
    vrea Dumnezeu sa opreasca raul?? DA VREA ..si voia LUI VA FI INFAPTUITA!
    ATUNCI de ce totusi exista inca raul?

    PT CA DUMNEZEU VREA SA VEDEM SI SA SIMTIM REZULTATELE A CEEA CE NOI INSINE AM ALES.

    am fost creati cu PUTEREA SI CAPACITATEA DE A ALEGE

    asa ca- daca te vei duce si te vei arunca de pe un bloc de 10 etaje…>Dumnezeu nu te va oprii sa faci asta cris…..DAR CINE A –ALES SA FACA ASTA–?? TU SINGUR. deci cine va trage consecintele? TOT TU SI CEI CE RAMAN IN URMA TA SA PLANGA– ALEGEREA FACUTA DE TINE–.
    – daca te vei duce diseara sa furi munca cuiva…I VEI FACE RAU ACELEI PERSOANE
    dar cine te va oprii so faci daca tu alegi asta?NIMENI ! dar puscarie sau o mama de bataie sora cu moartea cine o va primii daca te vor prinde?? TOT TU si vei simtii atunci efectele PROPIEI TALE ALEGERI

    VEZI TU CRIS? raul e o urmare a liberei noastre alegeri
    raul a intrat in lume odata cu neascultarea primilor nostri parintii.
    PLATA PACATULUI ESTE MOARTEA*

    DAR ISUS A SUFERIT SI A MURIT DE BUNA VOIE(fara ca vreuna din faptele si alegerile Lui sa merite moartea) PT A PLATII REZULTATUL NEASCULTARII NOASTRE OMENESTI.

    astfel traim acum o perioada de Har si de proba….
    asa ca de vei demoinstra ca urasti NEASCULTAREA DE DUMNEZEU(adica invers ca adam si eva)
    ATUNCI DUMNEZEU TE VA DESPARTII PE TINE SI PE TOTI CEI CE VOR ALEGE SA CREADA SI SA ASCULTE DE DUMNEZEUL DRAGOSTEI IN VECI. te va despartii cum desparte pastorul oile de capre…IAR CEI RAI VOR ARDE CU RAUL LOR CU TOT ,in timp ce cei ce au ales lupta cu raul asa precum sper vei alege tu: VOR MOSTENII UN LOC SI UN TIMP INFINIT IN CARE –RAUL NU VA MAI EXISTA NICIODATA.

    *pacat nu va mai fi..nici lacrimi nici suferinti si nici moarte ..PT CA LUCRURILE –DINTAI–au trecut*
    (*sursa biblia)

    fie ca si tu sa ai parte de acele minunate promisiuni.
    crede doar si vei traii si vei simtii puterea Dragostei Lui Dumnezeu in fiinta ta…chiar si in mijlocul acestei lumi stricate

    Apreciază

  • aurel1967 zice:

   ceea ce scrii tu este o compozitie din adevaruri si minciuni TOTAL RAU INTERPRETATE.

   esti probabil un ortodox inrait sau catolic,(sau iti lipses informatiile despre crimele papaliatii din evul mediu? merita sa le adaugi )

   PIATRA LEPADATA DE ZIDARI a fost INSASI ISUS,
   pe care *zidarii *adica preotii vremii lui nu lau inteles
   si nu iau putut stabilii locul si persoanalitatea in calculele lor profetice(zidul)
   Isus a ajuns deci sa fie pus in capul unghiului .
   .adica la baza fundatiei (vorbeste si tu cu un zidar si intreabal unde se pune piatra din capul unghiului ?)
   piatra asta nu se pune pe varf ci se pune LA COLT(unde e cea mai mare greutate a zidului) IN TEMELIE.
   aceasta deci presupunea ca zidul ce lau zidit preotii si invatatorii legii acelei vremi…TREBUIA DARAMAT COMPLECT PT CA ERA PROST FACUT si nerezistent.LIPSINDUI PIATRA CEA MARE SI PUTERNICA pe care ei insa nu stiau unde so puna sau le era prea grea de ridicat*.

   acest ZID facut de preoti vremii lui Isus…NU putea sustine in nici un fel ,sarcina(greutatea )restului zidului si apoi al casei.Asa ca ce era prost trebuia daramat in totalitate…MOTIV PT CARE PREOTII SAU SUPARAT TARE PE DOMNUL ISUS…atata de tare incat decat sa recunoasca ca sant prosti arhitecti….MAI BINE LAU OMORAT ATARNANDUL PE LEMN.

   faci si tu la fel azi? intorci totul pe dos si cu josul in sus doar ca sa fie cum zici tu?……SAU MAI BINE INROLEAZATE IN MIJLOCUL CELOR CE ZIDESC ZIDUL caci rasplata lor nu va intarzia sa vina.

   cat despre masoni ,da…e o kestie cu oamenii ce produc bani din orisice fara a le pese de consecintele Judecatii Lui Dumnezeu…..
   Insa sa sti…franc masonii pot fi indentificati mai degraba ca o forma ANTIHRISTA…si nu CRISTICA.
   ca sa intelegi insa ultima afirmatie…studiaza cuvantul ANTIHRIST.
   ACESTA NU INSEMNEAZA DOAR –IMPOTRIVA LUI HRISTOS
   CI IN PRIMUL RAND INSEMNEAZA> CEL CE SE PUNE IN LOCUL LUI HRISTOS
   acolo unde nu trebe sa sada.
   judecata lor nu dormiteaza
   TU INSA AI GRIJA DE CE PARTE VEI FI….caci ziua este foarte aproape

   Apreciază

 80. cris zice:

  Religia este autosuficienta, adica domoleste setea de Cunoastere a credinciosilor sai.
  Rareori un religios va cauta sa afle mai mult, si extrem de rar vor avea Curajul si Inteligenta de a contesta Axiomele/Dogmele care stau la baza ei.

  Apreciază

 81. aurel1967 zice:

  nu mai citi scriitorii ce lau inspirat pe hitler..ca sa nu ajungi ca unul din ei

  Apreciază

 82. grigoras jurj zice:

  nu judecati voi penticostalii caci penticostalii au creeat acest site,blog…studiati prima data cu martoriii si dupa aceeia veti vedea caci ei au dreptate!!

  Apreciază

 83. grigoras jurj zice:

  si studiati cu adventisti si cu baptistii cautatii!!!!.iar apoi puteti gindii si voi cine greseste…oricum eu cred ca penticostalii cu viziiunile lor pe care le vad ei,nu vinn de la dzeu!!

  Apreciază

 84. marcu zice:

  Grigoras draga… tu nu ai prea dat pe la scoala?

  Apreciază

 85. laur zice:

  Acum mai multi ani cand eram mai fraged am avut intalniri si discutii cu martorii care m-au tulburat ,eu nefiind prea pregatit(si acum mai invat).Apoi m-am rugat sincer la Dumnezeu sa imi arate adevarul oricare ar fi si sa imi spuna religia adevarata oricare ar fi,,si dupa ceva vreme am primit raspuns,,nu exista religie adevarata doar Isus este cel adevarat,El mantuie nu religia s-au organizatia cuiva,exista un Domn(Isus),o credinta(in Isus),un botez(in numele lui Isus),nu turnul de veghe ,multe mi-au fost descoperite de insusi Dumnezeu fara vreun om s-au carte ,slava Domnului,si fara priceperea s-au meritul meu,,si tot ce Domnul mi-a descoperit este exact ce zice AUREL 1967,vb foarte adevarat,pace voua

  Apreciază

 86. Pingback: Află de ce martorii lui Iehova nu cred în învierea lui Isus?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s